הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיין קאמף בעברית-קיים?

JAY_CUTLER_MOFGAZ

משתמש פעיל
939
312
נק' מוניטין:
566
939
312
חיפשתי הרבה באינטרנט ומצאתי רק באנגלית,יש למישהו אולי קובץ PDF שלו מתורגם לעברית?
גם סרטים טובים בנושא יעזרו. תודה!

• פותח/ת השרשור
לא,אני רוצה לדעת עוד.. והחומר בספרי לימוד שלי זה די רשימת מכולת.
היטרל עשה 1,2,3 כדי לממש את האידיאולוגיה הנאצית. אני רוצה משהו יותר מעמיק ..

תקרא את ניטשה- אחרי שאתה קורא את הספרים שלו, אתה מבין מאיפה היטלר שאב את השקפת עולמו. עוד ספר מומלץ: Might Is Right של רגנר רדבירד.
אם הראש שלך פתוח- אתה אולי גם תסכים איתו ובסוף "תבין" את היטלר. אלוהים מת, על אדם ועוד הרבה התייחסויות שמורידים את הדת,האמונה,ובכלל כל מה שחשבת על העולם לאפס. אנשים שמתחברים לעבודותיו של ניטשה, קשה להם אחרי זה להתחבר לדברים אחרים כי השקפת עולמו דוגלת ב- החזק שורד ואם אתה חלש סופך למות. שזה בעצם סותר הרבה הוגי דעת אחרים, פוסל את הדת והאמונה מהבסיס וזורק תיגר לכל מה שהאמנת שהוא נכון. הייתי אומר שאם אתה תעמיק בעבודות שלו, תמצא הרבה אמת שלא הייתה מודע לה אילולא היית מוכן לנפץ את הבועה של האמונה העיוורת, ולהיות מה שמכונה בפסיכולוגיה "סטייה חברתית". ניטשה נחשב אדם בודד,אינדיבידואליסט ופסימיסט. הוא אמר שהוא אוהב את האדם כאינדיבידואל חזק בעל השקפות משלו, ולא אדם כחלק מקבוצה.

הספר השני "כח זה נכון"- ספר הפוך מעיקרון האלטרואיזם ואהבת הזולת. הספר אומר שכדי להיות טוב,להתקדם ולהתחזק- אדם צריך לזרוק את המורליזם הצידה ולדרוך על כולם בדרך למטרה. הייתי אומר שהיצירה שלו אמוראלית, ובצורה מסוימת מסוכנת לחברה אולם גם בה תמצא אמת שתתחבר אליה.

יש עוד מספר ספרים שהייתי ממליץ להבנה עמוקה יותר של הציונל סוציאליזם אך האלו יותר "חשובים" להבנת האידיאולוגיה ממין קאמף.

עד כמה שידוע לי הספר עצמו מתורגם ומעובד ככול שיהיה אינו חוקי ברוב המדינות ובינהן כמובן ישראל..
*דווקא אם יצא לך לבקר בטורקיה, מדובר ברב מכר שם...

• פותח/ת השרשור
עד כמה שידוע לי הספר עצמו מתורגם ומעובד ככול שיהיה אינו חוקי ברוב המדינות ובינהן כמובן ישראל..
*דווקא אם יצא לך לבקר בטורקיה, מדובר ברב מכר שם...
דווקא בגלל הספר לא אגיע אף פעם לטורקיה.. יש יגידו שאני קצת פרנאויד.

• פותח/ת השרשור
זה לא משהו חדש שם, ומאז שהוא יצא שם למכירה אני מאמין שביקרו שם עשרות אלפי ישראלים ואת אף אחד מהם לא כלאו בגטו..
לאו דווקא גטו. בוא נגיד שלא הייתי סומך כלכך על כל המוסלמים האלה.. במיוחד לא במצב הזה.

לגבי נטשה, חשוב לשים לב שהוא דווקא העריץ יהודים, הוא חשב שאנחנו גזע על שהסתגל לשרוד בסביבה עוינת ושרק הטובים מביננו שרדו. הוא שנא את הנאצים (הגרמנים האנטישמים) וחשב שהם גזע נחות וטיפש ועצם העובדה שהם עיוותו את התורה שלו והפכו אותו לפילוסוף הדגל שלהם היא עוול מטורף לבן אדם שכבר בקושי תפקד בתקופה הזאת מהעגבת שלו (אחותו עיוותה את הכתבים שלו בסוף חייו). לא נראה לי שהיטלר הושפע ממנו ישירות לפחות.

מה שכן הוא לא הבין כלכך אבולוציה והסתכל עליה בצורה מאוד מופשטת, אבולוציה היא לא בדיוק תורה של ה"חזק שורד", היא הרבה יותר מורכבת מכך...

אני חושב שרוב הגדלות שלו היתה דווקא בעצם היותו פסיכולוג, לדעתי פרויד גנב ממנו חלק גדול מהרעיונות שלו וחלק מהדברים שהוא כתב דומים מאוד לדברים שחברה שחוקרים את המוח היום מדברים עליהם כשהם מספרים לי מה הם חוקרים...

נערך לאחרונה:
אם אתה רוצה לדעת יותר על המקורות של האידאולוגיה שלו, תקרא מהגותו של קרל האוסהופר.

אפשר הסבר? או הפנייה להסבר? תודה
אתה יכול לקרוא את הגן האנוכי של ריצארד דוקינס, לא לחלוטין עדכני אבל לא רע. בעקרון האבולוציה היא תאוריה סטטיסטית שבה גנים וצברים של גנים הם אלה שכביכול "מתחרים" אחד בשני, לא היצורים שנושאים אותם (התאוריות הסטטיסטיות שמתעסקות בעניין אגב נראו לי זהות למכניקת קוואנטים בפיסיקה).

מה שטוב לגן לא תמיד טוב ליצור, דוגמא שבדרך כלל נותנים בהקשר הזה היא אריכות ימים שיכולה להיות תכונה מאוד גרועה מבחינה אבולוציונית כי בעל חיים שמאריך חיים מעבר לגיל שבו הוא מתרבה גוזל משאבים וזמן מהצאצאים שדואגים לו וחיים על אותם המשאבים ולכן יכול לפגוע ביכולת של הגנים שלו להמשיך הלאה וכך תיווצר העדפה אבולוציונית לכך שאורך החיים לא יהיה ארוך בהרבה מתקופת הפוריות.

זה מעניין כי אצל הרבה מינים הזכרים מבזבזים הרבה מאוד משאבים בשביל להרשים את הנקבות בגיל הפוריות אבל בסופו של דבר המאמץ הזה גורם להם לחיות פחות, כשהנקבות שצריכות לטפל בצאצאים חיות יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית