הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פופלוריות של האבקת חלבון

Liverpool

משתמש פעיל
444
11
נק' מוניטין:
72
444
11
איך האבקת חלבון נהיה כ''כ פופלרי בקרב המתאמנים?
הרי זה כולה חלבון שאמור להיות פי 2 גרם ממשקל גוף.
אם נדבר דוגרי ממש לא קשה להשלים את זה ובנוסף לזה יש את החלבון של הפחמימה שאתה מכניס.
הדבר הכי קשה הרי במסה זה להשיג פחמימה ועוד בכמויות כאלו גדולת.
אז למה אנשים בכל זאת נעולים על החלבון? אפשר לחשוב שהם בכלות מרביצים את כל הפחמימה שהם צריכים...
אולי אני מפספס פה משהו תקנו אותי אם אני טועה.

מלא פעמים אני מכניס לסלט קופסת טונה וקוטג' עם זיתים והמון טחינה 😆
הצעת יעול במקום הקוטג' תכניס בולגרית 5% 20 גרם חלבון ל100 ו130 קלוריות

קצת שמן זית וקיבלת סלט קטלני כמו של ארומה מלא חלבון טעים רצח משביע ומעט פחמימה

ארוחה פקל שלי בחיטוב שאני יחסית יצירתי במסה זה כבר מסחרה לא אכפת לי מהאוכל גם ככה זה בכוח

קודם כל מדובר בחלבון עם ערך ביולוגי גבוהה במיוחד. לפחות מה שמציינים הייצרנים. אז לאבקת החלבון גרם לגרם יש יתרון על חלק מהמזונות.
אם להשוות לביצה , שערכה הביולוגי הוא 100 - מנת חלבון ממוצעת היא 24 גרם חלבון. ביצה אחת מכילה 6 גרם חלבון בערך - כלומר 4 ביצים. רק שהשומן בביצה הוא 5 גרם. אז מנה תתן לנו 20 גרם שומן - לעומת אבקת חלבון WHEY ששם אולי גרם או שתיים. אז יש פה גם ערך למי שחשוב לו אחוזי השומן.
מבחינת הזמינות - קל לשאת, לערבב ולעכל.

עכשיו, אם נסתכל על החבר'ה הקלים יחסית - אין לכם מה להתקרב לזה. מצטער. אין תחליף לאוכל. אם אתם לא יודעים לאכול אז תלמדו, או עזבו אותכם מהספורט הזה, תרכבו על אופניים - שם יעריכו את הקלילות שלכם.
חבר'ה כבדים - 100 קילו ומעלה, שעוד נמצאים בסייקל, זה בישבלכם. בילדר ששוקל 100-120 יכול להגיע (בסייקל) ל 400 גרם חלבון לפחות. אז יחד עם האוכל אין ברירה אלה להוסיף שייקים. מאמין שממוצא השייקים ביום יהיה 6-8 סקופים.

מה שרשמתי פה זו האמת כפי שהיא, בלי בולשיט - ככה זה עובד, זה מה שעושים.

קודם כל מדובר בחלבון עם ערך ביולוגי גבוהה במיוחד. לפחות מה שמציינים הייצרנים. אז לאבקת החלבון גרם לגרם יש יתרון על חלק מהמזונות.
אם להשוות לביצה , שערכה הביולוגי הוא 100 - מנת חלבון ממוצעת היא 24 גרם חלבון. ביצה אחת מכילה 6 גרם חלבון בערך - כלומר 4 ביצים. רק שהשומן בביצה הוא 5 גרם. אז מנה תתן לנו 20 גרם שומן - לעומת אבקת חלבון WHEY ששם אולי גרם או שתיים. אז יש פה גם ערך למי שחשוב לו אחוזי השומן.
מבחינת הזמינות - קל לשאת, לערבב ולעכל.

עכשיו, אם נסתכל על החבר'ה הקלים יחסית - אין לכם מה להתקרב לזה. מצטער. אין תחליף לאוכל. אם אתם לא יודעים לאכול אז תלמדו, או עזבו אותכם מהספורט הזה, תרכבו על אופניים - שם יעריכו את הקלילות שלכם.
חבר'ה כבדים - 100 קילו ומעלה, שעוד נמצאים בסייקל, זה בישבלכם. בילדר ששוקל 100-120 יכול להגיע (בסייקל) ל 400 גרם חלבון לפחות. אז יחד עם האוכל אין ברירה אלה להוסיף שייקים. מאמין שממוצא השייקים ביום יהיה 6-8 סקופים.

מה שרשמתי פה זו האמת כפי שהיא, בלי בולשיט - ככה זה עובד, זה מה שעושים.
כל מה שאמרת היה נכון, עד הקטע של החבר'ה הקלים שלא צריכים אבקת חלבון.

כל מה שאמרת היה נכון, עד הקטע של החבר'ה הקלים שלא צריכים אבקת חלבון.

תראה זאת סהכ גישה. ברור שבנאדם שמטעמי נוחות / קשה לו לאכול ושאר סיבות די מוצדקות צריך לפנות לחלבון. אבל הקצנתי בכוונה להראות שזה לא תחליף לאוכל וכאופציה שניה . גם אחרי אימון כן ההייתי ממליץ לשתות חלבון אבל שעה אחרי לשבת ולאכול.

מעניין אם יש צורך שונה באותו משקל. לדעתי הצורך בחלבון יהיה שונה בין אדם ששוקל 100 קילו על 25% שומן ובן אדם עם 10% שומן. כי הרי תהיה יותר רקמת שריר שתתדרוש התאוששות.
בחישוב זה יוצא בין 1.2-1.6 חלבון פי משקל גוף. לפי המשוואה זאת גם אדם ששוקל 100 קילו יצטרך לא יותר מ160 גרם חלבון. זה כמובן מוטל בספק ויש אנשים שיצטרכו יותר או פחות אבל הנוסחא של ברי סירס יותר הגיונית ובריאה לגוף מאשר 220-300 גרם חלבון לאורך זמן שאותה לרוב מקדמים מגזינים של בילדרים או אנשים על סייקל.

מעניין אם יש צורך שונה באותו משקל. לדעתי הצורך בחלבון יהיה שונה בין אדם ששוקל 100 קילו על 25% שומן ובן אדם עם 10% שומן. כי הרי תהיה יותר רקמת שריר שתתדרוש התאוששות.
בחישוב זה יוצא בין 1.2-1.6 חלבון פי משקל גוף. לפי המשוואה זאת גם אדם ששוקל 100 קילו יצטרך לא יותר מ160 גרם חלבון. זה כמובן מוטל בספק ויש אנשים שיצטרכו יותר או פחות אבל הנוסחא של ברי סירס יותר הגיונית ובריאה לגוף מאשר 220-300 גרם חלבון לאורך זמן שאותה לרוב מקדמים מגזינים של בילדרים או אנשים על סייקל.
הכפול 2 זאת הנחיה כללית שתתפוס על רוב המתאמנים כמובן ששני אנשים על אותו משקל כשלאחד יש מסת שריר גדולה משמעותית מהשני, אז הוא יצטרך יותר חלבון אבל במקרה של שניהם 2 גרם לקילו יספיק בהנחה שהם לא על סייקל או בחיטוב קיצוני כלשהו...

אני ליתר ביטחון משתדל גם לעבור את ה2 גרם בקצת אבל לא תמיד מצליח..

מעבר ליתרונות של נוחות וכסף, הרוב המוחלט בטוח שזה מה ש"ינפח" אותו. בורות של אנשים, זה הכל

לגמרי!
מישהו בעבודה שאל אותי אם אני שותה אבקת חלבון, עניתי כן.
הוא אמר "כן, רואים" ואז המשיך "אם אני אקח גם אני אתנפח, אבל אני רוצה לגדול טבעי"
🤦‍♂️

ההתייחסות היא למסת שריר רזה... כלומר אם אתה שוקל 100 קילו ואתה 10 אחוז שומן אז תחשב לפי 90 קילו.
המגזינים לא מגזימים - הם די ממעיטים. בנאדם בסייקל צריך להכניס פי 3 או 4 על מנת לנצל את יכולת הסינטוז הגבוהה של החלבון שלו.

ההתייחסות היא למסת שריר רזה... כלומר אם אתה שוקל 100 קילו ואתה 10 אחוז שומן אז תחשב לפי 90 קילו.
המגזינים לא מגזימים - הם די ממעיטים. בנאדם בסייקל צריך להכניס פי 3 או 4 על מנת לנצל את יכולת הסינטוז הגבוהה של החלבון שלו.
האם מרבית המתאמנים יושבים על חומרים? אם אותו אדם בסייקל יצרוך 2 קג, הוא לא יעלה את אותה כמות שריר?
לפי הבנתי לא נערכו מספיק מחקרים בתחום כדי לקבוע חד משמעית שלהעמסת חלבון יש היתרון על פני סתם תזונה בעלת חלבון גבוה.

לגמרי!
הוא אמר "כן, רואים" ואז המשיך "אם אני אקח גם אני אתנפח, אבל אני רוצה לגדול טבעי"
🤦‍♂️
שמע, הוא אולי יגדל אבל לא בהכרח באופן שהוא חושב.🤩

אני לא מבין איך אתם אומרים שלאכול 150-200 גרם חלבון ביום זה קל.
אולי אם יש לכם כסף לסטייק/דגים כל יום, אבל אחרת אתה אוכל אחרת לגמרי מכל אדם אחר. בגביע קוטג' יש משהו כמו 25 גרם. בטונה יש בערך כמות זהה. זהו. אין כמעט מאכלים שיש להם הרבה חלבון. אז תאכלו 5-8 קופסאות טונה/קוטג' ביום כל יום? או שתאכלו יום סטייק יום טונה קוטג'?
אגב בבשר יש כמות פחות או יותר זהה של חלבון, ככה שגם ממנו צריך לאכול נתחים לא הגיוניים מאוד.
בסופו של דבר אם לא היה תוסף חלבון היינו צריכים לטחון סויה או לפשוט את הרגל.

שמע, הוא אולי יגדל אבל לא בהכרח באופן שהוא חושב.🤩

אני לא מבין איך אתם אומרים שלאכול 150-200 גרם חלבון ביום זה קל.
אולי אם יש לכם כסף לסטייק/דגים כל יום, אבל אחרת אתה אוכל אחרת לגמרי מכל אדם אחר. בגביע קוטג' יש משהו כמו 25 גרם. בטונה יש בערך כמות זהה. זהו. אין כמעט מאכלים שיש להם הרבה חלבון. אז תאכלו 5-8 קופסאות טונה/קוטג' ביום כל יום? או שתאכלו יום סטייק יום טונה קוטג'?
אגב בבשר יש כמות פחות או יותר זהה של חלבון, ככה שגם ממנו צריך לאכול נתחים לא הגיוניים מאוד.
בסופו של דבר אם לא היה תוסף חלבון היינו צריכים לטחון סויה או לפשוט את הרגל.
ביצים, גבינות צהובות, תוסיף לתפריט ותראה שתגיע ל150-200.

לגמרי!
🤦‍♂️

אז אני לא יהיה מנופח ושרירי בגלל האפקות??
המאמן במכון אמר לי לקנות ולשתות ישר אחרי אימון רק ככה אני אגדל

לגמרי!
🤦‍♂️

נשבע שאנשים כאלה פשוט מעצבנים אותי...

נשבע שאנשים כאלה פשוט מעצבנים אותי...

אם נתחיל לספר סיפורי מישהו אמר לי על אבקות חלבון
אז אני רוצה לשתף את השיא
ילד אחד בא אליי ושאר אם אני שותה אבקת חלבון
אמרתי לו שכן ואז הוא אמר לי ואני מצטט במדוייק:
"אמא שלי רופאה והיא מבינה בתחום של האפקות חלבון והיא אמרה לי שזה יעשה את השריר אחר כך שומני ונוזלי וגם יכול לגרום לזין לקטון"

והוא היה רציני ב100% אחוז שהוא אמר לי את זה

אם נתחיל לספר סיפורי מישהו אמר לי על אבקות חלבון
אז אני רוצה לשתף את השיא
ילד אחד בא אליי ושאר אם אני שותה אבקת חלבון
אמרתי לו שכן ואז הוא אמר לי ואני מצטט במדוייק:
"אמא שלי רופאה והיא מבינה בתחום של האפקות חלבון והיא אמרה לי שזה יעשה את השריר אחר כך שומני ונוזלי וגם יכול לגרום לזין לקטון"

והוא היה רציני ב100% אחוז שהוא אמר לי את זה

או שאני מתרחק מאנשים כאלה כי אני "אצא" עליהם או שאני מסביר להם בעצבנות כי נמאס לי כבר להתמודד עם התשובות המפגרות הללו.

או שאני מתרחק מאנשים כאלה כי אני "אצא" עליהם או שאני מסביר להם בעצבנות כי נמאס לי כבר להתמודד עם התשובות המפגרות הללו.

חחח לא היה לי מה להגיב לו כי פעם ראשונה ששמעתי את זה אז העדפתי להגיד "טוב..." וללכת

ביצים, גבינות צהובות, תוסיף לתפריט ותראה שתגיע ל150-200.
בביצה גדולה יש 6 גרם חלבון ו80 קלוריות. ביצים זאת תוספת נחמדה אבל לא משמעותית בסך הכל. כמה ביצים תאכל ביום? 4?
ב100 גרם גבינה צהובה (4 פרוסות אני חושב?) יש 24 ג' חלבון. זה נחמד אבל שוב, זה 280 קלוריות.
אוקיי בוא נראה אותנו מגיעים לתפריט של יום אחד.
עד עכשיו דחפנו 4 ביצים ו4 פרוסות צהובה והגענו ל48 ג' חלבון ו600 קלוריות. כמובן בהנחה שאתה אוכל ביצה קשה וגבינה צהובה בלי לחם.
אכלנו 2 קופסאות טונה כדי להגיע ל100 גרם חלבון בערך ו1000 קלוריות סה"כ (כי אתה אוכל גבינה, ביצה וטונה בלי כלום כן?)
אז אני לא יהיה מנופח ושרירי בגלל האפקות??
המאמן במכון אמר לי לקנות ולשתות ישר אחרי אימון רק ככה אני אגדל
"רק ככה" זה לא נכון. העיקר זה להתאמן נכון ולאכול נכון. להתאמן נכון זה לדחוק את השריר ולגרום לגוף להבין שצריך להגדיל אותו.
לאכול נכון זה לספק לגוף את הקלוריות ואת החלבון כדי שיהיו לו האמצעים לגדול. לכן זה לא חשוב איזה חלבון שלם תיקח - העיקר שיהיה אותו זמין. חלבון זאת פשוט דרך קלה להגיע לכמות חלבון גבוהה - כמו שאמרתי, זה דיי קשה בלעדיו.

הנקודה שלי היא שבסופו של דבר, שתייה של מי חלבון מאפשרת לך לאכול שאר הזמן כמו בן אדם נורמלי. נניח שאני שותה 4 סקופים ביום עם 300 מ"ל חלב. סגרתי 110 גרם חלבון. עכשיו נשאר לי לאכול 1300-1800 קלוריות כמו בן אדם 😋🍴

• פותח/ת השרשור
בביצה גדולה יש 6 גרם חלבון ו80 קלוריות. ביצים זאת תוספת נחמדה אבל לא משמעותית בסך הכל. כמה ביצים תאכל ביום? 4?
ב100 גרם גבינה צהובה (4 פרוסות אני חושב?) יש 24 ג' חלבון. זה נחמד אבל שוב, זה 280 קלוריות.
אוקיי בוא נראה אותנו מגיעים לתפריט של יום אחד.
עד עכשיו דחפנו 4 ביצים ו4 פרוסות צהובה והגענו ל48 ג' חלבון ו600 קלוריות. כמובן בהנחה שאתה אוכל ביצה קשה וגבינה צהובה בלי לחם.
אכלנו 2 קופסאות טונה כדי להגיע ל100 גרם חלבון בערך ו1000 קלוריות סה"כ (כי אתה אוכל גבינה, ביצה וטונה בלי כלום כן?)

"רק ככה" זה לא נכון. העיקר זה להתאמן נכון ולאכול נכון. להתאמן נכון זה לדחוק את השריר ולגרום לגוף להבין שצריך להגדיל אותו.
לאכול נכון זה לספק לגוף את הקלוריות ואת החלבון כדי שיהיו לו האמצעים לגדול. לכן זה לא חשוב איזה חלבון שלם תיקח - העיקר שיהיה אותו זמין. חלבון זאת פשוט דרך קלה להגיע לכמות חלבון גבוהה - כמו שאמרתי, זה דיי קשה בלעדיו.

הנקודה שלי היא שבסופו של דבר, שתייה של מי חלבון מאפשרת לך לאכול שאר הזמן כמו בן אדם נורמלי. נניח שאני שותה 4 סקופים ביום עם 300 מ"ל חלב. סגרתי 110 גרם חלבון. עכשיו נשאר לי לאכול 1300-1800 קלוריות כמו בן אדם 😋🍴
איך ״דוחקים את השריר וגורמים לגוף להבין שהוא צריך לגדול״?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית