הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חייב להבין פעם אחת ולתמיד - חתירה בישיבה. שועדה?

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
ברור לי שזאת לא חתירה במלוא הדרתה כפי שנעשה עם מוט על הקרקע או עם מתקן ששמים עליו פלטות מהצדדים וגם בו ההרמה היא מהקרקע.

אז על מה זה עובד בעצם?
זה מבודד את הרחב גבי? או שסתם המצאתי שטות עכשיו?

בבקשה השכילו אותי 😅

זה התרגיל המדובר - לפחות המכונה
האחיזה צרה או רחבה.. יש הבדל מהותי?

אי אפשר לבודד את הרחב גבי
וזה עקרונית בדיוק כמו חתירה רק עם תמיכה לגב שמבטלת את השימוש בזוקפים... בערך כמו מכשיר t-bar

• פותח/ת השרשור
אי אפשר לבודד את הרחב גבי
וזה עקרונית בדיוק כמו חתירה רק עם תמיכה לגב שמבטלת את השימוש בזוקפים... בערך כמו מכשיר t-bar

ואחיזה צרה\רחבה?
יש הבדל מהותי בין 2 האחיזות?
צרה הכוונה בצורה אנכית.

סבבה, תודה.

למרות שעדיין לא הבנתי מה ההבדל בין 2 האחיזות 🙄
התרגיל לא מבודד את הרחב גבי משום שיש בו גם כפיפה במרפק.
באחיזות רחבות יש תנועה גדולה יותר של הרחקה אופקית בכתף, שתעמיס יותר על הכתף האחורית.

@shahar18
למה אתה מתכוון בכך שלא ניתן לבודד את הרחב גבי? פולאובר במכונה ייעודית מבודד אותו. גם בשכיבה עם משקולת/מוט או בפולי עליון (פולאובר בפולי עליון, לא פולדאונס) ניתן לבודד את הרחב גבי.

התרגיל לא מבודד את הרחב גבי משום שיש בו גם כפיפה במרפק.
באחיזות רחבות יש תנועה גדולה יותר של הרחקה אופקית בכתף, שתעמיס יותר על הכתף האחורית.

@shahar18
למה אתה מתכוון בכך שלא ניתן לבודד את הרחב גבי? פולאובר במכונה ייעודית מבודד אותו. גם בשכיבה עם משקולת/מוט או בפולי עליון (פולאובר בפולי עליון, לא פולדאונס) ניתן לבודד את הרחב גבי.
לא מכיר תרגיל במכונה ייעודית לפולאובר, אבל פול אובר בשכיבה או בפולי עליון מערב את הטרייספס.

לא מכיר תרגיל במכונה ייעודית לפולאובר, אבל פול אובר בשכיבה או בפולי עליון מערב את הטרייספס.
תגדיר מערב. איו תנועה במפרק המרפק ולכן התנועה היחידה בתרגיל היא פשיטת כתף, מה שאומר שהתרגיל מבודד את הרחב גבי.
כמו שהיד האחורית מעורבת, אפשר גם לומר שהחזה מעורב. אך אין בתרגיל תנועה שמערבת את החזה בעצם (על אף העבודה שלו בתרגיל), ולכן זה נשאר תרגיל מבודד.

פולאובר במכונה ייעודית:
Nautilus.jpg

בתרגיל הזה לא רק שיש בידוד של הרחב גבי מבחינת ניתוח תנועות, אלא גם אין עבודה של שרירים כמו הטרייספס והחזה.

פול אובר בשכיבה או בפולי עליון מערב את הטרייספס.
רק ביד ישרה, וגם אז בעבודה איזומטרית.
בתרגיל הזה לא רק שיש בידוד של הרחב גבי מבחינת ניתוח תנועות, אלא גם אין עבודה של שרירים כמו הטרייספס והחזה.
יש עבודה של החזה, בחצי הראשון של התנועה. שלא לדבר על עזרה של שאר שרירי הגב כמו הטרפזים, מסובבי הכתף והדלתא האחורית. זה בערך כמו התנועה הזאת:
http://www.exrx.net/WeightExercises/LatissimusDorsi/BBBentArmPullover.html

רק ביד ישרה, וגם אז בעבודה איזומטרית.
אז מה אם העבודה איזומטרית?
ופול אובר מתבצע רק עם יד ישרה, אם לא אז זה מתחיל להיות חתירה... ככה או ככה הידיים מעורבות

תגדיר מערב. איו תנועה במפרק המרפק ולכן התנועה היחידה בתרגיל היא פשיטת כתף, מה שאומר שהתרגיל מבודד את הרחב גבי.
כמו שהיד האחורית מעורבת, אפשר גם לומר שהחזה מעורב. אך אין בתרגיל תנועה שמערבת את החזה בעצם (על אף העבודה שלו בתרגיל), ולכן זה נשאר תרגיל מבודד.

פולאובר במכונה ייעודית:
Nautilus.jpg

טוב לא התכוונתי ל"מבודד" מהבחינה של תרגיל חד או דו מפרקי, התכוונתי שהיד אחורית מגבילה את התרגיל כי הכשל מגיע ממנה לפני שמגיע מהרחב גבי.
התרגיל שהבאת נראה נחמד, אישית לא יצא לי לראות אותו עדיין בשום חדר כושר

אז מה אם העבודה איזומטרית?
אז מה? אז אם סופרים כל שריר שצריך להיות דרוך בתרגיל, אז כל תרגיל בעולם הוא לכל שריר בגוף.
ופול אובר מתבצע רק עם יד ישרה, אם לא אז זה מתחיל להיות חתירה... ככה או ככה הידיים מעורבות
רק עם יד ישרה? ראית את השם של התרגיל שהבאתי באותה הודעה שציטטת?

• פותח/ת השרשור
בדיוק היום עשיתי פולאובר עם פולי עליון והגעתי לכשל בגלל הטרייספס.
ידיים ישרות כמובן

אז מה? אז אם סופרים כל שריר שצריך להיות דרוך בתרגיל, אז כל תרגיל בעולם הוא לכל שריר בגוף.

רק עם יד ישרה? ראית את השם של התרגיל שהבאתי באותה הודעה שציטטת?
אתה מתחכם, לא כל כך מבין למה.
כפיפת מרפקים זה תרגיל שמבודד את היד הקדמית כי היא מגיעה לכשל
הרחקת כתפיים זה תרגיל שמבודד כתף אמצעית כי היא מגיעה לכשל
פשיטת מרפק זה תרגיל שמבודד יד אחורית כי היא מגיעה לכשל
הרשימה עוד ארוכה.
פול אובר זה תרגיל שעובד על הרחב גבי אבל לא מבודד אותו, הכשל מגיע קודם מהידיים. גם בפול אובר בשכיבה או פולי וגם בחתירות/משיכות למיניהן.
לגבי התרגיל במכונה שהבאת, כתבתי, נראה תרגיל נחמד, אבל עדיין לא יצא לי לראות אותו ובטח שלא לעבוד איתו ככה שמיותר לדבר עליו... ודרך אגב, גם אם אתה עושה פול אובר בלי ידיים ישרות לגמרי, עדיין הכשל הוא מהידיים.

פולאובר במכונה ייעודית:
Nautilus.jpg

זה מאד תלוי בביצוע של התרגיל מה שאתה אומר
התרגיל אומנם נחשב כמבודד בגלל שיש תנועה רק במפרק אחד אבל אפשר להתייחס אליו כתרגיל חזה או כתרגיל לטיסימוס תלוי בצורת הביצוע
למשל מרפקים קרובים אחד לשני ומרפקים ישרים יותר יתנו יתרון לחזה
מרפקים רחוקים וכפיפים יתנו יתרון לרחב גבי וגם יגדילו את טווח התנועה.
למשל במכונה שגם לי יש אותה בחדר כושר באמת יהיה יתרון לרחב גבי בגלל כיפוף המרפקים וההטייה הגדולה שלהם החוצה וגם יש פשיטת כתף מלאה

אתה מתחכם, לא כל כך מבין למה.
כפיפת מרפקים זה תרגיל שמבודד את היד הקדמית כי היא מגיעה לכשל
הרחקת כתפיים זה תרגיל שמבודד כתף אמצעית כי היא מגיעה לכשל
פשיטת מרפק זה תרגיל שמבודד יד אחורית כי היא מגיעה לכשל
הרשימה עוד ארוכה.
פול אובר זה תרגיל שעובד על הרחב גבי אבל לא מבודד אותו, הכשל מגיע קודם מהידיים. גם בפול אובר בשכיבה או פולי וגם בחתירות/משיכות למיניהן.
לגבי התרגיל במכונה שהבאת, כתבתי, נראה תרגיל נחמד, אבל עדיין לא יצא לי לראות אותו ובטח שלא לעבוד איתו ככה שמיותר לדבר עליו... ודרך אגב, גם אם אתה עושה פול אובר בלי ידיים ישרות לגמרי, עדיין הכשל הוא מהידיים.
תהרוג אותי אם אני מבין למה אתה חושב שאני מתחכם. נראה לי שעשית סלט שלם בין מה שאנשים אמרו. למה אתה עונה לי שהתרגיל מבודד את הרחב גבי? אני אמרתי שהוא מבודד? להפך, אמרתי שיחד איתו עובדים גם החזה, הטרפזים, מסובבי הכתף והדלתא האחורית. אז איזו טענה שלי אתה סותר?

אני הבאתי את התרגיל ההוא במכונה? אני הבאתי תרגיל במוט.

מעבר לזה שהמבחן לתרגיל, אם הוא מבודד או לא, הוא לא מאיפה מגיע הכשל, אלא איזה שרירים עובדים בו.

תהרוג אותי אם אני מבין למה אתה חושב שאני מתחכם. נראה לי שעשית סלט שלם בין מה שאנשים אמרו. למה אתה עונה לי שהתרגיל מבודד את הרחב גבי? אני אמרתי שהוא מבודד? להפך, אמרתי שיחד איתו עובדים גם החזה, הטרפזים, מסובבי הכתף והדלתא האחורית. אז איזו טענה שלי אתה סותר?

אני הבאתי את התרגיל ההוא במכונה? אני הבאתי תרגיל במוט.

מעבר לזה שהמבחן לתרגיל, אם הוא מבודד או לא, הוא לא מאיפה מגיע הכשל, אלא איזה שרירים עובדים בו.
אז אני לא מבין למה אנחנו מווכחים או על מה מתווכחים.
שנינו מסכימים שהתרגיל לא מבודד את הרחב גבי

אז אני לא מבין למה אנחנו מווכחים או על מה מתווכחים.
שנינו מסכימים שהתרגיל לא מבודד את הרחב גבי

אי אפשר לעשות תרגיל שבאמת יבודד שריר גם לא לבייספס
כי לכל שריר יש סינרגיסטים ובכל תרגיל יש מייצבים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית