הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פופלוריות של האבקת חלבון

Liverpool

משתמש פעיל
444
11
נק' מוניטין:
72
444
11
איך האבקת חלבון נהיה כ''כ פופלרי בקרב המתאמנים?
הרי זה כולה חלבון שאמור להיות פי 2 גרם ממשקל גוף.
אם נדבר דוגרי ממש לא קשה להשלים את זה ובנוסף לזה יש את החלבון של הפחמימה שאתה מכניס.
הדבר הכי קשה הרי במסה זה להשיג פחמימה ועוד בכמויות כאלו גדולת.
אז למה אנשים בכל זאת נעולים על החלבון? אפשר לחשוב שהם בכלות מרביצים את כל הפחמימה שהם צריכים...
אולי אני מפספס פה משהו תקנו אותי אם אני טועה.

איך ״דוחקים את השריר וגורמים לגוף להבין שהוא צריך לגדול״?

לא מסובך. יוצרים גירוי.
מאחר ואתה מבקש ליצור תהליך של גדילה ולא התחזקות, אז מילת המפתח פה היא ליצור היפרטרופיה בשריר.
השיטה המועדפת היא הזרמה של המון דם לתוך השריר בשימוש בכל מיני תכניקות של עצימות. באופן אישי אני מצליח ליצור היפרטרופיה מקסימלית בטווח של 10-15 חזרות במשקלים בינוניים.

• פותח/ת השרשור
לא מסובך. יוצרים גירוי.
מאחר ואתה מבקש ליצור תהליך של גדילה ולא התחזקות, אז מילת המפתח פה היא ליצור היפרטרופיה בשריר.
השיטה המועדפת היא הזרמה של המון דם לתוך השריר בשימוש בכל מיני תכניקות של עצימות. באופן אישי אני מצליח ליצור היפרטרופיה מקסימלית בטווח של 10-15 חזרות במשקלים בינוניים.
עושה את החזרות בקליל?
שנשאר לך עוד 2-3 חזרות לעשות ואתה לא עושה?
או שאתה עושה אתה המקסימום עד שאתה מגיע למצב שלא תוכל לעשות חזרה נוספת?
מקפיד לעלות במשקלי עבודה? או שזה פחות חשוב?

עושה את החזרות בקליל?
שנשאר לך עוד 2-3 חזרות לעשות ואתה לא עושה?
או שאתה עושה אתה המקסימום עד שאתה מגיע למצב שלא תוכל לעשות חזרה נוספת?
מקפיד לעלות במשקלי עבודה? או שזה פחות חשוב?

כל סט קובע. מוצא את המשקל שיגרום לי להיכשל בטווח חזרות שהגדרתי. אין מצב שנשאר לי עוד חזרה שאני מסיים. גם אם זה אומר שאני ממשיך ל 20 חזרות.
כל הזמן מנסה להעלות משקלים.

כמה גרם חלבון ב 100 גרם חזה עוף אחרי הבישול? (ז"א 100 גרם נקי לאחר בישול, משמע היה לפני זה 140 גרם בערך)

• פותח/ת השרשור
הא
כל סט קובע. מוצא את המשקל שיגרום לי להיכשל בטווח חזרות שהגדרתי. אין מצב שנשאר לי עוד חזרה שאני מסיים. גם אם זה אומר שאני ממשיך ל 20 חזרות.
כל הזמן מנסה להעלות משקלים.
האם שיטה כזאת הוכחה כמשהו יעיל?
מי אמר שלעבוד ככה יגרום ליותר היפרטרופיה מאשר לעבוד חלש יותר?

כמה גרם חלבון ב 100 גרם חזה עוף אחרי הבישול? (ז"א 100 גרם נקי לאחר בישול, משמע היה לפני זה 140 גרם בערך)
30
הא

האם שיטה כזאת הוכחה כמשהו יעיל?
מי אמר שלעבוד ככה יגרום ליותר היפרטרופיה מאשר לעבוד חלש יותר?

אח שלי אני נותן לך פה טיפ באהלן אהלן שלקח לי כנה שנים טובות להבין.
השיטה מוכחת ובשימוש על ידי הרבה בילדרים. עם הזמן והשנים כל אחד מוצא מה גורם לו את הגירוי הכי טוב.
גם שאני עובד בטווח של 6-8 עם משקלים כבדים אני גודל. כי עדיין יוצר גירוי. רק שבטווח של 12-15 אני מוריד את המשקלים ויוצר גירוי עמוק בלי להשתמש במשקלים שמעמיסים לי את הגידים והמפרקים. אבל שוב אני חוזר - המשקלים הם בינונים. לא סופר כבדים. סתם לדוגמא בנץ 15 חזרות עם 100 קילו... בסופו של אימון הנפח עבודה הוא מטורף.

• פותח/ת השרשור
30

אח שלי אני נותן לך פה טיפ באהלן אהלן שלקח לי כנה שנים טובות להבין.
השיטה מוכחת ובשימוש על ידי הרבה בילדרים. עם הזמן והשנים כל אחד מוצא מה גורם לו את הגירוי הכי טוב.
גם שאני עובד בטווח של 6-8 עם משקלים כבדים אני גודל. כי עדיין יוצר גירוי. רק שבטווח של 12-15 אני מוריד את המשקלים ויוצר גירוי עמוק בלי להשתמש במשקלים שמעמיסים לי את הגידים והמפרקים. אבל שוב אני חוזר - המשקלים הם בינונים. לא סופר כבדים. סתם לדוגמא בנץ 15 חזרות עם 100 קילו... בסופו של אימון הנפח עבודה הוא מטורף.
שלא תבין לא נכון לא באתי לבקר אותך ולבקש הוכחות על דברים שאתה אומר.
פשוט התאמנתי הרבה מאוד זמן בab היתי בא עושה את התרגילים שאני צריך בלי הרבה הקדשת מחשבה למשקלים ולגירויים עושה את כל התרגילים בסבבה והולך לבית.
הבעיה שאני לא היתי גדל.
עד שחבר מהמכון אמר לי ״תגיד למה אתה לא מתאמץ ועובד חזק יותר? אני רואה אותך עובד בכיף שלך בלי להתאמץ״.
ומאז התחלתי להכנס יותר לענייני האימונים כי הבנתי שהתזונה זה לא 100% בהיפרטרופיה.
ועזוב אל תכנס איתי לענייני תזונה כי גם אחרי הרבה בדיקות שינוים וניסיונות הבנתי שאני אוכל טוב ועולה במשקלים.
לכן אני רק מתעניין ומנסה ללמוד מאנשים שיטות עבודה במכון.

שלא תבין לא נכון לא באתי לבקר אותך ולבקש הוכחות על דברים שאתה אומר.
פשוט התאמנתי הרבה מאוד זמן בab היתי בא עושה את התרגילים שאני צריך בלי הרבה הקדשת מחשבה למשקלים ולגירויים עושה את כל התרגילים בסבבה והולך לבית.
הבעיה שאני לא היתי גדל.
עד שחבר מהמכון אמר לי ״תגיד למה אתה לא מתאמץ ועובד חזק יותר? אני רואה אותך עובד בכיף שלך בלי להתאמץ״.
ומאז התחלתי להכנס יותר לענייני האימונים כי הבנתי שהתזונה זה לא 100% בהיפרטרופיה.
ועזוב אל תכנס איתי לענייני תזונה כי גם אחרי הרבה בדיקות שינוים וניסיונות הבנתי שאני אוכל טוב ועולה במשקלים.
לכן אני רק מתעניין ומנסה ללמוד מאנשים שיטות עבודה במכון.

תראה , כדאי מאוד לחלק את שיטות האימון לשלבים. בכדי להוציא את המיטב משיטת אימון כמו שציינתי בטווח חזרות של 12-15, אתה צריך בסיס טוב. כך שתוכל לשים משקל סביר ולעבוד איתו 12-15 חזרות, כך שהגירוי לשריר יהיה מעומס מכובד לטווח של חזרות.

השלב הראשון יהיה בניה של כוח. בכדי לפמפם 15 חזרות 100 קילו בנץ, אתה צריך בנץ של 140 ל 6 חזרות לדוגמא. קח כמה חודשים של עבודה על כוח, חזק את עצמך ואז הפוך את התוכנית.

אני משנה בין שתי השיטות כל שלושה חודשים. לפעמים גם על שבועים. כלומר שבועים על חזרות שבוע על משקלים.

בקשר לנושא.. בתור אחד שקשה לו להגיע לכמות חלבון של כפול 2 (כי אני לא אוהב טונה וקוטג') כמה פעמים אפשר לצרוך סקופ חלבון ביום??

אחד החברים הטובים שלי מהצבא בא אלי פעם ושאל אותי;"תגיד, אבקת חלבון נחשב לרמאות?"
אמרתי לו שלא יפנה עם השאלה הזאת לאף אחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית