ייעוץ פחמימות בבוקר, כן או לא?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
יש שאומרים שבבוקר צריך לאכול פחמימות, אפילו פחמימות מהירות שמקפיצות אינסולין בשביל לעצור את הקטבוליזם שקורה בלילה בגלל שלא אוכלים הרבה זמן. מצד שני שמעתי דעות שלא כדאי לאכול פחמימות כמה שעות אחרי שמתעוררים, כי ככה שומרים על רמות GH גבוהות עוד מהלילה, וגם הגוף משתמש יותר בשומן בתור אנרגיה. אני לא בטוח בהסברים שכתבתי, אשמח אם מישהו יאשר/יתקן.
שורה תחתונה, לאכול פחמימות בבוקר, טוב או רע?
ועוד שאלה, אני עובד לילה לפעמים, האם התשובה לשאלה הנ"ל משתנה אם ה"בוקר" שלי מתחיל ב 3 בצהריים?

יש שאומרים שבבוקר צריך לאכול פחמימות, אפילו פחמימות מהירות שמקפיצות אינסולין בשביל לעצור את הקטבוליזם שקורה בלילה בגלל שלא אוכלים הרבה זמן. מצד שני שמעתי דעות שלא כדאי לאכול פחמימות כמה שעות אחרי שמתעוררים, כי ככה שומרים על רמות GH גבוהות עוד מהלילה, וגם הגוף משתמש יותר בשומן בתור אנרגיה. אני לא בטוח בהסברים שכתבתי, אשמח אם מישהו יאשר/יתקן.
שורה תחתונה, לאכול פחמימות בבוקר, טוב או רע?
ועוד שאלה, אני עובד לילה לפעמים, האם התשובה לשאלה הנ"ל משתנה אם ה"בוקר" שלי מתחיל ב 3 בצהריים?

ע"פ הספר של CBL הוא ממליץ לצרוך אותם כמה שיותר מאוחר אחרי היקיצה שלך (יש לו רפרנסים בספר), ניסיתי את זה לפני קצת מעל שנה, אין לי מושג אם זה באמת עבד או לא.
אולי כאשר אני יעבור להתאמן בערב אני ינסה את זה עוד פעם לראות איך זה משפיעה.

• פותח/ת השרשור
@moo אמר שעדיף לתת לגוף להפריש את ה GH גם בבוקר ולכן להתחיל לצרוך פחמימה כמה שיותר מאוחר אם אני לא טועה.
כן, נראה לי ראיתי אותו אומר את זה איפשהו בפורום (לא בטוח 100% אם זה הוא או מישהו אחר).
ע"פ הספר של CBL הוא ממליץ לצרוך אותם כמה שיותר מאוחר אחרי היקיצה שלך (יש לו רפרנסים בספר), ניסיתי את זה לפני קצת מעל שנה, אין לי מושג אם זה באמת עבד או לא.
אולי כאשר אני יעבור להתאמן בערב אני ינסה את זה עוד פעם לראות איך זה משפיעה.
ממה שאני יודע CBL זה שיטה לחיטוב לא? כשאתה צורך את כל הפחמימות שלך בחצי השני של הערב (בשעות שאחרי אימון או משהו) בכל אופן את זוכר הסבר למה?
אצלי אותו דבר, כשאני מצליח לקשור שרוכים בלי תמרון ולסלבה.
אני לא מצליח לקשור שרוכים בלי ולסלבה. אם אני מנסה לקשור שרוכים כשאני עם ג'ינס אז בכלל אחרי זה כולי אדום ומתנשף, יותר קשה מPR בדדליפט.
פתאום, אחד המהנדסים היותר ותיקים (ומוזרים) עצר, הרים רגל, ושחרר חתיכת פלוץ קולני בדיוק על המהנדסת שהלכה מאחורינו - עד היום אני זוכר כמה זה הצחיק אותי 🤣
פעם חשבתי שמהנדסים הם אנשים מתורבתים, כי הרי יש להם השכלה וזה... כבר לא חושב ככה...
אגב, הוא שכח שהבחורה שם או שהוא עשה את זה בכוונה?

• פותח/ת השרשור
ואז הכרת את @incin ?
לא, אינסין מייצג את קהילת המהנדסים בכבוד.
פשוט יש כמה חברים שלמדו איתי, וכשאני חושב שאלה הם המהנדסים של היום ומחר, אז הדעה שלי השתנתה

בנימה רצינית לשאלה אם היא עדיין רלוונטית, אומרים שכדאי לאכול פחמימות בבוקר על מנת לוריד את רמות הקורטיזול (הורמון קטבולי) אשר נמצאות ברמות גבוהות בבוקר (זה הסיבה ליקיצה טבעית.. סתם בשביל אלו שמסתקרנים). אם תאכל פחמימות בבוקר רמות הקורטיזול שלך ירדו
ובקשר לשמירה על רמות GH גבוהות, רמות ה-GH בבוקר הן אפסיות... הן מגיעות לפיק לאחר משהו כמו 2-3 שעות לאחר תחילת השינה ויורדות לקרוב-0 לאחר משהו כמו 5-6 שעות לאחר תחילת השינה

• פותח/ת השרשור
בנימה רצינית לשאלה אם היא עדיין רלוונטית, אומרים שכדאי לאכול פחמימות בבוקר על מנת לוריד את רמות הקורטיזול (הורמון קטבולי) אשר נמצאות ברמות גבוהות בבוקר (זה הסיבה ליקיצה טבעית.. סתם בשביל אלו שמסתקרנים). אם תאכל פחמימות בבוקר רמות הקורטיזול שלך ירדו
זה אחד ההסברים ששמעתי למה כן כדאי... ומצד שני יש את ההסבר על רמות GH כתוב למעלה כאן שאומר למה לא כדאי...
תכלס אני מסכים שכמו שאמרו כאן כנראה זה לא מה שיעשה את ההבדל...

זה אחד ההסברים ששמעתי למה כן כדאי... ומצד שני יש את ההסבר על רמות GH כתוב למעלה כאן שאומר למה לא כדאי...
תכלס אני מסכים שכמו שאמרו כאן כנראה זה לא מה שיעשה את ההבדל...

הדיבור על ה-GH הוא אידיוטי לחלוטין... אין לך כמעט GH בדם בבוקר... ה-GH שלך מגיע לפיק לאחר 2-3 שעות מתחילת השינה וצונח קרוב ל-0 לאחר 5 שעות מתחילת השינה.

דיבורים על שמירה על GH גבוה בבוקר על ידי צום הם לא יותר מ-broscience

זה מה שבן פקולסקי אומר על פחמימות בבוקר:

קבצים מצורפים

• פחמימות בבוקר.png
    פחמימות בבוקר.png
    KB 184.4 · צפיות: 227

פעם חשבתי שמהנדסים הם אנשים מתורבתים, כי הרי יש להם השכלה וזה... כבר לא חושב ככה...
אגב, הוא שכח שהבחורה שם או שהוא עשה את זה בכוונה?

הוא שכח שהיא שם, היא עיקמה את הפרצוף ועשתה אחורה פנה (הוא בן 40 וקצת עם ארבע בנות, לא מישהו בן 20), היה מצחיק 😃

זה מה שבן פקולסקי אומר על פחמימות בבוקר:

זה לא נכון שהגוף עובד בעיקר על שומן בבוקר... הגוף עובד בעיקר על שומן אם אתה עושה דיאטה קטוגנית או דיאטת פליאו אשר הפחמימות בה מגיעות כמעט רק מפירות (לא מיצי פירות שאסורים בדיאטת פליאו אמיתית שזה כבר דיון אחר).
היגיון פשוט אומר שהכי טוב לאכול פחמימות מתי שמאגרי הגליקוגן שלך אינם מלאים (וזה קורה בבוקר בכבד ולאחר אימון בשריר). ככה הפחמימות שאתה אוכל מובלות בגוף שלך לבניית גליקוגן ולא לבניית שומן.
אגב במצב מנוחה בין ארוחות הגוף שלך מקבל אנרגיה 30%-40% מפחמימות והשאר משומן. בשביל להגיע לרמות שהגוף שלך צורך באופן קבוע 70-90% שומן אתה צריך (כמו שאמרתי בהודעה הקודמת) להיות על דיאטה דלת פחמימות (לאו דווקא היפו-קלורית)

זה לא נכון שהגוף עובד בעיקר על שומן בבוקר... הגוף עובד בעיקר על שומן אם אתה עושה דיאטה קטוגנית או דיאטת פליאו אשר הפחמימות בה מגיעות כמעט רק מפירות (לא מיצי פירות שאסורים בדיאטת פליאו אמיתית שזה כבר דיון אחר).
היגיון פשוט אומר שהכי טוב לאכול פחמימות מתי שמאגרי הגליקוגן שלך אינם מלאים (וזה קורה בבוקר בכבד ולאחר אימון בשריר). ככה הפחמימות שאתה אוכל מובלות בגוף שלך לבניית גליקוגן ולא לבניית שומן.
אגב במצב מנוחה בין ארוחות הגוף שלך מקבל אנרגיה 30%-40% מפחמימות והשאר משומן. בשביל להגיע לרמות שהגוף שלך צורך באופן קבוע 70-90% שומן אתה צריך (כמו שאמרתי בהודעה הקודמת) להיות על דיאטה דלת פחמימות (לאו דווקא היפו-קלורית)
אני ניסיתי את זה על עצמי ואני מרגיש יותר אנרגטי ובמסה עד עכשיו לא עליתי בכלל שומן ואפילו התחטבתי

מן הסתם כי אי אכילת פחמימות בבוקר= אכילת פחות פחמימות במשך היום אבל יותר שומן וחלבון=רמות אינסולין נמוכות יותר=פחות צבירת שומן ויותר פירוק שומן.

מן הסתם כי אי אכילת פחמימות בבוקר= אכילת פחות פחמימות במשך היום אבל יותר שומן וחלבון=רמות אינסולין נמוכות יותר=פחות צבירת שומן ויותר פירוק שומן.
אני יודע אבל רוב הפורום פה חושב שבמסה אי אפשר להתחטב או בכלל לא לעלות שומן במסה (אני על 250 פחמימה ולאט לאט עולה)

וחושבים שכל פחמימה זה פחמימה

זה לא רק זה.. ההיפרטרופיה של השריר לא קשורה בכלל לכמות הפחמימות או הקלוריות שאתה אוכל אלא לכמה אתה מפעיל משפחה של אנזימים בתא אשר שייכים למשפחת ה-Mtor... ככל שזאת יותר מופעלת, ככה יש יותר היפרטרופיה..

זה לא רק זה.. ההיפרטרופיה של השריר לא קשורה בכלל לכמות הפחמימות או הקלוריות שאתה אוכל אלא לכמה אתה מפעיל משפחה של אנזימים בתא אשר שייכים למשפחת ה-Mtor... ככל שזאת יותר מופעלת, ככה יש יותר היפרטרופיה..
בקיצור מנוחה קצרה של 30 שניות ונפח גבוה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית