ייעוץ אקטומורף מנופח

• פותח/ת השרשור misheu
  • פורסם בתאריך

misheu

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
1
85
1
שלום לכולם.

לפני כחודש בערך התחלתי להתאמן בחדר כושר. אני אקטומורף טהור והייתי כזה כל חיי, 1.78 57 ק"ג, ומאז שנכנסתי לחדר כושר התחלתי לקחת את עצמי בידיים (תרתי משמע) וגם התחלתי לאכול בצורה נכונה. זאת אומרת, אני מעמיס כמויות אדירות של אוכל ביום, או לפחות משתדל מאוד לעשות את זה ובאמת, עליתי כ- 5 ק"ג.

העניין שלי הוא בתוכנית אימונים והוא: התחלתי בתרגילים לכל הגוף, 3 פעמים בשבוע. לפני כמה זמן עברתי מתרגילים במכונות, לתרגילים חופשיים בלבד. הבעיה היא, שבמכונות הייתי מרים 40 ק"ג, ועכשיו בדחיקת חזה למשל אני יכול בערך 30 ק"ג (כולל 20 ק"ג של המוט), ואני גם מרגיש פחות את הגדילה בלי ששינתי את הארוחות או את השינה הסדירה.

המטרה שלי בסופו של דבר היא כמובן לגדול ולצבור מסת שריר ולעבוד על ניפוח שריר ופחות על סבולת או כוח (קצת פחות מבין בסיווגים). אני עושה סטים של 4X10 בגב תחתון, דחיקת חזה, דחיקת כתפיים, סקווט.

השאלה היא מה אני בדיוק צריך לעשות כדי לעבוד יותר על ניפוח ולהגדיל את השריר? להשאר בתוכנית כמה זמן ולדבוק גם בכמות הסטים והחזרות?

אשמח לתגובות והנחיות, תודה רבה.

my.php
duqwg4xmnnro.jpg

אני לא מסתמך על מחקר אחד אתה מודע לזה.?
http://www.siz.co.il/my.php?i=duqwg4xmnnro.jpg

ו70%rm זה כן 12 חזרות במקרה של מתאמן מתחיל
רוב ההמלצות כיום הן 12 חזרות למתחיל לעלייה במסת שרירית
כמובן תוך כדי לשמור על זמן עבודה בסט של 40 שניות עד 60 ולכאן נכנסת שיטת הtempo

בקיצור העצה שלי למתאמן מתחיל לעלייה במסת שריר
תכנית fbw 4 סטים שריר גדול 3 סטים שריר קטן 12 חזרות בכל התרגילים בטמפו של 40x0
התרגילים
מתח 4 סטים
לחיצות חזה 4 סטים
סקוואט 4 סטים
לחיצת כתפיים/הרחקת כתף בקרוס 3 סטים
לחיצה צרפתית 3 סטים
כפיפת מרפקים בישיבה שיפוע קטן 3 סטים
בטן בשיפוע שלילי 3 סטים
סטטית 3 סטים

נערך לאחרונה:
טמפו זה עוד מונח שצריך לעבור מהעולם. השלב האקסצנטרי צריך להיות מבוקר (לא בהכרח איטי, אבל מבוקר), והשלב הקונצנטרי צריך להיות הכי מהיר שאפשר. המהירות של המוט היא לא פרמטר מבודד. "רוב ההמלצות" גם אומרות לעשות חצאי סקוואטים (אם בכלל), וכו'.
זה לא דמוקרטיה - "הרוב" לא קובע.

טמפו זה עוד מונח שצריך לעבור מהעולם. השלב האקסצנטרי צריך להיות מבוקר (לא בהכרח איטי, אבל מבוקר), והשלב הקונצנטרי צריך להיות הכי מהיר שאפשר. המהירות של המוט היא לא פרמטר מבודד. "רוב ההמלצות" גם אומרות לעשות חצאי סקוואטים (אם בכלל), וכו'.
זה לא דמוקרטיה - "הרוב" לא קובע.
טמפו צריך לצאת מהעולם ?
אתה לא אמיתי אם אתה חושב שקצב החזרה הוא לא אפקטיבי
מה אני מצפה כל הפורום פה מרעילים אחד את השני לss לינארית טקסס וכו

אז לרוב משתמשי הפורום ,ss או עקרונות מהss עשו רק טוב בכך שהם עלו מסת שריר וגם משקלי העבודה עלו בהרבה.
אני לא מבין איך זה רע?

אז לרוב משתמשי הפורום ,ss או עקרונות מהss עשו רק טוב בכך שהם עלו מסת שריר וגם משקלי העבודה עלו בהרבה.
אני לא מבין איך זה רע?
שזה מה שאתם ממליצים לכל מתאמן מתחיל למרות שזו טעות עפי כל בעל ידע בתחום

בטח שלא הבנת. אתה גם לא תבין.

לבנתיים אני די בטוח שהידע שלי בתחום גבוה משלך
חוץ מזה אתה אומר שצארלס פוליקווין טועה וlbs גילו שזה לא נחוץ חחח ?

צ'ארלס פוליקווין טועה לגבי הרבה דברים. בדיוק סיימת קורס מדריכים או מה?
נכון הוא טועה לגבי דברים אבל אתה לא זה שיוכיח את טעויותיו עם כל הכבוד.
קורס מדריכים ? הרמה שלי הרבה יותר גבוהה משאתה חושב

תפסיק להקשיב לכל הייעוץ פאוורךיפטינג פה כי באמת אין להם מושג אם תאצה עזרה אשמח לעזור לך
אני מבין שרוני קולמן בכבודו ובעצמו הגיע לייעץ לנו פה בפורום?
תנוח קצת בחוץ.

איך הוא מושעה כזה מהר חחח?
יחזור עוד שבוע, בתקווה שהוא יבין מה היה לא בסדר במה שעשה

כמובן שאין בעיה עם מישהו שחושב אחרת ותמיד נשמח להוכיח לאנשים למה הם טועים ואנחנו צודקים, אבל יש צורה להתבטא.

אני מבין שרוני קולמן בכבודו ובעצמו הגיע לייעץ לנו פה בפורום?
תנוח קצת בחוץ.

חבל. הוא לא עבר על שום חוק, והיה יכול להיות מבדר 🤡

אחרי זה אנשים אומרים שהפורום לא מוכן לקבל דעה שונה.

חבל. הוא לא עבר על שום חוק, והיה יכול להיות מבדר 🤡

אחרי זה אנשים אומרים שהפורום לא מוכן לקבל דעה שונה.
להגיד "בוא לפרטי אחי עזוב אותם" נראה לי כמו חתרנות תחת הפורום.

לגרדום.

• פותח/ת השרשור
או קיי .. אני שמח לראות שהנושא שלי פעיל רק חבל שזה בכיוון של ריבים.

בכל אופן אני מכבד את הדעות שלכם, רק שמהרגע שפתחתי את הנושא נהייתי יותר מבובל.
אני אנסה לחדד וכמובן אשמח אם תוכלו להכווין אותי בצורה הנכונה ולענות לי על השאלה: אני בחור רזה מאוד, כמו שאמרתי אקטומורף טהור ויש לי חילוף חומרים מהיר ביותר. אז כרגע אני אחרי חודש וחצי של אימונים בהם עשיתי בעיקר 3X12 כשעכשיו אני עושה דחיקת חזה, TBAR, מתח, סקוואט, כתפיים וידיים.

מה אני צריך לעשות מפה ואיך אני מגדיל את מסת השריר או במונח הרווח "מתנפח" בצורה היעילה ביותר, מסווה את העצמות, כמובן בנוסף לתזונה נכונה שאני צורך ומנוחה. אין לי בעיה ואפילו עדיף לעלות גם בשומן.

תודה.

בזיון מה שקורה פה ושאיך שהפורום הזה מתנהל. באמת להשעות חבר פורום בגלל שהדעות שלו שונות זאת בושה.
אין דבר כזה תכנית הכי טובה יש תכנית שעומדת בעקרונות אימון. ואין דרך אחת להגיע לתוצאות יש אלפי דרכים. SS זאת תכנית טובה להעלות בכוח. היא לא תכנית שמכוונת למסה. השימוש בה לפיתוח גוף הוא כדי לעלות משקלים בתרגילים הבסיסים ואז לחזור לעבוד בתכנית שמכוונת לפיתוח גוף. ו-ss זו לא התכנית היחידה להעלות בכוח יש כל כך הרבה תכניות כוח איכותיות של מאמנים גדולים אז מה הויכוח בכלל.
חשוב לקבל פה דעות שונות כולנו לומדים דברים יומיום ומחקרים יוצאים מידה תקופה ומלמדים אותנו עוד דברים. ויכול להיות שלמיקי פה יש דברים שהוא יכול ללמד אותכם גם אם אתם חושבים שלא. חלאס עם הקיבעון המפגר הזה פה בפורום.
אין דבר כזה תכנית הכי טובה!!!

אז די לזיין את המוח כל היום על ss סבבה אחלה תכנית כוח אבל חלאס זו לא הדרך היחידה לעלות במסת שריר. אם ככה משעים פה חברים אין סיבה לפורום הזה להתקיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית