הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך מתמודדים עם הסתירה הזאת בדת

GuyDBG

טרול תת-רמה טיפוסי
0
5
נק' מוניטין:
5
0
5
נגיד ויש לי תינוק שאני שולח לאי בודד, שם הוא מנותק מהעולם החיצון

הוא מצליח לשרוד, צד לעצמו אוכל וכו'

כשהוא ימות ולפי הדת יגיע לשמים, אז מכיוון שהוא לא קיים מצוות, אלוהים ישלח אותו לגיהנום. אבל אז אלוהים ברא אותו כדי שיגיע (לא היתה לו אפשרות לדעת שיש מצוות) לגיהנום וזה נוגד את עיקרון הבחירה החופשית...

נערך לאחרונה:
לפי דעתי דת והיגיון זה לא משהו שהולך כל כך ביחד, הדת זה אמונה זה לא משהו שבן אדם הגיעה אליו בצורה הגיונית.

פעם ניסיתי להתווכח עם אנשים דתיים, עכשיו אני מבין שזה בזבוז זמן אם שואלים אותי למה אני לא מאמין לרוב אני מתחמק, כי אני יודע שאני לא יוכל להסביר לבן אדם בצורה הגיונית למה מה שהוא מאמין בו כל כך חזק אני חושב שזה סיפור.

שמעתי פעם דבר מעניין
אם נמחק את כל הידע שלנו על הדת ועל המדע, אז כעבור שנים ימיצוא מחדש את המספרים (אולי יהיה שמות חדשים וצורות חדשים) אבל 1+1=2 ישאר (כלומר המשעמות של זה), ויגלו את כוח הכבידה ושכדור הארץ הוא לא מרכז היקום ולא שטוח.
אבל אף דת לא תחזור להיות כמו שהיא היום, אולי כן יהיה דתות אבל אם יהיו מאוד שונים
הביסוס למשפטים האחרונים מגיעה מזה שכבר היום יש לנו המון דתות בחלקים שונים של הגלובוס, והמון דתות שמתו. כלומר אף פעם לא הייתה רק דת אחת.

אהבתי את התגובה של פותח אשכול כשאמרו לו ללכת לעשות סקוואט.
"יש עוד חצי שעה", בהכי אדישות שיש... חחח.
--

אני אתאיסט אחי.
לא נכנס לזה יותר מדי, כי אני זוכר שפעם הייתי נכנס לזה וכבר הבנתי כל מה שאני צריך לדעת.

נגיד ויש לי תינוק שאני שולח לאי בודד, שם הוא מנותק מהעולם החיצון

הוא מצליח לשרוד, צד לעצמו אוכל וכו'

כשהוא ימות ולפי הדת יגיע לשמים, אז מכיוון שהוא לא קיים מצוות, אלוהים ישלח אותו לגיהנום. אבל אז אלוהים ברא אותו כדי שיגיע (לא היתה לו אפשרות לדעת שיש מצוות) לגיהנום וזה נוגד את עיקרון הבחירה החופשית...
היה ויכוח על זה אצל אמנון יצחק - הס1ס ברבנים שחזה שיקבל 10 מנדטים בבחירות האחרונות, אך לא עבר את אחוז החסימה.

• פותח/ת השרשור
היה ויכוח על זה אצל אמנון יצחק - הס1ס ברבנים שחזה שיקבל 10 מנדטים בבחירות האחרונות, אך לא עבר את אחוז החסימה.

גם האתאיסט הזה טמבל, הוא אומר לו שאי אפשר לא לשמוע על הדת עם האינטרנט וכו'... טיעון עלוב

גם האתאיסט הזה טמבל, הוא אומר לו שאי אפשר לא לשמוע על הדת עם האינטרנט וכו'... טיעון עלוב
זה טיעון עלוב, אבל אמנון יצחק אמר אותו, לא האתאיסט. או שאתה מטריל ולא ישנתי מספיק בלילה האחרון בשביל לשים לב.

• פותח/ת השרשור
זה טיעון עלוב, אבל אמנון יצחק אמר אותו, לא האתאיסט. או שאתה מטריל ולא ישנתי מספיק בלילה האחרון בשביל לשים לב.
נכון, והוא טמבל שהוא לא מצליח להתמודד עם הטיעון הגרוע הזה

אמנון יצחק אחד האנשים ההכי טיפשים שראיתי
אני זוכר איזה וויכוח שלו עם אתאיסט, שהאתאיסט שאל אותו על האדם הקדמון ועל איך הוא התפתח וגם המראה שלו השתנה
ואמנון יצחק אמר לו שזה כושי שעבר מהודו לאפריקה
WTF?

אף הוכחה שיש אלוהים.
זה לא משהו שתצליח איי פעם להוכיח ע"י מדע. דת זה עניין רוחני. לדת ולמדע אין קשר אחד לשני. זה או שאתה מאמין או שלא. אם לא, סבבה. אם כן, סבבה. כל עוד אף אחד לא כופה את האמונה שלו על אחר, כולם חיים באושר ואושר.
בישראל לעולם לא תהיה הפרדה בין דת ומדינה מאחר והמדינה נבנתה על בסיס של דת. מי שמבקש הפרדה של דת ומדינה לא בדיוק יודע/מבין איפה הוא חי.
בארה"ב זה עובד כי זו מדינה של מהגרים עם תרבויות ודתות שונות, כך שהממשלה לא יכולה לשייך את עצמה באופן גורף לדת מסויימת (אם כי יש קונסצנסוס שהנצרות שולטת בארה"ב, אבל גם שם יש 2 מגזרים עיקריים: קתולים ופרוטסטנטים שלא מסכימים על מגוון רחב של דברים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית