כאבים ביד-כתף בעת לחיצות ושאר תרגילי חזה

• פותח/ת השרשור Fuck
  • פורסם בתאריך

Fuck

משתמש משקיע
2,808
1,647
נק' מוניטין:
3,782
2,808
1,647
היי.
התחילו לי בחודשים האחרונים כאבים באזור הזרוע. הכאבים מורגשים בעיקר בעת לחיצות (בנץ', לחיצות בשאר השיפועים ופרס) ובעת ביצוע תרגילי חזה שונים כגון מקבילים, קרוסאובר, קירוב אופקי בדאמבלים, שכיבות שמיכה ועוד.
הכאב מורגש ביד שמאל בעיקר, באזור הזרוע העליונה. בערך בין הבייספס לטרייספס, קצת מעל המרפק, אך פנימה. כאילו איזה שריר קטן פנימי ממש סובל בעת ביצוע התרגילים. ראוי לציין שהכאב מורגש באזור שבו מרגישים מאמץ בעת ביצוע של רוטציה פנימית או רוטציה חיצונית של הכתף.
באימון שביצעתי היום הכאבים הגיעו למצב שנאלצתי לוותר על תרגילים מסוימים בגלל הכאב.
חזרתי היום להתאמן אחרי שבוע מנוחה כמעט טוטאלית. אני מניח שעבודה עם נפח גבוה מאוד בשילוב שינה לא סדירה (צבא) ותזונה מעט בעייתית תרמה או בעצם גרמה למצב.
אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא וכיצד לטפל.
תודה.

אני נוטה להסכים עם ההשערות שלך. כל מה שציינת עשוי לתרום בצורה כזו או אחרת לפציעה.
המקום שתיארת, בהנחה שהבנתי על מה אתה מדבר (רצוי לצרף תמונה להבא עם סימון המקום המדוייק), הוא איזור שאליו מתחברים 3 שרירים שמשפיעים על תנועת הכתף והזרוע (ביניהם שריר החזה הגדול) וייתכן שאחד מהם או חלש מדיי לעצימות שאליה ניסית להגיע, או שהוא מפצה על שריר אחר שלא עושה את העבודה שלו כמו שצריך.
נסה להוריד משקלים וללכת באיזי עם החזרה לאימונים, תוך שמירה על מנוחה מספקת ותמיכה תזונתית מתאימה. אם עדיין לא מסתדר, גש לפיזיותרפיסט שיציץ על זה.

הייתי מעלה סירטון טכניקה של בנץ פרס ואולי שם הבעיה וזה משפיע על האיזור החלש וכנראה התפתחה שם דלקתיות במשך כל זמן האימונים שלך.

• פותח/ת השרשור
הייתי מעלה סירטון טכניקה של בנץ פרס ואולי שם הבעיה וזה משפיע על האיזור החלש וכנראה התפתחה שם דלקתיות במשך כל זמן האימונים שלך.
אין בעיה בטכניקה, בזה אני בטוח.
התחלתי לעבוד עם תרגילי שיקום לכתף ונתתי עוד מנוחה מאז שהכאבים הגיעו לשיא חדש.
מחר יש לי אימון חזה, נראה איך ילך. אולי אנטוש כרגע את הבנץ לטובת תרגיל שמעמיס פחות (לחיצה עם דאמבלים באחיזה נייטרלית, למשל).

אין בעיה בטכניקה, בזה אני בטוח.
אז זהו, שאל תהיה בטוח.
אני אף פעם לא הייתי מסתמך על מחשבה אישית. אחרי הכל הכאבים לא צצו סתם ככה(לאו דווקא מהבנץ' אפילו).
מניסיוני, כשבעבר הרחוק התמודדתי עם בעיות כתפיים הייתי בטוח שאני לוחץ מושלם. כמובן שזה לא היה נכון.
לרוב אנו נוטים לחשוב שאנחנו לוחצים היטב, אך בפועל ייתכן וקיימות שגיאות מינוריות מבלי שנשים לב.
אני הייתי שוקל בכל זאת לעלות סרטון בשביל לכסות את הפינה הזו, אבל זה כמובן נתון להחלטתך.
בהצלחה בהחלמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית