הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בניית שריר במאזן נייטרלי

• פותח/ת השרשור btoash
  • פורסם בתאריך

btoash

משתמש מתחיל
38
1
נק' מוניטין:
1
38
1
שלום לכולם, יש לי שאלה שממש מעניינת אותי כבר הרבה זמן ועדיין לא לא מצאתי לה תשובה.

בגדול כולנו יודעים שכדי לבנות מאסת שריר צריכים להיות במאזן קלוריות חיובי, וכדי לשרוף שומן צריך להיות במאזן שלילי(כמו שאמרתי בגדול בלי להיכנס לעומק).
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, מה קורה כשאנחנו במאזן נייטרלי? אני יודע שאין דבר כזה מאזן נייטרלי ב100% אבל לצורך העניין נגיד שכן. אם בן אדם שוקל 80 קילו על 15% שומן ומתאמן כוח ושומר על כמות חלבונים פחמימות ושומן כמה שצריך והוא נמצא על מאזן קלוריות נייטרלי מה בעצם יקרה? כלום? אם שמרת על המצב הזה במשך חודשיים, אתה עדיין תהיה על 80 קילו כי המאזן נייטרלי, אבל האחוז שומן לא ישתנה לטובת השריר? כי הרי אתה מתאמן לאן הולכים כל האימונים.

אני אתן דוגמא:
בן אדם א':שוקל 80 על 15% שומן על מאזן נייטרלי עושה 4 אימוני כח בשבוע וריצה 2-3 פעמים בשבוע
בן אדם ב':שוקל 80 על 15% שומן על מאזן נייטרלי לא מתאמן ולרץ

אחרי חודשיים שניהם יהיו באותו מצב? קשה לי מאוד להאמין.

קודם כל התזונה שלהם תהיה שונה, כי זה שלא מתאמן יאכל פחות קלוריות.
אבל בהנחה ששניהם 'בול' על נייטראלי אכן לא צפוי שינוי בשומן/מסת שריר.

דר'א אני כבר 3 חודשים בפורמט נייטראלי במקביל לאימוני כוח ואירובי ואכן אין שינוי.

ההיגיון אומר שיכול להיות שינוי קל
תחשוב מזה בעצם נטרלי זה שינויים של מאזן חיובי ושלילי למשך כל היום שהממוצע שלהם (שלזה קוראים הערכים סוף היום) הוא נטרלי אז בזמן שלגוף שלך יהיו מספיק קלוריות וחלבון יכולה להיות היפרטרופיה.

למרות שבפועל זה פחות קורה ורוב הסיכויים מתאמן שכבר לא מתחיל לא ישיג שינוי מספיק בשביל שהעין תוכל לראות.

מה שאנחנו צפויים לראות לאורך זמן זה שינוי בהרכב הגוף, עליה במסת שריר וירידה בא"ש.
אבל זה כתלות בגנטיקה, מצב הורמונלי, רמת המתאמן, הרכב התזונה ואופי האימונים.

זה לא בלתי אפשרי, זה פשוט רחוק מלהיות אופטימלי.

יש כמה מחקרים שמראים שיש באמת גדילה במסת שריר על ניטרלי למתאמן מתחיל, אם אני זוכר נכון זה היה לאנשים שלא התאמנו כמעט אף פעם בחיים, וזה היה נכון בערך לחודש חודשיים.
בכל מקרה העלייה במסת שריר הייתה מאוד קטנה, והייתה ירידה קטנה באחוז שומן.
בכללי יכול להיות הבדל שהוא גם ברמת המיקרו שלזה שמתאמן תיהיה גדילה בשריר אבל גם פה שמעתי שזה ברמה מאוד נמוכה ואין לזה כל כך ביסוס מדעי, הכוונה לבערך אולי 50 גרם שריר בחודש.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאם אומרים אם השינוי כל כך מזערי אז אם אני אפסיק להתאמן ואהיה על מאזן נייטרלי לא אאבד מסת שריר, מה שלא נכון בכלל כי אם מפסיקים להתאמן לכמה חודשים כן יורדים במאסת השריר אני יכול לתת את עצמי כדוגמא היו לי מס הפסקות באימונים שלי שארכו כמה חודשים ובכולם איבדתי מאסת שריר משמעותית למרות שלא ירדתי במשקל והמשקל שלי היה זהה.

זה פשוט לא נשמע לי הגיוני התאוריה הזאת שבמאזן נייטרלי אין עליה במסת שריר אם עושים אימונים.
סתם לדוגמא עכשיו אני כבר חודש על נייטרלי ומתאמן ורואה עלייה משמעותית במשקלים ובמאסת שריר ואיך שאני נראה למרות שלפני חודש הייתי 80 קילו וגם היום 80 קילו

פשוט רציתי לעשות ניסיון לבדוק איך זה עובד בנתיים זה עובד מצויין אני מאמין שאני יורד באחוז שומן ושומר על אותו משקל שלי. בכל מקרה את זה אני לא יכול להגיד בוודאות עד לעוד חודשיים רק אז אדע אם באמת יש עלייה של ממש במאסת שריר במאזן נייטרלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית