ייעוץ תוספים לחיזוק מערכת החיסונית

• פותח/ת השרשור avd
  • פורסם בתאריך

avd

משתמש מתחיל
17
3
נק' מוניטין:
3
17
3
היי,החורף בפתח ואני כבר יומיים עם שפעת קשה אחרי אינפוזיה במיון.
הרופא משפחה המליץ לי לעשות פעילות ספוטריבית [מה שאני כבר עושה] כדי לחזק את המערכת החיסונית וריצות..
עכשיו,עברתי על כל מיני נושאים פה בפורום וראיתי שיש כמה וויטמינים שאנשים ממליצים על מנת לחזק את המערכת החיסונית.
מולטי וויטמין אסור לי לקחת,אני נוטל רואקוטן שזה ניגזרת של וויטמין A וויטמין A זה כמו רעל לגוף בישבילי כרגע.

לפי מה שקראתי,ראיתי שהמון אנשים צורכים פה Vitamin C בשיחרור מושהה 1 גרם, ויטמין D,מגנזיום ואבץ..האם התוספים האלה יוכלו לעזור למערכת החיסונית? יש לציין שאני לא אוכל בכלל פירות וירקות,אולי ירק 1 פעם בשבוע בגג..
והבנתי שכדאי לתסף גם בוויטמין D במידה ולא נחשפים מספיק לשמש או שיש חוסר..הבעיה היא שאני משתמש בקרם הגנה בגלל הרקוטאן גם בחורף ולא נחשף בכלל בכלל לשמש..ולא הצלחתי למצוא את הכמות המדוייקת שכדאי לתסף בה,חלק רושמים 2000UI וחלק 5000UI ולפי מה שקראתי משרד הבריאות ממליץ רק 200UI.

נערך לאחרונה:
בהחלט ממליץ לך ליטול ויטמינים במידה ואתה לא מכניס בכלל פירות וירקות, והגוף שלך רגיש, ממליץ גם על אומגה 3.

• פותח/ת השרשור
בהחלט ממליץ לך ליטול ויטמינים במידה ואתה לא מכניס בכלל פירות וירקות, והגוף שלך רגיש, ממליץ גם על אומגה 3.
תודה על התגובה,האם יש לך מושג איזה מינון של ויטמין D/C צריך לקחת ביום ? וכמה אבץ?
מצאתי באתר מחו"ל שאסור לפרסם פה, את אלה~ אשמח אם תגיד לי אם הם טובים/מתאימים:

Zinc Gluconate / Picolinate -- 50 mg - 180 Capsules
Vitamin C with Rose Hips - Delayed Release -- 500 mg - 100 Tablets
--
- מיזה יש גם 2000 UI מה עדיף ? Vitamin D3 -- 5000 IU - 365 Softgels - Mini Gels

מתוך הפורטל:

אבץ ומגנזיום: אבץ ומגנזים עלולים גם הם להיות חסרים לעתים אצל ספורטאים. אבץ בדרך כלל נמוך אצל אלו שלא אוכלים בשר אדום, ומגנזיום יורד עם אימונים כבדים. שניהם חשובים לביצועים אופטימליים ולתהליכים חשובים לספורטאים. מה גם שרבים מאמינים ששילוב של שניהם לפני השינה עוזר לשינה טובה יותר, דבר שחשוב להתאוששות.
באופן כללי, צריכה של כ-25mg אבץ עם 400-500mg מגנזיום (עדיף מגנזיום ציטראט) כ-30 דקות לפני השינה,עוזרת לרבים לישון. ישנם מוצרים בשוק המכילים אבץ ומגנזיום ביחד עם B6, אבל נראה שזה דווקא מפריע לחלק מהאנשים לישון, ולכן מומלץ לקנות אבץ ומגנזיום בנפרד אם רוצים לקחת אותם (זה גם בדרך כלל יוצא יותר זול). כדאי לציין גם שמגנזיום אוקסיד (oxide), שהוא הצורה המוכרת יותר של מגנזיום, נספג בצורה נמוכה בגוף, ולכן מגנזיום ציטראט עדיף.

אנשים שמתאמני זקוקים למינונים גבוהים יותר של ויטמינים, אנשים שלא מתאמנים זקוקים למינונים קטנים יותר.
גרם ויטמין C ו5000 יחידות(IU) ויטמין D הינם מינונים לאדם מתאמן.
לאדם הממוצע שלא מתאמן, 50-60 מ"ג ויטמין C ו200 יחידות ויטמין D יספיק.

גרם ויטמין C ביחד עם בשר (או אחרי בשר) יהיה מועיל יותר למערכת החיסונית עפ"י טיפ שקיבלתי
מידידה שעוסקת בתזונה וויטמינים לגוף.

אני אישית לוקח כל בוקר אחרי האוכל ביחד עם מולטי.

Back
למעלה תחתית