דיון כיצד אפשר להשוות בין סטרואידים

DoctorProp

משתמש פעיל
444
69
נק' מוניטין:
183
444
69
איך אפשר להשוות מבחינת סטרואידים מי יותר אנדרוגני או אנאבולי , למשל דיבול יותר אנדרוגני מטסט ,איך אני יודע בכמה ? ואיך להשוות בינו לבין הלוטסטין לדוגמא ..

איך אפשר להשוות מבחינת סטרואידים מי יותר אנדרוגני או אנאבולי , למשל דיבול יותר אנדרוגני מטסט ,איך אני יודע בכמה ? ואיך להשוות בינו לבין הלוטסטין לדוגמא ..
השוואה בין סטרואידים היא הרבה מעבר לאנדרוגניות ואנבוליות. היא קשורה במבנה מולקולרי, התנהגות למול אנזימים שונים, מטבוליזם, תופעות לוואי, ועוד...

• פותח/ת השרשור
השוואה בין סטרואידים היא הרבה מעבר לאנדרוגניות ואנבוליות. היא קשורה במבנה מולקולרי, התנהגות למול אנזימים שונים, מטבוליזם, תופעות לוואי, ועוד...
הבנתי תודה רבה, יש לי הצעה לאשכול שאפשר לעשות בלינקייה שיהיה בו השוואות של סטרואידים ביחס לטסט כל הנגזרות למינהם וכו'

יש מדד פשוט, שתוכל לחפש באמצעותו את הפוטנטיות האנאבולית והאדרנרגית של כל סטרואיד ביחס לטסט.
המדד נקרא ANABOLIC RATING.

לדוגמא לשאלתך, תגגל: DIANABOL ANABOLIC RATING ותקבל תוצאה ביחס לטסט (טסט הוא אבן הבוחן/סטנדט הזהב להשוואה, ולכן מקבל 100 אנאבולי ו-100 אדרוגני, וכל היתר נמדדים ביחס אליו).
במקרה הנ"ל :

היחס האנאבולי של טסט הוא 100 ושל דיבול 210 = פי 2.1 יותר אנאבולי.
היחס האדרוגני של טסט הוא 100 ושל דיבול 50= חלש פי 2 ביכולת האדרוגנית.

"Dianabol effects have an anabolic rating of 210, much higher than the anabolic rating of testosterone, which sits at 100"

"Dianabol has an androgenic rating of between forty and sixty, compared to the androgenic rating of testosterone at 100, making it about half as androgenic as testosterone"

נכון מאוד, לטיפול בספורטאים ולטיפול בנפגעי סייקלים.
במרפאה אני עובד עם אנדוקרינולוג ואורטופד, מבצעים את כל המעבדות במקום,צילומים ואוטלרה סאונד.

ונותנים "סייקל" (לרוב זה PCT,טיפולים בגברים שהתעקרו אחרי סייקל,בעיות מיניות אחרי סיקל,נשירת שיער, פגיעה בכבד ואתה בטח מכיר את כל התופעות האחרות), ונותנים להם תרופות להחלמה.

אתה יודע לדוגמא, שפרגניל (למרות שהוא לא סטרואיד אנאבולי) הוא תרופה אמתית? ושמשתמשים בו לטיפול בפוריות ומגוון בעיות רפואיות?
להבדיל, כשיש התוויה רפואית מוצדקת, לא רק שזה חוקי לתת לזה מרשם (ב-13 ש"ח), אלא זאת מחובתי הרפואית.

אני מקווה שאתה לא מאלה שבגללם אני מקבל קלינטורה כ"כ אדירה...

למי שמסייקל כבר, אני לא מוכר או נותן סייקל לצורכי גדילה, אלא רק הכוונה במה להזהר, לאלו תופעות לוואי להיות ער, עורך לו כל שבועיים בדיקות דם לאיתור מוקדם של נזקים, ומוודא שהוא לוקח פרגניל תוך כדי ועושה PCT אחרי.

אסור למכור סייקל תחת התוויה של גדילה בשריר, אך מי שכבר לוקח ונפגע, זכאי כמו כל חולה אחר לקבל טיפול רפואי שימנע פגיעה, בגלל דרך החיים שהוא בחר בה...

במרפאה אני עובד עם אנדוקרינולוג ואורטופד, מבצעים את כל המעבדות במקום,צילומים ואוטלרה סאונד.

ונותנים "סייקל" (לרוב זה PCT,טיפולים בגברים שהתעקרו אחרי סייקל,בעיות מיניות אחרי סיקל,נשירת שיער, פגיעה בכבד ואתה בטח מכיר את כל התופעות האחרות), ונותנים להם תרופות להחלמה.

אתה יודע לדוגמא, שפרגניל (למרות שהוא לא סטרואיד אנאבולי) הוא תרופה אמתית? ושמשתמשים בו לטיפול בפוריות ומגוון בעיות רפואיות?
להבדיל, כשיש התוויה רפואית מוצדקת, לא רק שזה חוקי לתת לזה מרשם (ב-13 ש"ח), אלא זאת מחובתי הרפואית.

למי שמסייקל כבר, אני לא מוכר או נותן סייקל לצורכי גדילה, אלא רק הכוונה במה להזהר, לאלו תופעות לוואי להיות ער, עורך לו כל שבועיים בדיקות דם לאיתור מוקדם של נזקים, ומוודא שהוא לוקח פרגניל תוך כדי ועושה PCT אחרי.

אסור למכור סייקל תחת התוויה של גדילה בשריר, אך מי שכבר לוקח ונפגע, זכאי כמו כל חולה אחר לקבל טיפול רפואי שימנע פגיעה, בגלל דרך החיים שהוא בחר בה...

יש מצב לפרט קצת? איזה מרפאה ? איפה ? האם זה פרטי ?

נשמע טוב וחיוני לחבר'ה פה הרציניים שנותנים סייקלים.

כן, כרגע זה בכרמיאל במסגרת "טרם", ואני עובד על זה שיהיה אפשר להגיע לכל הסניפים בארץ, ניסיתי פיילוט עד אתמול בסניפים אחרים, אך זה דורש הכשרה של הרופאים, שזה יקח לדעתי כחודש מהיום, כך שכרגע שוב זה חזר רק לסניף כרמיאל הכין שאני עובד בצמידות לרופאים הבכירים.

לשמחתי או לצערי, הכל מלא, כבר ביום הראשון היתה הענות אדירה, שזה הגיע למצב שאני "חי" על 4 שעות שינה מזה 3 ימים, כדי גם לנסות ולקבל מי שאפשר,וגם כדי להטמיע את זה ולמסד את הפרוטוקולים הרפואים (וזה לא קל לשבור קירות כשעולה המילה "ספורטאי שמשתמש בסטרואידים מגיע למרפאה").

מהו הרקע שלך בכל הנוגע לרפואה ול- AAS בפרט?

את ה-PA שלי אני עושה בהתמחות ברפואה פנימית, ועבודת התזה ל-PA היא על השפעת טסטוסטרון במינון של 250 מ"ג בשבוע, על גברים בגילאי 18-40,לצורכי פיתוח גוף.
התזה כוללת תצפיות,בדיקות מעבדה רציפות כל שבועיים,שינויים במסת שריר/שומן ותיעוד תופעות לוואי.
לזה מצטרפת עבודה של רה-אנליזות למחקרים קודמים מתחום ה-TRT.
ובשאיפה (אני די סקפטי שזה יאושר ע"י משרד הבריאות) לבצע מחקר עצמאי עם ספורטאים במינונים גבוהים יותר,אבל זה כאב ראש בירוקרטי כי זה כבר ניסויים על בני אדם,ומצריך כל כך הרבה אישורים,שבספק אם ינתנו בשל ההתוויה הלא רפואית שבכך. אבל באמת שאני לפחות מנסה... את ה"לא" כבר שמעתי הרבה, והדיעות הקדומות שיש על סטרואידים שנוצרו בגלל מסייקלים חסרי אחריות,מאוד מאוד קשה לשבור.

וכמובן שחשוב לחזור ולהדגיש, שאני צמוד לאנדוקרינולוג ואורטופד, בכל מה שקשור לפילוט החדש של טיפול ושיקום נזקי ספורט וסייקל, ולא מתן של סייקל לצורכי "גדילה", שזה כרגע מה שמותר תחת החוק והאתיקה הרפואית.
בזה אין משהו חדש, או טיפול חדש, אלא פשוט איגוד אוסף טיפולים קימים,במקום אחד, וזה מהות הפילוט שאני מריץ כרגע בימים הללו, ומקווה שזה יצליח.
עיקר החידוש הוא בהסכמה מודעת לקבל ספורטאים שמסייקלים על דעת עצמם, לבדיקות מקיפות דו-שבועיות,לא כדי לעודד אנשים לסייקל,אלא כדי להגן עליהם ולהתריע בפניהם אם משהו בגוף מתחיל להשתבש כתוצאה מהתחביב שלהם.

יש מדד פשוט, שתוכל לחפש באמצעותו את הפוטנטיות האנאבולית והאדרנרגית של כל סטרואיד ביחס לטסט.
המדד נקרא ANABOLIC RATING.

לדוגמא לשאלתך, תגגל: DIANABOL ANABOLIC RATING ותקבל תוצאה ביחס לטסט (טסט הוא אבן הבוחן/סטנדט הזהב להשוואה, ולכן מקבל 100 אנאבולי ו-100 אדרוגני, וכל היתר נמדדים ביחס אליו).
במקרה הנ"ל :

היחס האנאבולי של טסט הוא 100 ושל דיבול 210 = פי 2.1 יותר אנאבולי.
היחס האדרוגני של טסט הוא 100 ושל דיבול 50= חלש פי 2 ביכולת האדרוגנית.

"Dianabol effects have an anabolic rating of 210, much higher than the anabolic rating of testosterone, which sits at 100"

"Dianabol has an androgenic rating of between forty and sixty, compared to the androgenic rating of testosterone at 100, making it about half as androgenic as testosterone"
אלא שזה מדד גרוע מאוד שכחת לציין.

אתה יכול להסביר למה?(לא מבין בשיט בחומרים)
בקיצור רב, עניתי על כך בתגובתי הראשונה. היחס אינו משקף את הפעילות האנבולית/מיוטרופית והאנדרוגנית הלכה למעשה. הגישה הנכונה נובעת מתוך הביוכימיה של החומרים.
כדאי מאוד לעיין:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2439524/#bib18

ובכדי להתייחס לשאלתך לפנות מיד לפיסקה:

Intracellular metabolism and the myotrophic–androgenic index

תום צודק.
זה מדד תיאורטי שנובע משיקולי פוטנטיות בלבד.
ובפועל, עם כל הכבוד לפוטנטיות, ההשפעה תלויה במאזן שלם בין כל ההורמונים בגוף,הנטיה הגנטית האישית,המאזן הקלורי ועצימות האימונים.

ממ בעיקר המידע בשטח, שכן יש אינספור פקטורים שתלויים בהמון דברים. בפוסט של טום (על גופתי אני קורא לך תום) תוכל לראות השוואה. עם כימיה די בסיסית אתה תוכל להבין את הנאמר. Worst case תקבל ממני שיעור בכימיה בסקייפ או כשאתה מבקר

ולגביי היחס ההוא, יניב
אני מאמין שהדוגמה הכי יפה היא מסטרון מול סופרדרול

לאנדרול ווינסטרול יש יחס דומה מאוד והם שונים מאוד

• פותח/ת השרשור
ממ בעיקר המידע בשטח, שכן יש אינספור פקטורים שתלויים בהמון דברים. בפוסט של טום (על גופתי אני קורא לך תום) תוכל לראות השוואה. עם כימיה די בסיסית אתה תוכל להבין את הנאמר. Worst case תקבל ממני שיעור בכימיה בסקייפ או כשאתה מבקר

ולגביי היחס ההוא, יניב

אהבה מדהימה יש בינינו 3>

ולגביי היחס ההוא, יניב

או לחילופין קח פרווירון. לא כ"כ משנה מה יחס הוידה שלו, הוא לא מממש שום דבר מהאנבוליות הנקובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית