הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימוני נפח גבוה - למה הקושי ביחס לעצימות גבוהה?

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
עד כה אני די רגיל לעבוד בעצימות גבוהה,
אבל התחלתי להכניס קצת יותר נפח לאימונים ואני שם לב שאם במקבילים למשל אני עושה 3x5xBW+22.5kg אז ב -10 חזרות אני יורד למשקל גוף+10 ק"ג.

בבנצ' פרס בשיפוע עליון הצלחתי להרים 55 ק"ג כשבבנצ' רגיל אני מרים כרגע 87.5 ל5 חזרות.

איך אפשר בכלל להתקדם במשקלים כשעובדים בנפח גבוה?
זה בעצם החיסרון למי שאוהב להרים כבד ברגע שהוא מגדיל את הנפח באימון ומקצר את משך המנוחה?

נותן הרגשה כאילו כל מה שהשגת עד כה נזרק לפח.

יש למישהו טיפים לתרגילים בטווח חזרות של 10 ?

נדמה שברגע שאני עובר את ה-6 חזרות פתאום המשקל הופך לכבד פי-2/3 😵

• פותח/ת השרשור
צודק, טעות שלי.
הכוונה ל 10 חזרות.

דווקא בקשר לנפח האימון, הרגשתי שהשריר קיבל יותר גירוי מבעבר.
אבל ניסוח השאלה בהחלט מטעה 🤦‍♂️

זה דיי ברור שמשקל מסויים יהיה קשה יותר עם 10 חזרות מאשר 6. להצליח משקל מסויים לעוד חזרה, או סט זה גם התקדמות.
נראה לי שאתה קצת אובססיבי בקשר לחזה, וקופץ יותר מדי מהר בין דבר לדבר במקום לבדוק מה עובד לך.

בכל אופן, במתכונת האימונים שלך הכי נח לעבוד בתרגילים מורכבים לחזרות נמוכות ותרגילי עזר לחזרות גבוהות יותר.

• פותח/ת השרשור
זה דיי ברור שמשקל מסויים יהיה קשה יותר עם 10 חזרות מאשר 6. להצליח משקל מסויים לעוד חזרה, או סט זה גם התקדמות.
נראה לי שאתה קצת אובססיבי בקשר לחזה, וקופץ יותר מדי מהר בין דבר לדבר במקום לבדוק מה עובד לך.

בכל אופן, במתכונת האימונים שלך הכי נח לעבוד בתרגילים מורכבים לחזרות נמוכות ותרגילי עזר לחזרות גבוהות יותר.

זה מה שאני עושה 😃
כדי לא לפגוע בהתאוששות,
פשוט ביום שאני עושה פרס בעצימות גבוהה החלטתי בתרגילי החזה במקום לעשות דחיקה עם דאמבלים לעשות חזה עליון עם מוט ועוד 2 תרגילים (מקבילים ופרפר).. כדי קצת להעלות את הנפח כשהעבודה היא לא בעצימות גבוהה.

אז הופתעתי מהקושי פתאום.

אגב אני קצת אובססיבי מאז שמלא חבר'ה כאן המליצו לי להגדיל קצת את הנפח מאחר ו-6 סטים לא מספיקים במסה..
אז בחרתי להגדיל את הנפח ל 9 סטים.

את המסע לבנצ' של 100 אני לא מפסיק 😃
כשאגיע ל 100..
אולי אעבור לאימוני נפח עד סוף המסה 😇

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית