הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב לא עוד טונה מגעילה 2

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז אחרי אילתור מטורף הצלחתי להמציא מתכון טעים מאוד לקציצות טונה.
אני יודע שיש עוד לאיפה לשפר אבל זה כבר תלוי בכם.

מצרכים:
חבילת טונה במים
חביתה מקושקשת מוכנה ( אפשרי גם ביצה קשה )
מלח ופלפל גס
טיפה צ׳ילי מתוק ( סביבותה 2-3 כפיות )
רבע אבוקדו
טיפה שמן זית ( הרבה פחות מכפית )
אפשרי - אורגנו

*אפשר להחליף את הצ׳ילי מתוק במעט רוטב עגבניות ( אותה כמות פחות או יותר )

הכנה:
לוקחים קערה ( פשוט נכון ? ).
סוחטים את הטונה עד שלא יהיה טיפת מים בפנים ושמים אותה בקערה.
שמים את המלח והפלפל *בנדיבות* ומערבבים בקטנה שיתפזר בין כל הטונה.
שמים את הצ׳ילי והשמן זית בקערה ומערבבים היטב.
מפוררים את החביתה המקושקשת היטב ( שיהיה פירורים כמה שיותר קטנים ) ומפזרים בקערה ומערבבים היטב.
לוקחים רבע אבוקדו ומועכים אותו עד שיהיה עם מרקם אחיד של מעוך, שמים אותו בקערה ומערבבים היטב ( כמו שיותר עירבבת, יותר טוב ).

טיגון:
לוקחים מחבת ( לא מסובך ) ומרססי עליה פאם בנדיבות ( לא להיות קמצנים בפאם כדי שלא ידבק )
מחכים עד שהמחבת תתחמם טוב, ובינתיים מחלקים את העיסה לקציצות ( שיהיו דקות אבל לא מדי )
מחכים עד שהצד שלמטה נשרף מעט ( בגלל הצ׳ילי ) והופכים.

אפשרי - למי שמכין עם רוטב עגבניות, אתם יכולים להרתיח קצת רוטב בסיר ( בנדיבות די להיות קמצנים ) ומפוררים בפנים את כל העיסה ככה שיצאו לך פירורים פירורים ופירורים.
זה אמור לצאת קצת כמו בולונז ואז אפשר פשוט לאכול עם כף, אם אתם מכינים בשיטה הזאת, מומלץ להגדיל את כמות הטונה ( 2-3 חבילות ) ולשמור במקרר.

אכילה - מכניסים לפה, נותנים ביס ונהנים מכל רגע ( לא לשכוח ללעוס ).

המלצה:
תוסיפו עוד דברים שאתם אוהבים ( ולמי שבחיטוב כמוני גם מה שעם קלוריות נמוכות ).
אני חיפשת משהו שיתן לי קריספיות ( בוטנים / שקדים / אגוזים וכו׳ - מלא קלוריות ) ולא מצאתי, רעיונות ייתקבלו בברכה.

בתאבון !

נשמע אחלה
יש תמונה במקרה?

• פותח/ת השרשור
פעם הבאה שאכין תהיה תמונה ( אין מה לעשות זה היה טעים מדי הוצאתי את זה מהמחבת תוך כדי הבישול ).

אפשר להוסיף גם בצל קצוץ וקצת פירורי לחם.

• פותח/ת השרשור
אפשר להוסיף גם בצל קצוץ וקצת פירורי לחם.
אפשרי, אבל זה היה אילתור מטורך ככה שלא בדיוק רציתי להתחיל להסתבך, אבל כן, בצל יהיה מצויין, פירורי לחם שכחתי לרשום, תוסיפו כף פירורי לכם לכל העיסה כי אחרת זה לא יחזיק.
נ.ב. אתמול הכנתי עוד פעם, הפעם הכפלתי את הכמות והוספתי חופן של גזר מגורד בפומפייה, יצא מצויין.
בדקתי ערכים בעזרת אפליקצייה, 52 קלוריות לקציצה ( לפי כמות כפולה, יצאו לי 12 קציצות ) ו 5.4 גרם חלבון לקציצה, 1.9 גרם שומן, ו 2.2 גרם פחמימה.
הפעם, במקום להשתמש בביצה שהיא מוכנה כבר, שברתי את ה 2 ביצים בפנים, וכרגיל, יצא מעולה.

Back
למעלה תחתית