תוכנית קורטה - לא לוג אבל בהחלט רשמים ראשונים

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
אימון ראשון עבר בהצלחה.

האימון כלל :
8*5*150 סקווט היה קליל אם כי מתיש מאוד עם זמני מנוחה של 2-3 דקות
6*6*62.5 פרס היה קליל עם עצירות על החזה, לא בנצ' בגלל סיפורי הכתף הידועים שלי
8*5*177.5 דדליפט שוב, קליל מאוד ומתיש אם כי פחות מהסקווט.

האימון לקח שעתיים, החלטתי שחגורה תהיה מיותרת בשלב הנפח.
משום מה יש לי תחושה שמחר בבוקר יהיה גהינום.
הערות? הארות? שאלות? מחשבות? @DarY @zaptamaher @the Raccoon

• פותח/ת השרשור
אני חושב שלמתחילים קורטה תהיה תכנית יחסית מאוד קלה, 200 קילו ירגישו כבד יותר ככה או ככה. מי שמתחיל ועם משקלים קלים, יתאושש יותר מהר ויתחזק יותר על הדרך.

אני שוקל גם להתחיל, תלוי בעבודה שאמצא. פתרון מעולה למי שרוצה להפחית במס' ימי אימון בשבוע בלי לפגוע בנפח.

כמה זמן לוקח לך אימון?
כרגע בין שעתיים 45 עד שלוש שעות
האחוזים בדדליפט שלך גבוהים מדי
אתה יכול להתקדם עם פחות משקל, מיותר
אם אני שורד את זה - למה אתה חושב שמיותר?

בעזהי"ת

הוא כתב בתחילת האשכול ששעתיים בערך

לי אישית לקח פחות זמן אבל ממש אין לי 200 על המוט בדד 😛

גם זמן אימון קצר, מעבר לשבוע הראשון, משמש בעיני כמדד לכך שהמשקלים נמוכים מידי.

2.5 זמן סט ברוטו + 4 דקות מנוחה ממוצעת, על 24 סטים, צריכים לצאת לפחות שעתיים וחצי. ואני מצפה מדרגת הקושי לעלות עד כדי שאין מצב שתוך 4 דקות מצליחים להיכנס לסט נוסף של סקוואט או דדליפט.
בנוגע לאחוזים, גם אני נוהג כמו moo, ואת אחוזי הדדליפט לוקח יותר נמוך מסקוואט - וזאת עוד לפני שהחלטתי שבמיוחד אני נותן לסקוואט דגש. מנגד, אני לא פוסל אפשרות של מי שבוחר להיות דדליפט דומיננט, לעשות בדיוק הפוך - למרות שזו אמירה תיאורטית ולא משהו שמתבסס על נסיון.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

2.5 זמן סט ברוטו + 4 דקות מנוחה ממוצעת, על 24 סטים, צריכים לצאת לפחות שעתיים וחצי. ואני מצפה מדרגת הקושי לעלות עד כדי שאין מצב שתוך 4 דקות מצליחים להיכנס לסט נוסף של סקוואט או דדליפט.
בנוגע לאחוזים, גם אני נוהג כמו moo, ואת אחוזי הדדליפט לוקח יותר נמוך מסקוואט - וזאת עוד לפני שהחלטתי שבמיוחד אני נותן לסקוואט דגש. מנגד, אני לא פוסל אפשרות של מי שבוחר להיות דדליפט דומיננט, לעשות בדיוק הפוך - למרות שזו אמירה תיאורטית ולא משהו שמתבסס על נסיון.
מניסיונך כמה משתפר הדדליפט בכל סבב פחות או יותר?

בעזהי"ת

התחלתי את קורטה עם 180X3 בסקוואט ודדליפט.

סבב ראשון שיפור בשניהם עד 200X3.

שני, שניהם עד 220X3.

שלישי, שניהם עד 230X3, שתורגמו לסינגל רבע טון ראשון בשניהם.

רביעי - פאקן נפצעתי בסקוואט.

חמישי - סבב ששימש בחלקו כפרוטוקול פציעות משודרג לקראת מפגש דימונה, במפגש עצמו: סקוואט 235, דדליפט 247.5.

שישי - לקראת מפגש פסח - סקוואט 245, דדליפט 255.

שביעי - המשך הקיץ של אותה שנה - סקוואט 255, דדליפט 257.5.

שמיני - מפגש חנוכה שנה שעברה - סקוואט 260, דדליפט 255.

תשיעי - מפגש פסח האחרון - סקוואט 265 (תוצאה לא תחרותית), דדליפט 267.5.

השלשה האחרונים בהפרש הזמן עד מפגש חנוכה - סקוואט 285, דדליפט 280.

אפשר לראות שההתקדמות בסקוואט יותר עקבית אצלי, אבל בסופו של דבר גם אחרי סבב פחות מוצלח מבחינת הדדליפט, במהלך הזמן מגיעה הבשלה וקפיצה קדימה שמכסה את הפער.

בעזהי"ת

לדעתי אם מבצע התוכנית חזק מטבעו בדדליפט...אין מניעה מלהקפיץ אחוזים.
לי זה תרם ומסתבר שאפילו לא נשרפתי (בוצעו 9 שבועות נפח רצופים ו4 עצימות).

אפשרי, אפשרי.
או שמנגד זו הוכחה ברורה לטענה הותיקה של טומי לי ג'ונס את וויל סמית' בגברים בשחור - שיש כאן בכדור הארץ מלא מלא חייזרים, וכל האנשים לא שמים לב. אנושי, אתה לא.

בעזהי"ת

אפשרי, אפשרי.
או שמנגד זו הוכחה ברורה לטענה הותיקה של טומי לי ג'ונס את וויל סמית' בגברים בשחור - שיש כאן בכדור הארץ מלא מלא חייזרים, וכל האנשים לא שמים לב. אנושי, אתה לא.
אמר הסקוואטר של המדינה.
ולדעתי יש פה המון ליפטרים שמסוגלים לטחון נפח ,אפילו עצים, בכמויות מטורפות.

בעזהי"ת

אני נח כשתיים שלוש דקות וסט ברוטו לא לוקח לי יותר מדקה וחצי (כולל חגורה מגנזיום רצועות וכו׳ )
אולי זה קשור לגיל שלי כבר

אני בסבב הזה לקחתי 74% בסקוואט ו-75% בדדליפט בשבוע באחרון.
גם אם זה ייקח 4 שעות אימון אני לא מפסיק 😃

נערך לאחרונה:
לעבוד עם אחוז גבוה יותר לאו דווקא יקדם יותר
ברגע שאתה מוסיף יותר מדי ההתאוששות נפגעת וההתקדמות נפגעת
יכול להיות שאם תוריד מעט משקל (נניח 10 קילו) אתה תתקדם יותר (הסקוואט והדדליפט תלויים מבחינת התאוששות)

יכול להיות שאם תוריד מעט משקל (נניח 10 קילו) אתה תתקדם יותר (הסקוואט והדדליפט תלויים מבחינת התאוששות)
נשמע הגיוני.
אני זוכר אבל שבקשר לתכנית, אליהו אמר שצריך לקחת את המשקל המקסימלי שיהיה אפשר לסיים איתו את הבלוק

• פותח/ת השרשור
ההבדל בין 210 ל215 מבחינתי מרגיש זניח.
אתחיל את שבוע ארבע ונעשה התאמות בלייב

• פותח/ת השרשור
עדכון שקשה אפילו לכתוב :-(
סקווט 172 8*5 עדיין בלי חגורה ואני אפתיע ואומר שאפילו היה יותר קל משבוע שעבר
פרס 72.5 6*6 שוב, קל, ממש ממש קל...
דדליפט 215 8*5 איום ונורא! סבל תהומי! רצון למות כל כך הרבה פעמים בדרך... 4 סטים ראשונים עברו יחסית בסדר, לאט לאט כל האצבעות היו חבושות בלייקופלסט, שני סטים אחרונים לא היה מנוס מרצועות אחיזה. לא יכולתי להתרכז בתנועה יותר.
החל מהסט הרביעי כאבים מוזרים וממש לא נעימים במרכז הקוודס לאחר הסט שנמשכו כשעה אחרי האימון ונעלמו לחלוטין.

זה הולך להיות שבוע קשה מאוד.

עדכון שקשה אפילו לכתוב :-(
דדליפט 215 8*5 איום ונורא! סבל תהומי! רצון למות כל כך הרבה פעמים בדרך... 4 סטים ראשונים עברו יחסית בסדר, לאט לאט כל האצבעות היו חבושות בלייקופלסט, שני סטים אחרונים לא היה מנוס מרצועות אחיזה. לא יכולתי להתרכז בתנועה יותר.
החל מהסט הרביעי כאבים מוזרים וממש לא נעימים במרכז הקוודס לאחר הסט שנמשכו כשעה אחרי האימון ונעלמו לחלוטין.

זה הולך להיות שבוע קשה מאוד.

רק מלקרוא את זה..😵

שיהיה בהצלחה 🤪

בעזהי"ת

תראה, מייק. זה או שתתחיל לאכול כמו משוגע, או שנאכיל אותך בכוח. זהו.

תאכל ג'אנק ותאכל אוכל טבעוני ותאכל פליאו, ותאכל גורמה ותאכל פאסט פוד - אבל הכל ביחד. בשונה מתוכניות אחרות, שיכול להיות דיון עד כמה יש מקום להיות בפלוס קלורי, כשאתה מדבר על השבועיים האחרונים של הנפח בקורטה, גם אם תאכל בכל ארוחה 'אפיק מיל טיים', העלייה במשקל תתבטא כמעט ורק בעלייה נקייה. יעידו על כך אלה שהכירו אותי לפני שלש וחצי שנים, עם אותה כרס בדיוק, אבל 25 ק"ג פחות משקל גוף.

בעזהי"ת

שאלה מעניינת בקשר לזה- אתה סוגר את החגורה באותם החורים ?

כן. הן באינזר 10 שליוותה אותי רוב הזמן, הן באינזר 13 שהתחלתי איתה רק בשנה החולפת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית