הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אסטרים וספיחת נוזלים

• פותח/ת השרשור Yalidan
  • פורסם בתאריך

Yalidan

משתמש פעיל
700
364
נק' מוניטין:
1,444
700
364
האם ספיחת נוזלים שייכת לסוג האסטר?
הרי טסט אנטט סופח נוזלים…
פרימו רפואי עם אותו אסטר נחשב ליבש…
בולדנון ארוך נחשב גם הוא ליבש .. (?)

אז מה בעצם הגורם והאם סוג האסטר הוא הקובע?

אני יודע שיש חומרים אוראלים הצוברים מים על בסיס הורמונאלי , אותי מעניין עניין האסטר.

תודה

האם ספיחת נוזלים שייכת לסוג האסטר?
הרי טסט אנטט סופח נוזלים…
פרימו רפואי עם אותו אסטר נחשב ליבש…
בולדנון ארוך נחשב גם הוא ליבש .. (?)

אז מה בעצם הגורם והאם סוג האסטר הוא הקובע?

אני יודע שיש חומרים אוראלים הצוברים מים על בסיס הורמונאלי , אותי מעניין עניין האסטר.

תודה
דווקא למבנה של הסטרואיד עצמו השפעה מכרעת על ספיחת הנוזלים. לרוב חומרים העוברים ארומטיזציה סטנדרטית הם בעלי פוטנציאל צבירת נוזלים גבוה יותר, הווה אומר שלנגזרות טסט פוטנציאל צבירת נוזלים גבוה מלנגזרות ננדרולון (דקה, טרן וכו) נגזרות דהידרוטסטוסטרון (פרימו, מסטרון, ווינסטרול) שאינם עוברים המרה לאסטרוגן כלל, כמעט ואין אפשרות לצבירת נוזלים מהותית.
גם לחיבור עצמו בין קבוצות מטיל לפחמנים השונים, לקשרים כפולים בין פחמנים ובאופן כללי לוואריאציות שונות. המעניין הוא שמאוד קשה לצפות כיצד יתנהג סטרואיד כזה או אחר בהיבט צבירת הנוזלים ולמעשה באופן כללי. לבולדנון ולדיבול מבנה מולקולרי זהה עם הבדל יחידי בין חיבור קבוצת מטיל ב-C17 לעומת חיבור אסטר בבולדנון. אופי הסטרואידים מאידך שונה מאוד. דוגמא נוספת הוא המסטרון וסופרדרול. שוב, שינוי בודד בין קבוצת מטיל לאסטר מבדיל בין אחד הסטרואידים העוצמתיים ביותר לבין סטרואיד חיטוב קלאסי.
בסופו של יום, אין סטרואיד שלא סופח נוזלים, לעיתים באופן יותר תוך תאי ולעיתים כ-bloat כשבסופו של דבר, בסוף הסייקל, הצבירה המוגזמת נוטשת.

האסטר משפיע על הסטרואיד?!?
איך בעצם עובד הרעיון של האסטר...?
חשבתי שאסטר פשוט גורם להורמון להיות לא פעיל או משהו.... ולהשתחרר לאט...

שאלה הנכונה היא האם אסתר מחזיק מים ?
בחלק מהתשובה שלך נגעת בכמה נקודות אשר נותנות את התשובה לשאלה, אך עצם היות שאינך בדיוק בטוח בתשובה שלך, הלכת על בטוח וענית הכל על הכל מה שמייצר סלט ולא תשובה קונקרטית.

זה לא שהאסטרוגן המומר גורם לנוזלים? וככל שהאסטר יותר ארוך כך יש יותר הזדמנות לאינזימים להמיר אותו לאסטרוגן?

זה לא שהאסטרוגן המומר גורם לנוזלים? וככל שהאסטר יותר ארוך כך יש יותר הזדמנות לאינזימים להמיר אותו לאסטרוגן?
זה בדיוק מה שאני חשבתי , בגלל האסטרוגניות הגבוהה נגרם העלייה בנוזלים לחץ דם ועוד

אשמח לראות סימוכין לזה.
שאלה הנכונה היא האם אסתר מחזיק מים ?
בחלק מהתשובה שלך נגעת בכמה נקודות אשר נותנות את התשובה לשאלה, אך עצם היות שאינך בדיוק בטוח בתשובה שלך, הלכת על בטוח וענית הכל על הכל מה שמייצר סלט ולא תשובה קונקרטית.
אסטר הוא למעשה שרשרת המוצמדת וקובעת בסה"כ את קצב השחרור של הסטרואיד לדם. אין לאסטר כאסטר שום קשר לספיחת נוזלים. שרשרת פחמנים ומימנים לא סופחת נוזלים.
כשנעשה שימוש באסטר ארוך הרמות יציבות יותר והפיקים ברמות מתונים יותר, גם המשקל של האסטר גבוה יותר ולכן מ"ג למ"ג יתקבל פחות טסט.
במידה ונצליח לתאם הזרקות (מינון ותדירות) כך שרמות הטסט בדם יישארו דומות בהזרקות האנתת לעומת הפרופיונט, אזי הארומטיזציה ובעקבותיה ספיחת הנוזלים יישארו זהות. זאת הסיבה שהדגשתי את חשיבות מבנה הסטרואיד (בדגש על טבעת A).
מה שכן קורה לרוב הוא מינון יתר בהזרקת טסט באסטר קצר, כתוצאה משיקול דעת מוטעה והבנה לקוייה שבין מינון החומר ורמתו ופעילותו בדם, תוצאה שעלולה לעלות בשינויים במידת ההמרה לאסטרוגן לכאן או לכאן.
הגורם המכריע בהיותו של אסטר קצר "פחות סופח נוזלים" לכאורה הוא שנעשה בו שימוש בעת סייקלי חיטוב, בהם צריכת הפחמימות שלה השפעה מכרעת על ספיחת נוזלים נמוכה לעומת שימוש בטסט עם אסטר ארוך במסה שבה משתמשים רבים נוטים להפריז בצאיכת פחמימה.
@Mishel27 ,אני מקווה שהבהרתי. די ברור מדוע הסימוכין להשפעת האסטר על הספיחה (כשרשרת פחמנים/מיימנים) מתבקש. הוא פשוט לא קיים... 😃

• פותח/ת השרשור
על פי דבריך האחרונים @Tom , בסייקל חיטוב של פרימו עם טסט אנתת ותזונה דלת פחמימות אין לצפות לעליה בכמות הנוזלים, לפחות בהשוואה לאותו מינון של טסט פרופ ובאותה תזונה בדיוק…?
תודה על התשובות המפורטות.

ניפצת כרגע את החד המיתוסים היותר נפוצים, כרגיל מצדיק את החברות שלך בפאנל. אך הרשה לי להמשיך את הדיון בשאלה הבאה -
לאחר שהבנו שלאסתר אין באמת משמעות לספיחת הנוזלים, אז בעצם מה מבדיל מ - decanoate לבין phenyl propinoatena nondrolone או "דקה קצר" ?
האם לדעתך יהיה שוני במאזן הנוזלים ?
האם דקה הוא לא סופח נוזלים כמו שחשבנו ?

ניפצת כרגע את החד המיתוסים היותר נפוצים, כרגיל מצדיק את החברות שלך בפאנל. אך הרשה לי להמשיך את הדיון בשאלה הבאה -
לאחר שהבנו שלאסתר אין באמת משמעות לספיחת הנוזלים, אז בעצם מה מבדיל מ - decanoate לבין phenyl propinoatena nondrolone או "דקה קצר" ?
האם לדעתך יהיה שוני במאזן הנוזלים ?
האם דקה הוא לא סופח נוזלים כמו שחשבנו ?
אולי אשאיר את עניין ה-npp vs. Deca לאחר.
כדאי באופן גללי להתייחס לעניין ספיחת הנוזלים וננדרולון.
בסקירת החומרים שקישור עבורה מצוי ב-Q&A התייחסתי בהרחבה לכמה אספקטים הקשורים בננדרולון. הבולט בהם קשור בעובדה שננדרולון אינו עובר ארומטיזציה. בסופו של יום המרה לאסטרוגן בתהליכים אחרים מביא לכ-20% מזו של טסטוסטרון. אז כיצד בכל זאת קיימת השפעה כה בולטת על רמות האסטרוגן?
סיבה אחת היא קשורה בכך שננדרולון מפחית SHBG מכאן שיותר טסט ואסטרוגן חופשיים לפעול.
סיבה נוספת קשורה בהפעלת הרצפטור הפרוגסטריני. האופן בו ננדרולון מפעיל את הרצפטור מביא לעליית פרולקטין שמגבירה מאוד פעילות אסטרוגנית.
סיבה אחרת היא הוספת methyl-androstandiol לצורך סינרגיה עם ננדרולון (קצר או ארוך). לאחרון השפעה מאוד חזקה על הפעילות האסטרוגנית (תואר בתגובה קודם שלי). להערכתי סביר שהמרכיב קיים בכל ננדרולון קצר/ארוך ב-UGL.

אולי אשאיר את עניין ה-npp vs. Deca לאחר.
כדאי באופן גללי להתייחס לעניין ספיחת הנוזלים וננדרולון.
בסקירת החומרים שקישור עבורה מצוי ב-Q&A התייחסתי בהרחבה לכמה אספקטים הקשורים בננדרולון. הבולט בהם קשור בעובדה שננדרולון אינו עובר ארומטיזציה. בסופו של יום המרה לאסטרוגן בתהליכים אחרים מביא לכ-20% מזו של טסטוסטרון. אז כיצד בכל זאת קיימת השפעה כה בולטת על רמות האסטרוגן?
סיבה אחת היא קשורה בכך שננדרולון מפחית SHBG מכאן שיותר טסט ואסטרוגן חופשיים לפעול.
סיבה נוספת קשורה בהפעלת הרצפטור הפרוגסטריני. האופן בו ננדרולון מפעיל את הרצפטור מביא לעליית פרולקטין שמגבירה מאוד פעילות אסטרוגנית.
סיבה אחרת היא הוספת methyl-androstandiol לצורך סינרגיה עם ננדרולון (קצר או ארוך). לאחרון השפעה מאוד חזקה על הפעילות האסטרוגנית (תואר בתגובה קודם שלי). להערכתי סביר שהמרכיב קיים בכל ננדרולון קצר/ארוך ב-UGL.
אם כך הוספה של דוסטינקס עשויה להפחית בכמות הנוזלים אם וכאשר נשתמש בננדרולון על אסטריו?

אם ננדרולון מעלה פרולקטין ובכך נוזלים , האם יש הבדל בין האסטרים הארוכים והקצרים ( העלאת נוזלים)

Cabergoline - Clinical Pharmacology
Mechanism of Action
The secretion of prolactin by the anterior pituitary is mainly under hypothalamic inhibitory control, likely exerted through release of dopamine by tuberoinfundibular neurons. Cabergoline is a long-acting dopamine receptor agonist with a high affinity for D2 receptors. Results of in vitro studies demonstrate that Cabergoline exerts a direct inhibitory effect on the secretion of prolactin by rat pituitary lactotrophs. Cabergoline decreased serum prolactin levels in reserpinized rats. Receptor-binding studies indicate that Cabergoline has low affinity for dopamine D1, α1- and α2-adrenergic, and 5-HT1- and 5-HT2-serotonin receptors.
כך דוסטינקס עובד, מאוד קשה לי להבין איך זה קורה לא התעמקתי.
השאלות שלי:
1. אם אני לא טועה NOR-19 מתפקד כפרולקטין ממש?
1.ב. אם לא האם הוא מעודד הפרשת פרולקטין?
2. מצורת הפעילות של התרופה דוסטינקס, רמות הפרולקטין ירדו עקב הורדת הייצור של הפרולקטין, כך שאם NOR-19 פועל כפרולקטין ממש זה לא יעזור ב100% למנוע תופעות לוואי של פרולקטין?

• פותח/ת השרשור
זכור לי שאביעד רשם משהו על פירוק המימנים מהאסטרים הארוכים כגורם לספיחת נוזלים.
גם לי זכורה אמירה כזו .

בנוסף אני רוצה לשאול באותה נשימה של "ספיחת מים" על הורמון גדילה HGH רפואי : הוזכר פה לא מעט פעמים על האפשרות להצטברות מים בשימוש GH .
1. מה המנגנון והאם מתקיים ובאיזה עצמה ? האם הנושא שוב שייך לתזונה הפחמימות ?
2. האם יש קשר לעליית לחץ דם והצטברות מים בהקשר של GH (במידה ואכן - או שהמנגנון הוא שונה )?

תודה לעונים
וכמובן נשמח לשמוע את דבריך @Tom וגם @Simon357 (מניסיונך העשיר על פי הבנתי משימוש ב GH)

אם כך הוספה של דוסטינקס עשויה להפחית בכמות הנוזלים אם וכאשר נשתמש בננדרולון על אסטריו?

אם ננדרולון מעלה פרולקטין ובכך נוזלים , האם יש הבדל בין האסטרים הארוכים והקצרים ( העלאת נוזלים)
קודם כדאי להבדיל בין שתי תופעות. האחת קשורה בצבירת נוזלים, כלומר בהשפעה הישירה של סטרואידים על מינרלקורטיקואידים מסויימים ובכך משנים את ויסות המלחים בגוף. התופעה הזאת מתרחשת תמיד. התופעה השניה קשורה בדינמיקת הנוזלים באמצעות דיפוזיה במעברים קאפילריים ומביאה את מראה ה-bloat וקשורה יותר ברמות האסטרוגן.
סופרדרול לדוגמא יביא לספיחת נוזלים רבה אבל בהיותו נגזרת DHT בעלת אופי אנטי-אסטרוגני לא יביא למראה ה-bloat ולכן הקשיחות המורגשת. אנדרול ודיבול מביאים גם הם לספיחת נוזלים רבה והאופי הפרו-אסטרוגני יביאו לרוב גם למראה נוזלי.
לפרוגסטרינים (nor-19 הם כאלה) השפעה הפוכה על מינרלקורטיקואידים (בהיותם מפעילים את הרצפטור המינרלקוטיקואידי) מזו של טסט. כך שניתן אפילו לטעון ששילוב של ננדרולון עם טסט עדיף בהיבט של צבירת נוזלים.

קודם כדאי להבדיל בין שתי תופעות. האחת קשורה בצבירת נוזלים, כלומר בהשפעה הישירה של סטרואידים על מינרלקורטיקואידים מסויימים ובכך משנים את ויסות המלחים בגוף. התופעה הזאת מתרחשת תמיד. התופעה השניה קשורה בדינמיקת הנוזלים באמצעות דיפוזיה במעברים קאפילריים ומביאה את מראה ה-bloat וקשורה יותר ברמות האסטרוגן.
סופרדרול לדוגמא יביא לספיחת נוזלים רבה אבל בהיותו נגזרת DHT בעלת אופי אנטי-אסטרוגני לא יביא למראה ה-bloat ולכן הקשיחות המורגשת. אנדרול ודיבול מביאים גם הם לספיחת נוזלים רבה והאופי הפרו-אסטרוגני יביאו לרוב גם למראה נוזלי.
לפרוגסטרינים (nor-19 הם כאלה) השפעה הפוכה על מינרלקורטיקואידים (בהיותם מפעילים את הרצפטור המינרלקוטיקואידי) מזו של טסט. כך שניתן אפילו לטעון ששילוב של ננדרולון עם טסט עדיף בהיבט של צבירת נוזלים.
הכוונה פחות נוזלים? עם nor-19?

הכוונה פחות נוזלים? עם nor-19?
למעשה טסוטסטרון משתק פעילות של אנזים המכונה 11beta-hydroxylase ומביא לעלייה חדה במינרלקורטיקואידי שנקרא דאוקסיקורטיקוסטרון שמביא לצבירת נוזלים. ננדרולון מאידך מביא לשיתוק אנזים המכונה 21beta-hydroxylase שהכרחי למטבוליזם של דאוקסיקוטיקוסטרון.
ז"א שלא מדובר בסטרואיד יבש, את זה כולם יודעים אבל בהחלט יכול להפחית מאפקט הז-bloat בסייקל של טסט.
בנוגע ל-npp לעומת דקה, האפקט העדיף מתקבל כנראה בגלל פיקים גבוהים יותר של חומר בדם, מה שאומר במידה שווה שהסיכון מ-bloat או ג'ינו יהיה גבוה יותר בשימוש בטסט סאספנשיין מאשר בשימוש בטסט אנתת/סאפיונט.

טוב. תום פשוט חיסל פה הרג פה הכל (;
אני רק אוסיף פסקה לגבי ה gh . בהתחלה בעיקר יש אגירת נוזלים. תוך שבועיים בערך זה נפסק. את אופן פעולת המנגנון אני לא מכיר במדיוק אבל אחזור אליך עם זה. השערה שלי - יותר מאפיין של בצקות מאשר bloat של סטרואיד. בהתחלה יש כאבים במפרקים. הרבה מדווחים על ידיים נפוחות/ נרדמות כתוצאה מהשימוש (לא בהכרח מהנוזלים).
יש מקצוענים שאפילו פוסחים על השימוש ב gh לפני תחרויות כי הם פשוט לא מצליחים להגיע למראה "הקשה" כשהם על gh. אני מניח שזה גנטי... כי יש כאלו שלא יכולים בלי.

בכל אופן שאלה טובה... נחקור קצת ביחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית