הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אקטומורף מנופח

• פותח/ת השרשור misheu
  • פורסם בתאריך

misheu

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
1
85
1
שלום לכולם.

לפני כחודש בערך התחלתי להתאמן בחדר כושר. אני אקטומורף טהור והייתי כזה כל חיי, 1.78 57 ק"ג, ומאז שנכנסתי לחדר כושר התחלתי לקחת את עצמי בידיים (תרתי משמע) וגם התחלתי לאכול בצורה נכונה. זאת אומרת, אני מעמיס כמויות אדירות של אוכל ביום, או לפחות משתדל מאוד לעשות את זה ובאמת, עליתי כ- 5 ק"ג.

העניין שלי הוא בתוכנית אימונים והוא: התחלתי בתרגילים לכל הגוף, 3 פעמים בשבוע. לפני כמה זמן עברתי מתרגילים במכונות, לתרגילים חופשיים בלבד. הבעיה היא, שבמכונות הייתי מרים 40 ק"ג, ועכשיו בדחיקת חזה למשל אני יכול בערך 30 ק"ג (כולל 20 ק"ג של המוט), ואני גם מרגיש פחות את הגדילה בלי ששינתי את הארוחות או את השינה הסדירה.

המטרה שלי בסופו של דבר היא כמובן לגדול ולצבור מסת שריר ולעבוד על ניפוח שריר ופחות על סבולת או כוח (קצת פחות מבין בסיווגים). אני עושה סטים של 4X10 בגב תחתון, דחיקת חזה, דחיקת כתפיים, סקווט.

השאלה היא מה אני בדיוק צריך לעשות כדי לעבוד יותר על ניפוח ולהגדיל את השריר? להשאר בתוכנית כמה זמן ולדבוק גם בכמות הסטים והחזרות?

אשמח לתגובות והנחיות, תודה רבה.

בזיון מה שקורה פה ושאיך שהפורום הזה מתנהל. באמת להשעות חבר פורום בגלל שהדעות שלו שונות זאת בושה.
אין דבר כזה תכנית הכי טובה יש תכנית שעומדת בעקרונות אימון. ואין דרך אחת להגיע לתוצאות יש אלפי דרכים. SS זאת תכנית טובה להעלות בכוח. היא לא תכנית שמכוונת למסה. השימוש בה לפיתוח גוף הוא כדי לעלות משקלים בתרגילים הבסיסים ואז לחזור לעבוד בתכנית שמכוונת לפיתוח גוף. ו-ss זו לא התכנית היחידה להעלות בכוח יש כל כך הרבה תכניות כוח איכותיות של מאמנים גדולים אז מה הויכוח בכלל.
חשוב לקבל פה דעות שונות כולנו לומדים דברים יומיום ומחקרים יוצאים מידה תקופה ומלמדים אותנו עוד דברים. ויכול להיות שלמיקי פה יש דברים שהוא יכול ללמד אותכם גם אם אתם חושבים שלא. חלאס עם הקיבעון המפגר הזה פה בפורום.
אין דבר כזה תכנית הכי טובה!!!

אז די לזיין את המוח כל היום על ss סבבה אחלה תכנית כוח אבל חלאס זו לא הדרך היחידה לעלות במסת שריר. אם ככה משעים פה חברים אין סיבה לפורום הזה להתקיים.
אתה שמת לב על מה הוא קיבל השעייה או שאתה סתם זורק דברים באוויר?

אתה שמת לב על מה הוא קיבל השעייה או שאתה סתם זורק דברים באוויר?
הבנתי על מה הוא קיבל..
על זה שהוא אמר שיעוץ פה לא טוב ואני לא מצדיק אותו אבל מה הוא יבין מההשעיה הזאת? וואלה אפשר לפנות אליו בפרטי או אפילו פה על הפוסט להגיד לו שזה יחס מזלזל לפורום. לתת לו אזהרה חבל כל אחד פה שמשקיע מזמנו ומגיב ראוי להערכה גם אם הוא מדבר שטויות ואומר שמתח זה תרגיל טוב לסוליאוס. אני כן מסכים איתו שיש בפורום הרבה קיבעון בנושאים מסויימים. בוא ניתן לאנשים פה להגיד מה הם חושבים הרי בשביל מה אנחנו פה בפורום? אם לא לעזור וללמוד מאחרים.

הבנתי על מה הוא קיבל..
על זה שהוא אמר שיעוץ פה לא טוב ואני לא מצדיק אותו אבל מה הוא יבין מההשעיה הזאת? וואלה אפשר לפנות אליו בפרטי או אפילו פה על הפוסט להגיד לו שזה יחס מזלזל לפורום. לתת לו אזהרה חבל כל אחד פה שמשקיע מזמנו ומגיב ראוי להערכה גם אם הוא מדבר שטויות ואומר שמתח זה תרגיל טוב לסוליאוס. אני כן מסכים איתו שיש בפורום הרבה קיבעון בנושאים מסויימים. בוא ניתן לאנשים פה להגיד מה הם חושבים הרי בשביל מה אנחנו פה בפורום? אם לא לעזור וללמוד מאחרים.
בצורה שבה הוא כתב את זה לא מגיע לו שום פנייה בפרטי. הוא הושעה בסך הכל לשבוע, לא לצמיתות.
כשבנאדם נכנס לעסק שלך, צועק אתה לא מבין כלום בואו כולם אלי - זה מוגזם.
ודווקא אני חושב שאתה ורבים כמוך אלה שנמצאים בקיבעון, הרוב המכריע פה בהנהלה ממש לא סוגד למארק ריפטו אם זה מה שאתה חושב.

או קיי .. אני שמח לראות שהנושא שלי פעיל רק חבל שזה בכיוון של ריבים.

בכל אופן אני מכבד את הדעות שלכם, רק שמהרגע שפתחתי את הנושא נהייתי יותר מבובל.
אני אנסה לחדד וכמובן אשמח אם תוכלו להכווין אותי בצורה הנכונה ולענות לי על השאלה: אני בחור רזה מאוד, כמו שאמרתי אקטומורף טהור ויש לי חילוף חומרים מהיר ביותר. אז כרגע אני אחרי חודש וחצי של אימונים בהם עשיתי בעיקר 3X12 כשעכשיו אני עושה דחיקת חזה, TBAR, מתח, סקוואט, כתפיים וידיים.

מה אני צריך לעשות מפה ואיך אני מגדיל את מסת השריר או במונח הרווח "מתנפח" בצורה היעילה ביותר, מסווה את העצמות, כמובן בנוסף לתזונה נכונה שאני צורך ומנוחה. אין לי בעיה ואפילו עדיף לעלות גם בשומן.

תודה.
מצטער שזה גלש לכיוונים אחרים.
בקשר לשאלה - מה שאתה צריך זה להתקדם בתרגילים המרכזיים (בדיוק אלה שכתבת), להתקדם הכוונה לעלות במשקלי עבודה. בעבודה בטווח של 12 חזרות יהיה לך קצת קשה, ההמלצה שלי זה לאיזור 5-8 חזרות. אתה תהיה חייב לאכול והרבה, לדאוג לעלות במשקל. חצי קילו בשבוע יהיה מעולה.
אתה יכול להגיל את זמני המנוחות שלך ככה שתוכל לעבוד עם אותם משקלים בכל הסטים, תדאג לעשות חימום טוב לכל קבוצת שריר.

בצורה שבה הוא כתב את זה לא מגיע לו שום פנייה בפרטי. הוא הושעה בסך הכל לשבוע, לא לצמיתות.
כשבנאדם נכנס לעסק שלך, צועק אתה לא מבין כלום בואו כולם אלי - זה מוגזם.
ודווקא אני חושב שאתה ורבים כמוך אלה שנמצאים בקיבעון, הרוב המכריע פה בהנהלה ממש לא סוגד למארק ריפטו אם זה מה שאתה חושב.
אתה חושב שאני ורבים כמוני בקיבעון? אתה אפילו לא מכיר אותי איך אתה יכול להגיד עלי כזה דבר ועוד להשוות אותי לאחרים?
אני מאמן בחדר כושר ומאמן אישי ועובד יומיומית עם המון אנשים רואה אצלם שינויים. אני בקשר ישיר עם אנשים עם תארים בקניזיולוגיה וחינוך גופני וכו'.. אני קורא מדי תקופה מחקרים שמפורסמים על ידי מכוני מחקר. ודן על זה עם מאמנים אחרים. אני נמצא בפורומים גם בחו"ל כדי ללמוד מעוד אנשים. ואני מקובע?
ואני לא יודע ולא מכיר את ההנהלה באופן אישי אז אני לא רוצה להטיף לכם על אם אתם סוגדים למארק ריפטו או לא אבל לא דיברתי עליכם ספציפית אלא על הרבה מחברי הפורום.
בכל מקרה הבנתי למה הבאת לו השעיה ומקבל את זה.
מקווה שנלמד מזה ושאנשים יקבלו דעות של אנשים אחרים זה לא נעים שכולם יוצאים עליך כאילו באת מהחלל ושוב לא מצדיק את הזלזול על הפורום..

אתה חושב שאני ורבים כמוני בקיבעון? אתה אפילו לא מכיר אותי איך אתה יכול להגיד עלי כזה דבר ועוד להשוות אותי לאחרים?
אני מאמן בחדר כושר ומאמן אישי ועובד יומיומית עם המון אנשים רואה אצלם שינויים. אני בקשר ישיר עם אנשים עם תארים בקניזיולוגיה וחינוך גופני וכו'.. אני קורא מדי תקופה מחקרים שמפורסמים על ידי מכוני מחקר. ודן על זה עם מאמנים אחרים. אני נמצא בפורומים גם בחו"ל כדי ללמוד מעוד אנשים. ואני מקובע?
ואני לא יודע ולא מכיר את ההנהלה באופן אישי אז אני לא רוצה להטיף לכם על אם אתם סוגדים למארק ריפטו או לא אבל לא דיברתי עליכם ספציפית אלא על הרבה מחברי הפורום.
בכל מקרה הבנתי למה הבאת לו השעיה ומקבל את זה.
מקווה שנלמד מזה ושאנשים יקבלו דעות של אנשים אחרים זה לא נעים שכולם יוצאים עליך כאילו באת מהחלל ושוב לא מצדיק את הזלזול על הפורום..
מצטער, חשבתי שהטענה שלך הייתה כלפי הנהלת הפורום שמקובעת על סגידה למארק ריפטו, קבל את התנצלותי.

• פותח/ת השרשור
בקשר לשאלה - מה שאתה צריך זה להתקדם בתרגילים המרכזיים (בדיוק אלה שכתבת), להתקדם הכוונה לעלות במשקלי עבודה. בעבודה בטווח של 12 חזרות יהיה לך קצת קשה, ההמלצה שלי זה לאיזור 5-8 חזרות. אתה תהיה חייב לאכול והרבה, לדאוג לעלות במשקל. חצי קילו בשבוע יהיה מעולה.
אתה יכול להגיל את זמני המנוחות שלך ככה שתוכל לעבוד עם אותם משקלים בכל הסטים, תדאג לעשות חימום טוב לכל קבוצת שרי
או קיי תודה על התשובה.
תוכל להסביר לי למה עם 12 חזרות יהיה לי קשה לעלות במשקלים? הרי זה עובד על סבולת וככה אני יכול להתרגל למשקלים גדולים יותר לאורך זמן לא?
ואם כן להוריד ל 8 חזרות, זה אומר בהכרח לעלות את המשקל לעצימות גבוהה יותר? כי למשל 40 ק"ג בבנץ' פרס אני לא אצליח להשלים 12 חזרות.

או קיי תודה על התשובה.
תוכל להסביר לי למה עם 12 חזרות יהיה לי קשה לעלות במשקלים? הרי זה עובד על סבולת וככה אני יכול להתרגל למשקלים גדולים יותר לאורך זמן לא?
ואם כן להוריד ל 8 חזרות, זה אומר בהכרח לעלות את המשקל לעצימות גבוהה יותר? כי למשל 40 ק"ג בבנץ' פרס אני לא אצליח להשלים 12 חזרות.
זה מבוסס יותר על ניסיון אישי על עצמי ועל מתאמנים אחרים, עדיין לא ראיתי מישהו שמצליח להתקדם בצורה עיקבית בעבודה על 12 חזרות בתרגילי בסיס, אבל זה מאוד משתנה ממתאמן למתאמן ..
וכמובן שאם אתה מוריד ל-8 חזרות אתה תצטרך לעלות את משקלי העבודה

ברגע שתגיעה למשקלים כבדים יהיה לך קשה לשמור על טכניקה נכונה לאורך 12 חזרות, לכן 5 חזרות זה מספר טוב בתרגילים המרוכבים.
זה מספיק חזרות כדאי שיהיה נפח ולא יותר מידי חזרות שאתה מאבד טכניקה וגם אתה יכול כמו ש SHAHAR אמר להמשיך להתקדם לאורך זמן.
בתרגילים נוספים כמו תרגילים לידיים, מקבילים וכו' יותר קל לשמור על טכניקה ובהם אפשר לעבוד 8-10 חזרות בכייף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית