הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע קורטה, The Jerusalem Version: בלוק הנפח.

TheTzadik

מנהל פורום Powerlifting/Weightlifting
1,220
2,037
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,661
1,220
2,037
בעזהי"ת

בלוק הנפח: לא מה שרצית לעצמך, בתור חופשה בקאריביים.
==================================================

סטפן קורטה, יודע כל אחד לומר, מציע לבצע במהלך בלוק הנפח, שלשה אימונים שבועיים, בכל אחד מהם סקוואט בנץ' ודדליפט, 8 סטים על 5 חזרות, המתחילים מ-58% של RM1 חדש, ומסתיימים ב-64% שלו. פסטורלי ונחמד. הנה למשל: נניח סקוואט RAW עם 252.5 ק"ג. אני מוסיף למספר הזה עוד 7.5 ק"ג, והגעתי ל-RM1 חדש של 260. משקלי העבודה יהיה בערך כלהלן:

nop0001.jpg

פסטורלי, יכול לככב כמסמר הערב בטקס הענקת פרס נובל לשלום, ובפועל: צחוק מהעבודה. קורטה לטענתי כתב את התוכנית שלו על פי סינגל פליי, ואותו ליפטר לעיל, עם 252.5, יש להניח שהתוצאה שלו עם סינגל פליי תהיה משהו כמו 292.5, ואם כן אני צריך לחשב RM1 חדש על פי 300 ק"ג!! מה שאומר בפועל:

nop0002.jpg

וכן, אני יודע שלא תוכלו להתאפק: האחוזים על על פי התאמת החשבון לסקוואט RAW, ככל המוסבר כאן, מתחילים בסביבות 67%, ומעפילים עד 74%. ואם עדיין נדרשים מסמרים נוספים לארון הקבורה של חישובי האחוזים האורתודוקסיים: על פי קו המחשבה המפורט לעיל אנחנו אמורים להציב אחוזים שונים לגמרי לכל תרגיל - לנוכח היעילות המיכנית השונה שחליפות ה-Gear PowerLifting מספקות! תוך כדי שהאחוזים בסקוואט ובבנץ' אמורים להיבעט למעלה, בדדליפט התרומה של הציוד די מינימלית, והאחוזים המשודרגים עדיין אמורים להישאר באותו סדר גודל.

באופן כללי, אני חושב להכניס את עצמך לטייס אוטומטי על פי טבלאות אקסל, זו טעות. בלוק הנפח אמור להיות חודש האימונים הברוטאלי ביותר שהגוף שלך יכול לשאת - ועל מנת להשלימו תצטרך לגייס משמעת ספורטיבית מקסימלית ודבקות על אנושית במטרה. אם הייתי מבקש מג'ימי לואיס לתאר את מה שאתה אמור לעבור, הוא בטח היה כותב משהו על נער דרום קוריאני תמים שנעצר בעוון שוטטות או משהו מפגר מסוג דומה, ונזרק לתא כלא אפל ובו חבורת badass niggas, שיושבת בכלא כל כך הרבה שנים עד שהאשה האחרונה שהם ראו, הייתה הגננת שלהם, בגן גיל 5. לא נעים כבוד הרב. כשאתה נצמד באופן עיוור לחשבון המקדים, אתה עלול למצוא את עצמך עובד קל מידי, ועוד מחייך כמו אידיוט: וואלה, אני טוחן את התוכנית מעולה.

Mike Tuchscherer משתמש כחלק מהגדרות הבסיס ל-RTS, במדד שמופיע פה ושם בעולם תורת האימון, אפילו בוינגייט מדברים עליו, והוא ה-Rate of Perceived Exertion, ובמילים אחרות: דרגת המאמץ הסובייקטיבית. ארשה לעצמי להעלות לכאן טבלה מהמדריך שלו:

nop0003.jpg

בשבוע הנפח הראשון, אתה אמור להיות רענן, וגם המשקלים עדיין התחלתיים. דרגת הקושי איפשהו בסביבות 7. לפחות בסבב הראשון של התוכנית, לא הייתי ממליץ להתחיל כבד יותר. בשבוע השלישי אתה אמור למצוא את עצמך סט אחרי סט בדרגה 9, מתעורר שטוף זיעה באמצע הלילה, מתקשר בבעתה לד"ר יצחק קדמן מהאגודה להגנת הילד, ודורש מקלט מדיני. אם אתה מגיע לשבוע השלישי, והכל טוב והכל יפה, אז אולי תיארוך פחמן 14 במחלקה לארכיאולוגיה יכול לעזור לגלות מה בדיוק אתה עושה, אבל פאקן YNDTP. זהו.

כמה פרטים לסיום: אני רואה את ה-5X8 כבסיס. 5X5, זה רק באופן אקראי, כשהזמן נמצא בעוכרך. הנחות תחפש אצל רמי לוי. הבנץ' פרס הוא ל-6 חזרות, אבל בהעדפה אישית אני כרגיל מבצע 5, ובהתאם היו לא מעט סבבים שביצעתי 10 סטים. בלוק הנפח עובד בצורה מאוד פשוטה, המאפשרת לאחר הבנת העקרונות לגלות המון גמישות בנוגע להעדפות אישיות. הבדלי אנתרופומטריה, או סתם נטייה לאחד מהתרגילים וכן הלאה, גם אמורים לשחק תפקיד.

נושא קודם: הפיק הכפול של בלוק העצימות.

נערך לאחרונה:
כתבת לגבי הסקוואט,
מה לגבי הדדליפט? במידה ואני ב-75% בשבוע 4 ועדיין המשקל זז כמו בRPE 7 בערך?
או שהדדליפט פחות משנה מכיוון שהוא רק מעין finisher לאחר הסקוואט?

דרך אגב
"הוא בטח היה כותב משהו על נער דרום קוריאני תמים שנעצר בעוון שוטטות או משהו מפגר מסוג דומה, ונזרק לתא כלא אפל ובו חבורת badass niggas"

PRICELESS

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

כתבת לגבי הסקוואט,
מה לגבי הדדליפט? במידה ואני ב-75% בשבוע 4 ועדיין המשקל זז כמו בRPE 7 בערך?
או שהדדליפט פחות משנה מכיוון שהוא רק מעין finisher לאחר הסקוואט?

תוך כדי שבדדליפט צריכים להיות יותר זהירים, היות והתרגיל יותר מתיש מאשר הסקוואט - והדבר במיוחד רלוונטי לבעלי כפות ידיים קטנות, אני בהחלט חושב שאם בשבוע הרביעי אתה נמצא על 7, אז דרגת הקושי בהחלט נמוכה מידי.

מלך !
לא יכול לחלק מוניטין

היופי הוא בהתאמה של תוכניות סינגל פלי (שייקו/קורטה) לרואו
בסמולוב למשל ההתאמה הפוכה (להוריד עומס)

מן הראוי היה שתתייחס לאפשרות (הלא כל כך חכמה) של הרצת סבבי נפח רצופים בלי עצימות בניהם. על חשיבות תרגול המערכת בהתמודדות עם משקלים גבוהים ועל העובדה הפשוטה - קורטה המבוצעת כמו שצריך דורשת תקופת מנוחה בין סבבי נפח, בין אם זו מנוחה שבאה לידי ביטוי בעצימות, בין אם זה מנוחה שבאה לידי ביטוי באימונים קלים.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

צודק - מלאכת הכתיבה עוד לא הושלמה.
אני גם רואה שלא התייחסתי כאן לאפשרות של אימון קל פה ושם, ועד כדי שיטת ה-6 שבועות נפח.
גם למאמר הקודם קיימת כבר תוספת מוכנה.

לא הבנתי כל כך את הפסקאות הראשונות.
הכוונה שלוקחים את הRM1 כ252.5 רואו ובונים עליהם את הסבבה כשבעצם היה צריך לקחת את הRM1 בתור 300 כסינגל פליי ולעשות את הסבב רואו ?

לא הבנתי כל כך את הפסקאות הראשונות.
הכוונה שלוקחים את הRM1 כ252.5 רואו ובונים עליהם את הסבבה כשבעצם היה צריך לקחת את הRM1 בתור 300 כסינגל פליי ולעשות את הסבב רואו ?
התוכנית מבוססת על סינגלפליי ,
ע"פ התוכנית אתה אמור לעשות ללא הציוד(ללא חליפה ורצועות) 58-60-64-68 אחוז מהשיא שלך עם ציוד (חליפה והרצועות).

כלומר אם יש לך מקסימום של 300 עם סינגל פליי אתה תסיים עם 64% שזה 192 רואו(!)

במידה ואתה מתאמן רואו ויש לך 300 סקוואט רואו ללא רצועות (שכמובן אומר שאתה הרבה הרבה יותר חזק מהבחור עם ה-300 סינגל פליי) ותציב 300 תקבל גם כן ע"פ האחוזים המקוריים 192 רואו רק שהפעם זה יהיה משקל בדיחה .

לכן במידה ואתה סקוואטר רואו אתה צריך להעלות את האחוזים או לחלופין להציב אר אמ אחד גבוה יותר .

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

להוסיף על ההסבר המקיף של הראשןהוטגירל: הפיסקאות הללו מבקשות להסביר מדוע נסיונות מוקדמים עם התוכנית, לא צלחו. כשאתה לוקח את חישובי האחוזים מ-RM1 רואו, כשבפועל הם אמורים להיות מ-RM1 סינגל פליי, אתה נמצא על דרגת קושי נמוכה משמעותית.

אם ככה אז מה ההצעה?
נגיד ויש סקאווט רואו כמו שהבאת בדוגמא 250 ק"ג, על כמה אחוזים מבצעים את התכנית?
בלי חשבון של ציוד וכו'

אם ככה אז מה ההצעה?
נגיד ויש סקאווט רואו כמו שהבאת בדוגמא 250 ק"ג, על כמה אחוזים מבצעים את התכנית?
בלי חשבון של ציוד וכו'
68-70-72-74 (העלאה של 10%)
ככה זה יתאים לרוב האנשים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית