הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת בכתף - למעלה משנה

leprekone

משתמש מתחיל
5
1
נק' מוניטין:
1
5
1
שלום לכולם
לפני יותר משנה התחלתי להרגיש כאבים חדים בכתף ימין,כתוצאה ממקבילים ובנצ' לא נכונים, ועומס יתר בתרגילי חזה (20 סטים באימון - פעמיים בשבוע)
מיד הפסקתי להתאמן ,ומכאן התחילה שרשרת טיפולים ללא פתרון אמיתי
תוצאות אולטרסאונד: long tendon of biceps muscle-הודגם מעט נוזל במעטפת הגיד.
supraspinatus tendon-הודגם טנדינוסיס קל משמאל.
subacromain bursa - הודגם בורסיטיס קל.
מה שניסיתי: אטופן,אקרוקסיה,אביטרן,כורכום,MSM,דיקור סיני, דיקור יפני, פיזיוטרפיה, קרח,חימום,גלי רדיו,גלי הלם, עיסוי עמוק,וולטרן,בן גי,טרומיל כדורים ומשחה,טווינא,מסאז עמוק,מטפל פרטי - 4 טיפולים,מנוחה מוחלטת 3 חודשים.
כל הניסיונות כשלו ,כל בוקר אותה תחושה של כאב בהזזת הכתף ,לפעמים תחושה של כתף מרוסקת.
המהלך היום הכאב נרגע ומשתחרר ,כיום ברגע שאני דוחק מוט ריק אפילו הכאב חוזר, וגם בנסיון לעשות שכיבות שמיכה.
זריקת קורטיזון עזרה לבסוף - חזרתי להתאמן לאחר שבועיים,אימונים במשקל מתון,כחצי ממה שהייתי מרים, ואחרי אימונים של חודשיים וחצי,הדלקת חזרה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא.
תודה מראש.

נערך לאחרונה:
שלום לכולם
לפני יותר משנה התחלתי להרגיש כאבים חדים בכתף ימין,כתוצאה ממקבילים ובנצ' לא נכונים, ועומס יתר בתרגילי חזה (20 סטים באימון - פעמיים בשבוע)
מיד הפסקתי להתאמן ,ומכאן התחילה שרשרת טיפולים ללא פתרון אמיתי
תוצאות אולטרסאונד: long tendon of biceps muscle-הודגם מעט נוזל במעטפת הגיד.
supraspinatus tendon-הודגם טנדינוסיס קל משמאל.
subacromain bursa - הודגם בורסיטיס קל.
מה שניסיתי: אטופן,אקרוקסיה,אביטרן,כורכום,MSM,דיקור סיני, דיקור יפני, פיזיוטרפיה, קרח,חימום,גלי רדיו,גלי הלם, עיסוי עמוק,וולטרן,בן גי,טרומיל כדורים ומשחה,טווינא,מסאז עמוק,מטפל פרטי - 4 טיפולים,מנוחה מוחלטת 3 חודשים.
כל הניסיונות כשלו ,כל בוקר אותה תחושה של כאב בהזזת הכתף ,לפעמים תחושה של כתף מרוסקת.
המהלך היום הכאב נרגע ומשתחרר ,כיום ברגע שאני דוחק מוט ריק אפילו הכאב חוזר, וגם בנסיון לעשות שכיבות שמיכה.
זריקת קורטיזון עזרה לבסוף - חזרתי להתאמן לאחר שבועיים,אימונים במשקל מתון,כחצי ממה שהייתי מרים, ואחרי אימונים של חודשיים וחצי,הדלקת חזרה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא.
תודה מראש.

הכאב מופיע רק בתרגילי חזה? כלומר , אין כאב ביום יום ובתרגילים אחרים בהם מעורבים הכתפיים ( חתירה למשל ) ?

• פותח/ת השרשור
היי
יש כאב גם בחתירה
בכל מקרה אתמול עשיתי זריקת קורטיזון
ושבוע הבא אני קובע תוכנית אימון ושיקום אצל מומחה לפציעות ספורט

רשימה מרשימה הבאת פה...
אבל אותי מעניין מה ההבדל בין עיסוי עמוק ומסאז עמוק 😁

לעניינינו - לי זה נראה כאילו ירית לכל הכיוונים בלי לכוון. ספק אבחנה/טיפול לא מוצלחים, ספק התנהלות לא אופטימלית מצידך במהלך תקופת השיקום (אימון כשצריך לנוח, חזרה מוקדמת מדיי, תרגול חלקי/חסר וכו').
במידה ואין סיבה להתערבות ניתוחית, קיים פתרון לבעיה בדרך טיפול כזו או אחרת.
קורטיזון יתן לך במקרה הטוב שקט למספר חודשים אבל לטווח הארוך יחריף את הבעיה. וגם אם קיבלת כבר זריקה בעבר, מישהו אחראי היה צריך לקום ולצעוק לך שזה מסוכן לעשות עוד זריקה, בטח כשמדובר בהפרש של מספר חודשים בלבד...

אני לא יודע מי המומחה הזה שאתה מתכוון ללכת אליו, אבל כדאי לוודא שמדובר בפיזיותרפיסט ושיש עליו המלצות ממקור מהימן.
בהצלחה.

אני לא מומחה גדול אבל אני חושב שיש סיכוי גדול שיש לך דלקות חוזרות עקב חוסר גמישות ויציבות לא נכונה של מפרק הכתף,
כל הדברים שעשית מלבד פיזיותרפיה לא אמורים לפטור לך את הבעיה ולא יפטרו לך את הבעיה גם בעוד מאה שנה .
בנוסף לזה יש סיכוי גדול שהפיזיותרפיסט שהיית אצלו בכלל על הפנים קשה מאוד למצוא פיזיותרפיסט טוב בתחום הספורט וטיפול בפציעות ספורט.
מה שאני מציע זה זה :

יש לאיש עוד המון סרטונים על בעיות במפרק הכתף ואתה יכול פשוט להסתכל ולעשות.

בכל מקרה אתה צריך להתמקד על גמישות של המפרקים ופיזיותרפיה ולא כל מיני משחות או דיקור סיני ושטויות למיניהן

אני לא מומחה גדול אבל אני חושב שיש סיכוי גדול שיש לך דלקות חוזרות עקב חוסר גמישות ויציבות לא נכונה של מפרק הכתף,
כל הדברים שעשית מלבד פיזיותרפיה לא אמורים לפטור לך את הבעיה ולא יפטרו לך את הבעיה גם בעוד מאה שנה .
בנוסף לזה יש סיכוי גדול שהפיזיותרפיסט שהיית אצלו בכלל על הפנים קשה מאוד למצוא פיזיותרפיסט טוב בתחום הספורט וטיפול בפציעות ספורט.
מה שאני מציע זה זה :

יש לאיש עוד המון סרטונים על בעיות במפרק הכתף ואתה יכול פשוט להסתכל ולעשות.

בכל מקרה אתה צריך להתמקד על גמישות של המפרקים ופיזיותרפיה ולא כל מיני משחות או דיקור סיני ושטויות למיניהן

אתה צודק - אתה לא מומחה גדול.
איך אתה יכול להניח שיש לו "דלקות חוזרות עקב חוסר גמישות ויציבות לא נכונה של מפרק הכתף" מבלי שראית אותו , ומבלי שהוא ציין משהו שקשור למה שאמרת?

ואחרי שהכפשת את הפיזיותרפיסט ( שאין לך מושג מי הוא ואיזה טיפולים ניתנו ) , אתה חושב שצירוף סרטון וידיאו זה באמת הפתרון החכם?

אתה צודק - אתה לא מומחה גדול.
איך אתה יכול להניח שיש לו "דלקות חוזרות עקב חוסר גמישות ויציבות לא נכונה של מפרק הכתף" מבלי שראית אותו , ומבלי שהוא ציין משהו שקשור למה שאמרת?

ואחרי שהכפשת את הפיזיותרפיסט ( שאין לך מושג מי הוא ואיזה טיפולים ניתנו ) , אתה חושב שצירוף סרטון וידיאו זה באמת הפתרון החכם?
מה יכול לגרום לדלקת בכתף חוץ מזה שהמפרקים לא במקום מה שגורם לטווח תנועה מוגבל של המפרק ?
אבל עקב זה שהוא אמר שהוא ניסה מלא דברים שעוזרים לזרימה של הדם למפרק וזה בכל זאת לא עזר אז הנחתי שזה בעיה במפרק שגורמת לתנועות בסיסיות בחיי היום יום לגרום לדלקות.
הסרטון שהבאתי מראה באופן פשוט איך מגדילים את טווח התנועה של המפרק מה שרוב הסיכויים יפתור לו את הבעיה,
אם הבעיה לא תיפתר אז כנראה ששום דבר כבר לא יוכל לעזור לו מה שלא נראה לי וקורה לרוב אצל האוכלוסיה המבוגרת שזה עקב שחיקה של הסחוס במפרק .
ואני ממש לא הכפשתי את הפיזיותרפיסט אמרתי שבאופן כללי רוב הפיזיותרפיסטים לא מומחים גדולים בפציעות ספורט אלא יותר בפציעות אצל האדם הממוצע ובנוסף לכך כמו בכל תחום הרוב המוחלט לא עושה את העבודה כמו שצריך ותמיד יש בודדים שהם באמת המקצוענים בתחום.
אם זה נראה כאילו הכפשתי פיזיותרפיסט מסויים אז זאת לא היית הכוונה.
בכל מקרה כמו שאני ואתה אמרנו כבר אני לא מומחה 😃

נערך לאחרונה:
מה יכול לגרום לדלקת בכתף חוץ מזה שהמפרקים לא במקום מה שגורם לטווח תנועה מוגבל של המפרק ?
אבל עקב זה שהוא אמר שהוא ניסה מלא דברים שעוזרים לזרימה של הדם למפרק וזה בכל זאת לא עזר אז הנחתי שזה בעיה במפרק שגורמת לתנועות בסיסיות בחיי היום יום לגרום לדלקות.
הסרטון שהבאתי מראה באופן פשוט איך מגדילים את טווח התנועה של המפרק מה שרוב הסיכויים יפתור לו את הבעיה,
אם הבעיה לא תיפתר אז כנראה ששום דבר כבר לא יוכל לעזור לו מה שלא נראה לי וקורה לרוב אצל האוכלוסיה המבוגרת שזה עקב שחיקה של הסחוס במפרק .
ואני ממש לא הכפשתי את הפיזיותרפיסט אמרתי שבאופן כללי רוב הפיזיותרפיסטים לא מומחים גדולים בפציעות ספורט אלא יותר בפציעות אצל האדם הממוצע ובנוסף לכך כמו בכל תחום הרוב המוחלט לא עושה את העבודה כמו שצריך ותמיד יש בודדים שהם באמת המקצוענים בתחום.
אם זה נראה כאילו הכפשתי פיזיותרפיסט מסויים אז זאת לא היית הכוונה.
בכל מקרה כמו שאני ואתה אמרנו כבר אני לא מומחה 😃

ככל שאתה כותב יותר ( "מפרקים לא במקום" , "דברים שעוזרים לזרימת דם למפרק" , "אם הבעיה לא תיפתר אז כנראה ששום דבר כבר לא יוכל לעזור" , "הרוב המוחלט לא עושה את העבודה כמו שצריך" וכו' וכו' ) אתה מדגים יותר ויותר טוב כמה שאתה לא בקיא בנושא שאתה מנסה לייעץ בו. אני מבין את הרצון הטוב , אבל יש פה פשוט חוסר הבנה משמעותי של הסיבות האפשריות לכאב , ומנגנונים פיזיולוגיים / ביומכניים שמסייעים להחלמה.

בנוסף , אתה ממשיך להכפיש מקצוע שלם ללא שום שום בסיס עובדתי.

ככל שאתה כותב יותר ( "מפרקים לא במקום" , "דברים שעוזרים לזרימת דם למפרק" , "אם הבעיה לא תיפתר אז כנראה ששום דבר כבר לא יוכל לעזור" , "הרוב המוחלט לא עושה את העבודה כמו שצריך" וכו' וכו' ) אתה מדגים יותר ויותר טוב כמה שאתה לא בקיא בנושא שאתה מנסה לייעץ בו. אני מבין את הרצון הטוב , אבל יש פה פשוט חוסר הבנה משמעותי של הסיבות האפשריות לכאב , ומנגנונים פיזיולוגיים / ביומכניים שמסייעים להחלמה.

בנוסף , אתה ממשיך להכפיש מקצוע שלם ללא שום שום בסיס עובדתי.
לא יכול להיות אנשים שהתאי דם הלבנים לא מספיק מגיעים למפרק מסוים וכך מקשים עליו להתרפא ?
לא קיימים אנשים שהסקפולה שלהם יוצאת טיפה החוצה מה שגורם למגבלה של תנועה ולעצמות להתנגש וליצור דלקות ?
לא קיימים אנשים שהhumerus לא מתיישב בדיוק ב glenoid fossa ועוד ועוד דברים שגורמים לחוסר גמישות ?
בכל מקרה לא מזיק לנסות לעבוד קצת על גמישות המפרק אלא אם כן הוא מרגיש כאבים בזמן ביצוע התרגילים שנתתי אז ברור שצריך להפסיק מיד!
וכן הרוב המוחלט ברוב הדברים הוא לא מקצועי זאתי סתם פילוסופיה שלי לאו דווקא פיזיותרפיסטים זה יכול להיות פוליטיקאים רופאים דייגים ועוד....

נערך לאחרונה:
אני חולק איתך בעיה דומה. אפשר להגיד שגם הגורם העיקרי הוא נפח עבודה. לא בהכרח בעיה בטכניקה אלה פשוט נפח עבודה. שהבעיה נתנה את סימניה התעקשתי להתאמן עם כאב עד שממש לא יכולתי לסבול. הבדיקה הראתה דלקת בכל גידי הכתף וקרעים מזעריים.
אחרי שימוש ב nsids סטנדרטי קיבלתי שתי זריקות של קורטיזון במרווח של חודש. הראשון הוחדר מהכף האחורית ולא עזר לגמרי השני ניתן מהצד. הרגשתי את השיפור בזריקה השני וויתרתי על השלישית.
מבחינת פעילות הורדתי אימוני חזה וכתפיים לשבועים. חזרתי עם משקלי נוצה ועבודה עם כאב ממש מינימלי.
כיום אחרי חצי שנה אני עדיין בבעיה. הכאב נעלם אבל חוזר מיד בתרגילים מסויימים.
אני עושה בנץ בזווית רק בסמיט, פרס שטוח עוד כואב, לחיצה כתפים בסמיט.
קיבלת פה הרבה עצות טובות... מה שההייתי מוסיף פה:
- מצא את התרגילים המתאימים לך לעבודה בלי כאב. יש פתרונות ותחלופות.
- תנוח ותן לכתף זמן להתאושש, לפני שאתה מתחיל להתאמן חזרה. בדרכ מספיק שבועיים.
- תעזר באנשי מקצוע כדי להבין איפה המגבלה בתנועה שיוצרת גירוי, ככה שתחזור להתאמן בצורה נבונה ותמזעראת הסיכוי לפתח דלקת שוב. הסיבה היחידה שאתה חוזר להתחלה היא כי לא שינית והבנת מה גורם לדלקות.

אומנם כל אחד משפיעה עליו פציעה אחרת, אני נפצתי לפני שנה אותה פציעה בבנץ פרס בגלל עומס גדול מדי.
אני יכול להגיד לך שעשיתי תפטוקול של הפורטל ,בשילוב 3 כפיות כורכום עם כפית פלפל שחור ושן שום(לפי מה שהבנתי הפלפל והשום גורמים לכורכום להיספג יותר טוב)לפני השינה לאחר שבוע היה כבר שיפור ,ולאחר חודש וחצי הכאב נעלם וחזרתי למשקלים שהיו לי

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על כל התגובות אנשים!
אז ככה: עשיתי זריקת קורטיזון לפני שבוע
מחפש כעת תוכנית אימון לשיקום הכתפיים/FULL BODY במינון נמוך מאוד של חזה..
אנסה את הסירטון שנתת לכתף, תודה רבה 😃
אגב ניסיתי סירטונים דומים לאלו בעבר מספר רב של פעמים, אך ללא הואיל.
לגבי התגובה של הבחור לא להתאמן חזה וכתפיים ורק מה שלא כואב במשקלים נמוכים-
עשיתי זאת בעבר והכאבים חזרו
יש לציין שהכתף התעקמה "קדימה" בעקבות שנים של אימוני יתר של חזה והזנחת גב.
אני חושב לא לחזור לבנצ יותר ,אולי רק פלייס במשקל נמוך ושכיבות שמיכה
אשמח אם תייעצו לי לגבי תוכניות אימון מתאימות .
תודה מראש!

לא הבנת אותי ידידי...
לא להתאמן חזה וכתפיים לשבועים שלוש. זה אמור לעזור.
אחרי זה לחזור...
עכשיו אני לא פיזיוטרפיסט וקטונתי מלהגיד מה הכי נכון לעשות , אבל אפרט מה אני עושה משחזרתי להתאמן על כתפיים וחזה:

חזה
- סמיט משין עליון
- בנץ פרס אם אין כאב. אם יש כאב בנץ בסמיט. אפשר למצוא נקודה שבה הכאב הוא מינימלי.
- דאמבל פלייס עליון
- פלייס מכשיר

כתפיים:

- פרס סמיט משין
- פלייס (הרחקת ידיים לצדדים) . משקל יחסית נמוך בלי לגרום כאב
- יד יד קדימה
- כתף אחורית מכשיר

ככה אני מתאמן היום על חזה וכתפיים. התחלתי ממש באיזי ולאט לאט יש שיפור.
הבעיה שהתפתיתי לא לפני שבוע לבצע דאמבל פרס שטוח, רק ההנפה של המשקולת דפקה לי את הכף שוב.

• פותח/ת השרשור
אני מבין..תודה על התגובה
אבל לצערי עם תוכנית כזו גם אם אקח את זה לאט לאט תוך חודש חודשיים חוזרת לי הדלקת..
היום שבוע וחצי לאחר הזריקה הכאבים כמעט חלפו לגמרי
נקווה לטוב ולחזרה מתונה..
בהצלחה לכולם!

• פותח/ת השרשור
אגב לגבי הפציעה...
טרטר קלעת בול,אכן הכתף שלי זזה קדימה משמעותית..
בצורה בולטת לעין..
נראה לי שבינתיים אתחיל ללמוד מסרטונים ביוטיוב,לגבי שיקום הכתף למטרת חזרה לאימונים.
אני חושב לנסות את התרגילים בסרטון הזה
‏צפה בסרטון "Nursing A Shoulder Injury "Be a 10 in 2010"" ב-YouTube - Nursing A Shoulder Injury "Be a 10 in 2010"‏:
מה דעתכם?
תודה שוב 😃

נערך לאחרונה:
1. מכל דבר שקשור בסמית' משין צריך להמנע בכללי כי זה לא יעיל, וספציפית במקרה שלך כי זה לא בטיחותי.
2. קרא את כל התגובות, בדגש על אלה אליהן הפניתי, בנושאים הבאים:
https://www.lbs.co.il/threads/57880/#post-736558
https://www.lbs.co.il/threads/54418/#post-687564
https://www.lbs.co.il/threads/59568/#post-760900
https://www.lbs.co.il/threads/54007/page-5#post-699293

3. תלמד לבצע פרס:

1. מכל דבר שקשור בסמית' משין צריך להמנע בכללי כי זה לא יעיל, וספציפית במקרה שלך כי זה לא בטיחותי.
2. קרא את כל התגובות, בדגש על אלה אליהן הפניתי, בנושאים הבאים:
https://www.lbs.co.il/threads/57880/#post-736558
https://www.lbs.co.il/threads/54418/#post-687564
https://www.lbs.co.il/threads/59568/#post-760900
https://www.lbs.co.il/threads/54007/page-5#post-699293

3. תלמד לבצע פרס:

לא מבין מה הבעיה עם הסמיט משין ? רוב המקצוענים בבודיבילדינג עברו עם השנים לעבודה על הסמיט. הם טוענים שככה הם נמנעים מפציעות וזה הרבה יותר בטוח.

באופן אישי אני חושב שאכן זה יותר בטוח. אתה מכוון את עצמך בצורה מדוייקת ושומר על פוזיציה, הלקיחה של המשקל הרבה יותר קלה ובטוחה מאשר לקחת את המשקל מהבנץ או הפרס.
אני מבין שכמה שרירים מייצבים לא יהיו מעורבים, אבל הבידוד של השריר הוא גבוהה.

לא מבין מה הבעיה עם הסמיט משין ? רוב המקצוענים בבודיבילדינג עברו עם השנים לעבודה על הסמיט. הם טוענים שככה הם נמנעים מפציעות וזה הרבה יותר בטוח.

באופן אישי אני חושב שאכן זה יותר בטוח. אתה מכוון את עצמך בצורה מדוייקת ושומר על פוזיציה, הלקיחה של המשקל הרבה יותר קלה ובטוחה מאשר לקחת את המשקל מהבנץ או הפרס.
מה יותר בטוח בהוצאה של המוט? שמת לב שאחרי שכבר תפסת אותו, אתה צריך לסובב אותו?
ואת מי זה מעניין מה רוב המקצוענים עושים? רוב הבילדרים הם ממש לא גאוני הדור.

העובדה שהמוט מקובע פשוט הורגת כל תרגיל, מעבר לעובדה שהבילדר הממוצע יבצע בסמית' משין בנץ' פרס כשהמוט מעל הכתפיים, ולכן יפצע בהן מהר מאוד (המוט צריך לרדת לחזה על מנת להמנע מצביטה בכתף - וכן, זה חשוב, הפציעה הזו יכולה להוביל גם לניתוח).

אתעלם לרגע מהעובדה שלא ממש קיימים הדברים האלה שנקראים שרירים מייצבים [כל שריר פועל כמייצב בכל מיני תנועות, לא מדובר על שרירים סודיים - אלה בין היתר (אפילו בעיקר) השרירים הגדולים שכולנו מכירים ואוהבים].
למה שאני ארצה לבודד שריר בתרגילים מרכזיים?
התרגילים המרכזיים עובדים כל כך טוב בגלל שהם לא מבודדים שרירים.

מה יותר בטוח בהוצאה של המוט? שמת לב שאחרי שכבר תפסת אותו, אתה צריך לסובב אותו?
ואת מי זה מעניין מה רוב המקצוענים עושים? רוב הבילדרים הם ממש לא גאוני הדור.

העובדה שהמוט מקובע פשוט הורגת כל תרגיל, מעבר לעובדה שהבילדר הממוצע יבצע בסמית' משין בנץ' פרס כשהמוט מעל הכתפיים, ולכן יפצע בהן מהר מאוד (המוט צריך לרדת לחזה על מנת להמנע מצביטה בכתף - וכן, זה חשוב, הפציעה הזו יכולה להוביל גם לניתוח).

אתעלם לרגע מהעובדה שלא ממש קיימים הדברים האלה שנקראים שרירים מייצבים [כל שריר פועל כמייצב בכל מיני תנועות, לא מדובר על שרירים סודיים - אלה בין היתר (אפילו בעיקר) השרירים הגדולים שכולנו מכירים ואוהבים].
למה שאני ארצה לבודד שריר בתרגילים מרכזיים?
התרגילים המרכזיים עובדים כל כך טוב בגלל שהם לא מבודדים שרירים.
לא הבנתי איך המוט יהיה מעל הכתפיים בסמיט משין בזמן הבנץ. זה ממש ידרוש ממני להיכנס ולכוון את המוט בקו העיניים. פשוט מכוון את המוט שיגע נמוך בחזה. אזור הפיטמה.

לגבי הסיבוב אכן זה בעייתי אני מסכים.
רק מילה לגבי המקצוענים - רובם מפמפים משקלים גבוהים מאוד. חלקם אפילו משקלים שהליפטרים בקושי עושים איתם חזרה אחת.

לא הבנתי איך המוט יהיה מעל הכתפיים בסמיט משין בזמן הבנץ. זה ממש ידרוש ממני להיכנס ולכוון את המוט בקו העיניים. פשוט מכוון את המוט שיגע נמוך בחזה. אזור הפיטמה.
אז אתה, בניגוד להרבה אחרים, אולי לא תפצע את עצמך בבנץ' בסמית' משין. אבל אתה לא הרוב.

רק מילה לגבי המקצוענים - רובם מפמפים משקלים גבוהים מאוד. חלקם אפילו משקלים שהליפטרים בקושי עושים איתם חזרה אחת.
איזה ליפטרים?
אם אתה מדבר על ליפטרים רגילים מן המניין, אז אתה לא יכול להשוות אותם לבילדרים מקצוענים. אם אתה משווה בילדר IFBB PRO לליפטר, אתה צריך להשוות אותו לליפטר ELITE.
ובמקרה כזה, הליפטרים מנצחים. בגדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית