הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילים לשיקום הברך אחרי פציעה

Sharon.levy

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
Go-Active
שלום. לפני כחודשיים התגלתה לי דלקת בפיקה. לא אימנתי חודשיים רגליים.
הברך בדיוק מחלימה, וחזרתי לאימוני רגליים.
אשמח להמלצות על תרגילים משקמים שיחזקו את הברכיים ואת כל האיזור, כדי שאוכל לצמצם את הסיכויים לפציעה חוזרת, והסבר קצר איך חוזרים מפציעה כמו שצריך.
תודה 😃

• פותח/ת השרשור
יש לך מושג ממה נגרמה הדלקת?

כנראה הטכניקה של הסקוואט הייתה לקויה (תיקנתי אותה)
הכאבים התחילו להופיע אחרי שהגזמתי באירובי (הייתי הולכת בשיפועים מאוד גבוהים בחוץ לעתים תכופות מדי)

יש הגבלה מסויימת בטווח תנועה?
אזורים מסוימים בטווח תנועה שהכאב גדל בהם?

כן כשאני כורעת
גם בסקוואט אבל תיקנתי אותו, אז נראה לי שכבר לא

אני גם עברתי פציעה בברך (קרע במיניסקוס+ניתוח) מה שאני עשיתי זה כפיפות ופשיטות ברך במכונה רגל רגל, עם משקל נמוך לטווח חזרות גבוה.
קצת משחקים עם בוסו- עמידה על רגל אחת וכיפוף קל, עליה וירידה מבוסו.
בוקס סקוואט עם גובה ספסל בהתאם לטווח תנועה שמתאפשר לך ובדגש על על טכניקה וברכיים בחוץ.

שלום. לפני כחודשיים התגלתה לי דלקת בפיקה. לא אימנתי חודשיים רגליים.
הברך בדיוק מחלימה, וחזרתי לאימוני רגליים.
אשמח להמלצות על תרגילים משקמים שיחזקו את הברכיים ואת כל האיזור, כדי שאוכל לצמצם את הסיכויים לפציעה חוזרת, והסבר קצר איך חוזרים מפציעה כמו שצריך.
תודה

ברכות על ההחלמה. לא חושב שזה נכון לעצור עבודת רגליים לגמריי, אבל מה שנעשה נעשה.
עם כל הרצון הטוב של החברים פה, אני לא חושב שנסיון לאבחן את המצב דרך האינטרנט ולתת תרגילים בלי לבדוק אותך, זה רעיון טוב... במיוחד אם יש עדיין הגבלה בטווחים או כאב.
מציע לך לגשת לפיזיותרפיסט שיעשה לך אבחון מסודר ויתאים לך תרגילים בהתאם למצב הספציפי שלך.

הייתה לי פציעה בברך שלא יכולתי לעלות מדרגות מרב כאב, עשיתי טיפול בחשמל בפיזיותרפיה.
מה שעזר לי הכי הרבה זה בתחילה הליכות כ-20 דק' ביום וכשהמצב השתפר עשיתי את המכשיר סקי שיש בכל חד"כ.
למנוע פציעות הייתי ממליץ להקפיד על טכניקה נכונה והעלת עומסים הדרגתית .

אני יוצא מנקודת הנחה שאין פגיעה במיניסקוס / רצועה כלשהי, ושהכאבים הם אכן קדמיים:
סקוואט בטכניקה טובה (Low bar) פתר אין ספור מקרים כאלה. להתחיל ממשקל קל כמובן, בטכניקה מושלמת, ולהתקדם משם. לעבוד בהתאם לכאב, לא לעשות דברים מטופשים ולהפסיק להתעלל בעצמך עם כל האירובי הזה. ובלי תרגילים אחרים לרגליים, כרגע, למעט דדליפט שאפשר לבצע בתדירות נמוכה כרגע (פעם בשבוע). הסקוואט פעמיים בשבוע. 3 סטים של 5 חזרות. אחרי חימום עם משקל קל יותר.

אני לא מתחייב על ההמלצה ב-100%, אך ורק כי חסרים פרטים, אבל זה מאוד נראה כאילו זה מה שצריך לעשות מהמידע הנוכחי. אי לכך ובהתאם לזאת, אמליץ לנסות ולראות איך זה מרגיש.

אפשר להעלות סרטון טכניקה על מנת לקבל ביקורת: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית