הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מיקרוביוטה – החיידקים שמנסים לשגע את גופינו - מאמר חדש בפורטל קילוגרם

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,425
מנהל
נק' מוניטין:
58,702
103,264
12,425
מאמר שנפסל לפרסום אצל YNET בטענה שהוא "מדעי" מידי.... 🤡

האם החיידקים במעי יכולים להשפיע על מערכת העצבים או המערכת ההורמונלית בגופינו? מדוע הם מונעים מאיתנו לרדת במשקל? האם הם מזיקים או תורמים לגופינו?

מיקרוביוטה – החיידקים שמנסים לשגע את גופינו

אני חושב שעד ללפני כמה שנים זה היה אחד הנושאים הכי אנדרייטד ברפואה . אני מחכה כבר לשלב שבו יהיו טיפולים להחלפת חיידקים במעי כטיפול מונע במחלות מטבוליות.

מאמר מצויין. אז מה הצעד הבא, כיצד אנחנו יכולים לשפר את איכות החיידקים הפרוביוטים בגוף? האם יוגורט רגיל זה די והותר עבור המטלה או שחובה כאלו מועשרים בחיידקים? יש משקאות פרוביוטים מומלצים יותר מאחרים?

• פותח/ת השרשור
מאמר מצויין. אז מה הצעד הבא, כיצד אנחנו יכולים לשפר את איכות החיידקים הפרוביוטים בגוף? האם יוגורט רגיל זה די והותר עבור המטלה או שחובה כאלו מועשרים בחיידקים? יש משקאות פרוביוטים מומלצים יותר מאחרים?
זה בעיקרון דיי אינדבידואלי וזה דורש לקחת אנליזה של החיידקים הקיימים אצלך במעי ולראות בין היתר יחס מסויים בין חיידקים מסויימים ולפי כך "להתאים" לך תזונה כזו או אחרת (זה עדיין לא קיים, ככה שאין ממש מה להתאים).
בגדול יוגורטים פרוביוטים הם דיי גימיק מאחר והתהליך crystallization הורס המון חיידקים עד שהם מגיעים אליך למקרר (עניין של הקפאה/הפשרה וכן הלאה). בגדול לאכול יוגורט פרוביוטי לא יזיק אבל זה גם לא בהכרח יעזור. לגבי שאר החיידקים, הדברים הרגילים שרובינו עושים בחיי היומיום ישאירו אותם מאוזנים: לא להרבות/לאכול ג'אנק באופן קבוע, להמנע כמה שיותר מ corn syrup ושומן טראנס ועוד זבל בסגנון. לאכול סיבים תזונתיים (מסיסים ולא מסיסים במים) במינון "מספק" (20-30 גרם ביום או יותר, אך לא להגזים) ובעיקר לא לקחת אנטיביוטיקה על כל אפצ'י מאחר ורוב הצינונים כיום הם וריאלים ואנטיביוטיקה לא עובדת על וירוסים אלא רק על חיידקים.

מאמר מעניין מאד. ניסיתם לשלוח אותו לאתרים נוספים חוץ מ-YNET? למשל לישראל היום? עבור YNET יש בו מעט מאד סיסמאות ויותר מדי מחקרים. מישהו עוד עלול להפעיל את המוח בטעות תוך כדי קריאה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מאמר מעניין מאד. ניסיתם לשלוח אותו לאתרים נוספים חוץ מ-YNET? למשל לישראל היום? עבור YNET יש בו מעט מאד סיסמאות ויותר מדי מחקרים. מישהו עוד עלול להפעיל את המוח בטעות תוך כדי קריאה.
אני לא בדיוק מחפש איפה לכתוב. אני מעדיף תמיד לכתוב בקילוגרם, אבל YNET הזמינו אותי בזמנו לכתוב אצלם. היה טוב וטוב שהיה. מי שלא מוכן להתמודד עם מאמרים מדעיים איכותיים וממשיך לפרסם זבל על בסיס יומי כדי להמשיך לשרת את גולשיו ה"אינטליגנטים" אז שלא יצפה שנבזבז עליו זמן. המטרה בלהביא אותנו לכתוב ב YNET הייתה "להרים את הרמה" - כנראה שהרמנו אותה יותר מידי, אבל זה בסדר - אני אף פעם לא מתפשר על האיכות וממש לא הולך להשריץ כתבות זבל בכל אתר ברשת איי שם.

אני אף פעם לא מתפשר על האיכות וממש לא הולך להשריץ כתבות זבל בכל אתר ברשת איי שם.
זה מה שהתכוונתי בשאלתי - האם אתרים אחרים שמיועדים ל"קהל הרחב" מוכנים לפרסם מאמר ברמה כזו כש-YNET לא.
אבל אם הם הזמינו אותך בעצמם, זה משהו אחר. חשבתי שאתה שלחת להם.

מאמר מעניין מאוד!
לאחרונה יש יותר ויותר מחקרים שמציבים את כל שאלת ה"שליטה העצמית" בפרספקטיבה אחרת.
השפעה של גורמים פיסיולוגיים על השמנת יתר תוריד אולי חלק מהיחס השלילי והשיפוטי שאנשים אלה זוכים לו מהחברה אבל מה שיותר חשוב תעזור להם להגיע לטווח הבריא.

גדול יוגורטים פרוביוטים הם דיי גימיק
הבנתי גם שהמינון של החיידקים בהם שולי.

אחרונה יש יותר ויותר מחקרים שמציבים את כל שאלת ה"שליטה העצמית" בפרספקטיבה אחרת.
השפעה של גורמים פיסיולוגיים על השמנת יתר תוריד אולי חלק מהיחס השלילי והשיפוטי שאנשים אלה זוכים לו מהחברה
אני לא מזלזל בהשפעות הפיזיולוגיות, אבל ל'התנהגות' יש חלק לא מבוטל.
הבת שלי מקבלת בננה לארוחת 4 ולא במבה ובכלל אין במבה בבית.

אני לא מזלזל בהשפעות הפיזיולוגיות, אבל ל'התנהגות' יש חלק לא מבוטל.
ברור שיש חשיבות להתנהגות וחינוך, היום ראיתי ילדים בדרך לבית הספר עם שקית ובתוכה מנה חמה להפסקת צהרים!
אבל מצד, שני ראיתי תכנית בריטית על השמנת יתר והיו שם אנשים עם השמנת יתר חולנית שממשיכים להעלות עשרות ק"ג בשנה למרות שהם מנסים לשמור על תזונה ודיאטה.
זה לא נשמע הגיוני בכלל.

ברור שיש חשיבות להתנהגות וחינוך, היום ראיתי ילדים בדרך לבית הספר עם שקית ובתוכה מנה חמה להפסקת צהרים!
אבל מצד, שני ראיתי תכנית בריטית על השמנת יתר והיו שם אנשים עם השמנת יתר חולנית שממשיכים להעלות עשרות ק"ג בשנה למרות שהם מנסים לשמור על תזונה ודיאטה.
זה לא נשמע הגיוני בכלל.
זה קצוות כמו אנורקסיה מהצד השני. 95% מהאוכלוסיה יכולים לשלוט על המשקל שלהם

זה בעיקרון דיי אינדבידואלי וזה דורש לקחת אנליזה של החיידקים הקיימים אצלך במעי ולראות בין היתר יחס מסויים בין חיידקים מסויימים ולפי כך "להתאים" לך תזונה כזו או אחרת (זה עדיין לא קיים, ככה שאין ממש מה להתאים).
בגדול יוגורטים פרוביוטים הם דיי גימיק מאחר והתהליך crystallization הורס המון חיידקים עד שהם מגיעים אליך למקרר (עניין של הקפאה/הפשרה וכן הלאה). בגדול לאכול יוגורט פרוביוטי לא יזיק אבל זה גם לא בהכרח יעזור. לגבי שאר החיידקים, הדברים הרגילים שרובינו עושים בחיי היומיום ישאירו אותם מאוזנים: לא להרבות/לאכול ג'אנק באופן קבוע, להמנע כמה שיותר מ corn syrup ושומן טראנס ועוד זבל בסגנון. לאכול סיבים תזונתיים (מסיסים ולא מסיסים במים) במינון "מספק" (20-30 גרם ביום או יותר, אך לא להגזים) ובעיקר לא לקחת אנטיביוטיקה על כל אפצ'י מאחר ורוב הצינונים כיום הם וריאלים ואנטיביוטיקה לא עובדת על וירוסים אלא רק על חיידקים.

מאמר ממש מעניין, מאוד מקווה להספיק לראות את זה מתפתח.

משה האם אפשר בבקשה לקבל המלצות יותר מפורטות או לינק למה כדאי לאכול ולא לאכול לבן אדם ממוצע(שמתאמן) ? או לפחות ממה כדאי מאוד להתרחק.

זה קצוות כמו אנורקסיה מהצד השני. 95% מהאוכלוסיה יכולים לשלוט על המשקל שלהם
זה ממש לא כמו אנורקסיה. אנורקסיה זו הפרעה של שליטה מוגזמת שהופכת להרגל חולני. מה שמרטין מתארת זה בעיה פיזיולוגית של אנשים שמשמינים למרות תזונה נשלטת, לכאורה. כלומר, אין להם שליטה בגופם למרות שכוח רצון, כביכול, יש. זה לא שהם אוכלים עצמם לדעת.

מי שלא מוכן להתמודד עם מאמרים מדעיים איכותיים וממשיך לפרסם זבל על בסיס יומי כדי להמשיך לשרת את גולשיו ה"אינטליגנטים" אז שלא יצפה שנבזבז עליו זמן.
למה זה מפתיע?
הרי המטרה הבלעדית של ynet היא להרוויח כסף, ופרסום מאמרים ברמה גבוהה לא מכניס יותר כסף מפרסום מאמרים שפונים למכנה המשותף הנמוך ביותר

• פותח/ת השרשור
הבת שלי מקבלת בננה לארוחת 4 ולא במבה ובכלל אין במבה בבית.
זה לא בהחלט טוב או יעיל כי ברגע שהיא תראה את הדברים הללו מחוץ לבית ותדע שזה "אסור" (אם זה אסור) אז היא תרצה את זה אף יותר.

חוקים כאלו לא ממש עוזרים בצורה מושלמת. יש די והותר ימי הולדת בגן\בית ספר ושם הילדים משלימים חוסרים מעל ומעבר לכל דימיון.

• פותח/ת השרשור
חוקים כאלו לא ממש עוזרים בצורה מושלמת. יש די והותר ימי הולדת בגן\בית ספר ושם הילדים משלימים חוסרים מעל ומעבר לכל דימיון.
יש על כך מגוון רחב של מאמרים בקרב חיות ובני אדם שכשיודעים שמשהו "אסור" רוב הזמן דווקא רוצים אותו יותר. גילו אפילו אזורים במוח שאחראים להתנהגות הזו אבל זה עדיין לא קונקריטי (המסלול יהיה יותר מעניין).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית