הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בניית שריר והתאוששות

• פותח/ת השרשור Guyko
  • פורסם בתאריך

Guyko

משתמש מתחיל
160
4
נק' מוניטין:
4
160
4
הבנתי שלשריר לוקח 24 שעות בשביל להיבנות ולהתאושש לאחר אימון
עכשיו השאלה שלי זה אם אני עושה יום אימון רגלים ולמחרת ריצה ככה כל השבוע והם הפסקה כללית בשבת האם זה בסדר או שזה מתכון לפציעות?
האימוני רגלים שאניעושההם לא בעצימות מטורפת אבל גבוהה

זה תלוי איך אתה מרגיש אבל בסופו של דבר הפציעה תגיע אם תמשיך עם זה הרבה זמן חודש+

אם ההנחה שלך הייתה נכונה כולנו היינו מתאמנים FBW יום אחרי יום.
זה בבירור לא המצב.

מעבר לזה, יותר מדי אירובי מאותת סיגנל הפוך מזה שנרצה כדי למקסם בנייה של שריר, מה עוד שריצה ספציפית תהיה הבחירה הכי גרועה מהבחינה הזאת.

לא יודע מה הרמה שלך והספורט שלשמו אתה מתכנן עומס כזה, אבל כדאי לשקול מחדש.

אם ההנחה שלך הייתה נכונה כולנו היינו מתאמנים FBW יום אחרי יום.
זה בבירור לא המצב.

מעבר לזה, יותר מדי אירובי מאותת סיגנל הפוך מזה שנרצה כדי למקסם בנייה של שריר, מה עוד שריצה ספציפית תהיה הבחירה הכי גרועה מהבחינה הזאת.

לא יודע מה הרמה שלך והספורט שלשמו אתה מתכנן עומס כזה, אבל כדאי לשקול מחדש.
ההנחה שלו או שלי מי מהן שגויה?

העומסים תלויים ברמת המתאמן, מתאמן מתקדם יוכל להתאושש מהר יותר ממתאמן מתחיל.
ניקח דוגמא, מתאמן מתחיל לא יוכל לרוץ 5קילומטר כל יום ולהתאושש, מרתוניסט יכול לבצע ריצת מרתון כל יום-יומיים ולהתאושש ללא בעיה.
לכן, הדברים צריכים להעשות בהדרגה

• פותח/ת השרשור
אז לא הבנתי
זה בסדר או לא בסדר מה שאני עושה?
אם לא מה כדי להוריד אימון אירובי או אימון רגלים? אני פשוט אוהב לרוץ בגלל זה מעדיף להוריד אימון רגלים

העומסים תלויים ברמת המתאמן, מתאמן מתקדם יוכל להתאושש מהר יותר ממתאמן מתחיל.
ניקח דוגמא, מתאמן מתחיל לא יוכל לרוץ 5קילומטר כל יום ולהתאושש, מרתוניסט יכול לבצע ריצת מרתון כל יום-יומיים ולהתאושש ללא בעיה.
לכן, הדברים צריכים להעשות בהדרגה
לא, לא, לא. פשוט לא.
המרתוניסט במשך שנים כבר הסתגל להרבה עומס, ובשביל להמשיך לראות שיפור הוא צריך להוסיף עוד עבודה - כלומר לצאת מההומיאוסטאזיס שלו שהוא הרבה יותר גבוה ממתאמן מתחיל. זה ממש לא אומר שהוא מתאושש בין האימונים.
התאוששות נמדדת במתי פעם הבאה אתה בשיא שלך. המרתוניסט ממש, אבל ממש לא רץ 3-4 מרתונים בשיא שלו כל שבוע. הוא רץ אותם בעומס ועושה בהם זמנים גרועים יחסית לעצמו. בגלל זה רק כל כמה חודשים / עונה / שנה הוא ישפר את השיא שלו, בתחרות רצינית.

והמתאמן המתחיל? ירוץ 3 ק"מ פעמיים בשבוע וישפר את התוצאה כל פעם - כי הוא כן התאושש מזה.

פותח הפוסט,
לא - לא לוקח 24 שעות להתאושש. זה תלוי ברמת המתאמן. מתאמן מתחיל צריך (ויכול) לבצע עבודה הרבה פחות אינטנסיבית ממתאמן מתקדם, ולכן מתאושש ממנה מהר יותר.

אם אתה מתכונן למשהו שדורש ריצה וגם רוצה להתחזק, תבצע אימון כוח פעמיים בשבוע לפלג הגוף התחתון (פלג גוף עליון אפשר 3 אבל ממש לא חובה), ותקפיד על להתקדם בריצה רק כשאתה לא מתקדם בכוח, ולהתקדם בכוח רק כשאתה לא מתקדם בריצה.
לא שאי אפשר בשניהם ביחד, פשוט אין לי מושג על הרמה שלך אז אני נותן המלצה מתונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית