הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע פציעות ספורט ב Powerlifting ו Bodybuilding

yonizarkh

מנהל פורום פציעות
1,671
696
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,640
1,671
696
שני מחקרים של אותה קבוצת מחקר מגרמניה :

פציעות בקרב Powerlifters -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21590644

פציעות בקרב Bodybuilders -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24886919

מכיוון שאין לי גישה לאף אחד מהמחקרים המלאים , אני מעתיק כאן את הפוסט של ישראל היילפרין לגבי ה Powerlifters ( בימים הקרובים אקבל את שני המאמרים המלאים , ואפשר יהיה להתייחס לשניהם בהרחבה ) -

"מחקר מעניין משנת 2011 בדק את סוג, כמות ומיקום הפציעות וכאבים בקרב 245 מרימי כוח תחרותיים ברמה לאומית ובין לאומית. על אף שזה לא המחקר הראשון שבדק זאת, כן מדובר במחקר הראשון שעשה זאת בצורה רצינית ומקיפה עם כמות גדולה של משתתפים אשר התבקשו לענות על שאלון פציעות/כאבים רטרוספקטיבי. התוצאות מעניינות.

נתחיל עם החדשות הטובות, לענף הספורט אחוז פציעות מאוד נמוך כאשר מגדירים פציעה כ"תאונת אימון" אשר הובילה להפסקת האימונים או/ו השתתפות בתחרויות. מדובר על פציעה אחת ל-1000 שעות אימונים בהרמות כוח לעומת טווחים הרבה יותר גדולים בענפי כדור כמו פוטבול (16 פציעות ב-1000 שעות משחק) וכדוריד (13.5 פציעות ב-1000 שעות משחק). מדובר בפער עצום. הבעיה עם ההגדרה הזו של פציעה היא חוסר השכלול של כאבים ובעיות לא חמורות, או פציעות כרוניות, אשר פוגעות באיכות חיים ובאיכות האימונים. למשל, באיגרוף טווח הפציעות הוא נמוך במיוחד (1-2 פציעות על כל 1000 שעות אימון/תחרות), אך עדיין מתאגרפים סובלים מפציעות לא נעימות שעדיין מאפשרות להם להתאמן.

החדשות הרעות הן שאחוז גבוה (43%) של מרימי כוח סובלים מכאבי שרירים ומפרקים בזמן האימונים. כאבים הוגדרו כתחושה לא נעימה הגוברת/עולה על תחושת האי נעימות הרגילה/מצופה מביצוע האימונים, ובפרט, דובר על מצב בו הכאבים משפיעים לרעה על הביצועים. החלק הזה של השאלון הוא חידוש יחסית מרענן למגבלות הטיפוסיות של שאלונים המתייחסים לפציעה לרוב באופן אקוטי וחמור. באופן לא מפתיע חלקי הגוף הכאובים/פצועים ביותר בקרב מרימי כוח הם הכתף (53%), גב תחתון (41%) וברכיים (40%) [האחוזים מתייחסים לסובלים מכאבים מסך כל המשתתפים]. מעשית, כמעט חצי מכל המשתתפים דיווחו על כאבים שמשפיעים עליהם ועל ביצועהם לרעה. נתון חשוב ומעניין.

כפי שאתם רואים, לסיפור שני צדדים שאת שניהם יש לקחת בחשבון. בפרט, פציעות אקוטיות כמו קרעים ברצועה הצולבת ונקעי קרסול חמורים כמעט ולא מתרחשים בענף זה בשונה מענפי כדור, אך כאבים יש בשפע. אז הכל שאלה של על מה ואיך אנו בוחרים להתייחס לנתונים."

עוד נתון מעניין מהאבסטרקט :

"The use of weight belts increased the injury rate of the lumbar spine"

לגבי ה Bodybuilders -

לפי האבסטרקט שיעור הפציעות נמוך יותר מ Powerlifting -
0.12 לעומת 0.3 פציעות לכל בודיבילדר בשנה ( 0.24 פציעות לכל 1000 שעות אימון של ןBodybuilding לעומת 1 פציעה לכל 1000 שעות של Powerlifting )
- רוב הפציעות הן בכתף , מרפק , עמוד השדרה והברכיים.
- רוב ה Bodybuilders מדווחים על כאב באימונים שאינו מונע מהם להמשיך להתאמן.
- כאמור , שיעור הפציעות נמוך יותר מאשר ב Powerlifting , אך גם נמוך יותר מאשר Olympic weightlifting ו strongman competition.
ביחס לפציעות במשחקי כדור , שיעור הפציעות ב Bodybuilding הוא מינימלי

• פותח/ת השרשור
אני מבין מה אתה אומר. אני מאמין רוב הסיבות לכאב הם בעיות של טכניקה. אבל אני כן חושב שכואב בגלל שיש כבר פציעה. במצב כזה צריך להחלים , ללמוד ולשפר טכניקה ולחזור ולהתאמן ללא כאב.

אבל זה בדיוק העניין - אם מעל 40% מהפאוורליפטרים המקצוענים/תחרותיים מדווחים על כאב ממושך , האם טכניקה היא באמת הבעיה? הרי שאם אצלם הטכניקה לא מושלמת ( או קרובה לכך ) , אצל מי כן?

אבל זה בדיוק העניין - אם מעל 40% מהפאוורליפטרים המקצוענים/תחרותיים מדווחים על כאב ממושך , האם טכניקה היא באמת הבעיה? הרי שאם אצלם הטכניקה לא מושלמת ( או קרובה לכך ) , אצל מי כן?

אכן אתה צודק.
קודם כל עד שמתאמן מגיע לרמה שהטכניקה שלו מושלמת הוא עובר דרך ארוכה, שמין הסתם גם כללה פציעות, ובנוסף ראוי להוסיף שאותה טכניקה מושלמת צריכה להיות מושלמת בשבילו ובשביל מבנה גופו. העניין הוא שעד שמגיעים לרמה ולתובנות רוכשים פציעות שקשה להיפטר מהם. ואז פשוט חוזרים להתאמן אם כאב או נדנוד.

עכשיו אני יכול לעוות את האמת לטובתי ולהגיד שדד ליפט הורס את חוליות הגב 🤡
הכי דפוק שהיום שמעתי את זה מפיזיוטרפיסט ומרצה..

אי אפשר להתעלם מכמות הפוסטים שמדווחים על כאבים בגב בעקבות דדליפט, זה כמובן לא אומר ש'דדליפט הורס חוליות'

דרך אגב אפילו ריפטו מסייג שדדליפט לא מתאים לכל אחד
יש תרגילים שמועדים לפורענות אצל מתחילים בעיקר כאלה שהם לא ב'כושר'. גם בריצה מרבית הפציעות מתרחשות ב 3 חודשים הראשונים, הגל השני של הפציעות מגיע אחרי שנה ולאחר מכן אתה נהיה חזק וחכם יותר

• פותח/ת השרשור

איפה שמעת את זה אם מותר לשאול?

איפה שמעת את זה אם מותר לשאול?
מכמה מרצים בוינגייט. דדליפט יכול להוביל לפגיעה בדיסק הבין חולייתי ובחוליות הלומבריות בלא בלא, פריצת דיסק, מסוכן עם משקל בלא בלא..
לא שאני מסכים עם הדעה הזאת. אבל יש מספיק פיזיוטרפיסטים ומאמנים שמפחדים מדדליפט כאילו זה המקור היחידי לפציעות גב..
יש כמה מרצים שבעד התרגיל אבל כשאתה שומע את הנגד ורואה פציעות אתה מתחיל להבין שזה לא לכולם..

• פותח/ת השרשור
מכמה מרצים בוינגייט. דדליפט יכול להוביל לפגיעה בדיסק הבין חולייתי ובחוליות הלומבריות בלא בלא, פריצת דיסק, מסוכן עם משקל בלא בלא..
לא שאני מסכים עם הדעה הזאת. אבל יש מספיק פיזיוטרפיסטים ומאמנים שמפחדים מדדליפט כאילו זה המקור היחידי לפציעות גב..
יש כמה מרצים שבעד התרגיל אבל כשאתה שומע את הנגד ורואה פציעות אתה מתחיל להבין שזה לא לכולם..

תראה לפיזיותרפיסט/מרצה מאמר כמו זה :
http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/14038196.2012.674973

"The subjects with discogenic LBP showed positive response to DL training regarding pain intensity and functional status"

ותשאל אותם האם הבעיה היא בתרגיל או בעצימות/נפח אימון/טכניקה לקויה וכו'

אני לא מבין מה אתם רוצים ממני,אצלי בקבוצת פוטבול אם תיקלו אותך לא משנה כמה חזק כל עוד לא שברת/נקעת משהו שים קרח man up ותגיע לאימון הבא.
אם זה כאב שלא גורם לפציעה/דלקת כלשהי שמונעת להמשיך להרים לא מבין למה בכלל למה לשים את זה במחקר ולהגיד שפאוורליפטרים ''סובלים מכאבים'' גם בילדרים שעובדים כבד יסבלו מכאבים
אגב זאת דעתי אתם יכולים גם לתת 200 שלילי

אני לא מבין מה אתם רוצים ממני,אצלי בקבוצת פוטבול אם תיקלו אותך לא משנה כמה חזק כל עוד לא שברת/נקעת משהו שים קרח man up ותגיע לאימון הבא.
אם זה כאב שלא גורם לפציעה/דלקת כלשהי שמונעת להמשיך להרים לא מבין למה בכלל למה לשים את זה במחקר ולהגיד שפאוורליפטרים ''סובלים מכאבים'' גם בילדרים שעובדים כבד יסבלו מכאבים
אסור לך להיות חלק מאגודת ignore cns mark bell עד שאין לך ארבע פלטות, גבר

דבר נוסף מניסיון אישי והיכרות עם מקצוענים... רובם מוסיפים לסייקל (בילדרים) איזה אנטי דלקתי (אני מוסיף פעם בשבוע אביטרן. אבל זה כי אני כולי שבור 😃 )

אצל פאוורליפטרים הטכניקה רחוקה מלהיות מושלמת מבחינה בטיחותית, בדגש על הדדליפט. מושכים עם גב עגול על מנת למשוך יותר. בוודאי שלא כולם, אבל הרבה מאוד.

אכן אתה צודק.
קודם כל עד שמתאמן מגיע לרמה שהטכניקה שלו מושלמת הוא עובר דרך ארוכה, שמין הסתם גם כללה פציעות, ובנוסף ראוי להוסיף שאותה טכניקה מושלמת צריכה להיות מושלמת בשבילו ובשביל מבנה גופו. העניין הוא שעד שמגיעים לרמה ולתובנות רוכשים פציעות שקשה להיפטר מהם. ואז פשוט חוזרים להתאמן אם כאב או נדנוד.
אתה הופך את זה יותר מידי למדע טילים. זה לא לוקח שנים לפתח טכניקה, ולא ממש צריך להתאים את זה לעצמך (מבחינה בטיחותית) בהנחה שאין לך פתולוגיות מיוחדות.
יש דברים שתוכל להתאים לעצמך, אבל הם לא קשורים לבטיחות - אלא לדרכים שיגרמו לך להרים יותר תחת עמידה בחוקי התחרות. אבל מבחינה בטיחותית - לכל מי שאין פתולוגיה מיוחדת, מתאים אותו דבר.

אצל פאוורליפטרים הטכניקה רחוקה מלהיות מושלמת מבחינה בטיחותית, בדגש על הדדליפט. מושכים עם גב עגול על מנת למשוך יותר. בוודאי שלא כולם, אבל הרבה מאוד.

אתה הופך את זה יותר מידי למדע טילים. זה לא לוקח שנים לפתח טכניקה, ולא ממש צריך להתאים את זה לעצמך (מבחינה בטיחותית) בהנחה שאין לך פתולוגיות מיוחדות.
יש דברים שתוכל להתאים לעצמך, אבל הם לא קשורים לבטיחות - אלא לדרכים שיגרמו לך להרים יותר תחת עמידה בחוקי התחרות. אבל מבחינה בטיחותית - לכל מי שאין פתולוגיה מיוחדת, מתאים אותו דבר.

אני 1.93 . הסקוואט שלי יראה כמו של בחור 1.70 ?

ד"א נשים יכולות לסבול יותר כאב מגברים אז science wise זה woman up

מאז שהתחלתי בתחום לא חוויתי שום פציעה, על אף שאני מושך דדליפט עם גב עגול וכו'.
למעט כאב קל שהיה לי אחרי התחרות הראשונה (דימונה 2012) בצד ימין של מפרק הירך (עבר אחרי חודש של אימונים רגילים)
שום דבר אחר.
אגב לפני שהתחלתי להתאמן סבלתי הרבה,
אפשר לראות את זה על אנשים שלא מתאמנים שמתלוננים על כאבי גב, ברכיים ומה לא,
אנשים שלא יודעים מה זה מוט אולימפי בכלל.

מאז שהתחלתי בתחום לא חוויתי שום פציעה, על אף שאני מושך דדליפט עם גב עגול וכו'.
למעט כאב קל שהיה לי אחרי התחרות הראשונה (דימונה 2012) בצד ימין של מפרק הירך (עבר אחרי חודש של אימונים רגילים)
שום דבר אחר.
אגב לפני שהתחלתי להתאמן סבלתי הרבה,
אפשר לראות את זה על אנשים שלא מתאמנים שמתלוננים על כאבי גב, ברכיים ומה לא,
אנשים שלא יודעים מה זה מוט אולימפי בכלל.
משהו שעניין אותי, אתה חווה כאבים ביומיום כליפטר שנמצא הרבה זמן בתחום?

אני 1.93 . הסקוואט שלי יראה כמו של בחור 1.70 ?
במידה והיחס בין אורך הטורסו לאורך הירך והשוק זהים - כן.
סך כל האורך לא משנה, אלא היחס בין החלקים.
וגם אם היה שוני - לא היה הבדל בין מה בטיחותי לך ומה בטיחותי לאחר. הסקוואטים היו נראים אחרת, עם זוויות טורסו שונות, אבל עמוד שדרה ניטרלי עם הרבה אוויר בפנים בוולסלבה עדיין היה מה שבטוח גם לך וגם למישהו בגובה 1.60 עם יחס טורסו-רגליים שונה לגמרי משלך.

משהו שעניין אותי, אתה חווה כאבים ביומיום כליפטר שנמצא הרבה זמן בתחום?
כמו שכתבתי,
ההפך.
מאז שאני מרים אני לא סובל מכאבים בכלל (הקצנתי קצת, כל בנאדם חווה מדי פעם קצת, אבל באמת שמשמעותית פחות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית