הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורת לייקרה

• פותח/ת השרשור malv
  • פורסם בתאריך

malv

משתמש מתחיל
76
3
נק' מוניטין:
11
76
3
בספר SS מארק ריפטו לא ממליץ על סוג מסוים של חגורה או חברה. אז רציתי לדעת אם זה יהיה יעיל לעשות סקוואט עם חגורת לייקרה(שלא נפוצה בדרך כלל) של חברת turner max?
אני מדבר על משהוא כמו החגורה הזאת
http://www.ebay.com/itm/Weight-lift...dical_ET&var=430077555569&hash=item1e6fc13dd2

החגורה הזו היא בזבוז של כסף...
חגורה איכותית תעלה לך לא מעט כסף(אבל יש סיבה שחגורות של טיטאן לדוג' מגיעות עם אחראיות לכל החיים, זו השקעה לטווח ארוך והן נחטפות גם בשוק היד שניה)

נ.ב
אני יכול לומר שכל שני וחמישי שולחים לנו הודעות על חגורות לייצור סטייל RDX כל מיני יצרנים מפקיסטן, עלות של חגורה כזו הוא באזור ה10 דולר כך שאני לא יודע עד כמה החגורות האלה אמינות(אין לי ניסיון איתן)... מניח שלמתאמן מתחיל הן יספיקו

עריכה: למה אתה חושב שאתה צריך חגורה בכלל כרגע?

• פותח/ת השרשור
הגעתי ל-80 קילו בסקוואט(ואני ממשיך לעלות) אני שוקל 65 קילו ואני לא בטוח ב-100 אחוז שהגב שלי יציב בתחתית.
המחיר של טיטאן ואינזר הוא ממש מופקע בשביל מישהוא ש-powerlifting הוא לא המקצוע שלו, ותאכלס ריפטו לא כתב שצריך במיוחד את החגורות האלה.
בכל מקרה אני לא מבין מה ההבדל בין חגורה של RDX או חגורה של TURNERMAX (כמו זאת) מבחינת איכות לבין חגורה של טיטאן או אינזר מלבד השם של החברה.
שאתה כותב מתאמן מתחיל, עד לאיזה רמה אתה מתכוון?

יש הבדל שמים וארץ בין החגורות שאתה מתאר לבין זו של טיטאן לדוג', החומרים אחרים לגמרי גם מבחינת החגורה וגם האבזם והחוטי תפירה(לא סתם החגורה של טיטאן מגיעה עם אחראיות לכל החיים, שוב...)
כבר ראיתי חגורת אקונומי שעלתה לי 200 שקל ושנקרעה(שלי) וכן RDX של מתאמן

אני לא חושב שעם 120 קילו סקוואט ומטה יש בכלל צורך בחגורה אם אין לך בעיות גב, אישית התחלתי להשתמש ב125 קילו(בטח לא ב80-90)

נערך לאחרונה:
מצד אחד השקעה לטווח הארוך של חגורת טיטאן יותר משתלם לדעתי אך אם זה יקר מדי בשבילך גם RDX יכולה להספיק לך והיא זולה ותומכת בצורה מספקת עד משקלים גבוהים, יש כאן אנשים שהגיעו איתה ל180-200 קילו סקוואט ואף יותר. קח בחשבון שחגורת הRDX תאבד מהאיכות שלה עם הזמן לעומת טיטאן.

• פותח/ת השרשור
יש הבדל שמים וארץ בין החגורות שאתה מתאר לבין זו של טיטאן לדוג', החומרים אחרים לגמרי גם מבחינת החגורה וגם האבזם והחוטי תפירה(לא סתם החגורה של טיטאן מגיעה עם אחראיות לכל החיים, שוב...)
כבר ראיתי חגורת אקונומי שעלתה לי 200 שקל ושנקרעה(שלי) וכן RDX של מתאמן

אני לא חושב שעם 120 קילו סקוואט ומטה יש בכלל צורך בחגורה אם אין לך בעיות גב, אישית התחלתי להשתמש ב125 קילו(בטח לא ב80-90)
מה כבר אחריות על חגורה אומרת? הרי בדוק יש שם איזה סעיף שאומר "החברה לא אחראית לנזק הנגרם על ידי שימוש לא ראוי, כוח עליון וכו'"
אז אם החגורה נקרעת אמורים להחליף ל אותה? ובכלל באיזה מצב חגורות כאלה נקרעות?(אני מתכוון חגורות בכללי ולא דווקא של טיטאן).
ובקשר למשקל, קראתי שבערך עם משקל גדול פי 1.2 ממשקל הגוף מומלץ להשתמש בחגורה במיוחד אם לא בטוחים במנח זוקפי הגו בחלק התחתון של הסקוואט. משקל של 120 קילו זה לא משקל שאני חושב שאני יגיע אליו.

אני משתמש בחגורת טיטאן ויכול להגיד שאני מאוד מרוצה ממנה.
אפשר לשאול כמה עלה?
מצד אחד השקעה לטווח הארוך של חגורת טיטאן יותר משתלם לדעתי אך אם זה יקר מדי בשבילך גם RDX יכולה להספיק לך והיא זולה ותומכת בצורה מספקת עד משקלים גבוהים, יש כאן אנשים שהגיעו איתה ל180-200 קילו סקוואט ואף יותר. קח בחשבון שחגורת הRDX תאבד מהאיכות שלה עם הזמן לעומת טיטאן.
המשקל על המוט משפיע באופן ישיר על חיי החגורה? ומה זה אומר תאבד מהאיכות שלה עם הזמן? היא תהיה יותר "רכה"? חורי הנעילה שלה יתרחבו עד כדי קריעה? אתה יכול להיות יותר ספציפי?

המחיר של טיטאן ואינזר הוא ממש מופקע בשביל מישהוא ש-powerlifting הוא לא המקצוע שלו
מצד אחד זה נראה יקר, אבל תחשוב שאם אתה הולך להמשיך להתאמן אז החגורה תשמש אותך שנים...
לא ניסיתי RDX אקונומי, החגורה הרצינית הראשונה שלי זה אינזר, אבל ממה שראיתי כאן בפורום הרוב שיש להם בסוף בכל זאת משתרגים לטיטאן/אינזר

מה כבר אחריות על חגורה אומרת? הרי בדוק יש שם איזה סעיף שאומר "החברה לא אחראית לנזק הנגרם על ידי שימוש לא ראוי, כוח עליון וכו'"
אז אם החגורה נקרעת אמורים להחליף ל אותה? ובכלל באיזה מצב חגורות כאלה נקרעות?(אני מתכוון חגורות בכללי ולא דווקא של טיטאן).
ובקשר למשקל, קראתי שבערך עם משקל גדול פי 1.2 ממשקל הגוף מומלץ להשתמש בחגורה במיוחד אם לא בטוחים במנח זוקפי הגו בחלק התחתון של הסקוואט. משקל של 120 קילו זה לא משקל שאני חושב שאני יגיע אליו.

אפשר לשאול כמה עלה?

המשקל על המוט משפיע באופן ישיר על חיי החגורה? ומה זה אומר תאבד מהאיכות שלה עם הזמן? היא תהיה יותר "רכה"? חורי הנעילה שלה יתרחבו עד כדי קריעה? אתה יכול להיות יותר ספציפי?

חגורה שעשויה משכבות דחוסות של קרטון או חומר זול תקרע מתישהו(=חגורת אקונומי)
חגורה שעשויה מעור אמיתי לא תקרע לעולם כנראה אלא אם כן תרצה לקרוע אותה.
ולא, אין סעיפים לאחריות כי החגורה פשוט לא תהרס אלא אם כן תרצה להרוס אותה(גם על רכב יש 3 שנות אחראיות אבל אם תנהג בו שיכור ותכנס בקיר אין עם מי לדבר)

לא יודע מאיפה הבאת את ה1.2 הזה, אני התחלתי ב125 כששקלתי בסביבות ה90 והיום כבר לא משתמש במשקלים כאלו, בדדליפט עד 200 קילו אני בלי חגורה ושוקל 110, אחד הפרטנרים שלי לשעבר באימונים עובד עד 170 בסקוואט בלי חגורה וכו׳

אני לא חושב שאתה צריך חגורה בכלל אבל הפוסט הזה מזכיר תבנית שחוזרת על עצמה פה: אנשים שואלים שאלה, מקבלים תשובות ואז מנסים להצדיק את עצמם ולקבל אישור שמה שהם חושבים נכון, אז תעשה מה שנראה לך

• פותח/ת השרשור
אני לא מחפש להתווכח או "לקבל אישור" אני רק מעלה פה כמה נקודות שאני לא מבין. את העניין עם ה-1.2 קראתי באתר של רן כהן(לפי דבריו זה יהיה משקל טוב להתחיל בו עם חגורה). ואגב,יש גם חגורות של RDX ו-TURNERMAX שעשויות מעור(לדוגמא מה שהראתי בקישור הקודם).
ואחת השאלות שלי הייתה מה ההבדל בין חגורת אינזר/טיטאן לבין חגורה שלא נחשבת איכותית? אז אני מבין מהתגובות שלכם שפשוט מדובר באורך חיים?

אני לא מחפש להתווכח או "לקבל אישור" אני רק מעלה פה כמה נקודות שאני לא מבין. את העניין עם ה-1.2 קראתי באתר של רן כהן(לפי דבריו זה יהיה משקל טוב להתחיל בו עם חגורה). ואגב,יש גם חגורות של RDX ו-TURNERMAX שעשויות מעור(לדוגמא מה שהראתי בקישור הקודם).
ואחת השאלות שלי הייתה מה ההבדל בין חגורת אינזר/טיטאן לבין חגורה שלא נחשבת איכותית? אז אני מבין מהתגובות שלכם שפשוט מדובר באורך חיים?
והתמיכה שהן מספקות.

עניין ה1.2- כדאי לא להתפס למספרים, אם היית שוקל 90 אז 1.2 אולי היה נשמע הגיוני, לא במשקל גוף שלך(אין פה איזה נוסחה חד משמעית, בטח לא למשקל גוף נמוך)

הבדלים: חומרים שונים לגמרי, חגורות איכותיות עשויות משכבות של sole bend leather בשילוב של suede.
חגורות זולות במקרה הטוב עם ציפוי של suede ועם קרטון/נייר בשכבות הפנימיות, תוצאות:
1. תמיכה הרבה פחות חזקה.
2. אורך חיים קצר משמעותית(יכול פיזית להקרע).

*לייקרה זה לא עור זה בד.
*החגורה של RDX לא מעור, במקרה הטוב יש לה ציפוי חיצוני של SUEDE.
*אתה מקבל תמורה למה שאתה משלם- אין דבר כזה חגורה ב100 שקל שעשויה כולה מהחומרים האיכותיים שציינתי, החומרי גלם עולים יותר מזה...

נ.ב
אני עדיין לא חושב שאתה צריך לבזבז כסף על חגורה במשקלי עבודה שלך

@SmokingSnake

תוכל להרחיב על האחריות של טיטאן שאמרת שהיא לכל החיים? איפה האחריות?
כמו כן, כמה עולה חגורה.

אני מאז ומתמיד עםRDX

אברהם מזמן הדיון פה גלש לפסים אפורים של פרסום/לא פרסום וכאן לא המקום לזה.
אני אשלח לך פרטים בפייסבוק מחר ב"ה.

• פותח/ת השרשור
עניין ה1.2- כדאי לא להתפס למספרים, אם היית שוקל 90 אז 1.2 אולי היה נשמע הגיוני, לא במשקל גוף שלך(אין פה איזה נוסחה חד משמעית, בטח לא למשקל גוף נמוך)

הבדלים: חומרים שונים לגמרי, חגורות איכותיות עשויות משכבות של sole bend leather בשילוב של suede.
חגורות זולות במקרה הטוב עם ציפוי של suede ועם קרטון/נייר בשכבות הפנימיות, תוצאות:
1. תמיכה הרבה פחות חזקה.
2. אורך חיים קצר משמעותית(יכול פיזית להקרע).

*לייקרה זה לא עור זה בד.
*החגורה של RDX לא מעור, במקרה הטוב יש לה ציפוי חיצוני של SUEDE.
*אתה מקבל תמורה למה שאתה משלם- אין דבר כזה חגורה ב100 שקל שעשויה כולה מהחומרים האיכותיים שציינתי, החומרי גלם עולים יותר מזה...

נ.ב
אני עדיין לא חושב שאתה צריך לבזבז כסף על חגורה במשקלי עבודה שלך
אז אם אני משקל נמוך אני אמור להרים משקלים גבוהים יותר ביחס למשקל שלי? חשבתי שכל תרגילי הכח הם ביחס למשקל גוף. ואני יודע שה-1.2 זה לא מספר שחצוב בסלע, אבל אין לי אינדקס אחר ללכת לפיו.
ובקשר לחגורות התכוונתי ללינק שהבאתי בתגובה 5 ולא ללינק שפתחתי איתו את האשכול:
"Authentic RDX 4” professional Belt made with unique oil tanned Nubuck leather to give the luxurious, golden, soft finish .This fixes the oil in the leather, making it soft and durable. The oil forms soaps on the fibres to produce a highly absorbent leather that will shine as it dries. It’s a new concept in genuine leather that is created by a unique additional tanning process
http://www.ebay.com/itm/38048053103...49&var=650397406108&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

• Professional style power lifting belt is ideal for endurance training
  • Power lifting belt is made from cowhide leather
http://www.ebay.com/itm/TurnerMAX-P...6?pt=UK_Strength_Training&hash=item5636f3323a

אתה מוזמן לבדוק בעצמך, לפחות זה מה שכתוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית