פציעה בישבן, צריך ייעוץ

DarkMatter

מושעה
1,515
1,267
נק' מוניטין:
3,759
1,515
1,267
אני חושב שאני יודע ממה נובעת הפציעה אבל לא בדיוק איך לרפא אותה לכן פניתי לפה..

חגרתי מאוד מוקדם וכנראה שהחגורה החליפה לי את המייצבים לפני שהם הספיקו להתחזק.. אני חושב שהמייצבים החלשים משפיעים על הישבן בצורה עקיפה מכיוון שעם חגורה הרבה הרבה פחות כואב לי, בלי חגורה אני לא מסוגל לעשות כלום מהכאב, אז כנראה שיש קשר ישיר בין המייצבים החלשים לישבן הכואב.. באימון האחרון שלי גם עם חגורה נכשלתי מכאבים..

אני רוצה לחזק את המייצבים שהחגורה "מחליפה" או יותר נכון תומכת בהם..

איזה תרגילים אוכל לעשות בשביל לחזק את אותם מייצבים?

תודה לעונים, אני ממש זקוק לעזרה

נערך לאחרונה:
אני חושב שאני יודע ממה נובעת הפציעה אבל לא בדיוק איך לרפא אותה לכן פניתי לפה..

חגרתי מאוד מוקדם וכנראה שהחגורה החליפה לי את המייצבים לפני שהם הספיקו להתחזק.. אני חושב שהמייצבים החלשים משפיעים על הישבן בצורה עקיפה מכיוון שעם חגורה הרבה הרבה פחות כואב לי, בלי חגורה אני לא מסוגל לעשות כלום מהכאב, אז כנראה שיש קשר ישיר בין המייצבים החלשים לישבן הכואב.. באימון האחרון שלי גם עם חגורה נכשלתי מכאבים..

אני רוצה לחזק את המייצבים שהחגורה "מחליפה" או יותר נכון תומכת בהם..

איזה תרגילים אוכל לעשות בשביל לחזק את אותם מייצבים?

תודה לעונים, אני ממש זקוק לעזרה

עזוב רגע את את מה שאתה חושב שגורם לכאב שלך.
תתאר את הפציעה ( איפה כואב , כמה זמן , ממה התחיל , מה מגביר את הכאב , מה מחליש , היסטוריית פציעות וכו' וכו' ) , ואז אפשר אולי לתת כיוון. כמובן שנדרשת בדיקה פיזית , אבל זאת התחלה.

• פותח/ת השרשור
עזוב רגע את את מה שאתה חושב שגורם לכאב שלך.
תתאר את הפציעה ( איפה כואב , כמה זמן , ממה התחיל , מה מגביר את הכאב , מה מחליש , היסטוריית פציעות וכו' וכו' ) , ואז אפשר אולי לתת כיוון. כמובן שנדרשת בדיקה פיזית , אבל זאת התחלה.
כואב בישבן, לא כאב חד אלא ממושך שמתפוגג לאחר רבע שעה
מורגש בסקוואט ובעיקר בדד, שאני שם חגורה הרבה פחות כואב.. כבר כמה חודשים אני עם זה, למרות שהיה לי יותר מחודש הפסקה בשביל הפציעה שחזרתי להתאמן זה חזר עם הזמן של האימונים

כואב בישבן, לא כאב חד אלא ממושך שמתפוגג לאחר רבע שעה
מורגש בסקוואט ובעיקר בדד, שאני שם חגורה הרבה פחות כואב.. כבר כמה חודשים אני עם זה, למרות שהיה לי יותר מחודש הפסקה בשביל הפציעה שחזרתי להתאמן זה חזר עם הזמן של האימונים

יש כאב מתישהו ביום יום (שלא בזמן אימון)?
הכאב משתנה אם אתה משנה רוחב עמידה?

באיזה אזור בישבן ?
img_0359.jpg

זה בבפנים של השריר והכאב מפריע בעיקר בסטים של העבודה עצמה, הכאב פרוס בשריר וקצת קשה להגיד אבל זה לדעתי במקסימוס ונוטה למדיוס..

לאור התיאור שלך , קשה לתת אבחנה מדוייקת.
התיאור של ירידת הכאב בעקבות שימוש בחגורה יתכן ומצביע על כך שהמקור לכאב הוא בגב התחתון ( כאב בישבן יכול להיות סימפטום של כאב מושלך מהגב ) .
בשביל למצוא את המקור צריך לבצע בדיקה פיזיקלית.

• פותח/ת השרשור
לאור התיאור שלך , קשה לתת אבחנה מדוייקת.
התיאור של ירידת הכאב בעקבות שימוש בחגורה יתכן ומצביע על כך שהמקור לכאב הוא בגב התחתון ( כאב בישבן הוא יכול להיות סימפטום של כאב מושלך מהגב ) .
בשביל למצוא את המקור צריך לבצע בדיקה פיזיקלית.
אתה צודק, מאתמול התחלתי פרוטוקול פציעות (עם סקוואט, דקה מנוחה בין סטים)
אתמול 40 - 3X25
היום 50 - 15 15 25 , בכלל לא הרגשתי את הפציעה ובקושי את הרגליים. הגב התחתון הוא זה שגרם לי להפסיק ב15, הרגשתי אותו ממש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית