הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מזרקים?!

cmatrix

משתמש מתחיל
35
2
נק' מוניטין:
2
35
2
הייתי בשלוש סניפים של סופרפארם ואף אחד מהם לא היה לו 18G... איך זה הגיוני?!
היה להם רק 21G להוציא את החומר.. כולם אמרו לי בכל סניף שאין להם 18G.. למה זה?! הם משקרים לי?!
קניתי 21G אבל אני צריך גם 18G אי אפשר להזריק עם 21G אמרו לי שזה ממש ממש כואב האם זה נכון?!
או שווה פשוט לנסות להזריק עם 21G
ואיפה אני יכול לקנות 18G?
והאם יש עוד גודל של מזרק שמתאים להכנסת חומר? איזה גודל הכוונה עוד חוץ מ18G,

עריכה: עוד שאלה..
אם היום אני לא יזריק וימי ההזרקות שלי היו שני וחמישי של TEST E
יהיה קריטי אם אני יזריק מחר שלישי ושישי לדוגמא?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא הבנתי יש לי 21G.. אפשר להזריק איתו?! הוא בצבא ירוק..
אמרו לי 21G זה להוצאת חומר ו-18G זה להכנסת חומר..
עד עכשיו היה לי מזרקים אבל לא שמתי לב איזה גודל הם היו..
אז על מה אתה כן ממליץ?!

ולמה אתה לא ממליץ והאם זה כואב להזריק עם 21G?!

אחי אתה מיתבלבל בגדול , אין להם 18 בגלל שזה מחט וורודה זה מחט בעובי של זין בוא נגיד ככה
ככל שהמספר יותר גובה המחט יותר קטנה .
אתה מחפש כחולה שזה 23 G לך לסופר פארם תבקש 23 לא 18
וכן אם ונתקעתה אפשר לתת עם ה 21 הירוקה , הכניסה תכאב יותר אבל החומר יכנס יותר מהר אז האורך הכאב קצר יותר

• פותח/ת השרשור
אהההה .... הזרקתי עד עכשיו 5 שבועות עם הירוק.. שזה אם אני לא טועה 1.5INCH ירוק אז זה היה 21G?!
זה לא כאב לי תאמת אז אז זה אותו דבר?!

זה לא כזה הבדל , המחט יותר עבה פשוט
אבל תאמין לי אם הוא היה נותן לך 18 היו רועדות לך השיניים זה מחט שעושים איתה עגיל אם ראיתה פעם

פשוט אחי :
ירוק = 21
אפור = 22
כחול = 23
ורודה = 18

יש גם צהובה שהיא בין הירוק לוורוד אבל לא יודע בדיוק

הייתי בשלוש סניפים של סופרפארם ואף אחד מהם לא היה לו 18G... איך זה הגיוני?!
היה להם רק 21G להוציא את החומר.. כולם אמרו לי בכל סניף שאין להם 18G.. למה זה?! הם משקרים לי?!
קניתי 21G אבל אני צריך גם 18G אי אפשר להזריק עם 21G אמרו לי שזה ממש ממש כואב האם זה נכון?!
או שווה פשוט לנסות להזריק עם 21G
ואיפה אני יכול לקנות 18G?
והאם יש עוד גודל של מזרק שמתאים להכנסת חומר? איזה גודל הכוונה עוד חוץ מ18G,

עריכה: עוד שאלה..
אם היום אני לא יזריק וימי ההזרקות שלי היו שני וחמישי של TEST E
יהיה קריטי אם אני יזריק מחר שלישי ושישי לדוגמא?

יש היום באינטרנט הרבה ספקים ישראלים שמוכרים מחטים בחבילות של 100 כמו שאתה קונה בסופר פארם - רק שלהם יש את כל המחטים מכל הסוגים ולא צריך להתרוצץ בכל סניפי סופר פארם .

ברמת העיקרון אני יעשה לך סדר :
מחט לשאיבה יכולה להיות :
18G / 21G - עם ה-18 יותר קל למשוך את החומר ולא לריב עם המזרק כמו ב-21.

להזרקה : 23G .

בנוגע לימים של ההזרקה אין חשיבות ליום אחד שלא הספקת.
זה מה שיפה בטסט אנתת , האסטר הארוך.
פשוט תן זריקה ביום אחרי ותמשיך כרגיל .

כבר די ענו הכל, אז סתם כדי לטרחן קצת, כי כולם זורקים את המילה G ולא יודעים מה המקור שלה..
G1 מייצג קוטר של צינורית "סטנדרטית".

מחט שעוביה 18G, פירושה ש-18 מחטים כאלו ממלאות צינור של 1G.
מחט שעוביה 23 G, אומרת שנדרשים 23 מחטים כאלה כדי למלא חלל של G אחד.

כלומר ככל שמספר ה-G של המחט גדול יותר, ככה היא דקה יותר, ולכן נדרשים יותר ממנה כדי למלא נפח נתון של 1G.

וסתם תיקון לאחר המאמרים שקראתי כאן, אין שום בעיה לשאוב ולהזריק אם אותה המחט... כל יום במיון אנחנו עושים זאת.
רק צריך שהמחט לא תגע בדפנות החיצוניות של האמפולה,והיא סטרילית וכשרה להזרקה לשריר. הסיבה ששואבים במחט עבה, היא כדי לקצר את משך שאיבת האמפ' השומניות, שלוקח 2 דקות לשאוב אותן במחט 23G. לא כי יש טכנית בעית פגיעה בסטריליות..

וסתם תיקון לאחר המאמרים שקראתי כאן, אין שום בעיה לשאוב ולהזריק אם אותה המחט... כל יום במיון אנחנו עושים זאת.
רק צריך שהמחט לא תגע בדפנות החיצוניות של האמפולה,והיא סטרילית וכשרה להזרקה לשריר. הסיבה ששואבים במחט עבה, היא כדי לקצר את משך שאיבת האמפ' השומניות, שלוקח 2 דקות לשאוב אותן במחט 23G. לא כי יש טכנית בעית פגיעה בסטריליות..
ובצהל יש אמפולות שפג תוקפן אחרי שנתיים וחצי אבל משתמשים בהן גם אחרי 5, זה לא אומר שזה תקין.

בנוסף לנוחות ההזרקה, ההנחייה הרווחת באה כמקדם בטיחות. שימוש פרטי במזרקים, בייחוד עי אנשים ללא הכשרה צריך להעשות עם הסיכונים המינמאליים האפשריים.
ואתה בפירוש לא צודק בכל הנוגע לmulti use vials.

זה לא השוואה נכונה.
העבר באוויר סטרילי,המחט סטרילית,דופן הזכוכית הפנימית ונוזל האמפולה סטריליים. ואז שוב המחט באוויר הסטרילי. אין פגיעה בשרשרת הסטריליות בידע בסיסי של איך לשאוב אמפ.

באמת טעמי נוחות נטו.

גם במולטי יוז ויאלס. מספיק שתחטא עם אלכוהול.

חיידקי הסטפילוקוקוס אוראוס של העור מתים מאלכוהול, אז ממה אתה מאוים על פקק הגומי שגם אותו אתה מחטא?

מקדם בטיחות? אל תזריק לעצמך סטרואידים. או תן לאיש מקצוע. אבל רובינו מבינים שבמקרה הזה ידע מקצועי הדרוש להזרקה, ניתן ללמד כמעט כל אנאלפבת,גם אם אין לו מושג באיזה פלורה של חידקים המחט תעבור, ומאילו יביא לו לזיהוי סטף או פסאודומונס..

זה לא השוואה נכונה.
העבר באוויר סטרילי,המחט סטרילית,דופן הזכוכית הפנימית ונוזל האמפולה סטריליים. ואז שוב המחט באוויר הסטרילי. אין פגיעה בשרשרת הסטריליות בידע בסיסי של איך לשאוב אמפ.

באמת טעמי נוחות נטו.

גם במולטי יוז ויאלס. מספיק שתחטא עם אלכוהול.

חיידקי הסטפילוקוקוס אוראוס של העור מתים מאלכוהול, אז ממה אתה מאוים על פקק הגומי שגם אותו אתה מחטא?

מקדם בטיחות? אל תזריק לעצמך סטרואידים. או תן לאיש מקצוע. אבל רובינו מבינים שבמקרה הזה ידע מקצועי הדרוש להזרקה, ניתן ללמד כמעט כל אנאלפבת,גם אם אין לו מושג באיזה פלורה של חידקים המחט תעבור, ומאילו יביא לו לזיהוי סטף או פסאודומונס..

תראה לי איפה כתוב שאלכוהול "ממית" סטפילוקוקוס אוראוס? (אפילו בריכוז של 100%)

עזוב את העובדה שאתה מערבב בין סטריליות לבין חיטוי - שני אספקטים נפרדים לחלוטין -מכיוון שמולטי יוז ויאלס יכולות להכיל רכיבים על בסיס שמן (כביכול מעכב בקטריאלי), אבל גם בסיסי מים או חומרים עם חשיפה מוגברת להצטברות של בקטריה בקרבת המיכל ובמיוחד על הגומי שעלול להכיל נקבים מיקרוסקופיים - ההמלצה הרווחת היא לחטא גם את הויאל וגם להחליף מחטים בשם הסטריליזציה.

כל מה שאני אומר זה שבגלל חוסר בתוצאות וודאיות, המעשה החכם יהיה לחטא את המקום שיהיו במגע עם הידיים ועם המחט עם אלכוהול (70%) ולשמור על סטריליות ככל הניתן.

ההמלצה שלך בתור מישהו שכנראה נמצא בתחום נשמעת כמו סתם תפיסת תחת, אבל יותר מזה - היא גם חסרת אחריות כיוון שאתה לא באמת מחזיק בידע שמגבה את האמירה שלך.

נערך לאחרונה:

וואט? באיזה מיון יש מחטים רב פעמיות? או שהתכוונת שדוקרים את הבקבוק ומשאירים את המחט בפנים ורק מחברים אליה את המזרק?

תראה לי איפה כתוב שאלכוהול "ממית" סטפילוקוקוס אוראוס? (אפילו בריכוז של 100%)

עזוב את העובדה שאתה מערבב בין סטריליות לבין חיטוי - שני אספקטים נפרדים לחלוטין -מכיוון שמולטי יוז ויאלס יכולות להכיל רכיבים על בסיס שמן (כביכול מעכב בקטריאלי), אבל גם בסיסי מים או חומרים עם חשיפה מוגברת להצטברות של בקטריה בקרבת המיכל ובמיוחד על הגומי שעלול להכיל נקבים מיקרוסקופיים - ההמלצה הרווחת היא לחטא גם את הויאל וגם להחליף מחטים בשם הסטריליזציה.

כל מה שאני אומר זה שבגלל חוסר בתוצאות וודאיות, המעשה החכם יהיה לחטא את המקום שיהיו במגע עם הידיים ועם המחט עם אלכוהול (70%) ולשמור על סטריליות ככל הניתן.

ההמלצה שלך בתור מישהו שכנראה נמצא בתחום נשמעת כמו סתם תפיסת תחת, אבל יותר מזה - היא גם חסרת אחריות כיוון שאתה לא באמת מחזיק בידע שמגבה את האמירה שלך.

חייב לומר שבלימודים עשינו ניסוי שלקחנו משטח סטרילי חשפנו אותו לשניה אחת לאוויר ואז החזרנו אותו לסביבה סטרילית תחת מיקרוסקופ... כמות החיידקים שהיו עליו הייתה מטורפת, מניתוח של החיידקים עלה גם שהיו שם חיידקים יחסית עמידים... כאלה שבין היתר גם לא רגישים לאלכוהול. אגב, בספונג'טות חיטוי יש עוד חומרים חוץ מאלכוהול בדיוק מסיבה זו.
הוא פרמדיק במד"א

פראמדיקים במד"א אינם יודעי כל... במיוחד לא אלה שהם בוגרי הקורס הצבאי או הקורס של מד"א.
אלה שהם בוגרי המסלול התלת שנתי של בן גוריון בקיאים יותר אבל גם הם, לא מומחים בטח לא לענייני בקטרולוגיה... הם מתמחים בענייני רפואה דחופה וטראומה.

אני "קצת" עברתי מעל פאראמידיק, בערך מ-2010..

רוב זיהומי דקירה, בין עפ ע"י מחט, או יתוש,או חתך מזכוכית או מכל משטח אחר, הם בעיקר זיהומי סטף.
נוכחות הסטפילוקוקים אדירה על פני העור, לכן עיקר הזיהום אינו במחט,אלא בעור הנחדר.

מקרים חריגים לכך, של משטחים מזוהים הם פסואדומונס.

לכן ברוב החתכים מטפלים באנטיביוטיקה ממשפת הצפלוספורינים דור ראשון, לדוגמא צפזולין,לגראם חיובי.
ורק במקרים של משטחים בעלי סבירות זיהום גבוהה, כמו סוליה של נעל לחה, נותנים גם כיסוי לפסדומונס או חיסון טטנוס.

בעוד מוטיבטור יקשקש עד מחר בקשר למקצועי (שהוא טועה) ולידע שלי (כאן הוא כבר מבזה), כשהוא יגיע אלי למיון ואטצרך לבחור לו את האנטיביוטיקה כנגד הצלוליטיס התורנית, זה יהיה השקול הרפואי.

תמיד יכנסו חידקים ומזהמים,השאלה מי מהם אלימים עבורינו ומהווים גם פתוגניים. ואלה בעיקר שהוזכרו, שחיטוי באלכוהול של העור מקטין משמעותית את הסיכוי בהדבקותם.

דוקטורנט בביו-פיזיקה, ותואר שני ברפואה דחופה,פרמדיק 8 שנים, וכעת סטאגר PA מספיק טוב לך? סליחתך התקבלה.

מקווה מאוד לא להגיע למיון לפרמדיק שמפרסם את עצמו בתור "מעייץ סייקלים חוקיים" ועורך ניסוי בטסט רפואי לכל מי שרוצה.
פה זה לא פורום ילדים, אנשים מבינים עניין.

"המעקב כולל:

*יעוץ ובניית הסייקל.
*הפניה לבדיקות מעקב במהלכו.
*קו פתוח אלי לכל שאלה או בעיה במהלך הסייקל.
*וידוא סיום הסייקל עם התוצאה הרצויה, וללא השארת נזק גופני."

בטח אני כתבתי את זה .בושה שיש אנשים כמוך.

אתה עקשן ברמות מדהימות, ופשוט מעוות את המציאות,אז הנה העתקת התשובה ממקודם:

נכון מאוד, לטיפול בספורטאים ולטיפול בנפגעי סייקלים.
במרפאה אני עובד עם אנדוקרינולוג ואורטופד, מבצעים את כל המעבדות במקום,צילומים ואוטלרה סאונד.
ונותנים "סייקל" (לרוב זה PCT,טיפולים בגברים שהתעקרו אחרי סייקל,בעיות מיניות אחרי סיקל,נשירת שיער, פגיעה בכבד ואתה בטח מכיר את כל התופעות האחרות), ונותנים להם תרופות להחלמה.
אתה יודע לדוגמא, שפרגניל (למרות שהוא לא סטרואיד אנאבולי) הוא תרופה אמתית? ושמשתמשים בו לטיפול בפוריות ומגוון בעיות רפואיות?
להבדיל, כשיש התוויה רפואית מוצדקת, לא רק שזה חוקי לתת לזה מרשם (ב-13 ש"ח), אלא זאת מחובתי הרפואית.
אני מקווה שאתה לא מאלה שבגללם אני מקבל קלינטורה כ"כ אדירה...
למי שמסייקל כבר, אני לא מוכר או נותן סייקל לצורכי גדילה, אלא רק הכוונה במה להזהר, לאלו תופעות לוואי להיות ער, עורך לו כל שבועיים בדיקות דם לאיתור מוקדם של נזקים, ומוודא שהוא לוקח פרגניל תוך כדי ועושה PCT אחרי.
אסור למכור סייקל תחת התוויה של גדילה בשריר, אך מי שכבר לוקח ונפגע, זכאי כמו כל חולה אחר לקבל טיפול רפואי שימנע פגיעה, בגלל דרך החיים שהוא בחר בה...

ותגובתך כעת היא???

ואני לא "רק פאראמדיק", אני PA, ודוטורנט בביו וגיאו פיזיקה, ובכל מקרה עובד בצמוד לאנדו קרינולוג ואורטופד.
ומצחיק שדווקא פה, בפורום שרוב המיעצים הטובים שלו הם לא אנדוקרינולוגים, אתה "תקנה את עצתם", ופתאום כעת אתה מתעקש שהתעודה שעל הקיר היא העדות היחידה לידע בסיקלים. חשוד מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית