הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התייעצות לפני העמסה

Daniel srur

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום לכל חברי הפורום,

אני בחיטוב מזה 11 ימים ומחר אחרי 12 ימים אמור להיות היום ההעמסה הראשון שלי.
התכנון שלי הוא לעשות אותו כ 36 שעות ככה שהוא יתחיל ביום שישי אחר הצהריים במתכונת הבאה:

*משקל גוף 71.5
*משקל גוף רזה משוער 63.5

שעתיים לפני האימון ריצה(לא אימון משקולות מפני שאני עובד והחדר כושר נסגר אז את האימון משקולות אני מסיים יום לפני) אוכל מנה של 100 גרם פחמימה בשילוב עם חלבון,עושה את הריצה(כנראה אינטרוולים לפי הפרוטקולים לשומן עיקש ולפי כללי העמסה שהראו סינטזת גליקוגן מקסימלית) ואז לוקח סקופ וחצי של חלבון עם 1.5 גרם סוכר ענבים על כל קילו ממשקל הגוף הרזה שלי.חוזר על אותה פעולה כעבור שעתיים.במהלך ה 24 שעות הראשונות אכניס 500-600 גרם פחמימה בסה"כ שיבואו בתחילה מסוכר ענבים ב2 השייקים ואחרי זה מפסטה/אורז לחם וצ'יטים.בחצי השני של יום שבת אצרוך כ 5 גרם לקילו שהם 300 גרם פחמימה שיבואו מלחם מחיטה מלאה פסטה מחיטה מלאה אורז מלא וכו'.

*בשבוע האחרון ביצעתי כ 150 דק אירובי עם דופק שנע בין 145-175 בממוצע(מדוד).
*מיום ראשון יש לי דלקת בכתף ולכן לא ביצעתי אימוני חזה וכתפיים.

*כנראה שבמהלך יום שישי בערב אשלב אלכוהול בכמויות יחסית גבוהות(4 כוסות של וודקה עם משקה אנרגיה לפחות)

אני רוצה חוות דעת על העמסה,מה אתם חושבים וכמו כן לדעת כמה רע זה יהיה להעמסה לשתות אלכוהול.

העמסה נראית בסדר גמור כל עוד אתה ממשיך לרדת במשקל ומרוצה מהתוצאות, יהיו אנשים שיוכלו בעמסה במשך 24 שעות ג'אנק וישמיכו לרדת בקצב יפה.
לגבי האלכוהול ברור שזה "ילכלך" את העמסה, אך בסופו של דבר אתה רוצה לחיות קצת ולא מתכוון לעלות על במה בזמן הקרוב.
תבצע את העמסה כמו שתכננת ותראה אם אתה יורד במשקל ב11 ימים שאחרי העמסה.

• פותח/ת השרשור
1.האם כמות הגלןקוז הגבוה במיוחד בזמן כל כך מועט( כמעט 100 גרם סוכר ענבים פעמיים בהפרש של שעתיים) לא יכול לגרום לבעיות עם ההפרשה של האינסולין אחר כך, משמע הדבר יפגע בתפקוד הלבלב ויגרום לסוכרת?

2.האם יש צורך בכ 600 גרם פחמימה למרות שעשיתי השבוע כ 150 דק אירובי ואני בחיטוב זה 12 יום?
אשמח לתשובה פשוט אני ממש אמור כבר לבצע את העמסה.

*בסופו של דבר אכלתי מנה של 300 גרם פסטה עם טונה כ 5 שעות לפני ולקחתי יוהמבין עם קפאין ואני אעשה את פרוטקול 2 של לייל מקדונלד לשומן עיקש שמתייחס לימי העמסה.(יצאתי כאן מבולבל האם יש צורך בכלל לבצע את הפרוטוקול הזה שכן מאגרי הליקוגן שלי כבר מרוקנים ואני לא באמצע של יום העמסה)

אני חייב להודות שהשאיר אותי מאוד מבולבל הנושא הזה ויש שם סתירות רבות בין המאמרים כגון כמה זמן לפני לאכול את הפחמימה הראשונית שלפני האימון של העמסה,איזה אימון לבצע(במקום אחד ממליצים על אינטרוואלים אבל בפרוטוקולים לשומן עיקש ממליצים על פרוטקול 2 ליום העמסה).אשמח לתגובה רצינית ומפורטת שתענה לי על כל התשובות.שבת שלום לכולם

לגבי הכמות של הגלוקוז, לא רואה סיבה להכניס כמות כזו במכה, אך אני מניח שלא יגרם נזק כיוון שמדובר בעמסה בתדירות דל אחת ל12 יום ולא כל יום, בשאר הזמן אתה בדל פחמימה אני מניח ככה שזה מתאזן.

ממליץ לך לקרוא גם על UD2 יש שם משחק נחמד עם העמסה של יום וחצי.

• פותח/ת השרשור
הכמות הרשומה כאן היא לקוחה ישירות מהמאמר להעמסה אופטימלית בדיאטה קטוגנית.

אני אשמח לקרוא כל חומר שיעשיר את הידע שלי ויוריד את הבלבול הרב.הייתי שמח לראות תגובה של משה על השאלות והסתירות.
כמובן שאם בידך התשובות אשמח לשמוע.

תודה רבה על ההתייחסות!

Back
למעלה תחתית