ייעוץ פחמימות בבוקר, כן או לא?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
יש שאומרים שבבוקר צריך לאכול פחמימות, אפילו פחמימות מהירות שמקפיצות אינסולין בשביל לעצור את הקטבוליזם שקורה בלילה בגלל שלא אוכלים הרבה זמן. מצד שני שמעתי דעות שלא כדאי לאכול פחמימות כמה שעות אחרי שמתעוררים, כי ככה שומרים על רמות GH גבוהות עוד מהלילה, וגם הגוף משתמש יותר בשומן בתור אנרגיה. אני לא בטוח בהסברים שכתבתי, אשמח אם מישהו יאשר/יתקן.
שורה תחתונה, לאכול פחמימות בבוקר, טוב או רע?
ועוד שאלה, אני עובד לילה לפעמים, האם התשובה לשאלה הנ"ל משתנה אם ה"בוקר" שלי מתחיל ב 3 בצהריים?

בקיצור מנוחה קצרה של 30 שניות ונפח גבוה

לאו דווקא... שמירה על- IGF גבוה, צריכה של מאכלים או סופלמנטים שמכילים כמות גבוה של לאוצין ומתיונין ויש לך Mtor בעל פעילות מוגברת.. אתה יכול גם להפעיל אותו על ידי הגברת רמות האינסולין שלך (אבל זה פחות אפקטיבי כי כמות ה-IGF שמיוצר על-ידי אינסולין נמוך במשהו כמו 70% מאשר כמות ה-IGF שמקבלים לאחר ארוחה בעלת כמות חלבון נכבדת, וגם גורם לצבירת שומן). בנוסף חשוב גם שיהיה הרבה גלוטמין (שוב דרך מזון או סופלמנטים) בשביל למנוע פירוק שריר.

ממה שאני יודע CBL זה שיטה לחיטוב לא? כשאתה צורך את כל הפחמימות שלך בחצי השני של הערב (בשעות שאחרי אימון או משהו) בכל אופן את זוכר הסבר למה?

בכללי התוכנית היא למסה, שבה הוא אומר שע"י אכילת הפחמימה ובכלל כ 80% מהקלוריות שלך אחרי האימון אתה לא מעלה בה בשומן אבל מעלה בשריר.
הסיבה שאני זוכר זה כל מיני מניפולציה על אינסולין ועוד כל מיני דברים כאלו.

בזמנו אני זוכר שהיו פה כמה אנשים שניסו אותה אולי @WhiteOwl ניראה לי ניסה או זוכר אנשים שניסו ?

בסופו של דבר אני לא יכול להגיד אליה משהו חיובי/שלילי כי ניסיתה אותה בחיטוב וגם ככה הייתי בגרעון קלורי, אבל עוד פעם הרעיון היה להיות במסה בלי לעלות בשומן.

בכללי התוכנית היא למסה, שבה הוא אומר שע"י אכילת הפחמימה ובכלל כ 80% מהקלוריות שלך אחרי האימון אתה לא מעלה בה בשומן אבל מעלה בשריר.
הסיבה שאני זוכר זה כל מיני מניפולציה על אינסולין ועוד כל מיני דברים כאלו.

בזמנו אני זוכר שהיו פה כמה אנשים שניסו אותה אולי @WhiteOwl ניראה לי ניסה או זוכר אנשים שניסו ?

בסופו של דבר אני לא יכול להגיד אליה משהו חיובי/שלילי כי ניסיתה אותה בחיטוב וגם ככה הייתי בגרעון קלורי, אבל עוד פעם הרעיון היה להיות במסה בלי לעלות בשומן.
זה מה שעשיתי עד עכשיו במסה ובינתיים התחטבתי ולא עלית בכלל בשומן

ב-CBL לא התקדמתי טוב ולא היו תוצאות בכללי, אבל אני גם לא בטוח שעשיתי את CBL בצורה מושלמת. לא הייתי ממליץ עליה.

• פותח/ת השרשור
כללי התוכנית היא למסה, שבה הוא אומר שע"י אכילת הפחמימה ובכלל כ 80% מהקלוריות שלך אחרי האימון
אומרים שם מה לגבי יום שאתה לא מתאמן? (בכללי אני לא חושב שאני אעשה את זה, אבל מעניין)
אני יודע אבל רוב הפורום פה חושב שבמסה אי אפשר להתחטב או בכלל לא לעלות שומן במסה (אני על 250 פחמימה ולאט לאט עולה)
אם אתה מתאמן מתחיל ו/או עם אחוז שומן גבוה אז אפשר עלות מסה ולהוריד שומן, אני חושב שרוב הפורום גם יסכים על זה

לאו דווקא... שמירה על- IGF גבוה, צריכה של מאכלים או סופלמנטים שמכילים כמות גבוה של לאוצין ומתיונין ויש לך Mtor בעל פעילות מוגברת.. אתה יכול גם להפעיל אותו על ידי הגברת רמות האינסולין שלך (אבל זה פחות אפקטיבי כי כמות ה-IGF שמיוצר על-ידי אינסולין נמוך במשהו כמו 70% מאשר כמות ה-IGF שמקבלים לאחר ארוחה בעלת כמות חלבון נכבדת, וגם גורם לצבירת שומן). בנוסף חשוב גם שיהיה הרבה גלוטמין (שוב דרך מזון או סופלמנטים) בשביל למנוע פירוק שריר.
אני מסכים איתך לגבי חלק ממה שכתבת אבל רואים שאתה לא מכיר חלק מהמחקרים הפרקטיים שנעשו בבני אדם וקצת טובע בתאוריה...

קודם כל לגבי גלוטמין, כשכמעט כל רקמה בגוף רוצה לפרק חומצות אמינו אז כהכנה למעגל האוראה היא הופכת אותן קודם כל לגלוטמין ומשחררת לדם כך שהגוף מייצר כמות גדולה שלו כל יום. לכן, מבחינה פרקטית אין שום צורך בלתסף אותו. נעשו על כך כמה וכמה מחקרים ישירים ואצל אנשים בריאים שמתאמנים כנראה שאין בו שום צורך. אם יש לך מחסור בגלוטמין זה כנראה אומר שאתה לא אוכל כמעט חלבון ואז גלוטמין לא ייפתור לך את הבעיה.

שנית כל, שים לב שרוב המחקר על הmTOR לא נעשה בבני אדם או בתאי שריר אנושיים. לעומת זאת קיימים מחקרים שבהם נתנו לאנשים חלבון בכמות גדולה כמעט בלי לאוצין ועדיין התגובה האנבולית בשרירים (ואאל"ט גם הזרחון של הmTOR) היתה זהה כמעט לחלוטין למצב בו התווסף לאוצין לעסק.(כך שכנראה שיש בשרירים דרכים אחרות לעשות טרנסלוקציה של חלבוני הRAG לליזוזום)

מהצד השני יש מחקרים שמראים שלאוצין לבדה מספיקה כדי להפעיל את המנגנון של התרגום כך שהיא חשובה אבל אפשר לקבל תגובה אנאבולית שלמה גם עם חלבון שמכיל פחות ממנה והרבה חומצות אמינו אחרות.

נערך לאחרונה:
אם אתה מתאמן מתחיל ו/או עם אחוז שומן גבוה אז אפשר עלות מסה ולהוריד שומן, אני חושב שרוב הפורום גם יסכים על זה[/QUOTE]
אבל אתם אומרים שזה רק בהתחלה ואני כבר חודשיים לא עליתי בשומן והתחטבתי

אם אתה מתאמן מתחיל ו/או עם אחוז שומן גבוה אז אפשר עלות מסה ולהוריד שומן, אני חושב שרוב הפורום גם יסכים על זה
אבל אתם אומרים שזה רק בהתחלה ואני כבר חודשיים לא עליתי בשומן והתחטבתי[/QUOTE]

מה הגיל גובה משקל שלך ?

אני מסכים איתך לגבי חלק ממה שכתבת אבל רואים שאתה לא מכיר חלק מהמחקרים הפרקטיים שנעשו בבני אדם וקצת טובע בתאוריה...

קודם כל לגבי גלוטמין, כשכמעט כל רקמה בגוף רוצה לפרק חומצות אמינו אז כהכנה למעגל האוראה היא הופכת אותן קודם כל לגלוטמין ומשחררת לדם כך שהגוף מייצר כמות גדולה שלו כל יום. לכן, מבחינה פרקטית אין שום צורך בלתסף אותו. נעשו על כך כמה וכמה מחקרים ישירים ואצל אנשים בריאים שמתאמנים כנראה שאין בו שום צורך. אם יש לך מחסור בגלוטמין זה כנראה אומר שאתה לא אוכל כמעט חלבון ואז גלוטמין לא ייפתור לך את הבעיה.

שנית כל, שים לב שרוב המחקר על הmTOR לא נעשה בבני אדם או בתאי שריר אנושיים. לעומת זאת קיימים מחקרים שבהם נתנו לאנשים חלבון בכמות גדולה כמעט בלי לאוצין ועדיין התגובה האנבולית בשרירים (ואאל"ט גם הזרחון של הmTOR) היתה זהה כמעט לחלוטין למצב בו התווסף לאוצין לעסק.(כך שכנראה שיש בשרירים דרכים אחרות לעשות טרנסלוקציה של חלבוני הRAG לליזוזום)

מהצד השני יש מחקרים שמראים שלאוצין לבדה מספיקה כדי להפעיל את המנגנון של התרגום כך שהיא חשובה אבל אפשר לקבל תגובה אנאבולית שלמה גם עם חלבון שמכיל פחות ממנה והרבה חומצות אמינו אחרות.

אני מבין לגמרי שמדובר בעיקר בתיאוריה ויכול להיות שמחרתיים יצא מחקר "פורץ דרך" שיראה משהו מנוגד לגמרי ממה שמקובל עכשיו.
הגלוטמין היא חומצת האמינו הראשית לתהליך הגלוקונאוגנזה. נכון שלא מדובר בחומצת אמינו חיונית. אבל, מטאבוליטים של פירוק אותה חומצת אמינו משמשים כמסרים לגוף שהוא אינו צריך לפרק עוד שריר משום שהוא כבר מפרק "מספיק". אני לא ממליץ לקחת את ה HMB (או איך שקוראים לזה) משום שזה "מרמה" את הגוף כאילו הוא פירק מספיק גלוטמין (דבר שהוא לא נכון) וזה יכול להוביל לתהליכי הרעבה והורדת מהירות המטאבוליזם.
בקשר לאיזו תוכנית אימונים הכי אפקטיבית, אין לי מושג חח

• פותח/ת השרשור
אני גם לאחרונה שמעתי המון על הנושא ובאמת הפסקתי לאכול פחממות בבוקר (לא בבוקר של יום אימון)
אני לא יודע עד כמה זה ישפיע , אבל הייתי שמח לטענות מפורטות למה כדאי להמנע ו/או למה זה חרטה והכל בסדר
קראתי את כל העמודים האחרונים , יש כאן המון סתירות , ובעיקר המון חרטות שאני לא אכנס אליהן

• פותח/ת השרשור
קראתי את כל העמודים האחרונים , יש כאן המון סתירות , ובעיקר המון חרטות שאני לא אכנס אליהן
מסכים, יש כאן המון דברים שאני גם לא רוצה להיכנס אליהם... בעיקרון כרגע אני נוטה להסכים עם זה:
התעסקות לא רלוונטית

זה לא מה שיעשה.את ההבדל המשמעותי

התעסקויות לא רלוונטיות הן הדרך לבינוניות. יש סיבה שלאתלטים הטובים ביותר בעולם יש קפדנות מסויימת, ואין עשן ללא מדורה. תמשיכו לעשות דברים רגיל והתוצאות יהיו רגילות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית