מחבל דקר 13 ישראלים באוטובוס של "דן" הבוקר

דת האיסלם בכללי היא דת קיצונית ומעודדת אלימות ופנאטיות
שמאלנים חושבים שיש עם מי לדבר האנשים האלה מבינים אך ורק בכוח.

אני לא ימני קיצוני אני פשוט ריאלי

וצריך למצוא פתרון קשה יותר למפגעים כמוהו מאשר סתם לכלוא אותם בתנאים מצחיקים, פתרון קולקטיבי שיפגע במשפחה ובשכנים שלהם, לדוגמא לשלול אזרחות לכל המשפחה ולהעיף אותם לרשות הפלסטינית בלי כלום (במקרה של ערבי ישראלי בניגוד לפיגוע של היום שהבן אדם הזה בכלל לא אמור להיות בשטח ישראל)

חח זה מצחיק לראות פה שלילדים שעוד לא החזיקן רובה יש דעות כל כך נחרצות (שכנראה לקוחות קופי פייסט מההורים).

אבל מה אני מבין, ילד יהודי בן 17 מבין הכי טוב... "העם הנבחר"

אחד הנושאים היותר מביישים במדינה הזאת זה המצב של האסירים הביטחונים בכלא.
אסיר ביטחוני עולה לנו בערך 105,000 שקל בשנה! פשוט בושה שעל אסיר שלא מגיע לו שניה לחיות מוציאים כזה סכום, ומצד שני יש אלפי ניצולי שואה שרעבים ללחם (לא חסר גם ילדים רעבים, ובכלל, אנשים רעבים). ברור שגם אם היו מעבירים את כל הכסף שמוציאים על מחבלים עדין היו נשארים המון עניים מרודים, אבל גם אם היינו עושים ש1000 ניצולי שואה לא יהיו רעבים עשינו המון! המצב הזה פשוט אבסורדי ומראה שאין גבול לחוסר צדק.
עזבו את זה שגם הרשות הפלסטינית מעבירה להם ולמפשחותיהם כספים, ה 105 אלף האלה אנחנו מוציאים.

אני מדבר על אסירים שרצחו\ היו חלק גדול מההכנה לרצח. לא על פלסטינים בני 15 שעשו מהומות בהר הבית.

נערך לאחרונה:
ולדעתי עסקת שליט היא טעות נוראית. נאמר פה מעליי שבסדר אמנם שחררנו מלא מחבלים אבל לפחות הצלנו יהודי אחד ויהודי אחד שווה אלף מחבלים, בחיאט?! במה יהודי יותר טוב ממישהו אחר? אז גלעד שליט שוחרר, ברכות. מה עשינו בזה אם אפילו אחד מתוך אותם אלף מחבלים, סה״כ אחד ובמציאות זה קורה הרבה יותר, יחליט שבא לו לתכנן פיגוע. לא מדבר על פיגוע המוני אלה אפילו דקירה של אזרח אחד פשוט ברחוב.
אה אבל רגע, יש אלף מחבלים, אז כנראה יהרגו הרבה יותר ישראלים דרך מעורבות כלשהי של אחד או יותר ממשוחררי עסקת שליט..
ולדעתי? עדיף שגלעד הייה נהרג בשבי מאשר שאזרח אחד ידקר למוות ברחוב (*מבלי להתחשב בכך שהמוות בשבי הוא ביסורים כנראה) אחרת בשביל מה הוא חייל?
.

מסכים ביותר עסקת שליט הייתה אחת הטעויות הגדולות שלנו, בכלל עסקעות של החלפה של יותר מבן אדם תמורה של בן אדם זה כבר לא נכון, במיוחד שאלו שאנחנו משחררים מספיק שאחד מהם יחזור לטרור וכבר לא הרווחנו כלום בעסקה הזאת.

לא שחלילה אני מאחל לך את זה
אבל בוא נראה שהבן שלך ייחטף אם תדבר ככה
בלי קשר להיותי ימני , אני גם בא פה בקטע של דת , יהודים זה העם הנבחר , אז כן יהודי שווה אלף מחבלים
דרוזים הם אחלה אנשים
לא דיברתי על מחבלים , אלא על ערביי א"י

זה אחת הסיבות כנראה ששונאים יהודים, הם חושבים שהם העם הנבחר.
אם כבר העם הנחבר לעבור הכי הרבה התעללות במשך החיים כולל היום. עדיף היה בוחר בעם אחר.

לדעתי הצעד הבא של האנושות יעשה כאשר לא יהיה יותר דת בעולם, אז כנראה העולם יוכל להמשיך קדימה.

יש הרבה ערבים שהם בסדר במדינה הזאת.

לא שחלילה אני מאחל לך את זה
אבל בוא נראה שהבן שלך ייחטף אם תדבר ככה

בגלל זה החלטה כזאת לא נעשת ע"י ההורים והיא נעשת ע"י המדינה/צבא. המדינה צריכה לחשוב על טובת הכלל במקרים האלו ולא טובת המשפחה היחידה.
במיוחד שהחייל הזה לא פעל לפי הנהלים (יש תחקיר שפורסם אליו). וחבר שלי ממש טוב שהיה איתו בפלוגה ובטירונות.
אחד הנושאים היותר מביישים במדינה הזאת זה המצב של האסירים הביטחונים בכלא.
אסיר ביטחוני עולה לנו בערך 105,000 שקל בשנה! פשוט בושה שעל אסיר שלא מגיע לו שניה לחיות מוציאים כזה סכום, ומצד שני יש אלפי ניצולי שואה שרעבים ללחם (לא חסר גם ילדים רעבים, ובכלל, אנשים רעבים). ברור שגם אם היו מעבירים את כל הכסף שמוציאים על מחבלים עדין היו נשארים המון עניים מרודים, אבל המצב הזה פשוט אבסורדי ומראה שאין גבול לטמטום.
עזבו את זה שגם הרשות הפלסטינית מעבירה להם ולמפשחותיהם כספים, ה 105 אלף האלה אנחנו מוציאים.

אני מדבר על אסירים שרצחו\ היו חלק גדול מההכנה לרצח. לא על פלסטינים בני 15 שעשו מהומות בהר הבית.

זה הנקודה הכי כואבת לי עכשיו. וזה באמת משהו שניתן לתקן בלי בעיות, ולדעתי זה לא מתוקן בגלל שיש לנו יותר מידי שמאלנים בארץ.

אולי זה התפרש אחרת אבל אני מתכוון שכל אדם שמנסה לגבות חיים של אנשים(במיוחד באופן דקירה) מגיע לו למות. רשמתי יהודים לאור הנפגעים היהודים.
אני מסכים איתך חלקית לגבי נושא גלעד שליט, אני לא חושב שיש טעם לשחרר אלף מחבלים תמורת חייל אחד, אבל אף אחד מבינינו לא היה שרוי במצב כמו הוריו של גלעד ולכן זה קצת מוריד מהאובקטיביות. אני בטוח שאם הבן שלי, שלך או של כל אדם אחר היה נחטף ומוחזק בשבי חמש שנים היינו רוצים לשחרורו בכל מחיר.
ברור שאם הבן שלי יחטף אני ארצה לשחרר אותו, אבל פה נכנסים רגשות ואין מה לעשות ככה זה, לפעמים צריך להסתכל על איך זה נראה מהצד כי יש גם הורים שהילדים שלהם פשוט נהרגו בלחימה ולא הייתה להם הדילמה הזאת אז עכשיו לשחרר את זה שנחטף בעסקה שעלולה לפגוע בעתיד ובוודאות בדרך כלשהי כבר פגעה או תפגע בבטחון המדינה זה לא חכם בכלל.. אם היתי שבוי אני מאמין שבמקום מסויים היתי מבין שמוטב שאני אמות מאשר שישוחררו 1000 מחבלים.. ברור שבפועל היתי עושה הכול כדי להשתחרר אבל שוב אין מה לעשות..

@BarBibas כול הקשקושים האלה של העם הנבחר ויותר טובים מאחרים מזכירים לי מישהו.. בטח למדת עליו בהיסטוריה ב׳..
*לא שמאלני חלילה, פשוט אדם הגיוני.

ברור שאם הבן שלי יחטף אני ארצה לשחרר אותו, אבל פה נכנסים רגשות ואין מה לעשות ככה זה, לפעמים צריך להסתכל על איך זה נראה מהצד כי יש גם הורים שהילדים שלהם פשוט נהרגו בלחימה ולא הייתה להם הדילמה הזאת אז עכשיו לשחרר את זה שנחטף בעסקה שעלולה לפגוע בעתיד ובוודאות בדרך כלשהי כבר פגעה או תפגע בבטחון המדינה זה לא חכם בכלל.. אם היתי שבוי אני מאמין שבמקום מסויים היתי מבין שמוטב שאני אמות מאשר שישוחררו 1000 מחבלים.. ברור שבפועל היתי עושה הכול כדי להשתחרר אבל שוב אין מה לעשות..

@BarBibas כול הקשקושים האלה של העם הנבחר ויותר טובים מאחרים מזכירים לי מישהו.. בטח למדת עליו בהיסטוריה ב׳..
*לא שמאלני חלילה, פשוט אדם הגיוני.
כשחייל יוצא לקרב הוא רוצה לדעת שצהל יעשה הכל בשביל להחזיר אותו.

כשחייל יוצא לקרב הוא רוצה לדעת שצהל יעשה הכל בשביל להחזיר אותו.

לא, כשחייל יוצא לקרב הוא צריך לדעת שהוא הולך להגן על המדינה (או לשרת אותה כי זה חובה) בכל מקרה הוא צריך גם לדעת שהמדינה תעשה הכל בשביל להגן על אצמה.

הצבא כן אמור לעשות הכול כדי להחזיר אותו אבל לא כשזה בא על חשבון הבטחון של המדינה בטח שלא בהיקף כזה.. כמו שנאמר מעלי, החייל קודם כול צריך לדעת שהוא מוסר את נפשו במלוא המובן למען המדינה.

• פותח/ת השרשור
סטיתם מהנושא וזה סתם יוצר חיכוכים וריבים לדעתי.

החייל קודם כול צריך לדעת שהוא מוסר את נפשו במלוא המובן למען המדינה.

דילמה קשה, תיאורטית זה נכון אבל בפועל לא כל כך.. וגלעד שליט, לצורך העניין העדיף לצאת מהטנק, למסור את הנשק אל המחבלים ולהיכנע. בעוד חבריו נהרגו מסביב.

אני לא שופט אותו ואני לא גיבור גדול בעצמי, בזמן שהוא נחטף אני שירתתי במקום יותר "בטוח" אבל מה שבטוח הוא ש"טוב למות בעד ארצנו" זה כבר מזמן לא דבר של מה בכך.

בניגוד לגיבורים שנפלו במלחמה האחרונה וחרפו את נפשם עד האחרון בהם רק כדי לא להיכנע.

יופי מלשב שמרצה על גיוס לצה"ל.
איתי בטירונות היו ערבים מוסלמים שאין לי ספק שהם יתרמו לביטחון המדינה יותר ממך.אז תפסיק לקשקש ולשנוא אנשים בגלל המוצא/דת שלהם ותתחיל לשנוא אנשים בגלל שהם טיפשים.
ומתי תתחיל להבין שחצי מדינה פה יהודים ערבים?
למי אתה מתכוון שאתה אומר יהודים ערבים , לאנשים שנולדו בארץ וסבא וסבתא שלהם נולדו בארצות ערב ? התבלבלת כי הם ישראלים , בדיוק כמו שאנשים שסבא וסבתא שלהם נולדו באירופה והם בישראל הם לא יהודים אירופאים.

למי אתה מתכוון שאתה אומר יהודים ערבים , לאנשים שנולדו בארץ וסבא וסבתא שלהם נולדו בארצות ערב ? התבלבלת כי הם ישראלים , בדיוק כמו שאנשים שסבא וסבתא שלהם נולדו באירופה והם בישראל הם לא יהודים אירופאים.
אם כך גם מוסלמי שנולד בארץ וסבא וסבתא שלו נולדו בארצות ערב הוא ישראלי מוסלמי

יופי של הסקת מסקנות , למרות שרוב הסיכויים שהוא יקרא לעצמו פלסתינאי ולא ישראלי.
מה זה משנה מה הוא קורא לעצמו

אני קורא לעצמי the bear כי אני שמן ורוצה להיות שעיר
אני לא באמת דוב

*זה גם אחלה כינוי למופע בסקייפ

אני חושב שלדניאל יותר מתאים "ילדה רוסיה לוהטת" מאשר הדוב
דניאל התחיל בתור הגריזלי אבל בגלל שBEAR זה כינוי להומו שמן הוא הפך להיות הBEAR (הוא סטרייט לגמרי חוץ מלטומר והוא חטוב חתוך ופאקינג גזור).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית