הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע קורטה, The Jerusalem Version: הפיק הכפול.

TheTzadik

מנהל פורום Powerlifting/Weightlifting
1,220
2,037
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,661
1,220
2,037
בעזהי"ת

רקע:

3.5 שנים לאחור, איפשהו בתחילת הקיץ של שנת 2011, התחלתי עם הסבב הראשון שלי בתוכנית הפאוורליפטינג שכתב סטפן קורטה. כבר מתחילת הדרך, ראיתי את הגישה שלו כקו מנחה, שעל בסיסו צריכות להשתלב המסקנות שלי כלפי הדברים - ואכן ככל שנקף הזמן האלמנט הזה התחזק והלך, עד כדי שאני יכול לדבר בפשטות על Jerusalem Version ל"קורטה 3X3", שם שנבחר מתוך כבוד לעיר המגורים שלי.

ההתקדמות שחוויתי במרוצת הסבבים, כיום אני נמצא במהלך ה-13 שבהם, יכולה להיחשב כפנומנאלית, הן בהיותי ספורטאי מבוגר יחסית בסופו של דבר - גיל 36 כיום, שמעולם לא היה בחדר כושר או באימון משקולות לפני גיל 31, כמו כן מעולם לא התקרב לתוספים לא חוקיים, והן בכך שיש להשמיט מהתיארוך המפורט לעיל שנת שיקום וחזרה ליכולת בעקבות פציעה בסקוואט.

זה זמן שלדעתי הבשילה השעה להעלות על הכתב את ה-Jerusalem Version, אשתדל עם הזמן באופן מפורט ככל האפשר, וכרגע בדמות נושא שבועי, עד אשר יתקבץ הכל לכדי מאמר מקיף. למותר לציין, שאשמח מאוד לשאלות ולדברי ביקורת, ואשתדל בגבולות הזמן הפנוי - לענות ולהגיב.

===========================================
הפיק הכפול:
===========================================

ניקח לצורך הדגמה, את שיטת הפירמידה שמארק ריפוטו מביא ב-PPST:

jkl001.jpg

לכאורה יש לנו כאן התנהלות דברים שפויה ומהוגנת, כראוי לכל בן תרבות מערבי: אחרי בלוק הנפח אתה אמור להיות תשוש מאוד, וללא יכולת מיידית להגיע למקסימום, בלי תהליך מקדים והדרגתי. אבל זהו, שהיות שכולנו כאן באד אסס מאדא פאקה, נמצאת שם אפשרות הרבה יותר מעניינת וברוטאלית, שאמנם בתחילה הייתי סקפטי לגביה, אבל במרוצת הזמן היא התבררה יותר ויותר כמעשית והגיונית:

jkl002.jpg

שימו לב: בשבוע הראשון, אני ניגש למספרי שבוע 8 המקוריים. בשבוע השני: דילואוד קל. בשבוע השלישי: שחזור של מספרי השבוע הראשון. בשבוע הרביעי: מספרים גבוהים יותר מאשר בסכמה המקורית שהציג מארק ריפוטו: 410, במקום 400!

לטענתי אפשר להגיע לפיק כבר בשבוע הראשון של העצימות. נכון, זה קצת לא שפוי, ואתה עלול להרגיש לאחר מכן כאילו שחקן פוטבול מזוקן מפתח תקווה דרס אותך ללא רחמים וללא לקיחת שבויים, אבל בדיוק בשביל זה מגיע השבוע השני של שלב העצימות, במהלכו אתה מבצע את אותו שבוע 5 מקורי, ונותן לעצמך סוף סוף את הדילואוד המיוחל.

היתרונות בתצורה הזו, להבנתי, נוגעים לטענה המפורטת בספר Squat Every Day: הרמה מקסימלית אינה יכולה להתבסס רק על כוח נטו, אלא באופן מכריע על מיומנות. ומיומנות, יש צורך לתרגל. ככל שאתה מתמודד יותר עם משקל מירבי, אתה לומד יותר איך להרים אותו. בלוק העצימות בשיטות הפיק הכפול, הרבה יותר עצים, ומתוך זאת התוצאה בסיומו אמורה להיות גבוהה ואיכותית יותר, מאשר בשיטת הפיק הרגיל.

יש להעיר, לסיום, שהפיק הראשון אינו אומר דווקא PR. מבחינתי כל מה שנמצא בטווח של מעל 95% יכולת, נכנס להגדרה הזו. אני בעצמי, עד היום נכנסתי לנסיונות PR במהלך הפיק הראשון, רק בתרגיל הסקוואט, ולעומת זאת בבנץ' ובדדליפט הספקתי בתוצאה כמעט מקסימלית. לדוגמה: באימון המשותף שערכתי עם טום בן נתן, בתחילת בלוק העצימות לקראת מפגש הפאוורליפטינג בחנוכה האחרון, ניגשתי אמנם לסקוואט 280, שהיווה PR, אבל לעומת זאת בבנץ' פרס לא עליתי מעל 150, ובדדליפט הסתפקתי ב-260.

חקן פוטבול מזוקן מפתח תקווה
האם @nlr666 ?

אז בעצם אם אני מבין נכון אתה אומר שמיד אחרי הנפח נותנים משקל שקרוב למקסימום, עושים דילואוד מתקדמים לעבר משקל שקרוב למקסיום ואז נותנים שיא בפיק השני ?
כמו שכתבת במאמר ואמרת לי עשרות פעמים, כדי לתת סינגל כבד באמת צריך לדעת להרים לסינגל.אני מנסה להבין את ההגיון (או הסיבה ) למה כל כך הרבה ספורטאים (אושר, דניאל, בטוח שיש עוד) שלא עושים בכלל עצימות, רק נפח מצליחים לתת שיא מיד לאחר התוכנית.

וכמו שהרקון כתב למעלה, נהנתי מאוד לקרוא (כמו כל דבר אחר שאתה כותב) .

האם @nlr666 ?

אז בעצם אם אני מבין נכון אתה אומר שמיד אחרי הנפח נותנים משקל שקרוב למקסימום, עושים דילואוד מתקדמים לעבר משקל שקרוב למקסיום ואז נותנים שיא בפיק השני ?
כמו שכתבת במאמר ואמרת לי עשרות פעמים, כדי לתת סינגל כבד באמת צריך לדעת להרים לסינגל.אני מנסה להבין את ההגיון (או הסיבה ) למה כל כך הרבה ספורטאים (אושר, דניאל, בטוח שיש עוד) שלא עושים בכלל עצימות, רק נפח מצליחים לתת שיא מיד לאחר התוכנית.

אני ספורטאי 😍

אני מסיים קורטה עם 8x5xY
ואז עושה שבוע אחרי נפח 4x5xY+25
ואז אחרי שבוע נותן מעין פיק ראשון (קל יחסית) של 1xY+55
ואז נח
ותחרות

ככה שזה די דומה למה שאליהו כתב (שתי פיקים)

כדי לתת סינגל כבד באמת צריך לדעת להרים לסינגל
כנראה שזה לא מדוייק לכולם. אצלי למשל אני גוזר מעל הטריפל 10%~ לסינגל שזה בערך מה שאמור להיות סינגל, למרות שאני בגדול לא עושה סינגלים.
אושר הוא דוגמה הרבה יותר קיצונית. למשל ה245 לנפח דדליפט ו300 עצימות ( עבודה עם 80% בלבד )

כשיגיע השחרור שלי ויהיה לי מספיק זמן בשילוב של אי יציבות נפשית שמספיקים לקורטה אני אסתכל על מה שאתה כתבת פה כדי לתכנן טוב את האימון שלי.

תותח!!

תוכן מצוין ומרתק. קורטה באמת תהיה אחת התוכניות שלי בעתיד הרחוק אולי שנה-שנתיים לפני הצבא 😃

תותח!
אשמח לשמוע מה דעתך על החלפה בין שבועות 6 ו-7.
כלומר לתת את המנוחה שבוע לפני הפיק השני (שזה למעשה המנוחה השבועית שהרוב לוקחים לפני תחרות).

שמחתי מאוד לקרוא על שיטות חדשות, אני אנסה את זה באימון הבא שלי למרות שאין לי עצימות בחודשיים הקרובים.

אולי אפילו איזה אימון משותף יחד פעם..
מצטער שאני נדחף, אפשר להצטרף לאימון הזה?

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

קודם כל: המון תודה על התגובות!

האם @nlr666 ?

אושר הציג הופעה אימתנית בפתח תקווה, ואני בהחלט טוען שגם אחרי שיקול שמירת הכוחות לדדליפט, הוא היה שם בריינג' אפשרי של 600 פאונד סקוואט, תוצאה שאני רק יכול לשמוח שהוא לא עשה אותה בפועל, כי אילו כן, הוא היה רומס אותי בטוטאל. להבנתי את הדברים, תרגול מיומנות לסינגל מקסימלי יכל להביא לידי כך, למרות שכמובן - וכמו שג'ימי לואיס היטיב לתאר ב"Destroy The Opposition": אם זה עובד, כנראה שזה מוצלח!

תותח!
אשמח לשמוע מה דעתך על החלפה בין שבועות 6 ו-7.
כלומר לתת את המנוחה שבוע לפני הפיק השני (שזה למעשה המנוחה השבועית שהרוב לוקחים לפני תחרות).

יש הרבה הגיון בדבריך. אתה נוגע כאן בנקודה שאני עוד אמור להרחיב לגביה. חלק מהרצון שלי להגיע לכדי כתיבת מאמר מקיף, בדרך של פרסום פרקים בנפרד ודיון ומשוב על כל אחד מהם, היא מתוך הבנה שבכתיבה מראש לא אצליח לגעת בכל הדברים שדורשים התייחסות וניסוח. מעבר לזאת, יש לי כל כך הרבה מה ללמוד בתורת אימון הפאוורליפטינג - כך שהרווח שלי כפול!

בקצרה:

את הסקוואט הבנץ' והדדליפט של הפיק הראשון, אפשר לדחוס לאימון אחד - דבר שגם מוצלח בעיני בהיבטים נוספים.
אחרי הפיק הראשון, חייבים שבוע דילואוד קל. נפח + פיק מיידי, יכולה להישמע כמתודה שצמחה אי שם במרתפי עינויים.

אבל מה הלאה? לבצע גם בשבוע השלישי וגם בשבוע הרביעי דדליפט מקסימלי, בשילוב עם יום סקוואט שבועי אף הוא, בטח לפני תחרות בשבוע החמישי, נשמע מתכון בעייתי למדי! אני באמת לנוכח זאת מבצע בשבוע השלישי בוקס סקוואט במספרי השבוע הראשון, ללא סקוואט לאחריו, היות והתרגיל מתיש פחות מסקוואט רגיל, וכך לא רק שמכין את עצמי קואורדינטיבית לקראת PR חדש בסקוואט, אלא גם מאפשר לעצמי פיק שני בדדליפט בשבוע השלישי הזה. בשבוע הרביעי יגיע הפיק השני של הסקוואט (נושא נוסף: מדוע בעיני יש יתרון לביצוע סקוואט מקסימלי בקרבה יחסית לתחרות, נניח 10 days out), והדדליפט כבר יכנס לדילואוד לקראת התחרות - ובמידה ואין תחרות, הייתי מבצע אותו איפשהו בשבוע החמישי, במרחק מספיק מהסקוואט המקסימלי של השבוע הרביעי.

תודה רבה!

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית