הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון כשהכשל בכניסה השלישית, נמחץ בכניסה השניה. במקום סיכום חצי שנתי:

TheTzadik

מנהל פורום Powerlifting/Weightlifting
1,220
2,037
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,661
1,220
2,037
בעזהי"ת

רגע אחרי מפגש פסח:

asdfg0009000.jpg

מפגש חנוכה:

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

תודה רבה לכולם על המילים הטובות!

כבר לא יכול לחכות לתחרות הבאה.
למי שלא יודע, פגשתי את אליהו בחדר הלבשה והוא סיפר לי שהוא רוצה מעכשיו ועד סקוואט 300 לתת סקוואט כבד וכל השאר "קליל", כמה שעות אחרי זה הוא סיים עם טוטאל 732.5 "קל" עם 9/9 כניסות.

אחד הדברים שאני מאוד אוהב בקורטה, היא ההתקדמות העקבית בכל הקרב 3. כן, אין ספק שאני רואה לנגד עיני יותר את הסקוואט, וכך זה ימשיך. אבל זה לא שהבנץ' והדדליפט אמורים להיחלש או משהו...

ובנוסף למה שאליק אמר... אם אני לא טועה אליהו לא בנה על 280 אפילו... אמרתי ש270 ואולי אתה שרוף !
וה280 עלה בקלילות...(אולי לא הבנתי נכון)

הבנת נכון. הגעתי לתחרות שלא במיטבי בהיבט המנטלי, הן ברמה האישית והן ברמה הספורטיבית, ולנוכח זאת לא פלא שהנמכתי כלפי עצמי את סולם הציפיות.

מה הסיבה שאתה מתחמם עם בוקס סקוואט?

הסקוואט הכי כבד בארץ בלי רצועות אאל"ט, כבוד גדול.

הבוקס סקוואט שלי, מהווה חיקוי אחד לאחד של הסקוואט התחרותי: מפתח רגליים, עומק ומרחק ישיבה לאחור. אני חושב שהוא תרגיל יעיל להפליא, הן כסקוואט נפח, והן כחימום לסקוואט מקסימום.

בהיותו סקוואט נפח, הוא מאפשר לעבוד על עצימות גבוהה יותר, במשקל נמוך יותר: ה-200 בוקס סקוואט ל-5X8 שסיימתי איתם את הנפח האחרון, שקולים לסביבות 225, כשבפועל אם הייתי הולך על סקוואט רגיל לא חושב שהייתי מצליח להחזיק מעמד עם יותר מ-210. בנוסף לזאת, האקספולסיביות והטכניות של התרגיל הזה, מאלצים לבצע חזרה אחרי חזרה בצורה איכותית, כי אם לא מתפוצצים מהתחתית בבוקס סקוואט, פשוט נשארים בה.

בהיותו חימום לסקוואט מקסימום, שוב אני מוצא יעילות גבוהה מתוך אותן שתי נקודות. כשנתתי את הבוקס 240, כחזרת חימום אחרונה לפני האופנר 255, העצימות בפועל הייתה סביבות 265 - וההתפוצצות מהתחתית הייתה בהתאם, ומנגד מבחינת התשישות ותהליך החימום עדיין היה זה רק 240. התוצאה בפועל הייתה, וכבר לפני שנה קראתי לסקוואט הראשון שלאחר בוקס כבד "סקוואט קונפידנס", אופנר שהתפוצץ כמעט כמו מוט ריק, ונתן לי המון בטחון עצמי לקראת השתיים הבאות.

וכן. כרגע זה נו ראפס נו דראג הכבד ביותר...

אין ספק שאני רואה לנגד עיני יותר את הסקוואט
זה בא לידי ביטוי מבחינת אחוזי העבודה/ משהו אחר ?

ומנגד מבחינת התשישות ותהליך החימום עדיין היה זה רק 240
אני תוהה לגבי העניין הזה-
הרי הגוף לא סופר קילוגרמים, אלא רמת מאמץ. אז למה שזה פחות יעייף את הגוף מ265 שנעשה עם אפקט מתיחה/ באונס ?
השאלה תקפה כמובן גם לעניין של הנפח באימונים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

זה בא לידי ביטוי מבחינת אחוזי העבודה/ משהו אחר ?

בהחלט. בתכנון לסבב הקרוב, הולך להיות נסיון להעלאה קצת יותר פסיכית של הבוקס נפח, תמורת השארת הדדליפט כמו שהיה בבלוק הנפח האחרון.
אני תוהה לגבי העניין הזה-
הרי הגוף לא סופר קילוגרמים, אלא רמת מאמץ. אז למה שזה פחות יעייף את הגוף מ265 שנעשה עם אפקט מתיחה/ באונס ?
השאלה תקפה כמובן גם לעניין של הנפח באימונים

לומר שכך אני מרגיש בצורה מתמשכת לא מספיק, אבל מנגד אין לי כאן אלא השערות סביב הסיבה, אז נא לקחת בהתאם. אולי בגלל שבפועל המשקל על עמוד השדרה וכל המערכת נמוך יותר - אז נכון שהשרירים שביצעו את התנועה עבדו יותר קשה (כי, כאמור, אני משתמש בבוקס כדי לעבוד בעצימות גבוהה יותר מאשר הייתי מרשה לעצמי לו הייתי עם הסקוואט הרגיל), אבל מנגד כל השאר עבד פחות קשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית