אז אחרי אילתור מטורף הצלחתי להמציא מתכון טעים מאוד לקציצות טונה.
אני יודע שיש עוד לאיפה לשפר אבל זה כבר תלוי בכם.
מצרכים:
חבילת טונה במים
חביתה מקושקשת מוכנה ( אפשרי גם ביצה קשה )
מלח ופלפל גס
טיפה צ׳ילי מתוק ( סביבותה 2-3 כפיות )
רבע אבוקדו
טיפה שמן זית ( הרבה פחות מכפית )
אפשרי - אורגנו
*אפשר להחליף את הצ׳ילי מתוק במעט רוטב עגבניות ( אותה כמות פחות או יותר )
הכנה:
לוקחים קערה ( פשוט נכון ? ).
סוחטים את הטונה עד שלא יהיה טיפת מים בפנים ושמים אותה בקערה.
שמים את המלח והפלפל *בנדיבות* ומערבבים בקטנה שיתפזר בין כל הטונה.
שמים את הצ׳ילי והשמן זית בקערה ומערבבים היטב.
מפוררים את החביתה המקושקשת היטב ( שיהיה פירורים כמה שיותר קטנים ) ומפזרים בקערה ומערבבים היטב.
לוקחים רבע אבוקדו ומועכים אותו עד שיהיה עם מרקם אחיד של מעוך, שמים אותו בקערה ומערבבים היטב ( כמו שיותר עירבבת, יותר טוב ).
טיגון:
לוקחים מחבת ( לא מסובך ) ומרססי עליה פאם בנדיבות ( לא להיות קמצנים בפאם כדי שלא ידבק )
מחכים עד שהמחבת תתחמם טוב, ובינתיים מחלקים את העיסה לקציצות ( שיהיו דקות אבל לא מדי )
מחכים עד שהצד שלמטה נשרף מעט ( בגלל הצ׳ילי ) והופכים.
אפשרי - למי שמכין עם רוטב עגבניות, אתם יכולים להרתיח קצת רוטב בסיר ( בנדיבות די להיות קמצנים ) ומפוררים בפנים את כל העיסה ככה שיצאו לך פירורים פירורים ופירורים.
זה אמור לצאת קצת כמו בולונז ואז אפשר פשוט לאכול עם כף, אם אתם מכינים בשיטה הזאת, מומלץ להגדיל את כמות הטונה ( 2-3 חבילות ) ולשמור במקרר.
אכילה - מכניסים לפה, נותנים ביס ונהנים מכל רגע ( לא לשכוח ללעוס ).
המלצה:
תוסיפו עוד דברים שאתם אוהבים ( ולמי שבחיטוב כמוני גם מה שעם קלוריות נמוכות ).
אני חיפשת משהו שיתן לי קריספיות ( בוטנים / שקדים / אגוזים וכו׳ - מלא קלוריות ) ולא מצאתי, רעיונות ייתקבלו בברכה.
בתאבון !
אני יודע שיש עוד לאיפה לשפר אבל זה כבר תלוי בכם.
מצרכים:
חבילת טונה במים
חביתה מקושקשת מוכנה ( אפשרי גם ביצה קשה )
מלח ופלפל גס
טיפה צ׳ילי מתוק ( סביבותה 2-3 כפיות )
רבע אבוקדו
טיפה שמן זית ( הרבה פחות מכפית )
אפשרי - אורגנו
*אפשר להחליף את הצ׳ילי מתוק במעט רוטב עגבניות ( אותה כמות פחות או יותר )
הכנה:
לוקחים קערה ( פשוט נכון ? ).
סוחטים את הטונה עד שלא יהיה טיפת מים בפנים ושמים אותה בקערה.
שמים את המלח והפלפל *בנדיבות* ומערבבים בקטנה שיתפזר בין כל הטונה.
שמים את הצ׳ילי והשמן זית בקערה ומערבבים היטב.
מפוררים את החביתה המקושקשת היטב ( שיהיה פירורים כמה שיותר קטנים ) ומפזרים בקערה ומערבבים היטב.
לוקחים רבע אבוקדו ומועכים אותו עד שיהיה עם מרקם אחיד של מעוך, שמים אותו בקערה ומערבבים היטב ( כמו שיותר עירבבת, יותר טוב ).
טיגון:
לוקחים מחבת ( לא מסובך ) ומרססי עליה פאם בנדיבות ( לא להיות קמצנים בפאם כדי שלא ידבק )
מחכים עד שהמחבת תתחמם טוב, ובינתיים מחלקים את העיסה לקציצות ( שיהיו דקות אבל לא מדי )
מחכים עד שהצד שלמטה נשרף מעט ( בגלל הצ׳ילי ) והופכים.
אפשרי - למי שמכין עם רוטב עגבניות, אתם יכולים להרתיח קצת רוטב בסיר ( בנדיבות די להיות קמצנים ) ומפוררים בפנים את כל העיסה ככה שיצאו לך פירורים פירורים ופירורים.
זה אמור לצאת קצת כמו בולונז ואז אפשר פשוט לאכול עם כף, אם אתם מכינים בשיטה הזאת, מומלץ להגדיל את כמות הטונה ( 2-3 חבילות ) ולשמור במקרר.
אכילה - מכניסים לפה, נותנים ביס ונהנים מכל רגע ( לא לשכוח ללעוס ).
המלצה:
תוסיפו עוד דברים שאתם אוהבים ( ולמי שבחיטוב כמוני גם מה שעם קלוריות נמוכות ).
אני חיפשת משהו שיתן לי קריספיות ( בוטנים / שקדים / אגוזים וכו׳ - מלא קלוריות ) ולא מצאתי, רעיונות ייתקבלו בברכה.
בתאבון !