ייעוץ לא עולה במשקל ומוזר לי - מסה "נקייה"

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
אני כבר שבוע במסה עם פלוס של 300, עליתי בקילו אחרי החיטוב בשבועיים נייטראלי ובשבוע האחרון אפילו חרגתי לא מעט פעמים ליותר מ 300
אבל החריגה הייתה לרוב ממקור של שומן ולעיתים רחוקות יותר חלבון.
הפחמימה היא סביב ה 130-150.

ומוזר לי ששבוע ואני על אותו משקל.. בד"כ אני עולה מהר במשקל, והפעם נדמה כאילו דווקא הגוף ירד קצת באחוז השומן.
איך זה הגיוני?

במסה הקודמת בפלוס של 500 התחלתי לטפס מהר מידיי על המד... (לא בצורה נקייה וטובה)

גם אני נתקלתי בתופעה אחרי חיטוב ונייטראלי, לקח איזה שבועיים במאזן חיובי עד שחזרתי לעלות משקל.
שים לב שאתה באמת במאזן חיובי ותמתין בסבלנות, אחרי חיטוב יש לפעמים הרגשה שאוכלים 'המון'

• פותח/ת השרשור
גם אני נתקלתי בתופעה אחרי חיטוב ונייטראלי, לקח איזה שבועיים במאזן חיובי עד שחזרתי לעלות משקל.
שים לב שאתה באמת במאזן חיובי ותמתין בסבלנות, אחרי חיטוב יש לפעמים הרגשה שאוכלים 'המון'

בתחילת השבוע באמת הרגשתי שאני אוכל המון כשבסה"כ הוספתי עוד קצת שיבולת שועל לתפריט ועוד איזה 30 גרם בוטנים.
עכשיו דווקא מרגיש שאני צריך יותר לאכול.. מן רעב מפגר כזה לקראת שעות הערב.

אבל טוב שאמרת,
אולי באמת הגוף צריך קצת להתרגל..
אהיה סבלני 😃

• פותח/ת השרשור
תבדוק פעם בחודש
לא בודקים פעם בחודש,
בודקים אחת לשבוע.

הגוף לא יהיה בסטנד ביי במשך 3 שבועות ואז רטרואקטיבית יקבל את המשקל שהיה אמור להעלות.
😖

תבדוק פעם בחודש
שקילה פעם בחודש זאת תדירות נמוכה מדי ולא תוכל לדעת האם אתה אוכל כמות קלוריות נכונה.
נניח ואתה רוצה לעלות 1/2 קילו בשבוע, אם תשקל פעם בחודש ותראה שעלית 2 קילו אתה תהיה מרוצה, אבל בפועל יכול להיות שעלית 1.5 בשבוע הראשון עוד 1/2 בשבוע השני ועוד שבועיים שלא עלית בכלל ואתה לא תדע את זה ולא תתאים את התפריט.

עוד ילד?
כבר אין כח.. 😣

@shahar18 יש כאן כאלה שמורידים את הפורום כמה רמות עם תרבות דיון מלוכלכת כזאת
יש לך כפתור "דווח" ואז גם שאר המנהלים יוכלו לראות,
לא תמיד יש לי זמן לגלוש בכל הנושאים שיש בפורום, אבל תודה בכל מקרה

תעלה את הפלוס הקלורי אל תשער שעברת את הגבול היומי שהצבת..

לפעמים אתה מסיים חיטוב על משקל יותר גדול מסיום חיטוב קודם תבדוק את ה BMR ותוסיף קלוריות בהתאם, אתה עושה אירובי? תבדוק שאתה משלים את הקלוריות שאתה שורף.

תן לזה צאנס עוד שבוע אם עדיין לא עולה תוסיף קלוריות גם אני נתקע עם פלוס קטן אני חושב שזה בגלל שהעלייה כל כך איטית ששינויים מינורים בנוזלים/יציאות יכולים להטעות אותך בכל מה שנוגע לשינוי של 200-300 גרם בשבוע לכן יש משהו בדברי זה שאמר שתשקל אחת לחודש למרות שחודש זה מוגזם תשקל שוב שבוע הבא ואמורה להיות עליה כבר על המשקל אם לא פשוט תוסיף עוד קלוריות

300 זה פלוס קטן שבקלות יכול להפוך למינוס. הנוסחאות האלה לא מדויקות על האגורה. אם אתה ממשיך לא לעלות, פשוט תוסיף קלוריות.

אני חושב שלהישקל פעם בשבוע זו גם טעות.
אני נשקל על בסיס יומי, תמיד בבוקר איך שאני קם.
מה שראיתי שהגרף לא לינארי, הוא פשוט עולה יורד. ולפעמים כאשר אני מצפה שאני יעלה הרבה יוצא שאני אפילו ירדתי מאתמול וליהפך.
אבל מה שכן אני רואה שיש מגמה שהיא עולה פעם הייתי מקפץ סביב ה 78.5 עכשיו זה סביב ה 80.5

אני כבר בערך חודשיים נשקל על בסיס יומי. ובאמת הבנתי שלהישקל על בסיס שבועי זה לא מראה כלום
אני יכול לקחת 2 ימים בהבדל שבוע ולראות שאפילו ירדתי במשקל. ולכן לפי דעתי זה לא משקף

בכל מקרה זו דעתי לגבי השקילה.
אבל כמו שאמרו לך פה תחכה עוד שבוע. ומקסימום תעלה בעוד 100 את הפלוס

@godlin23 מכיוון שלמשקל יש סטיה של פלוס/מינוס 100 גרם, אין הגיון להשקל כל יום.
בנוסף גם מה שאכלת ולא רק כמות הקלוריות מאוד משפיע בגלל נוזלים.

אני נשקל כל שבוע ומשנה תפריט רק אם שתי שקילות רצופות הראו אותה מגמה.

@godlin23 מכיוון שלמשקל יש סטיה של פלוס/מינוס 100 גרם, אין הגיון להשקל כל יום.
בנוסף גם מה שאכלת ולא רק כמות הקלוריות מאוד משפיע בגלל נוזלים.

אני נשקל כל שבוע ומשנה תפריט רק אם שתי שקילות רצופות הראו אותה מגמה.

כן אני יודע שיש סטיית מדידה, ושהאוכל משפיעה, אבל אני אוכל כמעט ב 100% אותו דבר כל יום. אז זה לא בעיה אצלי.
בנוסף לפי דעתי להשקל כל יום זה נותן יותר אינפורמציה ויותר הבנה של מה שקורה.
בגלל שזה לוקח ממני 10 שניות להשקל אז אני לא חושב שזה בזבוז זמן.

@godlin23 צודק מאד. בגלל שיש סטיות, להישקל פעם בשבוע זה לא אינדיקציה, כי דווקא ביום השקילה יכולה להיות סטיה מהמשקל הממוצע של אותו שבוע. אני בחיטוב נשקל כל יום, ומתייחס לממוצע של שתיים-שלוש שקילות רצופות מדי שבוע, בתור האינדיקציה שלי.

• פותח/ת השרשור
תודה לעונים,

אני גם נשקל כל יום בד"כ.
שבוע שהייתי על 69.1 והיום בבוקר פתאום קפץ ל 69.6

אולי כי התחלתי להוסיף עוגיה משמינה פעם ביום 😆
בכל אופן, אכן מרגיש שזה לאט בגלל הפלוס הקטן אבל אחלה של ניסוי וטעייה לחודש ראשון של מסה כדי לראות מה אחוז העלייה.
ובגלל הסטייה ואי יכולת חישוב מדויק של הפלוס הקלורי אני תמיד מעדיף לאכול "קצת יותר" בטעות כל יום..
איזה 20 גרם בוטנים קלויים "במקרה" בערב עושים את העבודה 🤡

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית