הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר השתחררתי מהצבא - חזרה לאימונים בגדול !

Benpi93

משתמש קבוע
1,119
4
נק' מוניטין:
787
1,119
4
אהלן, אולי הוותיקים מביניכם זוכרים אותי, אז התגייסתי בסוף 2011 ומאז אני OUT לגמרי, גם אימונים אינטנסיביים וגם מהפורום..
עשיתי שרות קרבי ויצא לי להתאמן פה ושם (מדיי פעם חדר כושר - אולי על בסיס חודשי,פה ושם מתח ומקבילים)
השתחררתי לפני כחודש ונרשמתי ישר לחדר כושר (אלא מה..) ובניתי לי איזו תכנית חזרה ככה שהולכת לי בסדר גמור כרגע ומתכוון למשוך אותה עוד חודש לפחות, אבל אשמח לשמוע קצת חוות דעת.
משקל גוף כרגע 84 קילו על 1.85 גובה, לא יודע אחוז שומן אבל לטעמי פחות מ 14 כמעט בוודאות.

מתאמן יום כן יום לא...AXBXAXBX וכו'.. לעיתים נדירות עושה יום אחרי יום אימון במידה ויודע שלא יכול להתאמן יומיים..

A :
סקוואט - 5 סטים משקל עולה של 6-8 חזרות
האק סקוואט - 4 סטים של 12
פשיטת רגליים במכונה - 4 סטים משקל עולה 15 12 10 חזרות ואחרון דרופסט

חימום ארוך לרוטטור למנוע פציעות לכתף הבעייתית שלי
לחיצת חזה עם מוט - 4 סטים של 6-8
לחיצת חזה עם דאמבלים שיפוע חיובי - 3 סטים של 8
פרפר כלשהו (מגוון כזה) - 3 סטים של 10-12

פשיטת ידיים בשכיבה עם דאמבלים - 4 סטים של 8-12 משקל עולה..
מקבילים עם הכוח שנשאר 2 סטים של מקסימום,לפעמים מוסיף משקל..

מוסיף תאומים 4 סטים אינטנסיבים בסוף האימון.

B :
דדליפט - 3 סטים של 6 5 3 חזרות משקל עולה
3 סטים דדליפט רומני של 15 חזרות

מתח רחב - 4 סטים של 12 חזרות
בנט אובר - לפעמים עם מוט ולפעמים מסור עם דאמבלים 4 סטים של 12 10 8 6 משקל עולה ...
פולי עליון צמוד - 3 סטים של 12~ חזרות, לפעמים משלב דרופסטים תלוי כמה כוח נשאר באחיזה אחרי הדדליפט 😛
פול אובר - או עם דאמבל או בכבל, 3 סטים של 12~ חזרות

כנל חימום ארוך לרוטטור למנוע פציעות..
מיליטרי פרס - 5 סטים של 10 8 6 5 5 חזרות משקל עולה.. לפעמים במקום עושה לחיצת כתפיים עם דאמבלים או שעושה 3 מיליטרי 3 דאמבלים.
הנפה לצדדים עם דאמבלים - 4 סטים משקל עולה..
פייס פולס עם מוט או עם כבל - 4 סטים של 12
לפעמים מפמפם קצת הנפה לפנים עם מוט

כפיפת מרפקים עם מוט בישיבה - 3 סטים של 12
כפיפת מרפקים עם דאמבלים בספה של שיפוע עליון - 2 סטים של 12

לפעמים מוותר על כמה סטים בידיים שוב לטובת קצת תאומים ובטן

* בדרך כלל מוסיף 2-3 דקות של הרמות רגליים על מוט ככה להרגשה הטובה לבטן..

כמובן לא מתיימר להגיד שהתוכנית מושלמת ואשמח להצעות ליעול ולשיפור, מודע לזה שהנפח לא נמוך אבל יוצא לי בממוצע 3.5 אימונים בשבוע ומפספס מדיי פעם אז אפילו פחות, אני ישן כמו קינג...

המשקלים עדיין במגמת עלייה כמעט על בסיס קבוע
150 דדליפט ל3
95 בנצ' ל6
סקוואט התחיל ברצפה, עכשיו 110 ל3
הפרס חלש גם כן, 55-57.5 ל5

אל תשנאו אותי -אבל כבר שלושה שבועות בסוג של תזונת פליאו עם קצת רמאויות ( כמו אבקת חלבון ולפעמים בסופשים ארוחה לא פליאו)
אוכל המון ביצים,דגים (לפחות מנת סלמון + מנת טונה ביום),אגוזים,איזה 3 סלטים ביום עם ברוקולי אבוקדו.. מלא בשר אדום ועוף
לא חושב שאני הרבה מעל התחזוקה הקלורית, נע בין 2200-2600 קלוריות להערכתי.

תשאלו למה? סתם,חשבתי לנסות,היה לי חשד לצליאק (רגישות לגלוטן) לאחרונה ובין היתר רגיש ללקטוז אז אמרתי לעצמי שאנסה להיות קיצוני לחודש ולראות מה יהיה.
מה שכן, אני בטוח במאת האחוזים שירדתי באחוז שומן בשלושה שבועות האלה, בין היתר היקף המותן ירד בכ 3 סנטימטר ונשארתי אותו משקל.
אפשר להגיד גם שזה בגלל שחזרתי להתאמן לאחרונה וזה ה"זכרון שריר"... ככה או ככה כרגע מרוצה.

LONG STORY short...
אשמח לייעול ולקצת כאלו שיתנו לי בראש על הנפח המוגזם לליפטר של פעם 😃
אשמח לשמוע על כאלו שאוכלים פליאו ומתמידים ולשמוע איך הולך להם....
ואשמח לראות שמות מוכרים אם בכלל מהתקופה של פעם!

אז אני שמח לחזור לכאן, שיהיה ערב טוב ותודה

קודם כל יפה שאתה חוזר לכושר ...
דבר שני . הייתי ממליץ לך לנסות ו לראות אם אתה מצליח להתאושש מהנפח הזה עם כן אז תמשיך אם לא תוריד סטים !
ותגיד איזה תוכניות כוח עשית ואיזה משקלים סיימת לפני שהתגייסת ?
ואם אפשר לשאול איפה שירתת?

• פותח/ת השרשור
תודה,
אני לא זוכר בדיוק אבל היה לי 200 דדליפט לסינגל (לדעתי 180 ל4 או משהו כזה), לא מתועד..
בנץ' היה לי 110 ל5 (בתחרות כשנה לפני הגיוס היה לי 107.5 לסינגל..
סקוואט לחמישיה אני זוכר בוודאות 130 לדעתי היה לי 140 ל3 או 4 חזרות גם קצת אחרי זה.
ושקלתי 90 קילו על אותו הגובה

שירתתי בדבורות בחיל הים

שיה
תודה,
אני לא זוכר בדיוק אבל היה לי 200 דדליפט לסינגל (לדעתי 180 ל4 או משהו כזה), לא מתועד..
בנץ' היה לי 110 ל5 (בתחרות כשנה לפני הגיוס היה לי 107.5 לסינגל..
סקוואט לחמישיה אני זוכר בוודאות 130 לדעתי היה לי 140 ל3 או 4 חזרות גם קצת אחרי זה.
ושקלתי 90 קילו על אותו הגובה

שירתתי בדבורות בחיל הים
שיהיה לך בהצלחה !!

אני על פליאו, דואג ומקפיד על תזמון של מיקרונוטריאנטים כדי למקסם את היכולת באימון. התחלתי עם אפס פחמימה וזה הרג אותי, האימונים נהיו חרא והייתי מותש... המחסור בפחמימה השפיע לרעה. אחר כך ניסיתי גישה שאומרת לאכול פחמימה כל יום סביב האימון ובשעות הצהריים, כשרמות הקורטיזול נמוכות וה-GH בשפל. אני פועל לפי השיטה הזו כל המסה, כבר 6 חודשים בערך וזה פועל פצצה, אני מתחזק, שומר על אחוז שומן סביר ועולה בעיקר בשריר. הרגישות לאינסולין שלי השתפרה פלאים ואני גם לא צריך לדחוף אוכל כל היום כמו בתזונה מבוססת פחמימות. בזמן האחרון אני חורג לעיתים די תכופות בגלל שטויות, אבל חוזר לעצמי מהר ואני לא רואה שזה ממש משפיע לרעה. אין בעיה עם אבקת חלבון וזה אפילו עדיף אחרי האימון מחלבון ושומן ביחד. אני אוכל ביצים, בשר אדום, אבוקדו, אבקת חלבון, שמן קוקוס טונה וחמאה לסירוגין. עליתי בחצי שנה הזו בערך 6 קילו ואולי 2% שומן... זו אומנם לא עליה גדולה אבל 4 קילו שריר נקי יש שם בוודאות ואני מרוצה. אה, ועשיתי אירובי לאורך כל המסה.

• פותח/ת השרשור
אפשר לשמוע עוד על הגישה הזאת של הפחמימה בזמן האימון? או מאמר על השיטה?
ואיזה פחמימה אתה אוכל אם אתה בפליאו?

מה עם משקלי העבודה בתקופה הזאת?

תודה

אפשר לשמוע עוד על הגישה הזאת של הפחמימה בזמן האימון? או מאמר על השיטה?
ואיזה פחמימה אתה אוכל אם אתה בפליאו?

מה עם משקלי העבודה בתקופה הזאת?

תודה
בתכלס מה שאני מבצע זה פליאו לכל דבר, אני פשוט מגביל את הצריכה של הפחמימות עד 100 וזה לגמרי הולך לפי ההגדרה של פליאו. את הרעיון הזה גיבשתי אחרי קריאה של TKD (Targeted Ketogenic Diet) רק שבמקום ללכת על סוכרים סביב האימון, ולאכול פחמימות רק בימי אימון, החלטתי להכניס כמות פחמימה קבועה שאני אוכל כל יום כדי לתחזק פעילויות נוספות חוץ מאימונים. macronutrient timing זה נושא דיי מוכר וידוע. הפחמימה שאני אוכל היא אורז בסמטי\יסמין וזה פשוט משום שזו פחמימה קלה לעיכול, בלי סיבים, בלי שומן ובלי חלבון, ובנוסף לכל זה זה גם לא דגן... אז ככה שאין בעיה.
משקלי העבודה לא פקטור, כי אני עובד "בילדינג" ולא ליפטינג... הלחיצות שלי אומנם השתפרו מאוד. מה שכן אני יכול להגיד לך, שזו המסה הראשונה שלי שאני עובד בילדינג ולא ליפטינג (עכשיו זו המסה ה-3), ובפעם הראשונה אני אשכרה רואה תוצאות שאני מרוצה מהן וסוף סוף אפשר להגיד שוואלה הגוף שלי משתנה. כשעבדתי על ליפטינג אומנם מאוד התחזקתי, אבל אף פעם לא הייתי מרוצה מהגוף.

• פותח/ת השרשור
בתכלס מה שאני מבצע זה פליאו לכל דבר, אני פשוט מגביל את הצריכה של הפחמימות עד 100 וזה לגמרי הולך לפי ההגדרה של פליאו. את הרעיון הזה גיבשתי אחרי קריאה של TKD (Targeted Ketogenic Diet) רק שבמקום ללכת על סוכרים סביב האימון, ולאכול פחמימות רק בימי אימון, החלטתי להכניס כמות פחמימה קבועה שאני אוכל כל יום כדי לתחזק פעילויות נוספות חוץ מאימונים. macronutrient timing זה נושא דיי מוכר וידוע. הפחמימה שאני אוכל היא אורז בסמטי\יסמין וזה פשוט משום שזו פחמימה קלה לעיכול, בלי סיבים, בלי שומן ובלי חלבון, ובנוסף לכל זה זה גם לא דגן... אז ככה שאין בעיה.
משקלי העבודה לא פקטור, כי אני עובד "בילדינג" ולא ליפטינג... הלחיצות שלי אומנם השתפרו מאוד. מה שכן אני יכול להגיד לך, שזו המסה הראשונה שלי שאני עובד בילדינג ולא ליפטינג (עכשיו זו המסה ה-3), ובפעם הראשונה אני אשכרה רואה תוצאות שאני מרוצה מהן וסוף סוף אפשר להגיד שוואלה הגוף שלי משתנה. כשעבדתי על ליפטינג אומנם מאוד התחזקתי, אבל אף פעם לא הייתי מרוצה מהגוף.

הבנתי אותך..
תודה, ולמען האמת זה כמעט בלתי אפשרי לאדם שפוי לדעתי להתמיד עם זה עד הסוף רצוף וגם אין לי צורך בזה ברמה אבסולוטית.. סהכ מנסה לצמצם פחמימות במידת האפשר לטובת חלבון ושומן...

הבנתי אותך..
תודה, ולמען האמת זה כמעט בלתי אפשרי לאדם שפוי לדעתי להתמיד עם זה עד הסוף רצוף וגם אין לי צורך בזה ברמה אבסולוטית.. סהכ מנסה לצמצם פחמימות במידת האפשר לטובת חלבון ושומן...
ברור אין ספק... בגלל זה גם הוספתי את הפחמימות בימים ללא אימון, הנפש דורשת את זה 😛
וגם בסופש"ים כשאני יוצא אני מרשה לעצמי צ'יטים כמו פנקייק עם נוטלה, על האש, המבורגר... כל פעם מה שיוצא, בהתאם
מקצץ קצת מהתפריט במהלך היום אבל בוא נגיד שביום שישי\שבת אני לא נשאר רעב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית