ייעוץ פחמימות בבוקר, כן או לא?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
יש שאומרים שבבוקר צריך לאכול פחמימות, אפילו פחמימות מהירות שמקפיצות אינסולין בשביל לעצור את הקטבוליזם שקורה בלילה בגלל שלא אוכלים הרבה זמן. מצד שני שמעתי דעות שלא כדאי לאכול פחמימות כמה שעות אחרי שמתעוררים, כי ככה שומרים על רמות GH גבוהות עוד מהלילה, וגם הגוף משתמש יותר בשומן בתור אנרגיה. אני לא בטוח בהסברים שכתבתי, אשמח אם מישהו יאשר/יתקן.
שורה תחתונה, לאכול פחמימות בבוקר, טוב או רע?
ועוד שאלה, אני עובד לילה לפעמים, האם התשובה לשאלה הנ"ל משתנה אם ה"בוקר" שלי מתחיל ב 3 בצהריים?

• פותח/ת השרשור
התעסקויות לא רלוונטיות הן הדרך לבינוניות. יש סיבה ששאתלטים הטובים ביותר בעולם יש קפדנות מסויימת, ואין עשן ללא מדורה. תמשיכו לעשות דברים רגיל והתוצאות יהיו רגילות.
אתה נמנע מפחמימות בבוקר (או עד שעה מסויימת) וראית משהו שונה על עצמך?

גיל 17 משקל 70 וגובה 173 ס"מ
ילד כמה הסקוואט שלך
מה ענה לך בדיוק? אני עושה מסה לא עם שטויות ורוב הפחמימה שלי היא עם אינדקס גליקמי נמוך וללא גלוטן ובגלל זה לא עליתי בשומן
ובנימה רצינית , תפסיק לבלבל תשכל עם פחממות , עשית את הפדיחות שלך עוד באשכול ההוא שדיברנו על פחממות פשוטות
בנושא מדובר על פחממות בבוקר , לא על איזה סוג פחמימות יעשה אותי ס1ס ואיזה סוג פחממות משמין

ילד כמה הסקוואט שלך
אני ישלח לך בפרטי
ובנימה רצינית , תפסיק לבלבל תשכל עם פחממות , עשית את הפדיחות שלך עוד באשכול ההוא שדיברנו על פחממות פשוטות
בנושא מדובר על פחממות בבוקר , לא על איזה סוג פחמימות יעשה אותי ס1ס ואיזה סוג פחממות משמין
תמשיך לחשוב שפחמימה זה פחמימה

מה ענה לך בדיוק? אני עושה מסה לא עם שטויות ורוב הפחמימה שלי היא עם אינדקס גליקמי נמוך וללא גלוטן ובגלל זה לא עליתי בשומן

שאתה לא מדד בשבילי או לצורך העניין לפותח הפוסט.
בנוסף אני עשיתי חיטוב כאשר הפחמימה שלי הייתה 5 מילקי ביום, וירדתי יפה מאוד. הנקודה הזאת היא לא בשביל להגיד שזה הדרך אבל זה עובד יפה מאוד.

שאתה לא מדד בשבילי או לצורך העניין לפותח הפוסט.
בנוסף אני עשיתי חיטוב כאשר הפחמימה שלי הייתה 5 מילקי ביום, וירדתי יפה מאוד. הנקודה הזאת היא לא בשביל להגיד שזה הדרך אבל זה עובד יפה מאוד.
תעלה תמונה של החיטוב שלך (אין מצב שזה מה שאכלת בחיטוב וגם אם כן החיטוב שלך היה ארוך מאוד)

זה לא טוב בשום מצב גם בחיטוב וגם במסה

לא יודע.. אני חי באיטליה ולא קיימים פה מעדי חלב חוץ מגמדים לילדים אז אני לא יודע על השפעותיהן במסה וחיטוב.. אני רק יודע שמוצר כל-כך תעשייתי לא יעשה לך כל-כך טוב לבריאות

על פי המתפרש מהתגובות שלך אתה שומר תזונה על הגרם ואוכל כמו בילדר ממוצע.
אתה בקרוב עולה על במה?
לא אבל אני משקיע מאוד בתזונה ובאימונים ורואה תוצאות וטוב לי ככה (אני בכלל לא רוצה להתחרות)

לא אבל אני משקיע מאוד בתזונה ובאימונים ורואה תוצאות וטוב לי ככה (אני בכלל לא רוצה להתחרות)
אני אמנם לא טוען שאפשר לאכול מה שרוצים במסה/חיטוב והעיקר להגיע לערכים סופים, אבל אני כן טוען שאין טעם למתאמן הממוצע להתמיד סביב מספר מאכלים בודדים.
גם אם היית סוטה מעט ממעגל החזה עוף-אורז-ביצים הכל היה בסדר.

• פותח/ת השרשור
אני אמנם לא טוען שאפשר לאכול מה שרוצים במסה/חיטוב והעיקר להגיע לערכים סופים, אבל אני כן טוען שאין טעם למתאמן הממוצע להתמיד סביב מספר מאכלים בודדים.
גם אם היית חורג קצת ממעגל החזה עוף-אורז-ביצים הכל היה בסדר.
מסכים.אני אמנם לא חושב ש5 מילקי ביום זה טוב, בחיטוב או לא, אבל מדי פעם לאכול מילקי או סניקרס או משהו כזה (אני יותר אדם של המבורגרים ושווארמות) לא יעשה הבדל משמעותי, אם דואגים שזה נכנס בערכים של אותו יום אז לא רואה בעיה בכלל

גם אם היית סוטה מעט ממעגל החזה עוף-אורז-ביצים הכל היה בסדר.
דווקא יש לי די גיוון בתפריט ואחת לשבוע אני עושה ציט מיל אז התזונה לא כל מפריעה לי

תעלה תמונה של החיטוב שלך (אין מצב שזה מה שאכלת בחיטוב וגם אם כן החיטוב שלך היה ארוך מאוד)

אני ינסה לעלות היום בערב (אין לי כל כך תמונות טובות), החיטוב באמת נמשך הרבה זמן אבל זה יותר בגלל חריגה מהטפריט בתקופות מבחנים ותקופות נוספות שהיו לי כמו חו"ל פעמיים בקיץ. בחודשיים שהייתי שומר על התפריט ירדתי יפה מאוד.
5 מילקי ביום זה אולי טוב לחיטוב אבל לא כל-כך לבריאות שלך

על סמך מה אתה אומר שזה לא טוב ? יש לך מחקרים שמראים שבן אדם עוסק בספורט שומר על חלבון/שומן/פחמימה וקלוריות מתסף באומגה 3 ווויטמינים אז זה יגרום לי לבעיות ? אה ואכלתי סלט ביום בשביל להרגיש "בריא".
מסכים1
למה מילקי כשיש דברים נפלאים כמו אוראו , סניקרס , ומארס ?
@godlin23

אהבתי אותו והוא היה בחינם בעבודה, עכשיו עברתי למעדן JOY, פשוט מנסה להוריד קצת שומן ולהוסיף פחמימה.

מסכים.אני אמנם לא חושב ש5 מילקי ביום זה טוב, בחיטוב או לא, אבל מדי פעם לאכול מילקי או סניקרס או משהו כזה (אני יותר אדם של המבורגרים ושווארמות) לא יעשה הבדל משמעותי, אם דואגים שזה נכנס בערכים של אותו יום אז לא רואה בעיה בכלל

לא ראיתי שום בעיות אצלי, אולי אני ימות 5 שנים לפני אם הייתי אוכל יותר "בריא" אבל בגיל 70+ לא באמת אכפת לי. אבל בינתיים אוכל טעים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית