הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוזר להתאמן צריך עזרה

• פותח/ת השרשור Shemor
  • פורסם בתאריך

Shemor

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום לכולם אני חוזר להתאמן אחרי תקופה די ארוכה בה לא התאמנתי
אני עומד כרגע במקום שאני ממש מבולבל ולא יודע איזה תוכנית לבחור
הייתי אתמול ביעוץ ובדיקה של הגוף באמצעות המכשיר פול בודי ואלו הפרטים
גובה 1.95
משקל 92
גיל 20
אחוז שומן 19
משקל שומן בגוף 18 קילו
משקל שריר 45
Rmr 2000
המדריך חדר כושר בלבל אותי, הטענה שלי היא שאין ספק שאני צריך להוריד את אחוזי השומן בשביל להתחיל במסה נורמלית מאחוז שומן יותר נמוך או שאפשרי לעשות מסה כמה שיותר נקיה גם מאחוז כזה?
הוא טוען שאני יהיה על מאזן קלורי ניטרלי ושבעצם אני יורד 6 קילו שומן וינסה לעלות חצי קילו שריר השאלה איך זה עובד זה נשמע לי מופרך מאוד
מה אתם ממליצים בעצם? להיות בראש שקו ופשוט לעשות כרגע חיטוב לא רצחני להגיע ל14-13 אחוז שומן ואז להתחיל במסה או שיש דרך אחרת שהיא יותר מומלצת תודה רבה

זה יותר תלוי בך מכל דבר אחר, 19 אחוז שומן זה אחוז שהוא גבולי אם אתה מכוון לאחוז שומן נמוך:
אם לא אכפת לך להיות על 23-24 אחוז שומן ומחפש להיות קצת יותר מאסיבי, אין שום סיבה שלא תתחיל מאסה.
אם אתה מחפש "נחשים בידיים" אתה כנראה צריך לרדת בא"ש ואז לעלות.

ככלל, אנחנו אומרים שאי אפשר לרדת בצורה טבעית באחוז שומן ולעלות במאסת שריר במקביל, אלו 2 פעולות הפוכות שיכולות להיות יחד בצורה מאוד מינורית בתור מתאמן מתחיל.

ירידה במשקל היא קלה לרוב, אם אתה חושב שמשקל עודף יפריע רד 8-9 קילו ותתחיל מאסה משם

• פותח/ת השרשור
זה יותר תלוי בך מכל דבר אחר, 19 אחוז שומן זה אחוז שהוא גבולי אם אתה מכוון לאחוז שומן נמוך:
אם לא אכפת לך להיות על 23-24 אחוז שומן ומחפש להיות קצת יותר מאסיבי, אין שום סיבה שלא תתחיל מאסה.
אם אתה מחפש "נחשים בידיים" אתה כנראה צריך לרדת בא"ש ואז לעלות.

ככלל, אנחנו אומרים שאי אפשר לרדת בצורה טבעית באחוז שומן ולעלות במאסת שריר במקביל, אלו 2 פעולות הפוכות שיכולות להיות יחד בצורה מאוד מינורית בתור מתאמן מתחיל.

ירידה במשקל היא קלה לרוב, אם אתה חושב שמשקל עודף יפריע רד 8-9 קילו ותתחיל מאסה משם
המון תודה סוף סוף תגובה אמיתית נראלי שאני יבחר באופציה של חיטוב ולאחר מכן לעשות מסה יותר נוחה

מאיפה אתה יודע שאתה 19 אחוז שומן?
העלו אותי על מכשיר בחדר הכושר שנקרא Inbody שאתה עומד על כמו משקל ואתה אוחז שני דברים בידיים והוא נותן לך פירוט של הכל

המון תודה סוף סוף תגובה אמיתית נראלי שאני יבחר באופציה של חיטוב ולאחר מכן לעשות מסה יותר נוחה

העלו אותי על מכשיר בחדר הכושר שנקרא Inbody שאתה עומד על כמו משקל ואתה אוחז שני דברים בידיים והוא נותן לך פירוט של הכל
למכשיר הזה יש סטיות של יותר מ50%

באמת? לפי מה שהבנתי בדיוק להיפך שהמכשיר מדויק מאוד על סמך מה קבעת זאת מנסיון?
ואתה מתכוון סטייה או ליותר או לפחות
יש מכשירים שקוראים להם bod pod וdexa והם היחידים שמראים לך את האחוז שומן המדויק שלך

באמת? לפי מה שהבנתי בדיוק להיפך שהמכשיר מדויק מאוד על סמך מה קבעת זאת מנסיון?
ואתה מתכוון סטייה או ליותר או לפחות

כל מכשיר שלא מודד את כל המאסת גוף שלך תחת לחץ או בצורה אחרת לא מדויק, בטח שלא המכשירים במכוני כושר ולא משנה כמה הם משוכללים, לרוב זה נעשה או בפוד שזה מכשיר דמוי ביצה שיושבים בתוכו או בטבילה בתוך מיכל שנבנה לצורך בדיקות הרכב גוף(פחות נפוץ היום אבל עדיין בשימוש).

יש אופציה להעלות תמונות גוף ולשאול בפורום תמונות הגולשים מה האחוז שומן שלך, לרוב זה מדויק יותר מסתם מכשיר ואפילו שלא רואים אותך פנים אל פנים, לחילופין אנשים שמיומנים בבדיקות עם קליפר בינוני+ יוכלו לתת הערכת א"ש קרובה בהרבה מהמכשירים

אתה נורא גבוהה לעשות חיטוב אתה תיראה כמו מקל , תעשה מסה נקייה ואתה תרד באחוזים עם הזמן
או מקסימום תישאר אותו דבר אבל תעלה בשריר ואחר כך יהיה לך יותר קל בחיטוב ויהיה לך בסיס טוב.
ואל תקח חומרים למרות הלחץ שאתה לא מרגיש שאתה עולה כי אתה גבוהה וזה לא יראה בהתחלה.

• פותח/ת השרשור
אתה נורא גבוהה לעשות חיטוב אתה תיראה כמו מקל , תעשה מסה נקייה ואתה תרד באחוזים עם הזמן
או מקסימום תישאר אותו דבר אבל תעלה בשריר ואחר כך יהיה לך יותר קל בחיטוב ויהיה לך בסיס טוב.
ואל תקח חומרים למרות הלחץ שאתה לא מרגיש שאתה עולה כי אתה גבוהה וזה לא יראה בהתחלה.
חחח באמת שלא הזכרתי חומרים ואת האמת העלית לי עוד שאלה שאתה אומר חומרים אתה מתכוון גם לגיינר וכו'?
כי אם כן יש ברשותי גיינר שנשאר לי לפני שנה וחצי שהייתי מתאמן האם הוא יכול להתקלקל?
ואם אתה טוען שלא להשתמש בוא אז למה לא?
והמון תודה על התשובות בחרתי להתחיל מסה עם + קלורי של 500 בלי גאנק פוד, ופחמימות כמה שיותר מורכבות כדי לנסות לעלות במסת שריר ולהוריד את אחוז השומנים (עם המשקל גוף עולה בגלל מסת השריר אז האחוז של השומנים יורד ביחס למשקל גוף, זה אפשרי נכון?)

חומרים אני מתכוון לסטרואידים , לא רמזתי חס ושלום שאתה משתמש ב"חומרים" . אמרתי את זה בגלל שאתה גבוהה
ויקח לך יותר זמן לראות תוצאות מאשר אנשים עם גובהה רגיל כי זה מתחלק על 1.95 מטר . ואז יהיה עליך לחץ כי כמו בכול דבר
היום רוצים תוצאות ומהר אז אל תתן למדריכים/"מומחים" לדחוף אותך לשטויות .זאת הכוונה בכול אופן
לגבי גיינר זה אוכל באבקה זה לא עושה קסמים - לא משנה מאיפה אתה מקבל את הקלוריות העיקר שהן נקיות באופן יחסי.

Back
למעלה תחתית