ייעוץ סרטון לביקורת חתירה וסקוואט

הסקוואט לא טוב, התנועה לא נכונה
הברכיים צריכות להיות מקובעות אחרי השליש הראשון של התנועה, כשהם הולכות קצת קדימה בהתחלה תפתח אותם חזק לצדדים ותשב אחורה

להגדיר את זה כלא טוב זה קצת הגזמה, אני חושב שפתיחה של הרגליים חזק לצדדים תפתור הרבה. לגבי החתירה, זה נראה בסדר, רק תמעיט בתנועה של האגן - כולל הירכיים והגב התחתון כמובן. זה קל להגיד, קשה לעשות, במיוחד אם מדובר במשקל כבד בשבילך. במשקל נורמלי זה לא צריך לקרות, תשתדל להקפיד על זה.

רק אני חושב שאין מספיק עומק לסקוואט?
תרד יותר נמוך לדעתי, ומלבד זאת חפש מידע על hip drive
אין לך מספיק מזה, בגדול זה ביציאה מהתחתית ובעליה לשמור על מתח בהמסטרינג.

סקוואט סרטון ראשון:
שב יותר אחורה ושלח את הברכיים לצדדים, ביציאה מהבור דחוף עם האגן ולא עם הברכיים, בחזרה הרביעית אתה נופל קדימה בבור ודוחף עם קצות האצבעות.

סקוואט סרטון שני:
הרבה יותר טוב מהסט הראשון, חזרה רביעית אתה שוב נופל קדימה.

סה"כ לא רואה כאן משהו שצריך למנוע ממך להתקדם במשקלי העבודה, תמשיך 😃

רק אני חושב שאין מספיק עומק לסקוואט?
תרד יותר נמוך לדעתי, ומלבד זאת חפש מידע על hip drive
אין לך מספיק מזה, בגדול זה ביציאה מהתחתית ובעליה לשמור על מתח בהמסטרינג.

יש מספיק עומק, לא צריך לאנוס סקוואט LB להיות סקוואט HB או להוסיף עומק על חשבון מתח בגב תחתון, אנתרופומטריה משנה את העומק שניתן להגיע אליו ויש לו ירך ארוכה שתעשה לו חיים קשים בסקוואט.

לגבי ההיפ דרייב אני כמובן מסכים.

שמע זה נכון מה שאתה אומר, וזה אכן אינדיווידואלי, אבל עדיין יש רף אחיד.
וזה פחות ממקביל, וזה לא לשבור מקביל.
מה שחשוב בסופו של דבר זה שתרגיש (אני מדבר לפותח הדיון) את המתח בהאמס בתחתית שלך, תרגיש שאתה מוקפץ, אם אתה לא מרגיש
את זה יתכן וכדאי לך לרדת נמוך יותר.

שמע זה נכון מה שאתה אומר, וזה אכן אינדיווידואלי, אבל עדיין יש רף אחיד.
וזה פחות ממקביל, וזה לא לשבור מקביל.
מה שחשוב בסופו של דבר זה שתרגיש (אני מדבר לפותח הדיון) את המתח בהאמס בתחתית שלך, תרגיש שאתה מוקפץ, אם אתה לא מרגיש
את זה יתכן וכדאי לך לרדת נמוך יותר.

שוב פעם - אין לו אפשרות לרדת עמוק יותר בהינתן מיקום המוט והטכניקה הנוכחית, מה שאתה מבקש ממנו לעשות ישבור לו את הטכניקה לרסיסים ואחד משני הדברים הבאים יקרו:
1. הברכיים שלו יגלשו והוא יאבד מתח בהמסטרינג.
2. הגב התחתון שלו יתעגל והוא יאבד מתח בהמסטרינג.

מה שכן הייתי עושה זה מקדם יותר את הברכיים בשליש העליון של התנועה או מגדיל את הזווית של כפות הרגליים. להשתמש בקיו של "תרד יותר עמוק" לא יעשה לו טוב.

העומק שחסר יסתדר אם הוא יוציא את הברכיים קצת יותר. קשה להגיד משהו מדוייק מהצילום הזה.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם.
הזווית ברגליים אצלי בערך 30 מעלות, כדאי יותר ?
אני ינסה לפתוח יותר ברכיים
אני צריך לכופף יותר מהר בירכיים בהתחלה בשביל להגיעה למצב טוב בשליש הראשון של התנועה ?

והאם צילום מאחורה יהיה טוב?

לגבי החתירה, האם כדאי להוריד משקל ? כי במשקלים אפילו של 10 קילו פחות ניראה לי אין לי כבר יותר מידי תנועות כרגע זה היה 85ק"ג
או להמשיך להתקדם ובחימום להקפיד יותר על טכניקה ?

כמו שכבר רשמו, אתה צריך לקדם את הברכיים בשליש העליון של התנועה ולקבע אותן שם כציר, בכל מקרה תקפיד לשלוח אותן לצדדים כשאתה מתיישב ולשמור על מתח בהמסטרינג.

צילום מאחורה בזווית (-45 או 225 מעלות אם יש מעגל מעליך והעיניים מופנות לכיוון ה-90 מעלות) יהיה הכי טוב.

בכל מקרה, תמשיך להתקדם בסקוואט ואל תעצור בשביל לעבוד על הטכניקה.

לגבי החתירה - אני אישית מעדיף מתח ואף פעם לא אהבתי את התרגיל הזה כתחליף לפאוור קלין ב-SS, במשקל מאתגר לחמש חזרות אתה מתחיל לזייף בטכניקה לא משנה מה אתה עושה.

• פותח/ת השרשור
תודה, אתה באמת חושב שכדאי לזרוק את התרגיל ולעשות רק מתח ? אני בטוח לא הולך לעשות קלין.

ועל הדרך הנה סרטון PR של 110 דדליפט. אשמח לביקורת אליו גם

יש גם 2 חזרות ל 100 קילו (שהיה חימום)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית