הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יעוץ|לימודים ומכינה קדם אקדמית...

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
טוב תראו אני יסביר תמצב בכללי אני משוחרר שנה כמעט מהצבא בן 23 עוד מעט אחרי הטיול של הצבא אז עכשיו אני בשלב שאני צריך להחליט מה אני עושה עם עצמי, אן לי בגרות מלאה חסר לי מתמטיקה(3יחידות מלאות לא עשיתי כלום),תנך,וגאוגרפיה(מגמה) יענו גם לא עשיתי.
כל השאר עשיתי והממוצע בגרות שלי זה 60-70.
השאלה שלי מה אתם חושבים שכדי לי לעשות?, להשלים תבגרויות שחסרות לי בתנך,גאוגרפיה,ומתמטיקה?.

או לעשות מכינה קדם אקדמית? הרבה מאוד המליצו לי על הדבר הזה השאלה מזה נותן והאם במצב שלי עדיף לעשות את זה?.
מאשר להשלים בגרות בצורה רגילה? הבנתי שהמכינה הזאת היא שנה וצריך לבחור מקצוע שאני רוצה ללמוד אחריו באוניברסיטה הבעיה היא
שגם מקצוע אני לא ממש יודע מה לבחור, כי אני לא חושב שיש לי ממש ראש ריאלי למקצועות קשים כמו מדעי המחשב או דברים בסגנון הזה למרות שבבית ספר לא ממש ניסתי להשקיע לא היה לי ראש ללמוד... אז יכול להיות שכן אני אבל אני חושב שלא.
בעיקרון אני כמו כולם שואף למקצוע רציני עם שכר טוב ולא משו שהוא ממש קשה....
אז אשמח להמלצות שלכם בנוגע להאם כדי לי לעשות תמכינה קדם אקדמית הזאת או להשלים בגרות בצורה רגילה וזהו?.
ואיזה מקצועות אתם חושבים שהם טובים היום עם שכר טוב שלא ממש קשים ושלא צריך ממש ראש ריאלי עליהם..
אשמח מאוד להמלצות שלכם.

לפי מה שהבנתי מכמה מקורות, המכינה בכלל לא מומלצת וקשה מאוד לעבור אותה, רק אחוז קטן מאוד עובר אותה (כ-40%).

גם אני הייתי באותה במצב כמו שלך והחלטתי ללכת לשפר בגרויות, ולתת את המקסימום בפסיכומטרי (מאוד משפיע על הממוצע). גם עוד דבר המכינות נעות בין 15-18 אלף שקל אז קח בחשבון.- אבל הבנתי גם שיש אפשרות למלגה שמכסה את רוב ההוצאות.

אומנם יקח לך זמן לשפר בגרויות אבל אתה עושה את זה בקצב שנוח לך. אם תסיים את כול הבגרויות בעוד שנה וחצי- שנתיים לי יקרה כלום.

וגם אם הזמן של השיפור בגרויות אתה תחליט מה אתה רוצה ללמוד ולא לבחור משהו בלחץ, הרי אתה בוחר מקצוע לחיים.

במכינה יש לפעמים דברים שלא צריכים להיות ושלא יעזרו לך בחיים האקדמיים, אבל אם אתה הולך למסלול של מדעים מדוייקים(מתמטיקה, פיזיקה, מדעי המחשב, הנדסה) וקשה לך לעבור את המכינה כמו שתיארו כאן למעלה לא תשרוד בחיים האקדמיים אפילו סמסטר אחד ותתרסק. לא יעזור צריך להתחיל לסגל יכולות למידה ולשבת ללמוד.

אם המטרה שלך זה ללמוד מסלול אחר לדוג' עריכת דין, יש גם מכינות ספציפיות למסלולים כאלה באוניברסיטאות ובמכללות, אבל אותו דבר, אם במכינה לא תצליח ותשקיע בלימודים האקדמאיים סביר שלא תצליח גם.

דווקא זה אחלה לעשות מכינה ולהשקיע ואז להכנס "בכושר" למסלול לימודים, מאשר להגיע ומשום מקום להתחיל ללמוד 20-25 שעות בשבוע

• פותח/ת השרשור
מכל ההמלצות עדיין לא הבנתי מה כדי לעשות שוב הסברתי תמצב שלי מבחינת הבגרות (שאן לי בגרות) ומה שיש לי יש לי ממוצע 60-70
עדיין עדיף ללכת למכינה ולבחור מקצוע? שוב הסברתי מקצועות ריאלים אני לא יודע עם אני מסוגל לעשות..
כי אן לי ממש ראש ריאלי..
או שעדיף לי להשלים בגרות בצורה רגילה וזהו?

למה שלא תפנה למשרד הרישום של המוסד שאתה מעוניין בו?
בשביל זה קיים משרד רישום תלמידים ויועצת אקדמית

הסברנו לך כל אחת מהנק' מבט שלו

• פותח/ת השרשור
בכל זאת לפי המצ שתיארתי תמצב שלי מה אתם חושבים שעדיף לי לעשות?...
אני יודע שיש פה אנשים שעברו תמכינה הזאת ויכולים להגיד לי עם זה כדי לי במצב שלי
ושוב גם שאלתי על המלצת מקצועות שיכולו להביא לי כסף טוב עם אלמד אותם
ושהם לא קשים וריאלים מידי..

אתה חייב לאהוב את המקצוע, אם אתה הולך בעקבות הכסף אתה לא תצליח לשרוד.

המלצה שלי תשלים בגרויות, ורק בעוד שנה- שנתיים תירשם למכללה טובה או אולי אפילו אם באמת תשקיע תלך לאוניברסיטה.

זאת ההמלצה שלי.

• פותח/ת השרשור
למה בעוד שנה שנתיים זה עוד הרבה זמן למה שאני ישרוף את כל הזמן הזה?
בנתיים אתה אומר לי להשלים בגרות רגיל ולא לעשות מכינה קדם אקדמית
כמו שהרבה המליצו לי עליה?...
וכמה זמן לדעתך יקח לי להשלים בגרות במתמטיקה(מלאה) תנך,וגאוגרפיה 5יחידות מגמה..
זה מה שחסר לי בעיקרון.

לך תעבוד, תיצור קשרים, תתפתח, תחקור ותנסה להתקדם,
אדם שאין לו מושג מה הוא רוצה ללמוד, לא צריך לדרוך באוניברסיטה, עד שהוא סגור על עצמו לחלוטין.

• פותח/ת השרשור
Tעל איזה אונירבסיטה תמדבר קודם אני צריך להשלים בגרות אחי..
והבנתי שלאוניברסיטה מאוד קשה להתקבל אז עם הממוצע העלוב שי שלי 60-70
ועוד שחסר לי 3בגרויות נראה לי שאני ילך על מכללה אחרי שאסיים.. להשלים בגרות.

חבל על הזמן או שתעשה מכינה או שתלך לפתוחה

ושוב גם שאלתי על המלצת מקצועות שיכולו להביא לי כסף טוב עם אלמד אותם
ושהם לא קשים וריאלים מידי..

אין דבר כזה. למעשה דבר כזה לא יכול להתקיים.
אם היה מקצוע אקדמי קל שמכניס הרבה כסף כולם היו לומדים אותו, השוק היה מוצף ועודף ההיצע היה מוביל לירידה בשכר עד לנקודת איזון חדשה.
או שתתאמץ ותלך לכיוון ריאלי ו"קשה" שיכניס לך משכורת נאה.
או שתבחר מקצוע "קל" שיכניס לך מעט כסף.

אתה יכול למצוא מקצועות קלים ללמידה ועם כסף טוב מחוץ לאקדמיה, עצמאים למינהם: קבלנים, טכנאי מזגנים, ספרים, אינסטלטורים..

• פותח/ת השרשור
שורה תחתונה מה עדיף לי לעשות כרגע?
להשלים בגרות בצורה רגילה את ה 3מקצועות שחסרים לי? תנך מתמטיקה וגאוגרפיה מגמה?
או לעשות מכינה קדם אקדמית
הבעיה שאני לא רוצה לעשות תמכינה הזאת סתם כי אני עדיין לא החלטתי על מקצוע שאני רוצה ללכת עליו..

לעשות את כל הבגרות מחדש, להשקיע ולהוציא ציונים טובים. ללמוד באוניברסיטה מקצוע פרקטי ומבוקש.
אין לך מה לעשות עם הבגרות במצב הנוכחי.
אין טעם לעשות מכינה קדם אקדמית, אם אתה לא יודע מה אתה רוצה ללמוד ואיפה.

• פותח/ת השרשור
למה לעשות את כל הבגרות מחדש עם יש לי את רוב הבגרות??
אני לא מבין זה השקעה של מלא זמן..
חסר לי סך הכל 3מקצועות בישביל שיהיה לי בגרות מלאה ועם אני יוציא בהם ציונים טובים
למה צריך לעשות שוב את כל הבגרות מהתחלה?

למה לעשות את כל הבגרות מחדש עם יש לי את רוב הבגרות??
אני לא מבין זה השקעה של מלא זמן..
חסר לי סך הכל 3מקצועות בישביל שיהיה לי בגרות מלאה ועם אני יוציא בהם ציונים טובים
למה צריך לעשות שוב את כל הבגרות מהתחלה?

ענית לעצמך על התשובה:

T
והבנתי שלאוניברסיטה מאוד קשה להתקבל אז עם הממוצע העלוב שי שלי 60-70

אתה מתעלם מהתשובות, וחוזר על עצמך שוב ושוב בתקווה שמישהו יביא לך נוסחת קסם לגבי מקצוע שיכניס הרבה כסף ללא השקעה גדולה.
שיהיה לך בהצלחה.

בגיל 23 בלי בגרות ובלי לדעת מה אתה רוצה ללמוד. עדיף שתמצא עבודה שמעניינת אותך ובהמשך אם תרצה תלמד במקביל לעבודה.

אין טעם ללמוד מכינה אם אין לך חוג מטרה
לימודים במכינה הם מאוד קשים אבל מקלים על ההליך הקבלה במידה ויש לך מטרה להתקבל לחוג מסויים.
תשלים את המקצועות החסרים ותמשיך הלאה.
מאחר ואתה לא ממש יודע מה אתה רוצה ללמוד תחליט לפחות על תחום - חברה/רוח/מדעים - שמעניין אותך ותתחיל תואר בוגר.
אם לא יעניין אותך תסיים תואר ראשון לפחות.
אם יעניין אותך אתה יכול להמשיך לתואר שני כמעט בכל תחום עם או בלי השלמות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית