הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית לקראת מיצוי SS.. מה הלאה?

shakedsm

משתמש מתחיל
240
16
נק' מוניטין:
13
240
16
בן 28, 1.63, 62.5 ק"ג.

לאחר 3.5 חודשים ב SS בשביל להתחזק ,

סקוואט: 40 -> 102.5
דדליפט: 30 -> 95
בנצ': 30 -> 67.5
פרס: 25 -> 47.5

עליתי במשקל מ 56 ל- 62.5. גם במראה התנפחתי קצת: במיוחד בזרועות הידיים ובירכיים, אבל אלו האיזורים שהיו חזקים יותר אצלי. מצד שני, צברתי גם שומן שמצטבר אצלי תמיד דבר ראשון בכרס.

מרגיש שאני עומד למצות את התוכנית – תקיעות וכו', ורוצה ייעוץ עם איזה תוכנית להמשיך.

המטרה שלי היא בילדינג/פיטנס.
חשבתי להמשיך עוד קצת ב SS, ואח"כ להמשיך במסה עד חודש אפריל, ואז לחטב.
איזה תוכנית נראה לכם שתתאים לי אחרי SS? בטוח אוכל להתאמן 3 ימים (4 ימים אולי).

באמת שאין לי מושג למה למישהו שלא מתחרה ומוגבל לקטגוריית משקל יהיה איכפת מרטיו במקום מלהתחזק באופן אבסולוטי.

מזכיר לי שמישהו אחרי 1RM דדליפט שאל אותי (שניה אחרי שסיימתי) כמה אני שוקל ואז הוסיף "אם לוקחים בחשבון משקל גוף אז אני מרים יותר ממך".

פשוט כל הכבוד, מה אני אגיד. 60 ק"ג לנצח זו הדרך לגדולה.

באמת שאין לי מושג למה למישהו שלא מתחרה ומוגבל לקטגוריית משקל יהיה איכפת מרטיו במקום מלהתחזק באופן אבסולוטי.

מזכיר לי שמישהו אחרי 1RM דדליפט שאל אותי (שניה אחרי שסיימתי) כמה אני שוקל ואז הוסיף "אם לוקחים בחשבון משקל גוף אז אני מרים יותר ממך".

נו ברור, איך הוא יצדיק לעצמו למה הוא חלש יותר?

מה יש לי להגיד ?
אתה חושב שהמשקל הכללי שלך זה הכי חשוב לא כמה אתה שוקל ולא משנה רטיו .
אני חושב שלא חח מה רצית שאני יגיד ?
שיהיה בהצלחה 😃
מה זה אתה חושב? תיקח מוט תעמיס עליו פלטות במשקל X. אחד מרים אותו השני נמחץ תחתיו. מי יותר חזק?

"וואו איזה חזק אתה שהרמת את האבן הענקית הזאת וחילצת אותי... אה אתה שוקל 200 קילו? חלש, לא שווה"

המאמר הוא של מקדונלד.
הוא אמר שזה ממוצע ויחידים שיכולים לעלות יותר, יכול מאוד להיות ש ZACK הזה הוא אחד מהם, פשוט הוא היחיד שתמיד מביאים כדוגמא, ולא שמעתי על הרבה שהצליחו כמוהו.

בנוסף המדידה שם הייתה ע"י קליפר, עם כל הכבוד לריפטו עדיין הטווח סטיה של זה לא זניח. ויכול מאוד להיות שיש טעות בחישובים.
אז אני עוד דוגמה. ואתה יודע מה? כל שחיף בריא שעושה SS כמו שהיא, ישמש לך כדוגמה זהה בדיוק, כי התוצאות האלה מתרחשות תמיד. זה שאתה לא ראית אנשים שעושים את זה לא אומר שזה לא קיים. רוב האנשים סביבך לא עושים את זה או כי הם לא יודעים על זה או כי הם מפחדים להשמין. או מאיזשהי סיבה דבילית אחרת.

אני לא יגיב למה שbeast אומר כי זה לא יגמר נצח ואני לא מסכים עם שום מילה אות נקודה ופסיק שהוא מדבר.
בכל מקרה לך אני יגיד שיש המון בדיקות מעבדה של מסת שריר לחודש והכי הרבה שיצא למדע להכיר זה באזור הקילו בחודש של מסת שריר.
מי שרוצה לחשוב שהוא יכול להשיג יותר אז שישתבח לו.
מסתבר שכששואלים אותך שאלות שהתשובות אליהן מוכיחות שאתה טועה, אתה בורח. במקום להגיד "כן, אני חושב שאם בחודש הזה עליתי קילו והסקוואט עלה מ100 ל105, עליתי אותה מסת שריר בדיוק כמו אם הייתי עולה 5 קילו והסקוואט היה עולה מ100 ל-120", אתה בורח, כדי לא להשמע דביל. אבל הטענה שלך כל כך דבילית, עד כדי כך שהמשפט הזה שפחדת להגיד - הוא מה שצריך להגיד על מנת להגיד שמסכימים עם הטענה שלך.

אז אם תעשה SS והסקוואט שלך יעלה בחודש ב20 קילו ועלית 5 קילו במשקל -עלית 5 קילו שריר ?
יש לך את זה ביותר הוצאה מהקשרו?
טענתי שעלית יותר שריר מאשר אם עלית קילו במ.ג ו-5 בסקוואט.

כל עוד הוא לא אומר לך שהיום אתה חלש 😃

אז אני עוד דוגמה. ואתה יודע מה? כל שחיף בריא שעושה SS כמו שהיא, ישמש לך כדוגמה זהה בדיוק, כי התוצאות האלה מתרחשות תמיד. זה שאתה לא ראית אנשים שעושים את זה לא אומר שזה לא קיים. רוב האנשים סביבך לא עושים את זה או כי הם לא יודעים על זה או כי הם מפחדים להשמין. או מאיזשהי סיבה דבילית אחרת.

לצערי אני לא חושב ששחיף זה דוגמא טובה, שחיף זה כבר מישהו שהיה בתת משקל ויש לו פחות שריר במן אדם ממוצע ולכן יכול מאוד להיות שבהתחלה הגוף שלו יעלה יותר שריר כי הוא היה בחוסר בהתחלה.

לפני שנתיים רק כשהצטרפתי לפה ניסיתי SS ובאמת עליתי בערך 2-3 קילו בחודש מ.ג, עליתי במשקלים ובסוף אחרי חיטוב ראיתי שלא נשאר ממני הרבה, זה הנסיון שלי.

אני באמת רציתי לראות מחקרים שסותרים את הקילו בחודש, רק בגלל שהייתי אז עולה יותר. כי אולי לא עשיתי משהו נכון אז.

עכשיו אני עוד פעם ב SS אם כוונה להמשיך לטקסס, אבל אני מנסה להקפיד על 1-1.5 קילו מ.ג בחודש.
אולי אני יתקע קצת יותר במשקלים אבל אני ימשיך להתמיד, עיקר הסיבה שחזרתי לתוכניות האלו זה שאני נהנה הרבה יותר באימון.

אין מחקרים על SS, ומחקרים שבודקים כמות מסת שריר בחודש עושים את זה עם תוכניות פחות מאידיאליות. אז כנראה שלא תראה את זה מחקרית. אבל אם תהיה מספיק זמן בתחום, ותראה מספיק אנשים שבאמת עושים SS, אתה תקבל מספיק דוגמאות לכך.
הרבה יותר קשה לגרום למישהו לעשות את התוכנית כמו שהיא, מאשר להשיג לו את התוצאות.
הרוב המוחץ פשוט לא באמת יעשו אותה, ואז יתלוננו שהם לא גדלים כמו שאחרים גדלו. ומסתבר שזה כולל גם אותך.

אין מחקרים על SS, ומחקרים שבודקים כמות מסת שריר בחודש עושים את זה עם תוכניות פחות מאידיאליות. אז כנראה שלא תראה את זה מחקרית. אבל אם תהיה מספיק זמן בתחום, ותראה מספיק אנשים שבאמת עושים SS, אתה תקבל מספיק דוגמאות לכך.
הרבה יותר קשה לגרום למישהו לעשות את התוכנית כמו שהיא, מאשר להשיג לו את התוצאות.
הרוב המוחץ פשוט לא באמת יעשו אותה, ואז יתלוננו שהם לא גדלים כמו שאחרים גדלו. ומסתבר שזה כולל גם אותך.

יכול מאוד להיות שאתה צודק, אבל עדיין לא מאמין שבאידיאל בן אדם ממוצע יעלה יותר מ 1.5 קילו שריר, רק בגלל שקצת יותר אופטימיזציה לא תביא בהכרח לשיפור של מעל 100%, אחרת אתה אומר שכל אותם תוכניות שבדקו את הנושא כולל מאמן כמו מקדונלד עושים בכלל תוכניות לא טובות בעליל.

אני חושב שבאמת יכלתי להוציא יותר מ SS בזמנו אבל הבעיה שאין לי מאמן אישי, ולכן אני הרבה פעמים נתקע על טכניקה לא טובה כמו שקורה לי עכשיו, לפחות עכשיו לשמחתי INCIN עוזר לי, אבל כמובן אם כל הידע והעזרה שלו מאמן אישי צמוד היה תורם לי הרבה יותר.
ואני לא מאמין שניתן לצפות מבן אדם ממוצע שיהיה לו מאמן אישי כמו INCIN או כמוך, שידעו לתקן ולראות את כל בעיות הטכניקה.

לסיכום להגיד למישהו תעלה 4 קילו בחודש ניראה לי מוגזם בצורה יוצאת דופן אם בסופו של דבר הבחור לא מתכנן להתחרות.
אישית לא הייתי ממליץ לעבור יותר מידי את ה 1 קילו בחודש על סמך מה שרשמתי.
כמובן שמתאמנים שלך כנראה יכולים יותר.

יכול מאוד להיות שאתה צודק, אבל עדיין לא מאמין שבאידיאל בן אדם ממוצע יעלה יותר מ 1.5 קילו שריר, רק בגלל שקצת יותר אופטימיזציה לא תביא בהכרח לשיפור של מעל 100%, אחרת אתה אומר שכל אותם תוכניות שבדקו את הנושא כולל מאמן כמו מקדונלד עושים בכלל תוכניות לא טובות בעליל.

אני חושב שבאמת יכלתי להוציא יותר מ SS בזמנו אבל הבעיה שאין לי מאמן אישי, ולכן אני הרבה פעמים נתקע על טכניקה לא טובה כמו שקורה לי עכשיו, לפחות עכשיו לשמחתי INCIN עוזר לי, אבל כמובן אם כל הידע והעזרה שלו מאמן אישי צמוד היה תורם לי הרבה יותר.
ואני לא מאמין שניתן לצפות מבן אדם ממוצע שיהיה לו מאמן אישי כמו INCIN או כמוך, שידעו לתקן ולראות את כל בעיות הטכניקה.

לסיכום להגיד למישהו תעלה 4 קילו בחודש ניראה לי מוגזם בצורה יוצאת דופן אם בסופו של דבר הבחור לא מתכנן להתחרות.
עד כמה שאני יודע (לא עברתי על כל הדיון) @Beast and cheat ממליץ על קילו בחודש.
בזמנו שהייתי קרוב לסוף SS זה מה שהוא המליץ לי...

1. זה לא שייך לכמה אפשר לעלות. בוא נגיד לרגע שאפשר לעלות קילו וחצי בחודש של מסת שריר. נגיד. אתה חושב שאם תעלה קילו וחצי במשקל הגוף בחודש, זה אומר ש100% מזה זה מסת שריר? בוודאי שלא. אולי חצי. במקרה טוב. מה זה אומר? שעלית 0.75 ק"ג מסת שריר.
ואם תעלה 3 ק"ג בחודש? אז אתה תתקרב עוד יותר למספר הקסם - 1.5 ק"ג מסת שריר בחודש. אתה תהיה הרבה יותר קרוב אליו.
אז הרעיון של לבחור עלייה במשקל הגוף על פי ה"גבול" (שכנראה לא קיים בכלל) של כמה אפשר לעלות מסת שריר, זה מגוחך, וזו יציאה מנקודת הנחה ש-100% מהעלייה במשקל הגוף תהיה שריר, וזו נקודת הנחה תלושה מהמציאות.
2. להשיג מאמן זה בהחלט משהו שיכול לסייע להמון מתאמנים, בטח כשמדובר במי שמתקשה בטכניקה. אבל זה אפשרי לחלוטין, השאלה היא אך ורק האם אתה מוכן להשקיע בזה. אני מאמן מעט באיזור המרכז ודיי הרבה באיזור הצפון, יש אחרים שמאמנים גם בדרום, זה כן אפשרי להשיג מאמן.
3. כן, כשאני אומר תוכניות פחות מאידיאליות אני מתכוון לכל מה שלא SS - שזו התוכנית עם התוצאות הכי גדולות שקיימת כיום בשוק. השם של המאמן לא רלוונטי. ומחקרית עד כמה שזכור לי בוצעו תוכניות קונבנציונליות.

עד כמה שאני יודע (לא עברתי על כל הדיון) @Beast and cheat ממליץ על קילו בחודש.
בזמנו שהייתי קרוב לסוף SS זה מה שהוא המליץ לי...
אני לא זוכר על מה מדובר, אבל יותר סביר להניח שהמלצתי 0.5 - 1 ק"ג בשבוע. אבל אני לא זוכר את פרטי המקרה הספציפי שלך.

עד כמה שזה מבאס על מנת להגיע למצב חטוב צריך לצבור הרבה 'בשר' בתקופת המסה שנעלם בתקופת החיטוב.
כל החיטובים המוצלחים שראו פה באתר, כללו משקל התחלתי 'מפחיד' ביחס לגובה וחיטוב של הרבה מאוד משקל
השבוע העלה השוקיסט התחלה ב 100 וסיום או יותר נכון לקראת סיום ב 80.
לא לכולם מתאים להעלות כ'כ הרבה במשקל (אני בהחלט מתחבר לכך) אבל זאת הדרך לחיטוב מרשים.

עד כמה שזה מבאס על מנת להגיע למצב חטוב צריך לצבור הרבה 'בשר' בתקופת המסה שנעלם בתקופת החיטוב.
כל החיטובים המוצלחים שראו פה באתר, כללו משקל התחלתי 'מפחיד' ביחס לגובה וחיטוב של הרבה מאוד משקל
השבוע העלה השוקיסט התחלה ב 100 וסיום או יותר נכון לקראת סיום ב 80.
לא לכולם מתאים להעלות כ'כ הרבה במשקל (אני בהחלט מתחבר לכך) אבל זאת הדרך לחיטוב מרשים.
אין ספק. כשיש לך מסת שריר הרבה יותר קל לשרוף שומן, כי אתה לא צריך להיות מורעב על מנת לרדת. בעונה הקודמת כשירדתי מ95.5 ל-82 לפעמים היה קשה לי לסיים את האוכל, אחרי תקופה שבה דחפתי על מנת להגיע ל95.5. לא הייתי מורעב בכלל. לפעמים היה בא לי קצת ממתקים, ולא הגבלתי את עצמי בכלל, אז לקח לי שבוע יותר מהתכנון, ביג פאקינג דיל.

1. זה לא שייך לכמה אפשר לעלות. בוא נגיד לרגע שאפשר לעלות קילו וחצי בחודש של מסת שריר. נגיד. אתה חושב שאם תעלה קילו וחצי במשקל הגוף בחודש, זה אומר ש100% מזה זה מסת שריר? בוודאי שלא. אולי חצי. במקרה טוב. מה זה אומר? שעלית 0.75 ק"ג מסת שריר.
ואם תעלה 3 ק"ג בחודש? אז אתה תתקרב עוד יותר למספר הקסם - 1.5 ק"ג מסת שריר בחודש. אתה תהיה הרבה יותר קרוב אליו.
אז הרעיון של לבחור עלייה במשקל הגוף על פי ה"גבול" (שכנראה לא קיים בכלל) של כמה אפשר לעלות מסת שריר, זה מגוחך, וזו יציאה מנקודת הנחה ש-100% מהעלייה במשקל הגוף תהיה שריר, וזו נקודת הנחה תלושה מהמציאות..
.

אבל העליה במסת שריר היא לא ליניארית, אלא אקספוננט, כלומר בהתחלה יחס שריר לשומן הוא יותר גדול אבל אחרי זה זה נהיה יותר ויותר לטובת השומן, ולכן עוד פעם בהנחה שהמתאמן לא רוצה להתחרות אלה עושה את זה בשביל המראה דעתי שאז יש נקודה שבה כבר לא שווה לצבור עוד כמה גרמים של שריר שיעריכו לך את החיטוב בעוד כמה שבועות

בשבילי הנקדוה היא במעבר של קילו קילו וחצי מ.ג.

בכל מקרה אין לי כל כך הוכחות, אני מסתמך בעיקר על המאמר שנתתי לך ועוד מקורות ששמעתי מהם שיכול להיות שהם לא אמינים כל כך.
גם לך אני רואה שאין הוכחות שאפשר לעלות 1.5-2 קילו שריר בחודש, ולכן אני חושב שאין טעם להמשיך.

במידה ותמצא אשמח לדעת, אין לי בעיה לשנות גישה או תפיסה.

@Beast and cheat
95 קילו על 170 וקצת, נכון?
כן, 1.71-1.72. משום מה לאחרונה זה הפך ל1.72.

אבל העליה במסת שריר היא לא ליניארית, אלא אקספוננט, כלומר בהתחלה יחס שריר לשומן הוא יותר גדול אבל אחרי זה זה נהיה יותר ויותר לטובת השומן
אולי זה נכון, אבל מה שבטוח זה שעלייה של קילו בחודש לא הביאה אף פעם מישהו קטן וחלש לגדול וחזק, בטח לא בתקופת זמן רלוונטית. כשמדובר על SS + חיטוב, ברוב המקרים מדובר על עד 8 חודשים.
להוריד שומן זה פשוט וזה מהר. לצבור מסת שריר זה קשה וזה מתרחש לאט. ממליץ לקרוא: https://www.lbs.co.il/threads/57971/

בכל מקרה אין לי כל כך הוכחות, אני מסתמך בעיקר על המאמר שנתתי לך ועוד מקורות ששמעתי מהם שיכול להיות שהם לא אמינים כל כך.
גם לך אני רואה שאין הוכחות שאפשר לעלות 1.5-2 קילו שריר בחודש, ולכן אני חושב שאין טעם להמשיך.

במידה ותמצא אשמח לדעת, אין לי בעיה לשנות גישה או תפיסה.
אין טעם לדבר על מסת שריר בלי מחקר ושיטות מדידה מאוד יקרות שגם ככה לא ממש מתקיימות במחקרים אחרים, וגם באלה שכן - התוכניות לא אידיאליות.
מה שכן רלוונטי, זה מסה רזה, כלומר כל מה שלא שומן.
אני התחלתי SS על 67 ק"ג באחוז שומן 16%. סיימתי אחרי 9 שבועות על 85. את רוב הקילוגרמים עליתי בשבועות הראשונים, ולקראת הסוף זה היה באיזור הקילו בשבוע, אפילו פחות. הייתי מאוד מורעב מכל ענפי הסיבולת שעסקתי בהם.
אחרי חיטוב הייתי 73.5 ק"ג על 14%. הערכת אחוז השומן בשני המקרים הייתה של משה מנהל האתר אם אני זוכר נכון.
תעשה את החישוב, תגלה שבהנחה שבחיטוב לא עליתי מסה רזה (והגיוני כי גם משקלי העבודה לא עלו), מדובר על מעל 3 ק"ג מסה רזה בחודש. כמה מתוך זה רקמות שריר, כמה מסת עצם וכמה מזה גדילה של הכבד? אין לי מושג. אבל אני יכול להגיד לך שאם הייתי עולה קילו בחודש, לא הייתי מוסיף 3 ק"ג מסה רזה בחודש. נשמע הגיוני, נכון?

כן, 1.71-1.72. משום מה לאחרונה זה הפך ל1.72.

אין טעם לדבר על מסת שריר בלי מחקר ושיטות מדידה מאוד יקרות שגם ככה לא ממש מתקיימות במחקרים אחרים, וגם באלה שכן - התוכניות לא אידיאליות.
מה שכן רלוונטי, זה מסה רזה, כלומר כל מה שלא שומן.
אני התחלתי SS על 67 ק"ג באחוז שומן 16%. סיימתי אחרי 9 שבועות על 85. את רוב הקילוגרמים עליתי בשבועות הראשונים, ולקראת הסוף זה היה באיזור הקילו בשבוע, אפילו פחות. הייתי מאוד מורעב מכל ענפי הסיבולת שעסקתי בהם.
אחרי חיטוב הייתי 73.5 ק"ג על 14%. הערכת אחוז השומן בשני המקרים הייתה של משה מנהל האתר אם אני זוכר נכון.
תעשה את החישוב, תגלה שבהנחה שבחיטוב לא עליתי מסה רזה (והגיוני כי גם משקלי העבודה לא עלו), מדובר על מעל 3 ק"ג מסה רזה בחודש. כמה מתוך זה רקמות שריר, כמה מסת עצם וכמה מזה גדילה של הכבד? אין לי מושג. אבל אני יכול להגיד לך שאם הייתי עולה קילו בחודש, לא הייתי מוסיף 3 ק"ג מסה רזה בחודש. נשמע הגיוני, נכון?

הבעיה שאין לנו באמת דרך טובה לדעת, אולי יום יבוא ויהיה מחקרים טובים בתחום.
עד אז אני ימשיך לעשות מה שאני חושב יותר נכון בשבילי. יכול מאוד להיות שאני יכול לעלות יותר מהר אבל אישית לקחתי פעם סיכון כזה והפסדתי בו, לכן מעדיף לא לקחת סיכון פעם נוספת בלי ביסוס יותר טוב הפעם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית