ייעוץ פחמימות בבוקר, כן או לא?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
יש שאומרים שבבוקר צריך לאכול פחמימות, אפילו פחמימות מהירות שמקפיצות אינסולין בשביל לעצור את הקטבוליזם שקורה בלילה בגלל שלא אוכלים הרבה זמן. מצד שני שמעתי דעות שלא כדאי לאכול פחמימות כמה שעות אחרי שמתעוררים, כי ככה שומרים על רמות GH גבוהות עוד מהלילה, וגם הגוף משתמש יותר בשומן בתור אנרגיה. אני לא בטוח בהסברים שכתבתי, אשמח אם מישהו יאשר/יתקן.
שורה תחתונה, לאכול פחמימות בבוקר, טוב או רע?
ועוד שאלה, אני עובד לילה לפעמים, האם התשובה לשאלה הנ"ל משתנה אם ה"בוקר" שלי מתחיל ב 3 בצהריים?

על סמך מה אתה אומר שזה לא טוב ? יש לך מחקרים שמראים שבן אדם עוסק בספורט שומר על חלבון/שומן/פחמימה וקלוריות מתסף באומגה 3 ווויטמינים אז זה יגרום לי לבעיות ? אה ואכלתי סלט ביום בשביל להרגיש "בריא".

וואי וואי... יש יותר מידי מחקרים שמראים שצריכה גבוהה של סוכר (סוכרוז או פרוקטוז שלא נמצא בפרי) גורמת לשלל מחלות מטאבוליות (סכרת, דיסליפדימיה, השמנת יתר, יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם)

לא ראיתי שום בעיות אצלי, אולי אני ימות 5 שנים לפני אם הייתי אוכל יותר "בריא" אבל בגיל 70+ לא באמת אכפת לי. אבל בינתיים אוכל טעים.[/QUOTE]

יש הבדל בין לאכול חמישה מילקים פעם בחודש לבין לאכול אותם כל יום... אם אתה אוכל ככה כל יום ספק אם תגיע לגיל 70....או 60

אז היית צריך להתחיל מזה, עכשיו הכל ברור לי איך החיטוב שלך הצליח!! מה לא ידעת שאוכל חינם לא מכיל קלוריות???

תראה תאכלס יכול מאוד להיות שהייתי אוכל שיבולת שועל על חלב וסוכר אם לא היה לי את זה.
אבל באמת שניסיתי לבדוק את העניין, ולא ראיתי שינוי גדול מהחיטוב של שנה לפני זה שבא אכלתי יותר אוכל שנחשב "בריא"
על סמך מה אתה אומר שזה לא טוב ? יש לך מחקרים שמראים שבן אדם עוסק בספורט שומר על חלבון/שומן/פחמימה וקלוריות מתסף באומגה 3 ווויטמינים אז זה יגרום לי לבעיות ? אה ואכלתי סלט ביום בשביל להרגיש "בריא".

וואי וואי... יש יותר מידי מחקרים שמראים שצריכה גבוהה של סוכר (סוכרוז או פרוקטוז שלא נמצא בפרי) גורמת לשלל מחלות מטאבוליות (סכרת, דיסליפדימיה, השמנת יתר, יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם)

לא ראיתי שום בעיות אצלי, אולי אני ימות 5 שנים לפני אם הייתי אוכל יותר "בריא" אבל בגיל 70+ לא באמת אכפת לי. אבל בינתיים אוכל טעים.

יש הבדל בין לאכול חמישה מילקים פעם בחודש לבין לאכול אותם כל יום... אם אתה אוכל ככה כל יום ספק אם תגיע לגיל 70....או 60[/QUOTE]

כל המחקרים האלו לא נעשו על אנשים שתיארתי לך (לפחות לא שאני מכיר), זה תמיד נעשה על אנשים שלא עושים ספורט/ לא שומרים על חלבון ודברים כאלו. אז בבקשה תביא לי מחקר שמראה את זה ואני בטוח ישנה את דעתי עד אז לא צריך לרשום לי יש מלא מחקרים, תביא אחד.
יש הבדל בין לאכול חמישה מילקים פעם בחודש לבין לאכול אותם כל יום... אם אתה אוכל ככה כל יום ספק אם תגיע לגיל 70....או 60
זה דעה שלך, וזה בסדר שתיהיה לך אחת.

אני ניסיתי את זה מיום שישי בבוקר, לא הכנסתי פחמימות עד הצהריים והתוצאה היא שהגעתי לאימון נפח שהיה מאוד מאוד קשה.
אולי זה צירוף מקרים, אבל אני חושב שכיש לך אימון נפח חשוב מאוד לאכול פחמימות סביב היום הזה.

אין מחקרים חותכים בנושא שכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון

אני יכול להעיד על עצמי שאני חי על ג׳אנק פוד ואבקת חלבון עם חלב וכשאני עולה אני עולה יחסית נקי בדיוק אותו דבר כמו עם אורז וחזה עוף כל היום (רק שעכשיו אני קצת תקוע אז התחלתי לאכול באגט חזה עוף ב15 שקל כמעט כל יום)

אין מחקרים חותכים בנושא שכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון

אני יכול להעיד על עצמי שאני חי על ג׳אנק פוד ואבקת חלבון עם חלב וכשאני עולה אני עולה יחסית נקי בדיוק אותו דבר כמו עם אורז וחזה עוף כל היום (רק שעכשיו אני קצת תקוע אז התחלתי לאכול באגט חזה עוף ב15 שקל כמעט כל יום)

אתה מודע לזה שמחלות מטאבוליות לאו דווקא מתבטאות על ידי השמנה תת-עורית כן? מה שמשנה זה האם מצטבר לך שומן בחלל הבטן (ואת השומן הזה אי אפשר ללמוד ללא שימוש בMRI או C.T משום שהוא נמצא מתחת לשריר). יש מה שנקרא אנשים שסובלים מתופעה שנקראת TOFI בה אין הצטברות רבה של שומן תת-עורי אלא בעיקר של שומן בטני שנמצא בין איברי הבטן (הסיבה לכך אגב, לא ידועה). הדרך הכי טובה לדעת אם אתה בריא היא בדיקות דם ובדיקת רמות האינסולין (שמשום מה בארץ לא עושים אתה כאשר הולכים לבדיקת דם כללית ובאירופה וצפון אמריקה כן)

אתה מודע לזה שמחלות מטאבוליות לאו דווקא מתבטאות על ידי השמנה תת-עורית כן? מה שמשנה זה האם מצטבר לך שומן בחלל הבטן (ואת השומן הזה אי אפשר ללמוד ללא שימוש בMRI או C.T משום שהוא נמצא מתחת לשריר). יש מה שנקרא אנשים שסובלים מתופעה שנקראת TOFI בה אין הצטברות רבה של שומן תת-עורי אלא בעיקר של שומן בטני שנמצא בין איברי הבטן (הסיבה לכך אגב, לא ידועה). הדרך הכי טובה לדעת אם אתה בריא היא בדיקות דם ובדיקת רמות האינסולין (שמשום מה בארץ לא עושים אתה כאשר הולכים לבדיקת דם כללית ובאירופה וצפון אמריקה כן)
לא הזכרתי את המילה בריאות
לדעתי בריאות ופיתוח גוף לא תמיד הולכים ביחד

אני מבין לגמרי שמדובר בעיקר בתיאוריה ויכול להיות שמחרתיים יצא מחקר "פורץ דרך" שיראה משהו מנוגד לגמרי ממה שמקובל עכשיו.
הגלוטמין היא חומצת האמינו הראשית לתהליך הגלוקונאוגנזה. נכון שלא מדובר בחומצת אמינו חיונית. אבל, מטאבוליטים של פירוק אותה חומצת אמינו משמשים כמסרים לגוף שהוא אינו צריך לפרק עוד שריר משום שהוא כבר מפרק "מספיק". אני לא ממליץ לקחת את ה HMB (או איך שקוראים לזה) משום שזה "מרמה" את הגוף כאילו הוא פירק מספיק גלוטמין (דבר שהוא לא נכון) וזה יכול להוביל לתהליכי הרעבה והורדת מהירות המטאבוליזם.
בקשר לאיזו תוכנית אימונים הכי אפקטיבית, אין לי מושג חח

הדיעה המקובלת כבר כמה שנים בין חוקרי התוספים היא שלגלוטמין אין תועלת בגלל שגם אם לא תתסף בו השרירים ייקחו מהמאגר שכבר קיים בדם את אותה הכמות כמו במצב שבו תתסף. פשוט יש ממנו כבר כלכך הרבה שזה לא ישפיע על הרמה שלון בשריר רק בדם:
http://jn.nutrition.org/content/138/10/2045S.full.pdf&embedded=true

מה עוד שכרגע מקובל לחשוב שהשרירים הם אחת הרקמות שמפרקות חומצות אמינו הכי לאט בגוף האדם ושתהליך הפירוק לא כלכך מושפע ממילא מהתזונה. גם אם התוסף היה עוצר קצת את הפירוק לאיזה שעה שעתיים זה לא היה משנה במשהו.

היום כבר חוקרים תיסוף שלו רק אצל אנשים שחולים במחלות קשות שיכולות לגרום לפירוק מסה רזה רציני או דיכוי של המערכת החיסונית ולא אצל אנשים בריאים\ספורטאים.

נערך לאחרונה:
הדיעה המקובלת כבר כמה שנים בין חוקרי התוספים היא שלגלוטמין אין תועלת בגלל שגם אם לא תתסף בו השרירים ייקחו מהמאגר שכבר קיים בדם את אותה הכמות כמו במצב שבו תתסף. פשוט יש ממנו כבר כלכך הרבה שזה לא ישפיע על הרמה שלון בשריר רק בדם:
http://jn.nutrition.org/content/138/10/2045S.full.pdf&embedded=true

מה עוד שכרגע מקובל לחשוב שהשרירים הם אחת הרקמות שמפרקות חומצות אמינו הכי לאט בגוף האדם ושתהליך הפירוק לא כלכך מושפע ממילא מהתזונה. גם אם התוסף היה עוצר קצת את הפירוק לאיזה שעה שעתיים זה לא היה משנה במשהו.

היום כבר חוקרים תיסוף שלו רק אצל אנשים שחולים במחלות קשות שיכולות לגרום לפירוק מסה רזה רציני או דיכוי של המערכת החיסונית ולא אצל אנשים בריאים\ספורטאים.

אני מסכים במאה אחוז ש"המדע" שעומד מאחורי תזונה ותוספים הוא כל-כך שביר ומשתנה מיום ליום אם לא משעה לשעה (והכל בשביל שנקנה יותר זבל). מה שכן, לא אמרתי שזה הכרחי, אבל גם אם התועלת שלו היא שולית, היא עדיין תועלת. ואם זה חוסך לך נגיד שלושה ימים של חיטוב, יש אנשים שיקחו את זה בברכה.

@godlin23

מה הגיל/גובה/משקל/ ואחוזי שומן (אם אתה יודע) שלך?

28 1.85 83 אני במסה ולכן לא כזה קריטי אבל מעריך 14-16
תעלה תמונה של החיטוב שלך (אין מצב שזה מה שאכלת בחיטוב וגם אם כן החיטוב שלך היה ארוך מאוד)

טוב לצערי לא מוצא תמונה שלי מהחיטוב שאני לא לבד שם (לא כל כך הצטלמתי באותה תקופה)
בכל מקרה התמונות שיש הם גם ככה בתקופה שלא הקפדתי על תזונה ולכן הם לא משקפים טוב.

יש לי תשובה מסכמת: לא לאכול זה לא אנאבולי, ולאכול זה כן.

זה עד כדי כך פשוט. CBL, IF, פליאו ומיליון ואחד המצאות הם לא יותר מטרנד חולף שמשפיע בצורה עקיפה על הצריכה הקל' באותו יום.
אם זה עוזר לך להשאר בתלם אז תעשה את זה, אבל אל תצפה שבגלל שצמת 16 שעות ואז דחפת אוכל כמו חזיר\נמנעת מלחם ואכלת שומן רווי ובשר כמו חזיר\נמנעת מפחמימות בבוקר ואז אכלת אותם בלילה כמו חזיר (שמתם לב לתבנית החוזרת של הפרעות אכילה?) אז פיית הgainz תבקר אותך.

נושא מאוד יפה.
מנחם כמה שזה נשמע לך מוזר החבר'ה פה צודקים,אין ממש הבדל אם תקח את הפחמימה שלך שהיא לצורך עניין 80 גרם פחמימה משוקולד או מאורז,* למרות שלא הייתי ממליץ שוקולד אחרי אימון כי הוא מאט את הספיגה של החלבון בגלל השומן.
ההבדל היחידי הוא ערך גליקמי בלבד. בכל מקרה יותר הייתי ממליץ לחברה עם נטייה להשמנה ירודה ורגישות לאינסולין טובה מכיוון שזה יותר מדבר עליהם. אין פה ממש הבדל גדול - ערך קלורי סופי של היום זה אותו ערך.
מבחינת חלבון עדיין חובה לשמור על החוקים ולהכניס חלבון מלא,לעומת זאת חלבון סוייה הרבה פחות אופטימלי.
כמה שזה נשמע מופרך ומוזר,ההבדל היחידי הוא של גלוטן וערך גילקמי שמשפיע בצורה מינורית של אחוזים בודדים ..
ההבדל באפקטיביות היחידה הוא של אולי טיפה עלייה בשומן ללא קשר לגדילה למי שאת הפחמימה שלו ירכז ממקורות פשוטים.
ברגע שהגוף בגרעון הוא השתמש במה שאתה נותן לו בין אם זה אורז או סוכר לבן.
ההבדל היותר קריטי הוא מה שמכניסים בסוף היום - כל עוד שומרים על תזמון אבות מזון\חלבון מלא\מספר רב של ארוחות זו תהיה אותה אופטימליות.
מבחינה בריאותית - לא מומלץ להתבסס על תזונה כזו לקוייה - רמות סוכר גבוהות בדם,שומנים וכו'. מבחינת אפקטיביות אין פה ממש הבדל.
אתה באמת חושב שה100 פחמימה שאתה מכניס ביום משנה מאיפה תכניס?
בנוגע לנושא עצמו,אני דוגל בלהכניס את מירב הפחמימה שלי אחרי האימון. זה הזמן הטוב והתזמון הנכון להקפיץ את האינסולין כשאתה צריך אותו,להשתמש באפקט האנאבולי שלו.
לכן מה שאני אומר - יש פה עניין של אחוזים קטנים בנוגע לאופטימילות,תאמין לי שתמיד תמצא דרכים שיכולת לשפר אותה ולא עשית את זה,אז העניין פה הוא האם אתה מוכן להתנזר בגלל שוקולד בגלל שהוא מכיל סוכר? או להתנזר מכף קשטופ?
אף אחד פה לא בכוונות של להיות איזה בודיבילדר ואין שום סיבה לעשות את זה!
לגבי שיטות תזונה,מלא דוגלים בצורות שונות,כל אחד מגיב אחרת. הכי עדיף שכל אחד ימצא את הדרך הפייבורטית בשבילו.

האמת היא שאביב אמר לי לצום עד הצהריים
וגם ראיתי באחד הסרטונים של ''פליאו ישראל'' שלאכול פחמימה בבוקר(גם בכללי אבל בבוקר במיוחד פחמימות שמקפיצות אינסולין) זה רע
אבל אני לא יודע להסביר את זה.
@pala זה אביב אני לא מצליח לתייג אותו משום מה

כת הפליאו התחילה לעשות הפרעות אכילה לילדים אני מבין.
בן כמה אתה, 14? 15? לא מבין אנשים שמביאים כאלה "המלצות" לילדים.

נושא מאוד יפה.
מנחם כמה שזה נשמע לך מוזר החבר'ה פה צודקים,אין ממש הבדל אם תקח את הפחמימה שלך שהיא לצורך עניין 80 גרם פחמימה משוקולד או מאורז,* למרות שלא הייתי ממליץ שוקולד אחרי אימון כי הוא מאט את הספיגה של החלבון בגלל השומן.
ההבדל היחידי הוא ערך גליקמי בלבד. בכל מקרה יותר הייתי ממליץ לחברה עם נטייה להשמנה ירודה ורגישות לאינסולין טובה מכיוון שזה יותר מדבר עליהם. אין פה ממש הבדל גדול - ערך קלורי סופי של היום זה אותו ערך.
מבחינת חלבון עדיין חובה לשמור על החוקים ולהכניס חלבון מלא,לעומת זאת חלבון סוייה הרבה פחות אופטימלי.
כמה שזה נשמע מופרך ומוזר,ההבדל היחידי הוא של גלוטן וערך גילקמי שמשפיע בצורה מינורית של אחוזים בודדים ..
ההבדל באפקטיביות היחידה הוא של אולי טיפה עלייה בשומן ללא קשר לגדילה למי שאת הפחמימה שלו ירכז ממקורות פשוטים.
ברגע שהגוף בגרעון הוא השתמש במה שאתה נותן לו בין אם זה אורז או סוכר לבן.
ההבדל היותר קריטי הוא מה שמכניסים בסוף היום - כל עוד שומרים על תזמון אבות מזון\חלבון מלא\מספר רב של ארוחות זו תהיה אותה אופטימליות.
מבחינה בריאותית - לא מומלץ להתבסס על תזונה כזו לקוייה - רמות סוכר גבוהות בדם,שומנים וכו'. מבחינת אפקטיביות אין פה ממש הבדל.
אתה באמת חושב שה100 פחמימה שאתה מכניס ביום משנה מאיפה תכניס?
בנוגע לנושא עצמו,אני דוגל בלהכניס את מירב הפחמימה שלי אחרי האימון. זה הזמן הטוב והתזמון הנכון להקפיץ את האינסולין כשאתה צריך אותו,להשתמש באפקט האנאבולי שלו.
לכן מה שאני אומר - יש פה עניין של אחוזים קטנים בנוגע לאופטימילות,תאמין לי שתמיד תמצא דרכים שיכולת לשפר אותה ולא עשית את זה,אז העניין פה הוא האם אתה מוכן להתנזר בגלל שוקולד בגלל שהוא מכיל סוכר? או להתנזר מכף קשטופ?
אף אחד פה לא בכוונות של להיות איזה בודיבילדר ואין שום סיבה לעשות את זה!
לגבי שיטות תזונה,מלא דוגלים בצורות שונות,כל אחד מגיב אחרת. הכי עדיף שכל אחד ימצא את הדרך הפייבורטית בשבילו.
אני לא מתנזר משוקולד ולא מקטשופ בשביל זה יש אחת לשבוע צ'יט מיל אחרי אימון ואישית אני מעדיף להתקדם בצורה הכי אופטימלית שיש. (טל שיטרית מדריך אותי אם אתה מכיר אותו)

נערך לאחרונה:
אני לא מתנזר משוקולד ולא מקטשופ בשביל זה יש אחת לשבוע צ'יט מיל אחרי אימון ואישית אני מעדיף להתקדם בצורה הכי אופטימלית שיש. (טל שיטרית מדריך אותי אם אתה מכיר אותו)
אתה בידיים הכי טובות שיש.
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית