הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אסתמה באמצע שירות קרבי

supernova

משתמש מתחיל
256
46
נק' מוניטין:
177
256
46
מלא זמן לא הייתי פה..
קיצר הסיפור הוא כזה, לאחרונה הרגשתי קוצר נשימה ופניתי (בטיפשותי הרבה יש לציין) לרופא היחידה...הפרופיל הנדרש אצלנו הוא 97 ללא סעיפים פוסלים, ואותו רופא נעול על כך שיש לי אסטמה. מפה לשם יש לי בימים הקרובים בדיקת מטכולין ובדיקת מאמץ כדי להכריע לגבי עתידי. אני פוחד מוות מהבדיקה ולא מסוגל לדמיין סיטואציה שאני נכשל בה ועוזב את הצוות שלי...יש פה מישהו שעבר בדיקה כזו? צלח אותה למרות שיש לו אסתמה? השתמש בצ'יט כזה או אחר? חשבתי לקחת ונטולין או בודיקורט לפני הבדיקה. יעיל? אפשר לעלות על זה?

כל עזרה תתקבל בברכה

לא יודע איך זה עובד אצלכם אבל אצלנו (גדוד חיר) ברגע שהיית מפסיק את האינטראקציה עם הרופא הוא היה שוכח מקיומך ולא יוצא מהרגלו בשביל לדאוג לך. אז אתה יכול לנסות את זה, פשוט להתעלם מכל הפניה שניתנת לך ולא לדבר עם הרופא הזה. מצד שני, שוב, אני הייתי בגדוד חי"ר.

• פותח/ת השרשור
לא יודע איך זה עובד אצלכם אבל אצלנו (גדוד חיר) ברגע שהיית מפסיק את האינטראקציה עם הרופא הוא היה שוכח מקיומך ולא יוצא מהרגלו בשביל לדאוג לך. אז אתה יכול לנסות את זה, פשוט להתעלם מכל הפניה שניתנת לך ולא לדבר עם הרופא הזה. מצד שני, שוב, אני הייתי בגדוד חי"ר.
זה האידאל, אמרתי לו שאני לא מעוניין בהפניות ומרשמים ושיעזוב אותי, אבל הוא לא מחזיר אותי לפעילות בינתיים. משמע- הצוות שלי רץ ואני יושב ביחידה ומגרבץ בצער

זה האידאל, אמרתי לו שאני לא מעוניין בהפניות ומרשמים ושיעזוב אותי, אבל הוא לא מחזיר אותי לפעילות בינתיים. משמע- הצוות שלי רץ ואני יושב ביחידה ומגרבץ בצער
תפנה למ״פ שידבר עם הרופא, אני בטוח שהקצינים יעזרו לך לצאת לשטח..חחח

• פותח/ת השרשור
תפנה למ״פ שידבר עם הרופא, אני בטוח שהקצינים יעזרו לך לצאת לשטח..חחח
הם מתעלקים לו על הורידים תאמין לי..הוא בשלו...הדבר היחיד שאני מנסה לברר זה איך לעבור את הבדיקה הזו בלי פאשלות

ומה יקרה אם תקבל התקף אסטמה בשטח ואף אחד לא יידע מה לעשות?
עם כל הכבוד על הרצון ועל המוטיבציה, הבריאות שלך קודמת לכל. אי אפשר להסתיר בעיות רפואיות במשך מסלול וזה לא שווה את הסיכון.
איפה אתה משרת?

• פותח/ת השרשור
ומה יקרה אם תקבל התקף אסטמה בשטח ואף אחד לא יידע מה לעשות?
עם כל הכבוד על הרצון ועל המוטיבציה, הבריאות שלך קודמת לכל. אי אפשר להסתיר בעיות רפואיות במשך מסלול וזה לא שווה את הסיכון.
איפה אתה משרת?
התמודדתי עם התחושה של קוצר הנשימה שיש לי עכשיו פעם או פעמיים בעבר...קרה לי אחת לשנתיים בערך וזה בדיוק כמו לקבל קלקול קיבה או לקבל חום באמצע השטח...אין מה לעשות וסוחבים את זה, ואחרי כמה ימים זה עובר.
ומעדיף לא לענות על זה, מצטער

לא יודע אם זה עוזר לך , אבל יש לי אסטמה שלא פעילה , ועשיתי כל מיני בדיקות מאמץ כולל ריצות שלאחריהן בודקים את הנשימה
לא אמור להיות בעיה "לעבור" את הדבר הזה אם אתה לא אסמטי קיצוני
ואם לא תעבור , תגיד תודה שגילו לך את זה , כי חבל שתקח סיכון אם באמת יש לך משהו

• פותח/ת השרשור
לא יודע אם זה עוזר לך , אבל יש לי אסטמה שלא פעילה , ועשיתי כל מיני בדיקות מאמץ כולל ריצות שלאחריהן בודקים את הנשימה
לא אמור להיות בעיה "לעבור" את הדבר הזה אם אתה לא אסמטי קיצוני
ואם לא תעבור , תגיד תודה שגילו לך את זה , כי חבל שתקח סיכון אם באמת יש לך משהו
כנראה שיש לי משהו דומה. גם אני עברתי בדיקות מאמץ...יש דברים שאני לא מצפה שאנשים יבינו, כמו להיות 24\7 מבודד מהסביבה עם עוד 20 ומשהו אנשים שנהיים החברים הכי טובים שלך...אי אפשר לעזוב סתם, ובלי שום קשר אפשר לתפקד גם עם מה שאתה מתאר. מנסיון.

אם יש לך באמת אסטמה אתה ממש לא רוצה לקבל איזה התקף באמצע אימון, ואם תקבל התקף רציני זה לא משהו "שסוחבים אותו" כמו חום או כאב ראש...
אל תיקח סיכונים, תעשה את הבדיקה כמו שצריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית