הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אימון יתר

• פותח/ת השרשור yan
  • פורסם בתאריך

yan

משתמש פעיל
796
62
נק' מוניטין:
228
796
62
האם תיתכן עלייה בשומן בלי שריר באימון יתר? מאזן חיובי כמובן.
בנוסף מהו היחס שומן לשריר הנורמלי לעלייה במאסה?

האם תיתכן עלייה בשומן בלי שריר באימון יתר? מאזן חיובי כמובן.
בנוסף מהו היחס שומן לשריר הנורמלי לעלייה במאסה?

לדעתי אימון יתר יביא לתוצאות שישפיעו על הלך האימון כגון חוסר התאוששות, עייפות, פציעות שונות ודלקות למינהם..

• פותח/ת השרשור
לדעתי אימון יתר יביא לתוצאות שישפיעו על הלך האימון כגון חוסר התאוששות, עייפות, פציעות שונות ודלקות למינהם..
כן אבל האם זה יוביל סתם מצב של תקיעה או יכול להוביל גם לעלייה במסת שומן נטו מבלי לעלות בשריר בגלל המאזן החיובי?

זה יכול להוביל לעלייה במסת שריר אבל אתה צריך לקחת בחשבן שאימון יתר אתה צריך לנוח יותר מהרגיל הגוף לא בנוי מפלסטיק עם אתה מתאמן יותר אתה צריך לנוח יותר.. ולנוח יותר אני מתכוון יומיים לפחותתתת אז אני מעדיף לעשות אימון טוב ופשוט ולא לקרוע את השריר כי אתה תצתרך לנוח הרבה .. תלמד משהו לחיים איך שאתה מתנעג לגוף הגוף מחזיר לך חזרה זאת אומרת עם אתה קורע אותו אתה צריך לתת לו מנוחה ואם אתה לא תיתן לו מנוחה אתה רק תגרום לפציעות ותצתרך לחקות שבועות בשביל שהגוף יבראי מכווה שעזרתי

באימון יתר לא תתרחש הפסקה בעליה במסת שריר, הסיבה שנתקעים היא שהגוף לא מתאושש מספיק עד לאימון הבא. מה שכן צריך להזהר מאוד מאימון יתר. אני נפצעתי 3 פעמים בחיי באימונים. לא ממליץ לך לחוות את הכאבים שעברתי והתסכול שאתה לא יכול להגיע לחדר כושר. תעשה טובה תתאמן נכון ותן לגוף לנוח.

זו שאלה מעניינת. אין לי דרך לבסס את מה שאני הולך להגיד אז קח בעירבון מוגבל.

אני מכיר שתי גישות בנושא, אחת אומרת שבסוף סבב אימונים כדאי להעלות את נפח העבודה למקס' האפשרי וזה ימקסם גדילה, מבלי להגיע לאימון יתר, ואז תעשה דילואד - תוריד עומס.
הגישה השנייה אומרת שאפשר שבאימון יתר תתרחש עצירה ואף ירידה בהתקדמות, ואז כאשר נוריד את העומס (שוב, דילואד) יתאפשר לגוף להתאושש מהעומס ויתרחש פיצוי היסף - כלומר בדילואד עצמו נצפה לראות את הגדילה כתוצאה מהגירוי בזמן האימון יתר (realization).

התמונה למטה מציירת את השלבים שהגוף עובר כתוצאה מגירוי (סטרס), ואולי תעזור להבין את התמונה.
בכל אופן, קשה לאבחן ממילא מתי אתה מגיע לאימון יתר בזמן.

general_adaptation_syndrome.gif

• פותח/ת השרשור
ברור לי שלפעמים לא מתקדמים במצב של אימון יתר, השאלה היא אם בגלל המאזן החיובי באמת רק "נתקעים" או צוברים שומן כי הגוף לא מנצל את הקלוריות לבניית שריר?
בנוסף השאלה השנייה היא מה היחס בין שריר לשומן הנורמלי לעלייה במסה?

הגישה השנייה אומרת שאפשר שבאימון יתר תתרחש עצירה ואף ירידה בהתקדמות, ואז כאשר נוריד את העומס (שוב, דילואד) יתאפשר לגוף להתאושש מהעומס ויתרחש פיצוי היסף - כלומר בדילואד עצמו נצפה לראות את הגדילה כתוצאה מהגירוי בזמן האימון יתר (realization).
על זה בנויה הליניארית, אבל אני לא חושב שזה מצב של אימון יתר.

ברור לי שלפעמים לא מתקדמים במצב של אימון יתר, השאלה היא אם בגלל המאזן החיובי באמת רק "נתקעים" או צוברים שומן כי הגוף לא מנצל את הקלוריות לבניית שריר?
בנוסף השאלה השנייה היא מה היחס בין שריר לשומן הנורמלי לעלייה במסה?
מה זאת אומרת "רק נתקעים", הקלוריות חייבות ללכת לאיפשהו, אבל ייתכן מצב שבו פירוק השריר כתוצאה מהאימון גובר על הסינתזת חלבון או שהם נמצאים באיזון, הווה אומר שאין גדילה ואפילו תתכן ירידה במסת שריר.

על זה בנויה הליניארית, אבל אני לא חושב שזה מצב של אימון יתר.
לא חושב שעל זה בנוייה הלינארית, אבל בדר"כ בלינארית אתה תגיע לפיק בשלב לא ידוע (זה הבאסה איתה והכנה לתחרות) ואז צריך להתחיל את הסייקל מהתחלה. בדר"כ כשמתכננים שלב כזה (נקרא over reaching) מעלים תדירות ונפח בהדרגה (step loading) עם שלב אחרון של דילואד (taper).

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת "רק נתקעים", הקלוריות חייבות ללכת לאיפשהו, אבל ייתכן מצב שבו פירוק השריר כתוצאה מהאימון גובר על הסינתזת חלבון או שהם נמצאים באיזון, הווה אומר שאין גדילה ואפילו תתכן ירידה במסת שריר.

(taper).

ותיתכן עלייה בשומן?

לא חושב שעל זה בנוייה הלינארית, אבל בדר"כ בלינארית אתה תגיע לפיק בשלב לא ידוע (זה הבאסה איתה והכנה לתחרות) ואז צריך להתחיל את הסייקל מהתחלה. בדר"כ כשמתכננים שלב כזה (נקרא over reaching) מעלים תדירות ונפח בהדרגה (step loading) עם שלב אחרון של דילואד (taper).
הליניארית בנויה על זה, כי אתה לא אמור להתאושש לחלוטין במהלך מסו-סייקל (שבוע). בטקסס אתה שובר שיאים פעם בשבוע, ויש יום שמוקדש להתאוששות, בליניארית שוברים שיאים (לשלוש או חמש) בעצם בכל אימון. הגוף לא מתאושש במהלך הסייקל אלא רק בדילואדים, לכן יש אנשים שמעדיפים לעשות אותה בבלוקים מוגדרים עם דילואדים מתוכננים. לכן גם את טקסס אפשר למשוך לאורך יותר זמן מאשר את הליניארית. אתה כמובן צודק לגבי ההכנה לתחרות - היא לא מתאימה לזה.

ותיתכן עלייה בשומן?
תמיד יש עליה בשומן בתקופת המסה. כשאתה באימון יתר, whatever that is, בניית השריר לא אופטימלית, ואם תשאר באותה צריכה קלורית, תעלה עוד יותר בשומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית