הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיכוך מדאיג בכתף

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
בערך כמה חודשים שאני לא מתאמן מסיבות כאלה ואחרות וידוע לי שהכתפיים שלי לא מספיק חזקות(דיי נפולות) אך לאחרונה צצו לי חיכוכים מדאיגים בתנועות מסוימות בכתף שמאל
למשל -1.לפני כמה שעות שישבתי מול המחשב פתחתי את ידית החלון(יד שמאל למעלה לצד שמאל) ואז שהורדתי את היד הרגשתי חיכוך בעצמות הכתף(מקרה ספציפי, ניסיתי את התרחיש כמה פעמים ולא קרה כלום..כלומר, במצב לא מכוון זה קורה)
2.שכבתי על המיטה כשאני רפוי לגמרי והידיים ישרות ומתוחות כלפי מאחורי הראש, הרמתי ממש קצת את היד(גובה של 2 ס"מ) על מנת לבדוק כמה זמן הכתף תייצב אותי, ואז כשהרמתי אותם כשהן ישרות בשביל להוביל אותם שיהיו ליד קו הרגליים, ממש בתחילת העלייה הרגשתי מעין חיכוך בעצמות
עשיתי את זה עוד פעמיים ופעם הרביעית הרגשתי חיכוך ממש חזק..זה גורם לתזוזה מקומית בכתף..
יש לציין שזה קורה אחרי כמה שניות שהיד באוויר..כלומר, קצת אחרי שהשריר המייצב בכתף מתעייף ואז זה קורה. אם אני מרים ישר מבלי לשהות עם היד באוויר אני לא מרגיש משהו מיוחד..
בנוסף, כאשר עם האצבע אני מנסה להגיע לעומק העצם בכתף אני מרגיש כאב(ולא כאב שסתם נוגעים בעצם, כאב דיי חזק)
מה יכולה להיות הסיבה לכך? זה שהכתפיים שלי חלשות זה ידוע, אבל לא פצעתי את הכתפיים בעבר(עשיתי גם צילום אולטרהסאונד לכתפיים והכל היה בסדר)
יש לציין שזה רק בכתף שמאל ולא בימין, ובשני הכתפיים תמיד יוצאים לי קליקים קבוע ואני גם ספציפית יכול לגרום לקליקים באמצעות תנועות מסוימות
תודה רבה!

נערך לאחרונה:
אין לך מה לדאוג, בטח צריך רק למקם את השכמות והכתפיים שלך במקום ולפי דעתי זה יפתור לך את הבעיה, אם אתה מאמין בזה אתה מוזמן ללכת לכירופרקט שיסדר לך את הכתפיים למקום וללכת לפיזיותרפיסט שיבנה לך תוכנית אימון.

בערך כמה חודשים שאני לא מתאמן מסיבות כאלה ואחרות וידוע לי שהכתפיים שלי לא מספיק חזקות(דיי נפולות) אך לאחרונה צצו לי חיכוכים מדאיגים בתנועות מסוימות בכתף שמאל
למשל -1.לפני כמה שעות שישבתי מול המחשב פתחתי את ידית החלון(יד שמאל למעלה לצד שמאל) ואז שהורדתי את היד הרגשתי חיכוך בעצמות הכתף(מקרה ספציפי, ניסיתי את התרחיש כמה פעמים ולא קרה כלום..כלומר, במצב לא מכוון זה קורה)
2.שכבתי על המיטה כשאני רפוי לגמרי והידיים ישרות ומתוחות כלפי מאחורי הראש, הרמתי ממש קצת את היד(גובה של 2 ס"מ) על מנת לבדוק כמה זמן הכתף תייצב אותי, ואז כשהרמתי אותם כשהן ישרות בשביל להוביל אותם שיהיו ליד קו הרגליים, ממש בתחילת העלייה הרגשתי מעין חיכוך בעצמות
עשיתי את זה עוד פעמיים ופעם הרביעית הרגשתי חיכוך ממש חזק..זה גורם לתזוזה מקומית בכתף..
יש לציין שזה קורה אחרי כמה שניות שהיד באוויר..כלומר, קצת אחרי שהשריר המייצב בכתף מתעייף ואז זה קורה. אם אני מרים ישר מבלי לשהות עם היד באוויר אני לא מרגיש משהו מיוחד..
בנוסף, כאשר עם האצבע אני מנסה להגיע לעומק העצם בכתף אני מרגיש כאב(ולא כאב שסתם נוגעים בעצם, כאב דיי חזק)
מה יכולה להיות הסיבה לכך? זה שהכתפיים שלי חלשות זה ידוע, אבל לא פצעתי את הכתפיים בעבר(עשיתי גם צילום אולטרהסאונד לכתפיים והכל היה בסדר)
יש לציין שזה רק בכתף שמאל ולא בימין, ובשני הכתפיים תמיד יוצאים לי קליקים קבוע ואני גם ספציפית יכול לגרום לקליקים באמצעות תנועות מסוימות
תודה רבה!

זה באמת נשמע כמו סיפור של קושי בייצוב הכתף על רקע של חולשה או חוסר איזון של שכמה/כתף.
מציע לך לגשת לפיזיותרפיסט שמתמחה בבעיות מהסוג הזה שיאבחן אותך ויבנה לך תוכנית שיקום מתאימה.

• פותח/ת השרשור
אין לך מה לדאוג, בטח צריך רק למקם את השכמות והכתפיים שלך במקום ולפי דעתי זה יפתור לך את הבעיה, אם אתה מאמין בזה אתה מוזמן ללכת לכירופרקט שיסדר לך את הכתפיים למקום וללכת לפיזיותרפיסט שיבנה לך תוכנית אימון.
מה הכוונה למקם את השכמות והכתפיים?
זה באמת נשמע כמו סיפור של קושי בייצוב הכתף על רקע של חולשה או חוסר איזון של שכמה/כתף.
מציע לך לגשת לפיזיותרפיסט שמתמחה בבעיות מהסוג הזה שיאבחן אותך ויבנה לך תוכנית שיקום מתאימה.
מה הכוונה בחוסר איזון של שכמה/כתף? השכמות שלי לא בדיוק באותו גובה למען האמת(שכמה ימין גבוהה יותר) וכתוצאה מכך גם כתף ימין לא באותו גבוה של כתף שמאל
בתור ניסיונך במטופלים כפיזיותרפיסט, האם המקרה הזה אמור להדאיג אותי?

מה הכוונה למקם את השכמות והכתפיים?
הכוונה שלי היא שאחת השכמות לא ממוקמת כמו שצריך וכמו שאיתן כתב זה נשמע כמו קושי בייצוב הכתף על רקע של חולשה או חוסר איזון של שכמה/כתף.
לך לפיזיותרפסיסט זה באמת לא נורא כמו שזה נשמע.

מה הכוונה בחוסר איזון של שכמה/כתף? השכמות שלי לא בדיוק באותו גובה למען האמת(שכמה ימין גבוהה יותר) וכתוצאה מכך גם כתף ימין לא באותו גבוה של כתף שמאל
בתור ניסיונך במטופלים כפיזיותרפיסט, האם המקרה הזה אמור להדאיג אותי?

הכוונה היא שהשרירים שמשפיעים על השכמה ו/או הכתף לא עובדים בצורה מאוזנת וכתוצאה מכך נופל עומס מיותר על איזורים מסויימים.
שכמות שלא יושבות באותו גובה הוא דוגמא אחת לביטוי של חוסר איזון מסביב לשכמה, למרות שזה יכול להיות קשור גם לגורמים אחרים (למשל עקמת).
זה לא נשמע כמו משהו שצריך להדאיג אותך (עד כמה שאפשר להתרשם דרך התכתבות...) אבל כן צריך להתייחס לזה כיוון שהבעיה יכולה גם להחריף.

• פותח/ת השרשור
הכוונה היא שהשרירים שמשפיעים על השכמה ו/או הכתף לא עובדים בצורה מאוזנת וכתוצאה מכך נופל עומס מיותר על איזורים מסויימים.
שכמות שלא יושבות באותו גובה הוא דוגמא אחת לביטוי של חוסר איזון מסביב לשכמה, למרות שזה יכול להיות קשור גם לגורמים אחרים (למשל עקמת).
זה לא נשמע כמו משהו שצריך להדאיג אותך (עד כמה שאפשר להתרשם דרך התכתבות...) אבל כן צריך להתייחס לזה כיוון שהבעיה יכולה גם להחריף.
אוקיי תודה על המענה
רק שאלה אחרונה, שאתה אומר להחריף, לאיזה כיוון זה יכול להגיע? וכן יש לי עקמת קלה 🙁

• פותח/ת השרשור
חוסר איזון יכול לגרום לכאבי שרירים, תסמונת צביטה (IMPINGEMENT SYNDROME), דלקות גידים ואפילו לקרע
היי,
עלתה לי עוד שאלה לראש רציתי לשאול אותך, אשמח אם תענה כאן כי העדפתי שלא לפתוח אשכול נוסף
בכתף שמאל(שמתבררת כחלשה יותר) אני מרגיש כאבים בעצם כשאני כביכול "חופר" טיפה עם האצבע להגיע לעצם.
כאבים חזקים כשאני לוחץ עם האצבע על העצם, ככה זה גם בכתף ימין אבל פחות. תמונה להמחשה - http://www.catef4u.com/Images/tn_model_shoulder.gif
כואב לי בראש העצם של ההומרוס(קצת מעל הראש הארוך של הבייספ עם נטייה קלה לצד לשמאל איפה שהעצם)
מה הדבר הזה אמור להביע ואיך למנוע שלא יכאב לי? כי כשאני נוגע בעצמות אחרות זה כמובן לא כואב ככה. לא פרקתי את הכתפיים מתישהו בחיי כך שאני לא רואה סיבה מספיק טובה שתסביר למה זה
לדעתך קרח יכול לעזור? יש לי גם כדורי מגנזיום אם איכשהו זה יכול לתרום
ממש חשובה לי השאלה אני קצת טרוד בנושא.
אגב, יכול להיות שהמצב הזה נובע עקב קליקים שאני עושה במכוון לכתף? תודה רבה!!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יכול להיות שיש שם תהליך דלקתי פעיל אבל קשה לענות על זה בלי לבדוק אותך...
יש לומר שמאז אתמול לא עשיתי קליק מכוון לכתף, אני מרגיש הרבה הרבה יותר טוב! כנראה זה עשה לי את הכאבים(הייתי עושה מינימום 20 קליקים ביום)..
הודעה פרטית נשלחה אלייך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית