הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון מיקום זריקה

• פותח/ת השרשור ilusha
  • פורסם בתאריך

ilusha

משתמש מתחיל
235
14
נק' מוניטין:
17
235
14
שלום וערב טוב!
חברה המון אנשים אומרים שלהזריק בכל השרירים זה מיתוס האם זה נכון או עדיף להזריק רק בעכוז?

ככל שהשריר גדול יותר כך נוח יותר להזריק

בעבר היזרקתי בעכוז עם מחט ירוקה (כימדומני 23 G)
היום אני מזריק לתוך החלק הקדמי של הארבע ראשי עם מחט אינסולין

אני משתמש בשמן מדולל תוצרת עצמית לכן אני יכול להזריק עם מחט אינסולין

שלום וערב טוב!
חברה המון אנשים אומרים שלהזריק בכל השרירים זה מיתוס האם זה נכון או עדיף להזריק רק בעכוז?
אפשר להזריק בכל שריר בגוף. כמו פה בתמונות : (יש פה גם כמה חברה בפורום שעשו את זה)
http://www.spotinjections.com/index3.htm
אבל אתה צריך להבין שיש מקומות בגוף שהם רגישים יותר ויש כאלה שפחות רגישים/כואבים.

שלום וערב טוב!
שאלת בצורה קצת לא ברורה... בסופו של דבר, אם הזרקת לשריר, לא כ"כ משנה לאיזה שריר תזריק ככל שמדובר בטסט עם אסטר.
רצוי לצמצם את הסיכון לפגיעה בכלי דם או עצב ככל שניתן, להזריק מינון מתאים לקיבולת האתר ולחלקנו, לצמצם את הכאב כמה שיותר. כשאתה מונחה ע"י כך, סביר שהעכוז יהיה אתר ההזרקה הנפוץ ביותר.

• פותח/ת השרשור
השאלה אם זה אפקטיבי?
אני מבין שבעכוז הכי קל והכי בטוח.. השאלה באיזורים אחרים. לדוגמא בייצפס השריר לא יקבל יותר אפקט של החומר אם אני מזריק לבייצפס?

השאלה אם זה אפקטיבי?
אני מבין שבעכוז הכי קל והכי בטוח.. השאלה באיזורים אחרים. לדוגמא בייצפס השריר לא יקבל יותר אפקט של החומר אם אני מזריק לבייצפס?
אין השפעה טובה יותר על איזור ספציפי משום שלסטרואידים אין השפעה לוקלית. מעבר לכך, גם ייתכן שחומר נספג מהר יותר בשריר מסויים, עדיין האסטר הוא זה שקובע את קצב השיחרור בדם.

• פותח/ת השרשור
אוקיי. תודה!
הרבה אומרים אחרת.. בילדרים במיוחד!
יש איזה מאמר שמצדיק את מה שאתה אומר?

אוקיי. תודה!
הרבה אומרים אחרת.. בילדרים במיוחד!
יש איזה מאמר שמצדיק את מה שאתה אומר?
רשמתי דברים הגיוניים, למעט עניין ההשפעה האנבולית המקומית שלדעתי מספיק אלמנטרי בכדי שלא אציג סימוכין לכך.
במידה ומישהו טוען אחרת כדאי שהוא יציג נימוק... 😃

• פותח/ת השרשור
בטוח האסטר קובע אבל אם אתה מזריק בביצפס אז קצת הגיוני שקצב השחרור בדם יהיה מהיר יותר באיזור הבייצפס לא?

בטוח האסטר קובע אבל אם אתה מזריק בביצפס אז קצת הגיוני שקצב השחרור בדם יהיה מהיר יותר באיזור הבייצפס לא?
ברור שלא. הגיוני אולי שיגיע מהר יותר למחזור הדם. משם האסטר כבר ייקבע את קצב השפעת החומר.
תחשוב שזמן מחצית חיים של טסט סספנשיין מסדר גודל של שעות ואילו לכל הדם לוקח לעבור פילטור ע"י הכבד סדר גודל של דקות.

הברוסיינס של דייב קרוסלנד אומר אחרת לגבי ההשפעה הלוקאלית אגב, אבל אין שום מחקר על זה יעני.

קראתי במקום כלשהו ש1CC ברוב הבסיסים אמורים להספג בתוך 24 שעות.
בגדול, בלי להתייחס לרדת לרמת סוגי סיבים בתוך שרירים מסוימים, הרעיון הוא שבשרירים גדולים יותר אספקת הדם תהיה גדולה יותר - וכאשר אספקת הדם גדולה יותר קצב המעבר לדם מהיר יותר, זה בהקשר של השמן. כבר עדיפות של הירך על הבייספס. הקריסטלים עצמם זה כבר בהחלט סוגיה של אסטר.

ואת הפרגניל איפה אפשר להזריק?
חוץ מאיזור הבטן?
אפשר להזריק אותו גם בכל שריר (ולא להזריק לשם שמן בוא זמנית)
לדוגמא בייצפס השריר לא יקבל יותר אפקט של החומר אם אני מזריק לבייצפס?
מה שיקרה זה שהמקום יתפוס קצת נפח זמני כי הזרקת לשם שמן שאמור להתמוסס אם הזמן, אבל אין מחקר שאומר שאותו שריר יגדל מזה טוב יותר.

פרגניל תזריק לשומן בגוף או לכל שריר אחר.... אין בעיה

לגבי השאלה המקורית.... הסטנדרט הוא להזריק לישבן. שריר גדול ודי קל להזריק בו. הבילדרים שנתנו לך תשובה לא טעו. הסיבה לכך היא שכל בילדר מקצועי לא מזריק פעמיים בשבוע טסט אנטט.... בילדרים מקצועיים מזריקים מינונים די גבוהים ובדרך כלל משלבים גם חומרים קצרים. דבר זה ידרוש הזרקה יום יומית.
מה קורה בעצם כתוצאה מהזרקה:
- מחדירים מחט : דבר זה יוצר בעצם פציעה בשריר. אומנם מזערית אבל אתה פוצע את השריר. עם הזמן תדירות גבוהה של הזרקות באותו מקום תיצור הצטלקות בשריר
- זמן ספיגה : לחומר יידרש זמן להיספג . זמן הספיגה תלוי בטיב החומר וסוג השמן, גודל השריר. אם תזריק יום יום לאותו שריר רוב הסיכויים שיווצר מעין בלון של חומר (הנפיחות המוכרת) ובעצם אתה מזריק לתוך בלון והחומר לא נספג. לרוב זה יתפתח לציסטה ....

המלצות:
תלמד להזריק בכל המקומות בגוף. תזריק כל פעם במקום אחר. עדיפות למינון נמוך בשריר , תפצל עם צריך, ככה החומר שאתה מזריק יספג מהר ובטוח במקום להצטבר כמו בלון ובסוף הולך לפח.

לדוגמא:
אני מזריק כל יום 3 סיסי. כל יום מזריק בשריר ברצף הבא:
ישבן ימין, ישבן שמאל, כתף ימין, כתף שמאל, רגל ימין , רגל שמאל, ידיים אחוריות מפוצל 1 סיסי כל אחת.
בשיטה הזאת אני מזריק כל יום 3 סיסי אבל פוגע פעם אחת בשריר בשבוע. מקסימום ספיגה מינימום פגיעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית