הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחיטוב רעבים כל הזמן, במסה שבעים כל הזמן

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
כאחד שאוהב לאכול גם אני הגעתי לשובע כבר מהתפריט..
לא מעט פעמים דוחף אוכל בכח.

הכי קל בעולם להוסיף עוד שומן ולהרוויח קלוריות אבל אני מנסה קצת לצמצם בשומן ולתסף בפחמימה (כרגע על 230 פחמימה בערך, ושומן 90)
אורז אני כבר אוכל בצהריים 400 גרם.. 🤢

גרנולה מומלץ? או שמפוצץ בסוכר?

אני מניח שהטעימים באמת, מפוצצים בסוכר.

אני עדיין חושב שאתה לא אובייקטיבי מספיק ומבלבל לעתים קרובות עלייה של נוזלים עם השמנה.
ממליץ לך להיעזר בעין מקצועית חיצונית (יכול להיות גם חבר טוב שמבין מספיק, לא חייב להיות מאמן שהיה מר עולם או ת!תח אחר בתחום).
שייקים של חלב, שיבולת שועל, טחינה גולמית ואבקה הם דרך מעולה לדחוס הרבה קלוריות מבלי להתפוצץ. גרנולה ללא תוספת סוכר יכולה להיות טובה, שוב, תלוי במרכיבים. לרובן מוסיפים כמויות גדולות של סוכר במסווה של מרכיבים כמו סירופ תירס, פרוקטוז או דקסטרוז או שמות אחרים של סוכרים.

אם אתה רוצה להוסיף שומן, ומפחד מתגובה אינסולינית אין שום בעיה - תפציץ אותו לא סביב האימון ולא סביב ארוחות עתירות פחמימה, אלא בבוקר\לילה, שם הייתי ממליץ על ארוחות דלות פחמימה ועתירות שומן, בניגוד לארוחות שהן לפני ואחרי האימון שהצורך בפחמימה הוא גבוה יותר.

ד"א כמו תהפחמימה שלך נמוכה להפליא, אני מתחטב עם כזה סכום 😲

שמתי לב שאתה ממליץ לאנשים רבים שומן גבוה ופחמימה בינונית
לדעתי אתה טועה ומטעה, מכיוון שההתפלגות היא אינדווידואלית לפי הרגישות לאינסולין. על רוב האנשים שהדרכתי פחמימה גבוהה, חלבון בינוני ושומן נמוך הניב את התוצאות הטובות ביותר.
זה אמור להיות עניין של ניסוי וטעיה, אתה לא יכול להשליך על אדם שאתה לא מכיר חוקיי תזונה ספציפיים אם לא בדקת את התגובות של הגוף שלו.

חוץ מזה, אינסולין הוא הורמון אנאבולי מאוד, אני לא רואה סיבה להימנע ממנו. הבעיתיות המרכזית בתזונה כזו היא ירידה ברגישות לאינסולין עם הזמן מה שיצור קצב התקדמות לא ליניארי (אחד הגורמים), אבל ניתן להתמודד עם זה באמצעות שינוי תזונה.
היתרון המרכזי של תזונה מרובת שומן ודלת פחמימה היא ההתקדמות, שהיא אמנם יותר אטית אך קרובה יותר לליניארית.

אני חושב שלרוב המתאמנים המתחילים דרושה תזונה מרובת פחמימה, אלא אם כן נמצא כי הם לא מגיבים טוב לפחמימה (תלוי באחוז שומן בין היתר)
מתי לאחרונה, ראית אותי ממליץ על להימנע מפחמימה ולהתרכז בשומן?
העצה היחידה שלי תמיד היא פשוט לא לפחד לאכול שומן ולראות מה פועל בשבילך.

ותודה על השיעור

בעבר כמות של 300+ גרם פחמימה גרם לי להשמנה נוראית במסה
וכשהיום אני על 230 בערך, עד 250 אני לא משמין באיזורים שהשמנתי בהם כשעברתי את ה 300.
אולי אחרי החיטוב האחרון זה השתנה, לא יודע.. מה שכן יש לי ניסיון מר עם זה.
ייתכן מאוד שזה השתנה, מכיוון שרגישות לאינסולין תלויה מאוד באחוז שומן ומשתנה עם שינויים בהרגלי התזונה
בגלל זה.המלצתי לך על ניסוי וטעיה

וסוויטבמבה, מתנצל, עברתי על האשכולות וכנראה שזכרתי לא נכון

• פותח/ת השרשור
ייתכן מאוד שזה השתנה, מכיוון שרגישות לאינסולין תלויה מאוד באחוז שומן ומשתנה עם שינויים בהרגלי התזונה
בגלל זה.המלצתי לך על ניסוי וטעיה

וסוויטבמבה, מתנצל, עברתי על האשכולות וכנראה שזכרתי לא נכון
העליתי בעוד 50 גרם 😃

• פותח/ת השרשור
אל תעלה סתם, תעלה לפי התנודות במשקל הגוף. אם עלית השבוע חצי קג, אל תוסיף.

אני תקוע כבר שבוע וקצת על אותו משקל..
אם הייתי מתקדם בסדר גמור, לא הייתי מוסיף סתם.

נ.ב
אחרי ההמבורגר של אתמול, עליתי 1.2 😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית