ייעוץ אחרי אימון: גיינר או חלבון?

David999

משתמש מתחיל
258
25
נק' מוניטין:
103
258
25
יש לי בתפריט לקחת גיינר ובנוסף סקופ של חלבון שאני אמור לקחת לאורך היום...
כמות החלבון זהה בינהם.

האם יש העדפה את מי מהם לקחת מיד בסוף האימון או שזה לא משנה?

זה לא ממש משנה, מה שמשנה זה הערכים הסופיים - שתסיים את היום עם מספיק חלבון, פחמימות ושומן.
על כל מצב, קח את הגיינר אחרי אימון.

• פותח/ת השרשור
זה לא ממש משנה, מה שמשנה זה הערכים הסופיים - שתסיים את היום עם מספיק חלבון, פחמימות ושומן.
על כל מצב, קח את הגיינר אחרי אימון.

להבנתי בהקשר של חלבון זה דווקא כן משנה... כי אתה רוצה שלכל אורך היום הגוף יקבל חלבון.. אם יהיה לי לאורך היום 5 שעות שבהם לא אכלתי שום דבר על חלבון ואז בארוחה אחת אני אוכל 60 גרם חלבון.. זה בטח לא אותו דבר כמו לצרוך את החלבון בצורה מאוזנת לאורך כל היום.

להבנתי בהקשר של חלבון זה דווקא כן משנה... כי אתה רוצה שלכל אורך היום הגוף יקבל חלבון.. אם יהיה לי לאורך היום 5 שעות שבהם לא אכלתי שום דבר על חלבון ואז בארוחה אחת אני אוכל 60 גרם חלבון.. זה בטח לא אותו דבר כמו לצרוך את החלבון בצורה מאוזנת לאורך כל היום.
אם אפשר בקלות לפצל למה לא, תכלס זה לא יהיה הבדל משמעותי אם תכניס הכל בארוחה אחת.
ומה הבעיה לא לאכול 5 שעות ולאחר מכן לאכול סטייק (שיכול גם להגיע ל-80 גרם חלבון)? זה בדיוק אותו דבר.

• פותח/ת השרשור
אם אפשר בקלות לפצל למה לא, תכלס זה לא יהיה הבדל משמעותי אם תכניס הכל בארוחה אחת.
ומה הבעיה לא לאכול 5 שעות ולאחר מכן לאכול סטייק (שיכול גם להגיע ל-80 גרם חלבון)? זה בדיוק אותו דבר.
לפחות לפי הידוע לי שריר נבנה לכל אורך היום, כלומר אם יש 5 שעות שבהן לשריר אין את החומרים שהוא צריך כדי להיבנות (חלבון ושאר דברים) אז פשוט לא מתרחש תהליך של בניית שריר. לכן, אתה מקטין את קצב הגדילה שלך.
זו בדיוק הסיבה שלהבנתי יש למשל אבקות שהן תשלובת חלבונים... חלבון ביצה נספג בצורה איטית יותר מחלבון מי גבינה לכן זה נותן לך יותר "אורך נשימה", כלומר גם 3 שעות אחרי שצרכת את הביצה עדיין יש חלבון שהשריר יכול להיבנות בעזרתו, בניגוד למשל לחלבון מי גבינה שאחרי שעה כבר הכל נספג. זו בדיוק הסיבה שצריך גם להתאים את סוג החלבון לאופי תפריט התזונה שלך... אחרי אימון למשל לוקחים חלבון מי גבינה כי הוא נספג מאוד מהר, מנגד טווח ה"חיים" שלו קצר לכן כבר אחרי שעה אתה צריך לצרוך מקור חלבון נוסף (הארוחה שאחרי האימון).

זה לפחות מה שאני הבנתי.

• פותח/ת השרשור
מנהלים אני מתחנן תעשו פוסט דביק על הגיינר הזה...
שיסביר שזה כולה עוד פחמימות ולא אבקת קסמים.

מה אתה קשור?

אתה רוצה שאני אתרגם לך את השאלה?

"מה עדיף אחרי אימון.. חלבון טהור או תשלובת של חלבון עם פחממות, בהנחה ולאורך היום אני צריך לצרוך את שניהם".

לא שאלתי מה זה גיינר, שאלתי איך נכון לשלב אותו בסיטואציה שנוצרה כדי למקסם את התוצאות.

עכשיו אתה מבין למה הבקשה שלך לא קשורה?

אין דבר כזה למקסם תוצאות עם גיינר \ אבקת חלבון, אלו תוספי תזונה.
אתה יכול לקחת אבקת חלבון אחרי אימון, ואתה יכול גם לאכול טונה \ חזה עוף אחרי אימון וזה יהיה אותו דבר.

תשמע אני חשבתי שאתה חושב שבגיינר יש "אפקת ניפוח" ולכן צריך לקחת אחרי אימון.
לא טרחתי לקרוא את הדיון, אולי טעיתי לגביך לא טעיתי באמירה הכללית.

בכל אופן התהליך הכי אנאבולי שהגוף עובר הוא בלילה, מה שכן רצוי להקפיץ טיפה את האינסולין בדם אחרי אימון וזה נעשה הפחמימה עם האינדקס הגלקימי הכי גבוהה שיש, כמו סוכר ענבים או תמרים.

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה למקסם תוצאות עם גיינר \ אבקת חלבון, אלו תוספי תזונה.
אתה יכול לקחת אבקת חלבון אחרי אימון, ואתה יכול גם לאכול טונה \ חזה עוף אחרי אימון וזה יהיה אותו דבר.

זה לא ממש אותו הדבר כי משך הזמן שלוקח לעכל טונה או חזה עוף שונה ממשך הזמן שלוקח לעכל שייק שיש בו רק חלבון ושונה מהזמן שלוקח לעכל שייק שיש בו חלבון ופחממות.

ולא אני לא מדבר כאן על "חלון היזדמנויות", שכבר הוכח שאין באמת דבר כזה.

השאלה שלי נוגעת להתאוששות לאחר האימון ואני שואל אותה כי קראתי מאמרים סותרים בנושא.

סה"כ באימון אתה פוגע בשריר כדי שיבנה מחדש, אז יש משמעות מתי ה"דלק" מגיע ואיזה דלק מגיע.

אם קו המחשבה שלי לא נכון, אז אשמח לתשובה שמסבירה את זה ואם אפשר עם מקורות
תשמע אני חשבתי שאתה חושב שבגיינר יש "אפקת ניפוח" ולכן צריך לקחת אחרי אימון.
לא טרחתי לקרוא את הדיון, אולי טעיתי לגביך לא טעיתי באמירה הכללית.

בכל אופן התהליך הכי אנאבולי שהגוף עובר הוא בלילה, מה שכן רצוי להקפיץ טיפה את האינסולין בדם אחרי אימון וזה נעשה הפחמימה עם האינדקס הגלקימי הכי גבוהה שיש, כמו סוכר ענבים או תמרים.

וזה מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית... אחרי אימון אבקת חלבון (אם תרצה עם סוכר ענבים) או גיינר?

זה פשוט לא כזה משנה, אתה רוצה bro science?
תאכל ארבע תמרים אחי ושתה אבקת חלבון.

באמת שזה להתעסק בקקי.

זה לא ממש אותו הדבר כי משך הזמן שלוקח לעכל טונה או חזה עוף שונה ממשך הזמן שלוקח לעכל שייק שיש בו רק חלבון ושונה מהזמן שלוקח לעכל שייק שיש בו חלבון ופחממות.

ולא אני לא מדבר כאן על "חלון היזדמנויות", שכבר הוכח שאין באמת דבר כזה.

השאלה שלי נוגעת להתאוששות לאחר האימון ואני שואל אותה כי קראתי מאמרים סותרים בנושא.

סה"כ באימון אתה פוגע בשריר כדי שיבנה מחדש, אז יש משמעות מתי ה"דלק" מגיע ואיזה דלק מגיע.

אם קו המחשבה שלי לא נכון, אז אשמח לתשובה שמסבירה את זה ואם אפשר עם מקורות

וזה מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית... אחרי אימון אבקת חלבון (אם תרצה עם סוכר ענבים) או גיינר?
אבקת חלבון נספגת מהר יותר בדם, זה ידוע.
אבל זה לא מה שיגרום ליותר תוצאות.

לפחות לפי הידוע לי שריר נבנה לכל אורך היום, כלומר אם יש 5 שעות שבהן לשריר אין את החומרים שהוא צריך כדי להיבנות (חלבון ושאר דברים) אז פשוט לא מתרחש תהליך של בניית שריר. לכן, אתה מקטין את קצב הגדילה שלך.
זו בדיוק הסיבה שלהבנתי יש למשל אבקות שהן תשלובת חלבונים... חלבון ביצה נספג בצורה איטית יותר מחלבון מי גבינה לכן זה נותן לך יותר "אורך נשימה", כלומר גם 3 שעות אחרי שצרכת את הביצה עדיין יש חלבון שהשריר יכול להיבנות בעזרתו, בניגוד למשל לחלבון מי גבינה שאחרי שעה כבר הכל נספג. זו בדיוק הסיבה שצריך גם להתאים את סוג החלבון לאופי תפריט התזונה שלך... אחרי אימון למשל לוקחים חלבון מי גבינה כי הוא נספג מאוד מהר, מנגד טווח ה"חיים" שלו קצר לכן כבר אחרי שעה אתה צריך לצרוך מקור חלבון נוסף (הארוחה שאחרי האימון).

זה לפחות מה שאני הבנתי.
זה לא בידיוק נכון.
במחקר שפירסמו בארה"ב, בדקו את ההשפעה האנבולית על ספורטאים מוסלמים שהיו צריכים לצום בחג הרמדאן.
הספורטאים אכלו ארוחה אחת ביום, שהארחו הזו כללה את כל הכמות חלבון, פחמימות ושומן שהם היו צריכים ביום.
לא נמצא שינוי באנבוליזם בין ספורטאים שאכלו לאורך כל היום לבין ספורטאים שדחסו את כל אבות המזון לארוחה אחת ביום.

זה לא בידיוק נכון.
במחקר שפירסמו בארה"ב, בדקו את ההשפעה האנבולית על ספורטאים מוסלמים שהיו צריכים לצום בחג הרמדאן.
הספורטאים אכלו ארוחה אחת ביום, שהארחו הזו כללה את כל הכמות חלבון, פחמימות ושומן שהם היו צריכים ביום.
לא נמצא שינוי באנבוליזם בין ספורטאים שאכלו לאורך כל היום לבין ספורטאים שדחסו את כל אבות המזון לארוחה אחת ביום.

לינק?

אני חושב שכבר רשמו לך אבל אני אתן את דעתי.

המטרה שלך בסופו של יום זה להגיע לערכים מסוימים,אחרי האימון זה אחלה זמן לארוחה כי...זה זורם לנו בגדול (במידה ולא היית 8 שעות צום לפני האימון אין צורך בחלבון מהיר).

אז בגלל שזה אחלה זמן לארוחה,אתה יכול לאכול שם מה שתרצה מהתפריט היומי שלך.ככה שמה שצריך לגרום לך להחליט מה לקחת אחרי אימון זה בסופו של דבר - מה חסר לי כרגע בתפריט שלא אכלתי + מה זורם לי עכשיו לאכול מתוך מה שעוד נשאר לי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית