הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון רגליים למתאמן בעל בעיות ברכיים

• פותח/ת השרשור Mustic5
  • פורסם בתאריך

Mustic5

משתמש פעיל
325
0
נק' מוניטין:
0
325
0
שלום, היום הגיע אליי מתאמן לבניית תוכנית.
המטרה הכללית שלו היא שמירה על כושר, הוא לא מחפש "להתנפח" (מילים שלו).
הכל הלך טוב מבחינת פלג הגוף העליון, אך כאשר הגענו לרגליים קצת היו לי לבטים.
המתאמן יידע אותי לפני בחירת התרגילים כי יש לו כאבים בברכיים ובגב התחתון. יש לציין כי זאת פעם ראשונה שלו בחדר כושר,
ומבחינת ישיבה הוא חצי יום כן יושב חצי לא.

בכל מקרה, הגענו לרגליים. רציתי לתת לו את הסקוואט כתרגיל רגליים, ולכן לימדתי ישיבה אחורה עם הטייה נכונה לפנים בעזרת Goblet Squat.
הוא קלט כמעט בשנייה הראשונה את התנועה ונתן העתק מדוייק של הסקוואט אך התלונן על כאבים בברכיים באזור הרצועה הצולבת הקדמית.
לאחר מכן בדקתי מה קורה אם הוא עושה את הסקוואט כשהרגליים לא עוברות את האצבעות (למרות שהלחץ עובר לעמוד השדרה ולירך) וכמו הקודם הוא התלונן על כאבים גם כן, לאחר מכן בדקתי טווח תנועה איתו, ניסנו רבע סקוואט ללא הצלחה ואפילו בפחות מרבע סקוואט ללא הצלחה.
לבסוף החלטנו על לחיצת רגליים בעצימות נמוכה יחסית, 20 חזרות מכיוון שרק אז הוא כמעט ולא הרגיש את הברך.
אין פואנטה יותר מידי ללחיצת רגליים, היה חשוב לי שהארבע ראשי יהיה אקטיבי ובפעילות, אך הדבר שישר עלה לי כשהוא התלונן על כאבי ברך באזור הרצועה הצולבת הקדמית הוא חוסר איזון בין הארבע ראשי לבין ההאמסטרינגס. בתור תרגיל שני הבאתי לו כפיפת ברך בישיבה במכונה.
בנוסף הכנסתי לו תרגיל נוסף לפרופריוספציה ועל מנת לקצר את הזמן כי הכוח הוא לא מטרתו העיקרית הכנסתי לו סופרסט של בייספס וטרייספס בעמידה על פיתה. עכשיו אני יודע שסקוואט מספיק מבחינת פרופריוספציה אבל הוא התלונן שהוא מת מכאבים.
היה חשוב לי לתת יותר דגש להאמסטרינגס על מנת לנסות לצמצם את היחס הגדול ביניהם, וכדי שלא ירגיש שום כאב בעבודה על האמסטרינגס (בשונה מדדליפט).

עכשיו לשאלה העיקרית - מה הייתם עושים במצב כזה? אם מתאמן מודיע על כאבי ברכיים סקוואטים יכולים לעזור, אך אם הוא מודיע על כאב בעת ביצוע התרגיל, האם הייתם ממשיכים עם התרגיל?

כמו כן השתדלתי לתת לו אימון קצר יותר מבחינת כמות סטים, בכל הזאת הבן אדם אסטמתי.

תודה מראש לעונים.

• פותח/ת השרשור
לא ממש הבנתי מהתיאור שלך.
יש לו פציעה כלשהי? אם כן, איזו?
בן כמה הוא?
באזור ה-30 בערך.
ללא פציעה בדיוק.. הוא רק אמר שיש לו הרבה זמן כאבים בברכיים באזור של הרצועה הצולבת הקדמית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית