הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב של סופר סט\ דרופ סט באימון

Combox

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
אהלן
אני מתאמן בתוכנית ABC במטרה להעלות במסה (מעוניין להעלות בערך 5 קילו שריר נקי בסך הכל).
השאלה שלי היא האם מקובל, או יותר נכון האם יש יעילות בהוספת סופר סטים כשעובדים על חלק מסוים של הגוף?
ומה לגבי דרופ סט בסט האחרון? שמעתי ממספר אנשים שזה טוב אבל אני לא בטוח לגבי היעילות של הדבר.

תודה חברים

אין דבר כזה מקובל, השאלה את מי אתה שואל.
תשאל מתאמן כוח, הוא יגיד לך שזה בולשיט. סופר סט זאת דרך לחסוך זמן, על חשבון התאוששות ולכן על חשבון עבודה נקיה ויעילה.
דרופ סט - טוב רק להרגשת הפאמפ. להרגיש שזיינת את השריר. מפריע מאד להתאוששות בין התרגילים ובעיקר בין האימונים, ולכן מזיק.

מצד שני, אם תשאל מתאמן כוח, הוא יגיד לך ש-ABC עצמה היא מיותרת...

בדרופ סט זה נורא תלוי.. כי זה אכן פוגע בהתאוששות של השריר..
אלא אם יש לך זמן התאוששות ארוך בין האימונים.

לטעמי אחרי שהתנסיתי בדרופ סטים הכי טוב להשתמש בזה רק אם טעית במשקל לצורך העניין ובמקום 8 חזרות הצלחת 6 נגיד.. אז אתה משתמש בדרופ סט לעוד 2 חזרות.
וגם, לא בדיוק דרופ סט..בטווח חזרות כזה הייתי עושה rest pause שזה על אותו עיקרון רק ללא הורדה של המשקל מהמוט.

נ.ב
זה סתם התעסקות בקקי לדעתי

למה זו התעסקות בקקי?

סופר סט נועד לחסוך זמן, אין לו שום יתרון מבחינה של עלייה במסה.

לגבי דרופ סט הדעות קצת חלוקות.
תשאל ליפטר הוא יגיד לך שזה קשקוש.
תשאל בילדר הוא יגיד לך שזו דרך מעולה "לסחוט" את השריר.
אם אתה שואל אותי, כל עוד יש לך עוד הרבה להתקדם בתוכנית פשוטות יותר בלי הרבה משחקים, אל תחפש את השיטות האלה ותתרכז בלהתקדם ולהתחזק.

Back
למעלה תחתית