כיצד ייתכן שהישראלים חושבים שמצבם הכלכלי מידרדר למרות שההפך הוא הנכון?

אולי זה קשור לזה:

1. הוצאות משק בית בלי מותרות http://goo.gl/CIu0QI
2. 90% עליה במחירי הדירות תוך 6 שנים http://goo.gl/qfJeHC
3. 67% עלייה במחירי המזון. 2005 מזון בישראל מבין הזולים בארופה, 2014 מזון בישראל בין היקרים בעולם http://goo.gl/U4ub6p
4. 88% עלייה במחירי המים
5. 57% עלייה במחירי החשמל
6. שכר מינימום תקוע עשור http://goo.gl/g8IjIR

אבל מבחינת המצביעים הממוצעים של כשלוניהו שבעצמם לא גומרים את החודש, המסעדות מלאות, כולם טסים לחו"ל וישראל היא גן עדן כלכלי.

מתי תבינו שלא רק אין פה (שם) עתיד, אלא גם אין הווה?

• פותח/ת השרשור
מתי תבינו שלא רק אין פה (שם) עתיד, אלא גם אין הווה?
מה שתגיד.
אולי זה קשור לזה:
לא זה לא.
לפי מהירות התגובה שלך, ומה שכתבת בה, רואים שלא קראת בכלל את הכתבה (הארוכה למדי). אבל העיקר שהבאת המון קישורים והזכרת את ביבי (שגם לא ממש קשור למה שהכותב מנסה לומר).

מה שתגיד.

לא זה לא.
לפי מהירות התגובה שלך, ומה שכתבת בה, רואים שלא קראת בכלל את הכתבה (הארוכה למדי). אבל העיקר שהבאת המון קישורים והזכרת את ביבי (שגם לא ממש קשור למה שהכותב מנסה לומר).

קראתי את הכתבה, ואני יודע גם שביבי לא מצוין שם מפורשות. מה לעשות שמאז 2009 אמנם המשכורת שלי עלתה, אבל אני צריך לשלם כפול על שכירות, דלק, מזון, מים וחשמל ואני נשאר עם פחות הכנסה פנויה. כמו שמחבר המאמר בעצמו אומר - יש שקר, שקר גס וסטטיסטיקה. אפשר להמציא גרפים מכאן ועד מחר, את קובץ האקסל הפשוט עם הסכומים הסופיים של כמה נכנס וכמה יוצא שאני יכול להוריד מאתר הבנק שלי זה לא ישנה.

אודה שלא קראתי בפירוט. ההכנסה שלי ושל אשתי מציבה אותנו בעשירון ה 8, לכאורה הכל אמור להיות מצוין. אבל היכולת שלנו לשפר דיור או לחיות חיים 'נוחים' מאוד מוגבלת.
זה נובע עבורנו מ 3 פקטורים מרכזיים:
1. עלויות הדיור
2.העדר תחבורה ציבורית שמחייבת החזקה של שני רכבים
3. עלות לא מבוטלת של חינוך
כך ששני אנשים במשרה מלאה לא חיים טוב כפי שהם היו אמורים להיות לפי הצפי מההכנסה שלהם.
ואם אני משקלל צפי לעזור בעתיד לילדים, אני בכלל בחרדה

• פותח/ת השרשור
קראתי את הכתבה, ואני יודע גם שביבי לא מצוין שם מפורשות. מה לעשות שמאז 2009 אמנם המשכורת שלי עלתה, אבל אני צריך לשלם כפול על שכירות, דלק, מזון, מים וחשמל ואני נשאר עם פחות הכנסה פנויה. כמו שמחבר המאמר בעצמו אומר - יש שקר, שקר גס וסטטיסטיקה. אפשר להמציא גרפים מכאן ועד מחר, את קובץ האקסל הפשוט עם הסכומים הסופיים של כמה נכנס וכמה יוצא שאני יכול להוריד מאתר הבנק שלי זה לא ישנה.

א. הוא מדבר על שכר מותאם לכוח הקניה.
ב. אני לא משלמת כפול על שכירות וכל השאר. אבל לא לפי זה, ולא לפי מה שאתה אומר, ניתן להסיק מסקנות כלשהם כשלא מסתכלים על התמונה הכללית. הטריק זה להסתכל על נתונים סטטיסטיים מלאים כמה שניתן, ולא על חלקים מגמתיים שמישהו מנסה למכור לך.

א. מעניין איך הצלחת לקרוא את הכתבה, כי הקישור לא עבד עד שתיקנתי אותו לפני 5 דקות בערך אחרי הערה של Jack Bristow.
ב. הוא מדבר על שכר מותאם לכוח הקניה.
ב. אני לא משלמת כפול על שכירות וכל השאר. אבל לא לפי זה, ולא לפי מה שאתה אומר, ניתן להסיק מסקנות כלשהם כשלא מסתכלים על התמונה הכללית. הטריק זה להסתכל על נתונים סטטיסטיים מלאים כמה שניתן, ולא על חלקים מגמתיים שמישהו מנסה למכור לך.

א. יש לי פייסבוק ואני מכיר את האתר "דעת מיעוט" כבר חודשים.
ב. נפלא. שיסביר איך 80% מהאזרחים באוברדראפט. גם זה נתון סטטיסטי שפורסם רק לפני מספר ימים.
ב. לא יודע כמה את משלמת על שכירות וזה גם לא מעניין אותי. אבל אלא אם כן את מקומבנת, מחירי הדלק, החשמל, המים והמזון עולים לי ולך אותו דבר. ואם את נוסעת ברכב ליסינג עם דלק על חשבון העבודה זה גם לא ממש משנה, כי את נדפקת דרך השווי למס (שגם הוא עלה).

• פותח/ת השרשור
ב. לא יודע כמה את משלמת על שכירות וזה גם לא מעניין אותי. אבל אלא אם כן את מקומבנת, מחירי הדלק, החשמל, המים והמזון עולים לי ולך אותו דבר. ואם את נוסעת ברכב ליסינג עם דלק על חשבון העבודה זה גם לא ממש משנה, כי את נדפקת דרך השווי למס (שגם הוא עלה).
יש לך בעיה של הבנת הנקרא. לא נורא.

יש לך בעיה של הבנת הנקרא. לא נורא.

בואי נלך בדרך שלך - האם השכר עלה מאז 2009 ב-%50? (וגם זה מעט יחסית לעליות המחירים בתקופתו של ביבי, אבל העיקר אינפלציה יציבה של 2% בשנה - עוד נתון סטטיסטי נפלא).

עובדתית במהלך 2 הכהונות של ביבי מדד ג'יני ירד והשכר הריאלי עלה

• פותח/ת השרשור
בואי נלך בדרך שלך - האם השכר עלה מאז 2009 ב-%50? (וגם זה מעט יחסית לעליות המחירים בתקופתו של ביבי, אבל העיקר אינפלציה יציבה של 2% בשנה - עוד נתון סטטיסטי נפלא).
בדרך שלי? אתה רומז שאני פתחתי פה דיון על תוכן הכתבה? הבאתי כתבה שמציגה נתונים. תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

בדרך שלי? אתה רומז שאני פתחתי פה דיון? הבאתי כתבה שמציגה נתונים. תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

את מתווכחת איתי כאילו את נוקטת עמדה נגד מה שאני אומר - אז אני מבין שאם בתקופת נתניהו היו עליות ממוצעות של 70% בכל תחומי החיים, אבל השכר עלה בהתאמה, כלומר מי שהרוויח ב-2009 4300 היום מרוויח 7310. מי שהרוויח 8K, היום מרוויח 14K, וכן הלאה וכן הלאה. אם זה לא המצב - כנראה שבאמת יש שקר, שקר גס וסטטיסטיקה.

את מתווכחת איתי כאילו את נוקטת עמדה נגד מה שאני אומר - אז אני מבין שאם בתקופת נתניהו היו עליות ממוצעות של 70% בכל תחומי החיים, אבל השכר עלה בהתאמה, כלומר מי שהרוויח ב-2009 4300 היום מרוויח 7310. מי שהרוויח 8K, היום מרוויח 14K, וכן הלאה וכן הלאה. אם זה לא המצב - כנראה שבאמת יש שקר, שקר גס וסטטיסטיקה.

מה?באיזה מדינה השכר עולה במגמה אחידה עם העלויות במשק?איך זה קשור בכלל?

מה?באיזה מדינה השכר עולה במגמה אחידה עם העלויות במשק?איך זה קשור בכלל?

שאל את כותב המאמר - הוא מציג גרפים של קווים ישרים ועולים שמוכיחים כביכול שהשכר הריאלי שלנו שמודד את כוח הקנייה רק השתפר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית