הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד ייתכן שהישראלים חושבים שמצבם הכלכלי מידרדר למרות שההפך הוא הנכון?

אם סטף ורטהיימר מכר את ישכר ב 4000M$ לוורן באפט. ויש באותה שנה 2M בתי אב בישראל.
אז יוצא שההכנסה הממוצעת לבית אב בישראל עלתה באותה שנה ב 2000$. וואו בהחלט עלייה ברמת החיים 😆
אפשר לעשות את החישוב עם עוד הרבה חברות ולהראות שסטטיסטית ההכנסה הממוצעת של אזרחי ישראל אכן עלתה.
אבל לאזרח הפשוט קשה היום הסטטיסטיקה מעניינת תתחת.
וזו רק דוגמה אחת למה המאמר שגוי מיסודו. סטיות התקן הן אסטרונומיות.

• פותח/ת השרשור
אז יוצא שההכנסה הממוצעת לבית אב בישראל עלתה באותה שנה ב 2000$. וואו בהחלט עלייה ברמת החיים 😆
אפשר לעשות את החישוב עם עוד הרבה חברות ולהראות שסטטיסטית ההכנסה הממוצעת של אזרחי ישראל אכן עלתה.
אבל לאזרח הפשוט קשה היום הסטטיסטיקה מעניינת תתחת.
וזו רק דוגמה אחת למה המאמר שגוי מיסודו. סטיות התקן הן אסטרונומיות.[/QUOTE]
הוא לא מציג הכנסה ממוצעת למשק בית אלא שכר ריאלי ממוצע למשרת שכיר. אז אני לא יודעת על איזה מאמר אתה מדבר - אבל כנראה לא על זה.
זה שהסטטיסטיקה מעניינת את התחת לאזרח הפשוט - בדיוק אחת הפואנטות של הכתבה. שהאזרח הפשוט לא חושב עם הראש, אלא עם הרגש, ופועל לפי מה שמניפולטורים שונים למיניהם מציגים לו בצורה מגמתית.

סטטיסטיקת שכר השכירים עוד יותר גרועה.
יש משיכה חזקה של הממוצע כלפי מעלה בידי מספר יחסית מצומצם של בכירים.
נתתי רק דוגמה משעשעת איך אפשר לשחק עם מספרים.
הנה עוד אחד שמשחק עם מספרים. נתניהו הצהיר שההון המצרפי של אזרחי ישראל עלה בתקופת כהונתו.
האמנם?
מחירי הדירות עלו ולכן על הנייר לאזרחים יש יותר הון. עצוב ומצחיק יחד.
כותב המאמר משחק במספרים באותו אופן.
אין לי זמן ואנרגיה מיותרים להתייחס לכל פרט ופרט. אבל בגדול מדובר במאמר מוטה, שמסקנה הוסקה לפני חקירת הנתונים. ראיה לכך נמצא בהתייחסות לסעיף הדיור בו הוא מנסה לתרץ את העליה.

הניסיון בפורום פה מלמד שכדי להבין את העניין צריך קודם לקבל ניהול, וגם אז זה לא תמיד עובד...
להבין איזה עניין? שכל מי שגר פה מסכים להיות סמרטוט רצפה ונתין בדיוק כמו בסין? אבל מה אני מצפה, אתה ישראלי גאה, אז אתה בטוח יודע יותר טוב. בוא נשנה את המציאות אחי!

• פותח/ת השרשור
יש משיכה חזקה של הממוצע כלפי מעלה בידי מספר יחסית מצומצם של בכירים.

הוא מזכיר גם חציון.
אבל עזוב, הגישה שלך מעידה לפחות על קצת מחשבה ביקורתית, שזה כבר טוב.

להבין איזה עניין? שכל מי שגר פה מסכים להיות סמרטוט רצפה ונתין בדיוק כמו בסין? אבל מה אני מצפה, אתה ישראלי גאה, אז אתה בטוח יודע יותר טוב. בוא נשנה את המציאות אחי!
כמה מלחמות אפשר? אתה חושב שלאנשים אין חיים אישיים, עבודה וקונפליקטים אישיים, אתה באמת מאמין שהאדם הרגיל יוסיף לעצמו גם מלחמות כנגד השלטון? החיים כיום לא מאפשרים לנו את כמות הסבל הנפשי הזה ואנשים יתמוטטו מכל הלחצים האלה.

ראשית אני רוצה לציין שזה דיון מאוד מעניין ומברך את הוותיקים בברכת ברוכים הבאים.

שנית, ואהיה כנה - אני לא נכנסתי לכתבה ולא קראתי מכיוון שאני "קורא" את מה שהייתי אמור לקרוא.

לחיות בארץ היום זה משהו שהוא על הסף בלתי אפשרי, אם לא נולדת למשפחה מבוססת שידעו לחסוך מבעוד מועד כנראה שעד גיל 40 (וזה במקרה הטוב) תחיה במשכנתא עם אישתך ותלחם לסיים את החודש.

זו הסיבה העיקרית שאני מוצא את עצמי (שוב) יורד מהארץ לטובת החיים.

אז הוא מביא גרפים שמראים שכוח הקנייה חלש יותר מבמדינה מערבית קורסת כמו ספרד אבל משתפר. אבל הבעיה שהוא גם מזכיר שהוא כנראה משתפר בקצב איטי מבשאר מדינות המערב ומשום מה לא מביא נתונים...

בקיצור, לא בטוח בכלל שאנחנו הולכים להשיג אותן ועדיין בשלב הנוכחי עדיף לישראלי ממוצע להגר בדומה לנדידה של הספרדים בתוך האיחוד האירופי לגרמניה ולמדינות אחרות באיחוד.

אגב, אאל"ט המשק עבר צמיחה שלילית ברבעון האחרון כך שיכול להיות שאנחנו בדרך להכנס למשבר כך שכוח הקנייה ירד והאבטלה תעלה...

נערך לאחרונה:

לא הבנת לאן הפניתי את הציניות...אני הכוונתי שכולם מטומטמים.

שאני אשנה את המציאות? תגיד עלי מה שתגיד ותחשוב עלי מה שתחשוב, אבל אני מעדיף להשקיע את הזמן והאנרגיות שלי במציאת פתרון למשפחה הגרעינית שלי. אמנם ישראלי גאה (אולי לא בהקשר שאליו אתה התכוונת), אבל ממש לא חושב שהמצב פה טוב וממש לא מתכוון להישאר פה בכל מחיר כדי לראות אם ישתפר.

אני מאמין בעבודה קשה - בארץ, בחו"ל, יש הזדמנויות בכל מקום ולא צריך להיות מקובע. תהיה לי הזדמנות טובה בחו"ל - יאללה.

ובחזרה אליך, עם או בלי קשר לכתבה - מה אתה רוצה לשנות ואיך אתה מציע לעשות זאת?

זה בדיוק העניין. לפעמים, אבל ממש לפעמים, אי אפשר לתקן דברים וצריך לזרוק אותם לפח ולהתחיל מחדש. זה כמה הכל רקוב פה. לנסות לשנות זה בזבוז זמן. זה כל מה שניסיתי להגיד.
תדברו, תעשו, תבכו, תצעקו - כלום לא יעזור לצערי. אי אפשר לשנות. זאת הסיבה שאני ברחתי. עכשיו יבואו כאלה ויגידו פחדן ואתה לא אוהב לעבוד קשה. נראה אתכם עובדים למדינה לבד ומתחילים מאפס לבד. זה "קצת" יותר קשה.

• פותח/ת השרשור
תדברו, תעשו, תבכו, תצעקו - כלום לא יעזור לצערי. אי אפשר לשנות. זאת הסיבה שאני ברחתי. עכשיו יבואו כאלה ויגידו פחדן ואתה לא אוהב לעבוד קשה. נראה אתכם עובדים למדינה לבד ומתחילים מאפס לבד. זה "קצת" יותר קשה.
זה מאד תלוי במדינה ובכלים שיש לך לפני שאתה עובר.
לדעתי, לשנות מצב קיים במדינה "בעייתית" הרבה יותר קשה מלעבור למדינה אחרת ולהסתדר שם. פשוט מפני שהראשון דורש ממך לשנות עולם, מה שאינו אפשרי ע''י מאמץ של יחיד, והשני - דורש מאמץ רק ממך אישית.
מי שאומר "פחדן" טועה, כי דרוש אומץ גם לעזוב, וגם להשאר.

אין לי שום קרובים ולכן אין לי כלים. יש לי בדיוק מה שיש לך ולכל אדם אחר.
כמו שאמרתי, את צודקת שלשנות מצב קיים זה יותר קשה, אבל הבעיה היא שפה הוא לא ניתן לשינוי וזה להלחם בתחנות רוח. אז בוא נאמר שאין אפילו ברירה בדרך שאני רואה פה את הדברים.
והאומץ לא דרוש לעבור, הוא דרוש להשאר אחרי שעברת.

כמו שאמרתי, את צודקת שלשנות מצב קיים זה יותר קשה, אבל הבעיה היא שפה הוא לא ניתן לשינוי וזה להלחם בתחנות רוח. אז בוא נאמר שאין אפילו ברירה בדרך שאני רואה פה את הדברים.
והאומץ לא דרוש לעבור, הוא דרוש להשאר אחרי שעברת.

עחי, אתה נפולת של נמושות!

• פותח/ת השרשור
כלים לדוגמא: שפה, הכרת תרבות מקומית, מסגרות תומכות (למשל חברים שלנו שנסעו לקנדה נעזרו בקהילה היהודית המקומית שיש בה הרבה ישראלים לשעבר), השכלה רלוונטית/מקצוע מבוקש/עסק שלא מושפע מגאוגרפיה.
לכל אחד שיקולים אישיים משלו לגבי האם לעבור, למה ולאן. וגם הערכה של מה קשה ומה לא - היא אישית לכל אחד.

כיצד? כי קניתי מחשב לפני כמה ימים ב3.5K, כשבארה"ב הייתי קונה אותו 2-2.5, תו"כ שאני עובד ככה שאם בארץ אני מקבל 50 לשעה בארה"ב הייתי מקבל 30$, אחרי ש3 שנים טחנתי ולא ראיתי שקל בעוד שאלה שהעדיפו לא לטחון סיימו תואר שעוד לא התחלתי (או חסכו 100K+ בשבילו).

זה בדיוק העניין. לפעמים, אבל ממש לפעמים, אי אפשר לתקן דברים וצריך לזרוק אותם לפח ולהתחיל מחדש. זה כמה הכל רקוב פה. לנסות לשנות זה בזבוז זמן. זה כל מה שניסיתי להגיד.
יוקר המחייה בארץ בעייתי ובאמת קשה לחיות ברווחה כאן. מעבר לזה, כל מה שכתבת נשמע כמו פאניקה.
"תעשו, תבכו, תצעקו - כלום לא יעזור"- לא יעזור למה? מתי לא יעזור? מה זה לעזור בכלל? מאיפה אתה יודע ועל סמך מה אתה רושם את זה?
ברחת? בכיף גבר!! סע לחו"ל, תתאוורר, נסה לעשות כמה ג'ובות. בינתיים מישהו אחר ידחוף קצת את העגלה עד שתחזור וכשתחזור, תרצה או לא, תדחוף אתה את העגלה ומישהו אחר יברח ויחזור...
הכיוון סביר בגלל ש"פרופיל המשנה" הממוצע נוטה לשם. סרוק את ההיסטוריה של המדינה ונקה את הרעשים, תיווכח שאני צודק.
חשוב מאוד לא להיות בכיין...

יוקר המחייה בארץ בעייתי ובאמת קשה לחיות ברווחה כאן. מעבר לזה, כל מה שכתבת נשמע כמו פאניקה.
"תעשו, תבכו, תצעקו - כלום לא יעזור"- לא יעזור למה? מתי לא יעזור? מה זה לעזור בכלל? מאיפה אתה יודע ועל סמך מה אתה רושם את זה?
ברחת? בכיף גבר!! סע לחו"ל, תתאוורר, נסה לעשות כמה ג'ובות. בינתיים מישהו אחר ידחוף קצת את העגלה עד שתחזור וכשתחזור, תרצה או לא, תדחוף אתה את העגלה ומישהו אחר יברח ויחזור...
הכיוון סביר בגלל ש"פרופיל המשנה" הממוצע נוטה לשם. סרוק את ההיסטוריה של המדינה ונקה את הרעשים, תיווכח שאני צודק.
חשוב מאוד לא להיות בכיין...
על סמך זה שבמקום להתקדם בכיוון של שוק חופשי והחלשת כוחו של השלטון, אנחנו מתקדמים בכיוון של קרל מרקס.
זכויות הפרט זה מושא ללעג פה. הדגל שרוב האוכלוסיה מניפה זה קנאה ותאבת בצע.
ע"ע הגז של ישראל.

דווקא אני מרגיש שיש קצת שיפור קל מבחינת יוקר המחיה בשנים האחרונות ,למשל בשוק המזון שיש בו עכשיו תחרות כשרשת ותיקה כמו שופרסל כמעט קרסה כי המנהלים שלה לא תפסו שחגיגת הקרטלים שהיתה בארץ נגמרה.

בנוסף, שוק פתוח ותחרות הם דבר שעובד טוב בשווקים גדולים.bariah הזכיר את מחירי המחשבים. אני למשל בניתי מחשב משולב עם רכיבים שהזמנתי מחו''ל ושקניתי באילת וחסכתי כמה אלפי שקלים גם יחסית לארה''ב.

עכשיו כשמשווים את המחירים, חוץ משני רכיבים שהזמנתי הכל יצא לי אותו הדבר בחנויות במרכז פה ובארה''ב עם הבדל של 200 שקל סך הכל לפה והסיבה שהרכיבים האלו יקרים היא שלחברות שמשווקות אותן לא משתלם כלכלית להכנס לישראל בגלל שהשוק כאן ממש קטן כך שבכל מקרה אין תחרות ואתה משלם יותר על האחריות של החנות לעומת הטרטור של המשלוח לחו''ל.

גם בתחומים אחרים, לא בטוח בכלל שאם יפתחו כאן את השוק תיהיה פה תחרות וירידת מחירים. זה מאוד תלוי בתחום וזה אולי ידרוש מאמץ מהממשלה שתצטרך לגייס משקיעים ולעודד כניסה של עסקים מחו''ל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית