הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[עזרה] טניס אלבו

Mrb0dy

משתמש מתחיל
216
1
נק' מוניטין:
33
216
1
שלום

בעברי ( 3-4 שנים ) שיחקתי טניס באימונים ( הייתי משחק 4-5 פעמים בשבוע)
פרשתי מטניס בעקבות בעיה שהתחילה לי ביד החזקה שלי - יד שמאל - שלפי מה שהבנתי נקראת טניס אלבו .

ניסיתי כדורים בשם אתופן שלא עזרו לי , ובסופו של דבר הפסקתי לשחק סופית .

היום אחרי 3-4 שנים שלא שיחקתי הלכתי לשחק שוב , ואחרי חצי שעה ששיחקתי שוב הרגשתי את הכאבים של הטניס אלבו ( יש לציין שאני מרגיש את הכאבים רק בזמן משחק , ואולי יום יומיים אחרי ... אבל במהלך ה 3 שנים לא היו לי כאבים בכלל )

השאלה אם יש לזה פתרון ?
ברוך השם אני מתאמן בחדר כושר קבוע במהלך השבוע וזה לא משפיע לי על האימונים ... איך זה הגיוני ?

שלום

בעברי ( 3-4 שנים ) שיחקתי טניס באימונים ( הייתי משחק 4-5 פעמים בשבוע)
פרשתי מטניס בעקבות בעיה שהתחילה לי ביד החזקה שלי - יד שמאל - שלפי מה שהבנתי נקראת טניס אלבו .

ניסיתי כדורים בשם אתופן שלא עזרו לי , ובסופו של דבר הפסקתי לשחק סופית .

היום אחרי 3-4 שנים שלא שיחקתי הלכתי לשחק שוב , ואחרי חצי שעה ששיחקתי שוב הרגשתי את הכאבים של הטניס אלבו ( יש לציין שאני מרגיש את הכאבים רק בזמן משחק , ואולי יום יומיים אחרי ... אבל במהלך ה 3 שנים לא היו לי כאבים בכלל )

השאלה אם יש לזה פתרון ?
ברוך השם אני מתאמן בחדר כושר קבוע במהלך השבוע וזה לא משפיע לי על האימונים ... איך זה הגיוני ?

פתרון סביר הוא קודם כל לבקש שיעור / אימון פרטי ממאמן טניס טוב שיבדוק את צורת האחיזה שלך במחבט.
שנית , יתכן והאימון הראשון היה עצים מדי אחרי שלא שיחקת 3-4 שנים. נסה להתחיל באימון קצר יותר עם פחות עצימות.
בנוסף , ניתן לחזק שרירים ספציפיים .

היכן בדיוק הכאב מופיע?

• פותח/ת השרשור
מופיע באזור של האמה וקצת מעל המרפק לא יודע איך להסביר ... מעל המרפק ממש מתחת לשריר היד אחורית.

אחי אני שיחקתי והתאמנתי בטניס מעל שנה וחצי ... אני יודע איך להחזיק את המחבט , וחוץ מזה בטניס לכל שחקן יש אחיזה משלו .

יש לזה פתרון וקוראים לו פיזיותרפיה. הבעיה היא בעיה ניוונית (אתה מוזמן לקרוא מה רשמתי לגביי זה בפוסט אחר - https://www.lbs.co.il/threads/58283/) ותהליך הטיפול בה הוא ארוך אבל מוצלח.
לגביי הטניס, אני מחזק את מה שיוני רשם וסביר להניח שמשהו באחיזה / בטכניקת החבטה / בעובי ידית האחיזה שבה השתמשת הוא מה שגרם לעומס יתר על הגיד. אחרי הכל, מדובר בנזק מצטבר... שנה וחצי של אימונים עם עומס חריג על הגיד יכולים להסביר את הכאבים שלך.
אני מציע שתבדוק קודם עם מישהו מנוסה בתחום לגביי התאמת מחבט וטכניקה ותראה אם זה משפיע על הכאב. אם הוא עדיין שם, קבע תור לאבחון אצל פיזיותרפיסט שעובד עם ספורטאים ותתחיל לטפל בבעיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית