הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חשיבות הקונדישנינג לפאוורליפטינג

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
האם אתם מאמינים שאימוני קונדישנינג מסויימים הכרחיים לפאוורליפטינג/וויטליפטינג/ סטרונגמן וכו?
ואם כן, מה הם כוללים במה הם תורמים ולמי מומלץ לעשות אותם ובאיזו תדירות.

פתחתי דיון זה במטרה לשמוע דעות מרובות ולפתח דיון מעניין, אשמח אם תקחו בו חלק

כקרוספיטר אני לא חושב שאימוני קונדישנינג יכולים לעזור, לא מאמין שהם יוסיפו לך משקל על המוט לאורך זמן, חוץ מספרינטים פעם ב והליכה להתאוששות של חצי שעה גג אחרי אימון, אבל זאת דעתי.

• פותח/ת השרשור
כקרוספיטר אני לא חושב שאימוני קונדישנינג יכולים לעזור, לא מאמין שהם יוסיפו לך משקל על המוט לאורך זמן, חוץ מספרינטים פעם ב והליכה להתאוששות של חצי שעה גג אחרי אימון, אבל זאת דעתי.

מה קשורה העובדה שאתה קרוספיטר? בכל מקרה דעתי היא שתרגילי גמישות + עבודה איזומטרית + ספרינטים+ וקצת אירובי יכול להיות אחלה של קונדישנינג לימים ללא אימון, בין היתר אני מאמין שאפשר להכליל הכנה מנטלית כסוג של קונדישנינג כזה או אחר.

מה קשורה העובדה שאתה קרוספיטר? בכל מקרה דעתי היא שתרגילי גמישות + עבודה איזומטרית + ספרינטים+ וקצת אירובי יכול להיות אחלה של קונדישנינג לימים ללא אימון, בין היתר אני מאמין שאפשר להכליל הכנה מנטלית כסוג של קונדישנינג כזה או אחר.
אני כמובן לא אוטוריטה לכלום אבל את ימי שני ושלישי (יום אחרי אימון נפח וביום של אימון ההתאוששות) אני מקדיש לאירובי, מתיחות/מוביליטי.

גם אני לא מומחה גדול (גם לא קטן) אך ניראה לי שלפאוורליפטינג לא צריך יותר מדי כושר לב ריאה בשביל להוציא את המוט מהראק (שלא נדבר על ציוד, שם לא צריך לזוז מילימטר עם המוט).
מצד שני וונדלר חסיד גדול של הארד קונדישנינג שכולל בעיקר דחיפת מזחלות וספרינטים בגבעות שלוש פעמים בשבוע (מצד שלישי וונדלר כתב את התכנית לאחר שנימאס לו להיות בחור שחוץ מלהוציא מוט מהמונוליפט (1000 פאונד בשנת 05') לא מסוגל לעשות כלום, ומתנשף אחרי סיבוב אחד מסביב לבלוק).

גם אני עסקתי בליפטינג לפני, זה לא מה שיתן לך משקל על המוט לאורך זמן, קונדישנינג זה לא מוביליטי או כל משהוא אחר, אמר לך אלכס גם שלא, הדבר היחידי שיכול לעזור לך זה הליכה קלה אחרי אימון, או יום אחרי אימון ומוביליטי, נסה לעשות ספרינטים אחרי אימון, תגיד לי איך תרגיש אחרי, הלוואי ו לאורך זמן אני יטעה והוא יועיל לך.

• פותח/ת השרשור
גם אני עסקתי בליפטינג לפני, זה לא מה שיתן לך משקל על המוט לאורך זמן, קונדישנינג זה לא מוביליטי או כל משהוא אחר, אמר לך אלכס גם שלא, הדבר היחידי שיכול לעזור לך זה הליכה קלה אחרי אימון, או יום אחרי אימון ומוביליטי, נסה לעשות ספרינטים אחרי אימון, תגיד לי איך תרגיש אחרי, הלוואי ו לאורך זמן אני יטעה והוא יועיל לך.

אני לא שואל לגבי, אני מנסה לפתח דיון.

הכוונה שלי היא לא שסיבולת לב ריאה היא מה שתתן כמה ק"ג למוט, הכוונה שלי היא לעבוד על תנועות שיוכלו לשפר את טווח התנועה בתרגילים מסויימים, אני אתן לך דוגמאות:
כשהתחלתי לעשות פרונט סקוואט פרק כף היד שלי כאב עקב העיקום שלו, אז פשוט התחלתי לעבוד עליו בנפרד (על גמישות פרק כף היד) והיום זה מרגיש לי מעולה ואין כאבים.
כשהתחלתי ללחוץ ולמשוך משקלים כבדים הגריפ שלי לא הצליח להחזיק את המוט (היה לי גריפ מאד חלש) התחלתי לעבוד בפנרד עם גריפרים בעבודה איזומטרית וגם על הקראש גריפ, תוך זמן קצר פתרתי את הבעיה בקלות.

כשהתחלתי לעשות פרונט סקוואט פרק כף היד שלי כאב עקב העיקום שלו, אז פשוט התחלתי לעבוד עליו בנפרד (על גמישות פרק כף היד) והיום זה מרגיש לי מעולה ואין כאבים.
מה עשית בשביל לשפר את גמישות פרק כף היד?

מה אתה מגדיר כקונדישנינג? ומה אתה מגדיר כמוביליטי?
Conditioning- אויר, הכוונה לכושר לב-ריאה (פעילות אירובית).
Mobility-ניידות, הכוונה למתיחות, תרגילי גמישות, פואום רולר וכדומה.

כנראה התבלבלת עם מוביליטי\גמישות.
כן מוביליטי וגמישות יעזור לך בהרמות, אבל לפני שמתעסקים בזה עדיף להתחזק ולהתעסק במשקל על המוט גם ככה הגוף שלך "יפתח" טווח תנועה לתרגילים הרלוונטים רק מעצם העובדה שאתה עושה אותם

• פותח/ת השרשור
כנראה התבלבלת עם מוביליטי\גמישות.
כן מוביליטי וגמישות יעזור לך בהרמות, אבל לפני שמתעסקים בזה עדיף להתחזק ולהתעסק במשקל על המוט גם ככה הגוף שלך "יפתח" טווח תנועה לתרגילים הרלוונטים רק מעצם העובדה שאתה עושה אותם

כן, התבלבלתי בין המונחים.
להתעסק במשקל המוט סותר מוביליטי בימי מנוחה? להפך, זה רק יכול לקדם.
אלה אם אתה מתכוון למישהו שרק נכנס לזה ואז זה באמת מיותר, אך אם זה מישהו שכבר מסקוויט 4 פלטות+ זה יכול רק להועיל

התכוונתי למתאמן מתחיל כן. מתאמן קצת יותר מתקדם כבר כן כדאי שינסה לפתוח עוד קצת טווחי תנועה

תלוי. בכללי למתאמנים צעירים מומלץ להתעסק במספר תחומי ספורט שונים כדי לפתח את עצמם במספר כיוונים ורק אז להתמחות בספורט ספציפי. צעירים שווה 15 ומטה אגב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית